ΑρχικήΣυνεντεύξειςΗθοποιοίΓιώργος Ντάβος: "Το θέατρο υπάρχει στη ζωή μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου"

Γιώργος Ντάβος: “Το θέατρο υπάρχει στη ζωή μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου”

"Ένας νέος ηθοποιός όπου μέσα από τη συνέντευξή έχουμε την ευκαιρία να διαβάσουμε τις δικές του σκέψεις για την υποκριτική, τα όνειρά του, αλλά και να γνωρίσουμε στοιχεία του χαρακτήρα του"

Γιώργος Ντάβος, ένας νέος ηθοποιός όπου μέσα από τη συνέντευξή έχουμε την ευκαιρία να διαβάσουμε τις δικές του σκέψεις για την υποκριτική, τα όνειρά του, αλλά και να γνωρίσουμε κάποια στοιχεία του χαρακτήρα του. Μας αποκαλύπτει μια από τις πολυτιμότερες συμβουλές που έχει κρατήσει μέχρι και σήμερα.

Μιλά για τις δυσκολίες που σίγουρα θα συναντήσει στο μέλλον και πως διατίθεται να τις αντιμετωπίσει. Αισθάνεται ιδιαίτερα τυχερός, όμορφα και πολύ οικεία που έχει την ευκαιρία να συνεργάζεται με καταξιωμένους ανθρώπους της τέχνης. Αναφέρεται στις διαφορές τηλεόρασης – θεάτρου, λέγοντας στο τέλος πως και τα δυο είναι ξεχωριστά και έχει το καθένα την δικιά του γοητεία.

Κλείνοντας μας εξιστορεί την υπόθεση και τους λόγους που θα πρέπει να δούμε την θεατρική παράσταση “Και τα αγόρια κλαίνε”, στο θέατρο Μπέλλος, όπου υποδύεται το ρόλο του νεαρού Timothy. Και φυσικά στέλνει και αυτός το δικό του μήνυμα στους αναγνώστες μας.

Πριν διαβάσουμε την συνέντευξη ας δούμε κάποια βιογραφικά στοιχεία για το ποιος είναι ο Γιώργος Ντάβος. Ο Γιώργος Ντάβος γεννήθηκε το 1999 στην Αθήνα, είναι απόφοιτος του Καλλιτεχνικού Λυκείου Σχολείου Γέρακα Α και Σπουδαστής Α’ έτους στην Δραματική Σχολή Αθηνών ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές στο Mega όπως, “Με Τα Παντελόνια κάτω”, “Η οικογένεια βλάπτει” κ.α, στον Άλφα όπως, “Ο άγγελος μoυ ο διάβολος μου” ενώ αυτή την περίοδο τον βλέπουμε στην τηλεοπτική σειρά του Αντένα με τίτλο “Κάτι Χωρισμένα παλικάρια”.

Συμμετείχε με κύριο ρόλο στην τηλεοπτική καμπάνια “Κάνε τη διαφορά” του “Χαμόγελου του Παιδιού” για το bulling. Επίσης σε πολλά διαφημιστικά όπως της Vodafon και τράπεζα Πειραιώς καθώς και σε βιντεοκλίπ. Στο θέατρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2012 στο Θέατρο ΡΟΕΣ (Ψυρρή) με τη Θεατρική ομάδα “Φωτόγραμμα” – Βιωματικό Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Διαδραστικού κινηματογράφου και θεάτρου για σχολεία.

Διαβάστε την Συνέντευξη του Γιώργου Ντάβου

ΓΓιώργος Ντάβος, ηθοποιός, γεννήθηκε το 1999, Αθήνα

Πως άρχισες να ασχολείσαι με το θέατρο και τι ήταν αυτό που σε έκανε να ακολουθήσεις αυτό τον δρόμο;

Το θέατρο υπάρχει στη ζωή μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Πάντα το θαύμαζα ως τέχνη και ήθελα να το παρακολουθώ ή να συμμετέχω σε αυτό. Το πως τελικά το ακολούθησα, νομίζω ήρθε από μόνο του. Είναι σαν να το ήξερα από πάντα ότι θα ακολουθήσω αυτό το δρόμο, καθώς δεν μπορούσα να σκεφτώ κάτι άλλο που να με γεμίζει και θα μου άρεσε να ακολουθήσω για το υπόλοιπο της ζωής μου. Αισθάνομαι πως όλα ήρθαν πολύ φυσικά.

Πες μας σε ποια σχολή υποκριτικής άρχισες να παρακολουθείς μαθήματα και με ποια κριτήρια την επέλεξες;

Αρχικά ήμουν στο Καλλιτεχνικό Σχολείο του Γέρακα και πήρα από εκεί μια πρώτη γεύση από το πως είναι η εκπαίδευση πάνω στο θέατρο. Στη συνέχεια ξεκίνησα να παρακολουθώ μαθήματα υποκριτικής στην Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Επέλεξα την συγκεκριμένη σχολή διότι είχα ακούσει τα καλύτερα από ανθρώπους της τέχνης και όχι μόνο τόσο για τις εγκαταστάσεις, αλλά κυρίως για τους καθηγητές της.

Ποιες είναι οι πολυτιμότερες συμβουλές που έχεις ακούσει και τις κρατάς μέχρι σήμερα;

Η σημαντικότερη συμβουλή για εμένα είναι το να κάνω αυτό που αγαπάω και να ακολουθήσω τα όνειρα μου. Τόσο οι φίλοι μου αλλά και η οικογένεια μου ήταν πάντα δίπλα μου και με στηρίζουν σε όποια απόφαση κι αν πάρω.

Όταν ανέβηκες πρώτη φορά στη σκηνή του θεάτρου, δεν σου φάνηκε λίγο παράξενα; Ποια συναισθήματα ένιωσες και πως τα αντιμετώπισες;

Η αλήθεια είναι πως δεν ένιωσα παράξενα γιατί δεν ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε κάποιο θεατρικό έργο, παρόλα αυτά ήταν η πρώτη μου επαγγελματική εμπειρία και ήταν διαφορετικά από τις άλλες φορές. Κυρίως είχα έναν έντονο ενθουσιασμό και φυσικά άγχος, αλλά το καλό άγχος, το δημιουργικό. Λίγο πριν βγω στη σκηνή πήρα μια βαθιά ανάσα και με το που βγήκα όλα ήταν πιο εύκολα.

Σίγουρα μπροστά σου θα υπάρχουν δυσκολίες. Τι έχεις συναντήσει μέχρι σήμερα και πως αντέδρασες;

Ίσως το άγχος που με έχει κυριεύσει μερικές φορές και δεν κατάφερα να δείξω αυτό που πραγματικά ήθελα, αλλά δόξα το θεό πιστεύω πως μέχρι στιγμής έχω σταθεί ίσως τυχερός και δεν έχω αντιμετωπίσει κάποια μεγάλη δυσκολία. Όλα έχουν έρθει σχετικά εύκολα. Ωστόσο είμαι έτοιμος και για τις δυσκολίες οι οποίες σίγουρα θα έρθουν στο μέλλον, καθώς μέσα από αυτές θα μάθω περισσότερα και πιθανότατα θα γίνω καλύτερος.

Πως νιώθεις που συνεργάζεσαι, βρίσκεσαι δίπλα σε ανθρώπους της τέχνης;

Αισθάνομαι πολύ τυχερός που βρίσκομαι από τόσο νωρίς δίπλα σε καταξιωμένους ανθρώπους της τέχνης, όμορφα και πολύ οικεία, διότι νοιώθω πως με καταλαβαίνουν κάπως καλύτερα σε ορισμένα θέματα.

Σπουδαστής Α’ έτους στην Δραματική Σχολή Αθηνών Θεοδοσιάδη

Μίλησέ μας λίγο για την υπόθεση του έργου. Ποιο ρόλο υποδύεσαι; Παρουσίασέ μας τον Γιώργη Κοντοπόδη, μέσα από το ρόλο που ενσαρκώνει.

Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ του Μιχάλη Παπαδόπουλου που μιλάει για την ζωή του serial killer John Wane Gacy, ο οποίος σκότωσε και βίασε 33 αγόρια. Εγώ υποδύομαι τον νεαρό Timothy, ο οποίος ήταν το πρώτο θύμα του. Ο Γιώργης Κοντοπόδης είναι ο John Wane Gacy και μιλάει για όλη την πορεία της ζωής του, από τα παιδικά του χρόνια μέχρι την στιγμή που πέθανε στη φυλακή.

Ο Γιώργης πιστεύω πως δίνει πραγματικά μια άλλη διάσταση στην όλη παράσταση μέσω της ερμηνείας του και αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερός που τον γνώρισα και έχω την δυνατότητα να παρακολουθώ έστω και λίγο τον τρόπο που δουλεύει. Έχω ήδη πάρει πολλά από αυτόν.

Πες μας κάποιους λόγους για να έρθει κάποιος να δει τη παράσταση;

Πιστεύω πως είναι μία ξεχωριστή παράσταση και πως μένει σε όποιον την δει και δεν την ξεχνάει εύκολα. Το έργο πραγματεύεται πολλά ζητήματα όπως την παιδική κακοποίηση, την ομοφυλοφιλία, την ηδονή που φτάνει να πάρει κάποιος σκοτώνοντας! Είναι θέματα που συμβαίνουν καθημερινά στον κόσμο και απασχολούν τους ανθρώπους στις μέρες μας. Έτσι ο θεατής προβληματίζεται και μπαίνει στη διαδικασία να αναρωτηθεί τι μπορεί να κάνει για να βελτιωθούν τα πράγματα, ίσως κιόλας να αναθεωρήσει για τις απόψεις που είχε σε ορισμένα θέματα.

Πες μας δύο τρία λόγια για τους ανθρώπους που συνεργάζεσαι στο θέατρο Μπέλλος.

Όλοι οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζομαι στο θέατρο Μπέλλος είναι ειλικρινά εξαιρετικοί και με έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή. Ο σκηνοθέτης κ. Αλέξανδρος Λιακόπουλος με έχει εμπιστευτεί απόλυτα και μου έχει δώσει μια πολύ καλή ευκαιρία που με βοηθάει απίστευτα στο ξεκίνημα μου και τον ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό, καθώς και όλους τους υπόλοιπους που με βοηθούν και με στηρίζουν.

Στην τηλεόραση έχεις συμμετάσχει σε πολλά σήριαλ ενώ στο θέατρο μόλις άρχισες. Αν και νωρίς ποιες διαφορές βλέπεις ανάμεσά τους;

Από την μικρή εμπειρία που έχω έως τώρα οι διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στην τηλεόραση και το θέατρο είναι πολυάριθμες. Η βασικότερη διαφορά είναι η αμεσότητα και η επαφή με το κοινό που υπάρχει στο θέατρο, κάτι το οποίο δίνει μια εντελώς άλλη αίσθηση. Και τα δυο όμως είναι ξεχωριστά και έχει το καθένα την δικιά του γοητεία.

Ποιους ηθοποιούς αλλά και γενικότερα ανθρώπους της τέχνης θαυμάζεις, ανάφερέ μας κάποιους.

Αν ξεκινήσω να μιλάω για ηθοποιούς και ανθρώπους της τέχνης που θαυμάζω δεν θα τελειώσω σύντομα… Αλλά οι αγαπημένοι μου ηθοποιοί του εξωτερικού είναι Ο Τζόνυ Ντεπ, η Ατζελίνα Τζολί και η Μέριλ Στριπ, ενώ από την Ελλάδα ξεχωρίζω τον Γιώργο Καπουτζίδη, την Ελένη Ράντου και την Σμαράγδα Καρύδη.

Πού μπορούν να φτάσουν τα όρια της υπομονής σου;

Θεωρώ πως έχω απεριόριστη υπομονή. Όταν αγαπάω κάποιον ή κάτι, μπορώ να υπομένω απεριόριστα.

Γιώργος Ντάβος, απόφοιτος Καλλιτεχνικού Λυκείου Σχολείου Γέρακα Α

Αγάπη – Έρωτας; Το αντίθετο φύλο πιστεύει (ή πλειοψηφία) ότι ένα αγόρι αγγίζει δύσκολα αυτά τα συναίσθημα. Τι έχεις να πεις;

Διαφωνώ κάθετα. Θεωρώ πως όλοι έχουμε δικαίωμα στην αγάπη και στον έρωτα και υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που ένα αγόρι αγαπάει περισσότερο απ’ ότι το κορίτσι. Πιστεύω πως αυτό είναι ανάλογα τον άνθρωπο.

Ποιος είναι ο στόχος σου για το μέλλον; Ποια είναι τα όνειρά σου;

Το όνειρο μου είναι να καταφέρω να βγάζω τα προς το ζην μέσα από το θέατρο. Θα ήθελα να έχω μια καριέρα γεμάτη με πράγματα για τα οποία θα αισθάνομαι υπερήφανος και να συνεχίσω για πολλά χρόνια να κάνω καθημερινά αυτό που με γεμίζει και που αγαπάω.

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους νέους μέσα από το Young People;

Θέλω να μεταφέρω σε κάθε νέο που ίσως διαβάζει αυτή τη στιγμή να μην αφήσει κανέναν να του στερήσει τα όνειρα του γιατί πιστεύω πως είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να φέρει την ολοκληρωτική ευτυχία σε έναν άνθρωπο. Με δουλειά και επιμονή ο καθένας μας μπορεί να καταφέρει οτιδήποτε θελήσει.

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης του Γιώργου Ντάβου συνεργάστηκαν, Στην σύνταξη και επιμέλεια η ομάδα της Έκφρασης και Υλοποίησης. Ευχαριστούμε τον ηθοποιό Γιώργο Ντάβο για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Η γυναίκα ενώπιον της Ιστορίας και του αύριο.

Δύο συνήθη ερωτήματα, τα οποία προβληματίζουν αρκετούς: «Γιατί χρειάζεται η ύπαρξη της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας;» και «Γιατί χαίρει μεγαλύτερης αναγνώρισης από την -συνήθως άγνωστη- Παγκόσμια Ημέρα...

Οπαδική βία: Όταν το πάθος γίνεται έγκλημα.

Οπαδική βία ονομάζουμε μια μορφή βίας που χρησιμοποιεί τα...

- New Post & Article Archive