ΑρχικήΑρθρογραφίαΆρθραΗ καθημερινότητα, ο εχθρός μιας φυσιολογικής ζωής.

Η καθημερινότητα, ο εχθρός μιας φυσιολογικής ζωής.

"Η απόφαση για ένα νέο ξεκίνημα με θάρρος και όχι η άνευ όρων παράδοσή μας σε αυτό που μας οδηγεί σε μια κακή καθημερινότητα. Αλλάξτε την καθημερινότητά σας ξεκινώντας από μικρά πράγματα"

Η καθημερινότητα στην σύγχρονη ζωή ιδιαίτερα στο χώρο της νεολαίας είναι κάτι το οποίο όταν το ακούμε μάλλον δεν δίνουμε την απαραίτητη σημασία. Η αντίδραση ίσως είναι αναμενόμενη όταν φανταζόμαστε πως υπάρχουν τόσα πράγματα εκεί έξω που μπορούν να κάνουν αυτή την καθημερινότητα στο τέλος να έχει θετικό πρόσημο. Και όμως φαίνεται πως σιγά σιγά υπάρχει πρόβλημα και μέρα με τη μέρα αυτό το πρόβλημα μεγαλώνει με ταχύτητα!!! Δυστυχώς ο σημερινός νέος και όχι μόνο, μπαίνει σε “καλούπια” χωρίς, ίσως να το καταλαβαίνει. Ας πάρουμε όλοι μας το πρόγραμμα μια ημέρας, μιας εβδομάδας, ενός μήνα και στο τέλος ας δούμε τη κάναμε όλη τη χρονιά, εκεί κοντά στο τέλος, όταν κάνουμε την δική μας ανασκόπηση!!!

Σίγουρα όλοι θα διαπιστώσουμε πως κάνουμε περισσότερα πράγματα με αρνητικό πρόσημο για τη ζωή μας και πολύ λιγότερα για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας με θετική ενέργεια!!! Ποτέ βέβαια δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει το αντίθετο, απλά ο σκοπός είναι οι ώρες που ασχολούμαστε με πράγματα που μας σκοτώνουν να ελαττωθούν!!! Αυτό θα γίνει βέβαια μόνο όταν αποδεχθούμε το πρόβλημα και δεν σκεπαστεί με διάφορες εύκολες δικαιολογίες.

Η Κακή καθημερινότητα στη ζωή μας

Ένα στοιχείο για να εξακριβώσουμε πως η κακή καθημερινότητα έχει εισχωρήσει είναι το πως γίνεται η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνο

Η κακή καθημερινότητα έχει αρχίσει και μπαίνει στη ζωή μας και μας αφορά όλους, είτε είμαστε άνεργοι, είτε έχουμε κάποια δουλεία, αλλά όλους. Δεν παίζει ρόλο το τι κάνει ο καθένας η πόσο καλά είναι στη ζωή του, από υλικά η άυλα αγαθά. όλους λίγο πολύ η κακή καθημερινότητα έχει εισβάλει ποικίλοτρόπος. Αν δεν εντοπίσουμε άμεσα το πρόβλημα τότε στο τέλος κοιτάζοντας πίσω στο παρελθόν θα διαπιστώσουμε πως έφυγαν ώρες, μέρες, χωρίς ουσία για την πραγματική ποιότητα της ζωής μας.

Ποια είναι τα στοιχεία που μας ωθούν στην κακή καθημερινότητα; ίσως να είναι το ένστικτο της επιβίωσης, ο ανταγωνισμός, ίσως το ότι πολλές φορές λειτουργούμε σαν μάζα χωρίς και πάλι να το αντιλαμβανόμαστε. Εδώ έρχεται η λέξη “μόδα” που κάνουμε ότι κάνουν οι άλλοι. Έτσι μεθοδεύεται το λεγόμενο “καλούπωμα”, (η συμπεριφορά μας στη δουλειά, η συμπεριφορά μας απέναντι στου άλλους ανθρώπους κ.α). Παράδειγμα: Έχεις προφίλ στο facebook, Instagram κ.α; Αν ναι, είσαι “οκ”, αφού καταναλώνεις πολλές ώρες με το ανεβάζεις τις προσωπικές στιγμές σου, αλλά που και που κρυφοκοιτάζεις και των άλλων. Είναι κάτι που στην τελική σου κάνει τη ζωή καλύτερη; Η μας έχει γίνει και αυτό συνήθεια; Άλλο στοιχείο μπορεί να είναι ο εγωισμός του καθενός μας, ο οποίος εκφράζεται με διαφορετικούς τρόπους.

Ένα στοιχείο που μπορούμε να εξακριβώσουμε πως η κακή καθημερινότητα έχει εισχωρήσει είναι το πως γίνεται η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνο μας (όσο υπάρχει η όσο μας δίνεται). Δείτε εκεί τι κάνουμε και πως τον αξιοποιούμε και θα διαπιστώσετε πως όντως υπάρχει πρόβλημα. Ο ελεύθερος χρόνος μας τείνει να γίνει σαν ένας σκουπιδοτενεκές όπου εκεί έχουμε την τάση να πετάξουμε στο τέλος ένα μεγάλος μέρος της ζωής μας. Ο Φόβος για το αύριο, η αλλαγές που μπορούν να έρθουν και δεν είμαστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσουμε. Η Ασφάλεια που πολλές φορές μας δίνει αυτή η καθημερινότητα. Αν αρχίσουμε να ψάχνουμε περισσότερο θα βρούμε και άλλα στοιχεία που κατατρώνε την ποιότητα της ζωής μας.

Θάρρος, αποφασιστικότητα είναι κάποια στοιχεία που θα μας οδηγήσουν

Ένα από τα βήματά μας απέναντι στην κακή καθημερινότητα είναι να αναλάβουμε την ευθύνη της ίδιας της ζωή μας

Το τελικό συμπέρασμα αυτών των απόψεων είναι πως χρειάζεται πολύ σκέψη από τον καθένα προσωπικά και προσπάθεια ώστε να υπάρξει μια σταδιακή βελτιούμενη κατάσταση. Η απόφαση για ένα νέο ξεκίνημα με θάρρος και όχι η άνευ όρων παράδοσή μας σε αυτό που μας οδηγεί σε μια κακή καθημερινότητα. Το θάρρος άλλωστε είναι κάτι που πρέπει να βγάλει ο εαυτός μας στην επιφάνεια και όποιος δεν σκοπεύει να ξεπεράσει τον εαυτό του, να δοκιμάσει κάτι νέο δεν μπορεί να είναι κοντά σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Βέβαια πάντα το θάρρος θα πρέπει να συνοδεύεται από λογική επεξεργασία και πρωτοποριακές σκέψεις για να μειώσουμε τις πιθανότητες της αποτυχίας.

Τι μπορούμε να κάνουμε; Ένα από τα βήματά μας απέναντι στην κακή καθημερινότητα είναι να αναλάβουμε την ευθύνη της ίδιας της ζωή μας. Έτσι μπορούμε να αρχίσουμε να πετυχαίνουμε στόχους όπως: Να κάνουμε την καθημερινότητα έτσι ώστε να τις δίνουμε περισσότερο νόημα, περισσότερο χρώμα. Να δούμε τους τρόπους πως μπορούμε να βάλουμε περισσότερη χαρά και να οικοδομήσουμε τη συνήθεια της θετικής σκέψης. Να αρχίσουμε να αφαιρούμε, σιγά σιγά, όσα μπορούμε, -πρέπει- η έστω να αφήσουμε τα αναγκαία. Να ασχολούμαστε με πράγματα που μας κάνουν να νιώθουμε πιο ελαφρύς και όχι με πράγματα που μας βαραίνουν.

Αρχίστε από μικρά πράγματα όπως: Πάρτε διαφορετικό δρόμο για την δουλειά σας ή πηγαίνετε για καφέ σε άλλη πλατεία, καθίστε σε άλλο σημείο του καναπέ ή άλλον καναπέ. Αλλάξτε την καθημερινότητά σας ξεκινώντας από μικρά πράγματα. Η προσπάθεια, ο διάλογος με τους καθημερινούς φίλους μας, ίσως μας βοηθήσουν ώστε να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την παγίδα της κακής καθημερινότητας.

Σημείωση: Ο συντάκτης του άρθρου θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

Οπαδική βία: Όταν το πάθος γίνεται έγκλημα.

Οπαδική βία ονομάζουμε μια μορφή βίας που χρησιμοποιεί τα...

Η Μουσική στην Ιστορία: Η περίπτωση του Ρεμπέτικου.

Τα τραγούδια, οι ύμνοι, η ποίηση και τα παρεμφερή...

Μητέρα, μια λέξη χίλιες έννοιες.

Είναι ευρέως γνωστό πως μια μητέρα έχει πολλές ιδιότητες,...

Η ζωή μέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου.

Πόσες φορές έχουμε έρθει αντιμέτωποι με γατάκια και σκυλάκια...

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Η Μεγάλη Εβδομάδα Της Ορθοδοξίας.

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε χωρίς να είμαστε γνώστες και όσο μπορούμε να σας μεταφέρουμε όσα συμβαίνουν την Μεγάλη Εβδομάδα. Ποιο είναι το βαθύτερο νόημα των...

Οι ανθρώπινες σχέσεις σήμερα.

Ανθρώπινες σχέσεις... Μια έννοια, δύο λέξεις, πολλές ερμηνείες και...

Οπαδική βία: Όταν το πάθος γίνεται έγκλημα.

Οπαδική βία ονομάζουμε μια μορφή βίας που χρησιμοποιεί τα...

- New Post & Article Archive