ΑρχικήΣυνεντεύξειςΑθλητέςΑναστασία Μαρινάκου, πρωταθλήτρια κλειστού και ανοιχτού στίβου στα 800μ.,1500μ. και 3000μ.

Αναστασία Μαρινάκου, πρωταθλήτρια κλειστού και ανοιχτού στίβου στα 800μ.,1500μ. και 3000μ.

"Πρωταθλήτρια κλειστού και ανοιχτού στίβου αποστάσεων 800μ.,1500μ.,και 3000μ. Η Αναστασία κατάφερε μετά από 29 χρόνια να καταρρίψει το ρεκόρ της Ειρήνης Θεοδωρίδου στην κατηγορία των Νέων γυναικών στα 1500μ"

Η Αναστασία Μαρινάκου γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου το 1996. Μεγάλωσε στην Χαλκίδα, όπου εκεί έκανε τα πρώτα της βήματα στο στίβο. Πρωταθλήτρια κλειστού και ανοιχτού στίβου αποστάσεων 800μ.,1500μ.,και 3000μ. Η Αναστασία κατάφερε μετά από 29 χρόνια να καταρρίψει το ρεκόρ της Ειρήνης Θεοδωρίδου στην κατηγορία των Νέων γυναικών στα 1500μ. δίνοντάς της την καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα στην κατηγορία αυτή ενώ κατέχει την 4η καλύτερη θέση στην Ευρώπη. Αν και μικρή σε ηλικία έχει καταφέρει πολλά και όπως δικαίως ακούγεται,,, το μέλλον της ανήκει!!!

Διαβάστε τη συνέντευξη της Αναστασίας Μαρινάκου

Σε ποια ηλικία ξεκίνησες το τρέξιμο και πως επέλεξες να ασχοληθείς με αυτό;

Ξεκίνησα τον αθλητισμό σε ηλικία 14 χρονών! Από μικρή είχα πάθος για το τρέξιμο ήμουν πολύ δραστήριο παιδί, γεμάτο ενέργεια και ζωντάνια! Έτσι αποφάσισα με ξεκινήσω στίβο ώστε να εκτονώνω την ενέργεια που είχα!

Πρωταθλήτρια Ελλάδας, με τρίτη καλύτερη επίδοση Ευρώπης! ποιοι είναι οι στόχοι για το μέλλον σου, ποια τα όνειρά σου;

Οι στόχοι μου για το 2017 είναι ένα μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα under 23 αλλά και την συμμετοχή μου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών γυναικών! Το όνειρο μου είναι να συμμετάσχω στους επόμενους Ολυμπιακούς αλλά και μια διάκριση σε παγκόσμιο επίπεδο!

Αναστασία Μαρινάκου Πρωταθλήτρια κλειστού και ανοιχτού στίβου αποστάσεων 800μ.,1500μ.,και 3000μ. 

Ποια είναι τα συναισθήματα σου πριν από κάθε αγώνα και πως τα διαχειρίζεσαι;

Τα συναισθήματα την ώρα του αγώνα είναι ανάμεικτα μοναδικά και ξεχωριστά. Σε Κάθε αγώνας υπάρχει η προσμονή, άγχος κατά τη διάρκεια το οποίο το μετατρέπεις σε ενέργεια και δύναμη, αλλά και στιγμές απόλυτης συγκεντρώσεις.

Σε αυτή την ανοδική σου πορεία έχεις κοντά σου φίλους και οικογένεια να σε στηρίζουν; 

Σε όλοι μου αυτή την πορεία έχω δίπλα μου τους γονείς μου να με στηρίζουν από την αρχή μέχρι το τέλος για να μπορέσω να πραγματοποιήσω τα όνειρα μου και τους στόχους μου, και τους ευχαριστώ παρά πολύ γιατί μου δίνουν μεγάλη δύναμη για να συνεχίσω ποιο δυνατή!

Μπορείς να μας αναφέρεις κάποιες σημαντικές στιγμές σου από τους αγώνες που σε έκαναν να τους θυμάσαι ακόμα και σήμερα;

Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός και ξεχωριστός έχεις να θυμάσαι από κάτι είτε ήταν αποτυχία είτε επιτυχία! Ο ΑΓΩΝΑΣ όμως που μου έχει μείνει και τον θυμάμαι μέχρι σήμερα είναι όταν πρωτοξεκίνησα αθλητισμό και μετά από 8 μήνες κέρδισα το πανελλήνιο πρωτάθλημα παγκορασίδων αλλά έκανα και την Τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών! Ήταν κάτι που δεν το περίμενα ούτε εγώ αλλά ούτε και ο προπονητής μου! Δεν πίστευα ότι μπορούσα να κάνω μια τέτοια επίδοση σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα! Από εκείνη την ημέρα κατάλαβα ότι μπορώ να καταφέρω πολλά στον αθλητισμό!

Πώς είναι η καθημερινότητα μιας αθλήτριας που κάνει πρωταθλητισμό; Πως σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο;

Για κάθε αθλητή η καθημερινότητα είναι ρουτίνα! Επαναλαμβανόμενες ενέργειες που γίνονται μηχανικά και ασυναίσθητα! Ξυπνάω το πρωί, τρώω πρωινό, περνώ το σακίδιο στην πλάτη πηγαίνω προπόνηση και πάλι ξανά από την αρχή για την απογευματινή προπόνηση! Ύπνο ,ξεκούραση, φαΐ, προπόνηση! Κάπως έτσι είναι η καθημερινότητα μου! Σίγουρα υπάρχουν και στιγμές χαλάρωσης αλλά και ελεύθερου χρόνου για να κανείς διαφορά πράγματα που σου αρέσουν και σε ευχαριστούν! Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να βλέπω ταινίες, να πηγαίνω για καφέ με τις φίλες μου, να μαγειρεύω και να διαβάζω!

Με ποιους τρόπους κατορθώνει κάποιος να αγγίξει τα όνειρα του; Υπάρχει συνταγή; 

Υπομονή, επιμονή, θέληση, αγάπη σε αυτό που κανείς, πίστη στον εαυτό μας και στις δυνατότητες μας! Πιστεύω πως αυτή είναι η συνταγή!

Η Αναστασία κατάφερε μετά από 29 χρόνια να καταρρίψει το ρεκόρ της Ειρήνης Θεοδωρίδου στην κατηγορία των Νέων γυναικών στα 1500μ

Από μικρή σε προπονήσεις, προετοιμασίες, αγώνες. Σίγουρα στερήθηκες πράγματα από τη ζωή σου για να φτάσεις εδώ που είσαι σήμερα. Αλήθεια, ποιο πιστεύεις είναι το νόημα όλων αυτών των θυσιών; Άξιζε ή καλύτερα αξίζει τον κόπο;

Σίγουρα για να φτάσω ως εδώ στερήθηκα κάποια πράγματα της ηλικίας μου, αλλά αυτά που μου έχει δώσει ο αθλητισμός δεν τα αλλάζω με τίποτα! Αυτή είναι η ζωή μου και η καθημερινότητα μου και την λατρεύω!

Έχει αλλοιωθεί ο χαρακτήρας σου, η προσωπικότητά σου μέσα από αυτή την πορεία της ζωής σου;

Όχι φυσικά! Το αντίθετο μέσα από τον αθλητισμό ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα μου έγιναν ποιο δυνατή!

Τι θα έλεγες στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με το στίβο;

Ο αθλητισμός είναι κάτι μαγικό και μοναδικό! Αυτό που θα έλεγα στα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το στίβο και γενικότερα με τον αθλητισμό είναι να ακολουθούν τα όνειρα τους, να ευχαριστιούνται κάθε στιγμή προπόνησης με υπομονή, επιμονή και σιγά σιγά θα δουν τον εαυτό τους στην κορυφή!

Ποια η γνώμη σου για τον Ελληνικό στίβο σήμερα, αισθανόμαστε πως υπάρχουν καλοί προπονητές αλλά και πολλοί αθλητές με διάθεση να δουλέψουν, τι είναι αυτό που πιστεύεις ότι λείπει; 

Και βέβαια υπάρχουν καλοί προπονητές αλλά και πολλοί αθλητές με πάθος και πίστη γι’ αυτό που κάνουν! Αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές – συνθήκες για να μπορέσει να εξελιχθεί ένας αθλητής όπως πρέπει!

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους νέους μέσα από το Young People;

Να μην εγκαταλείπουν ποτέ τα όνειρα τους να μάχονται γι’ αυτά!

Φωτογραφικό Αφιέρωμα Αναστασία Μαρινάκου

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης της Αναστασίας Μαρινάκου στο Young People συνεργάστηκαν οι ομάδες της Έκφρασης και Υλοποίησης και η ομάδα συνεντεύξεων. Υπεύθυνη συνέντευξης, η Κασσιανή Ζήκα.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Η Μεγάλη Εβδομάδα Της Ορθοδοξίας.

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε χωρίς να είμαστε γνώστες και όσο μπορούμε να σας μεταφέρουμε όσα συμβαίνουν την Μεγάλη Εβδομάδα. Ποιο είναι το βαθύτερο νόημα των...

Η ζωή μέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου.

Πόσες φορές έχουμε έρθει αντιμέτωποι με γατάκια και σκυλάκια...

Υπόθεση: Γυναικεία έξοδος στην κοινωνία του σήμερα.

Η έξοδος από ουσιαστικό γένους θηλυκού στην καθημερινή της...

- New Post & Article Archive