ΑρχικήΣυζητήσειςΠροβληματισμοί ΕφήβωνΕίμαι στο κατώφλι των πανελλαδικών και έχω αγχωθεί.

Είμαι στο κατώφλι των πανελλαδικών και έχω αγχωθεί.

"Προβληματισμός με θέμα τις Πανελλήνιες Εξετάσεις"

Είμαι στο κατώφλι των πανελλαδικών και έχω αγχωθεί. Και το χειρότερο είναι πως όσο και να διαβάσω μου φαίνεται λίγο. Ακούω και άλλους που διαβάζουν μέχρι τις 2 και 3 ώρα τα μεσάνυχτα και έχω πλέον πειστεί ότι η αποτυχία μου είναι δεδομένη.

Προαιρετικό: Γράψε τη γνώμη σου, συμμετείχε στον ανοιχτό προβληματισμό, η γνώμη σου θα δημοσιευτεί χωρίς το όνομά σου. Να υπογραμμίσουμε εδώ πως δεν προσπαθούμε να δώσουμε λύση στους προβληματισμούς, απλά συμπαραστεκόμαστε με τη γνώμη μας όσο αυτό είναι εφικτό. Όλοι οι φίλοι μαζί σαν μια παρέα. Επισημαίνουμε ότι δεν είμαστε επιστήμονες, ψυχολόγοι ή ειδήμονες, αλλά απλά μια παρέα νέων που εάν θέλεις μπορείς να βάλεις και εσύ το λιθαράκι σου.

Διαβάστε στη συνέχεια τις γνώμες των φίλων του Young People.gr

1 Γνώμη

Καταρχήν αν πας να δώσεις με την εντύπωση ότι δεν θα τα καταφέρεις σίγουρα έχεις την αποτυχία σίγουρη. Το άγχος είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Διάβασε όσο μπορείς, και πήγαινε με την πεποίθηση ότι θα τα καταφέρεις, και μην ακούς κανένα. Καλή επιτυχία!

2Γνώμη

Αν σκεφτόμαστε έτσι, πρέπει να πάμε να πνιγούμε στην θάλασσα… Χαλαρά… Υπομονή και επιμονή… Χωρίς άγχος… Ψυχραιμία… Και θετικές σκέψεις. Κάνε το άγχος σου, δύναμη. 

3Γνώμη

Κοίτα, το θέμα δεν είναι πόσο διαβάζεις, αλλά αυτό που διαβάζεις να το καταλαβαίνεις και να το κρατάς. Να ξέρεις πως μπορεί να γράψεις περισσότερο από αυτούς που διαβάζουν μέχρι τις δυο και τις τρείς. Μην αγχώνεσαι. Διάβαζε όσο μπορείς και να είσαι σίγουρος πως θα γράψεις καλά και θα περάσεις.

4Γνώμη

Να ξέρεις ότι όσο πιο πολύ διαβάζουμε και όσο πιο πολλά ξέρουμε, τόσο πιο πολύ θα αγχωνόμαστε. Όταν κάποιος δε διαβάζει, δεν αγχώνεται γιατί ξέρει ότι δεν θα τα πάει καλά. Είναι αποδεδειγμένο αυτό. Έχω περάσει και εγώ από τη θέση σου. Αυτό που έχεις μόνο να κάνεις είναι να διαβάσεις ξανά και ξανά αυτά που ήδη ξέρεις. Όχι παπαγαλία. Να ξέρεις πρώτα τι διαβάζεις, να τα καταλάβεις και ύστερα να μάθεις ότι σου χρειάζεται απ έξω.

Να θυμάσαι: Η επανάληψη είναι ότι καλύτερο. Και κάτι άλλο: Ποτέ μη ρωτάς τους άλλους τι κάνουν, πόση ώρα διαβάζουν, τι διαβάζουν ή οτιδήποτε άλλο. Όταν βρίσκεσαι με φίλους μιλήστε για άσχετα πράγματα. Όχι για το σχολείο και τα μαθήματα. Αν σου πιάνουν κουβέντα σταματησέ τους και πες τους ότι δε θέλεις να σε αγχώνουν. Καλή προσπάθεια και καλή επιτυχία!


EΓνώμη

Μην αγχώνεσαι άδικα. Το θέμα είναι να διαβάσεις όσο χρειάζεσαι εσύ, ώστε να καταλάβεις. Είναι άτομα που χρειάζονται να διαβάσουν δέκα ώρες για να κατανοήσουν ένα γραπτό και άλλοι μόνο μια. Μπορεί να μην καταλαβαίνεις τίποτα από όσα και εγώ προσπαθώ να σου γράψω. (Το θέμα είναι να διαβάσεις όσο πρέπει, όχι όσο νομίζουν οι άλλοι ότι πρέπει).


ZΓνώμη

Κοίτα φίλε μου, κούλαρε λίγο, το οτι διαβάζεις λιγότερο από άλλους δε σημαίνει ότι έχεις αποτύχει ή ότι είναι καλύτεροι, εσύ απλά κάνε τη δική σου προσπάθεια και μην επηρεάζεσαι από τις προσπάθειες των άλλων, αλλά ούτε από ό,τι λένε… Απλώς συνέχισε με σταθερά βήματα και όλα θα έρθουν μόνα τους. Άντε και καλή μας επιτυχία!


HΓνώμη

Είμαι στο τέλος του πρώτου χρόνου σπουδών σε πανεπιστήμιο δεύτερης επιλογής μου. Είχα  και εγώ πολύ άγχος και το χειρότερο, υπήρξαν συμμαθητές μου (ιδιαίτερα δυο) που μου κοκορεύονταν ότι είχαν βγάλει δυο φορές την ύλη. Εγώ μέχρι αρχές Μαΐου ούτε μια επανάληψη. «Θα  περάσεις  κλωστοϋφαντουργική» Έλεγαν. Η κατάληξη? Εγώ εδώ και αυτοί πουθενά. Μακάρι να πίστευα σε μένα, να μην έβλεπα τι κάνουν οι άλλοι. Πιστεύω θα τα καταφέρεις. Θα έχεις άγχος, αλλά με μέτρο.


ΘΓνώμη

Μην αγχώνεσαι. Το άγχος είναι κακός σύμβουλος. Επίσης κλείσε τα αφτιά σου σε όσα λένε οι άλλοι. Ο καθένας έχει δικό του σύστημα, άσε που δεν ξέρεις αν λένε αλήθεια. Οπότε βάλε πρόγραμμα και υλοποιήσετε όσο μπορείς περισσότερο μέσα πάντα στις δυνατότητές σου χωρίς υπερβολές και να ξεπερνάς τα οριά σου!!! Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους!!! Βγες λίγο έξω χωρίς να σκέφτεσαι το διάβασμα. Κάνε κάτι που σου αρέσει και μετά διάβασε πάλι με πιο ανεβασμένη διάθεση.


ΙΓνώμη

Πολλές φορές το άγχος είναι δημιουργικό και όχι καταστροφικό. Προσπάθησε να σκέφτεσαι θετικά και να νιώθεις σίγουρος για τον εαυτό σου. Μη ξεχνάς τους φίλους σου και να βρίσκεις ελεύθερο χρόνο για χαλάρωση.


ΚΓνώμη

Αν αγχωθείς η αποτυχία σου φυσικά και είναι δεδομένη. Χαλάρωσε και όλα θα πάνε καλά. Δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι για πράγματα στα οποία δίνονται δεύτερες ευκαιρίες. Πρέπει να πιστέψεις στον εαυτό σου και στις δυνατότητές σου… Ξέρεις που μπορείς να φτάσεις με λίγη προσπάθεια… Μη δίνεις σημασία στους άλλους… Δε ξέρεις αν λένε την αλήθεια…


ΛΓνώμη

Ε και εγώ έχω πειστεί για το ίδιο, οπότε δε μπορώ να σε βοηθήσω. Τρίτη Λυκείου πάω και εγώ, το ίδιο πρόβλημα έχω. Πάντως εμένα το μόνο που μου φτιάχνει λίγο τη διάθεση είναι που και που να ακούω Κανά «χαϊλίδικο», Gorillaz και τέτοια, αλλιώς θα έψαχνα γκρεμό να πέσω.


ΜΓνώμη

Η ζωή είναι μικρή. Ζήσε το σήμερα και μη σκέφτεσαι το αύριο. Είσαι έτοιμος για να πετύχεις και το ξέρεις πολύ καλά. Βγες έξω, ασχολήσου με ότι σου αρέσει, και Πάντα να έχεις θετική σκέψη για όλα. Καλή επιτυχία!!!


ΝΟμάδα Γνώμη

Λίγο πριν τις πανελλήνιες ως συνήθως το άγχος κατά τρόπο εκπληκτικό αυξάνεται. Θα είναι σίγουρα καλό να γνωρίζουμε κάποια πράγματα ώστε να αντιμετωπίσουμε την  περίοδο  των  πανελληνίων όσο καλύτερα μπορούμε. Για μένα το άγχος είναι κάτι το φυσιολογικό, απλά πρέπει να βρούμε τρόπους να το αντιμετωπίσουμε. Πιστεύω επίσης πως το άγχος είναι ένα από τους σημαντικότερους εχθρούς μας όταν αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις. Γιατί απλά θολώνει το μυαλό μας με αποτέλεσμα να μη μπορούμε να δούμε καθαρά και να σκεφτόμαστε γρήγορα. Άρα ίσως θα πρέπει να εκμεταλλευόμαστε το άγχος για να μας βγάζει από το λήθαργο και να μας κάνει πιο ενεργητικούς.

Τώρα άλλοι τρόποι για να αντιμετωπίσουμε και όχι για να αποφύγουμε το άγχος σίγουρα υπάρχουν, απλά ο καθένας μας επιλέγει πολλές φορές αυτό που  ταιριάζει στον χαρακτήρα του. Συμπέρασμα: Η αντίδρασή σου, η απάντησή σου απέναντι στον φυσιολογικό σου εχθρό εξαρτάται από εσένα. Εμείς περνώντας κάποια χρόνια πριν τον Γολγοθά των εξετάσεων τον αντιμετωπίσαμε ως εξής:

Το μυστικό; 

Ισορροπημένο πρόγραμμα. Δηλαδή, καλός ύπνος, καλή διατροφή, διαλείμματα, βόλτες, σωστό διάβασμα στις ώρες που πρέπει. Καλός ύπνος! Δε χρειάζεται το υπερβολικό ξενύχτι. Θα πρέπει ο οργανισμός να ξεκουράζεται, ο ύπνος αναπληρώνει την ενέργεια. Θα είναι κρίμα να είσαι με το βιβλίο στο χέρι στις 2:30 τη νύχτα και μισοκοιμισμένος να διαβάζεις. Δεν κερδίζεις τίποτα μα τίποτα! Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο ή απίστευτο θα πρέπει να βρίσκεις χρόνο και να περπατάς 10 έως 20 λεπτά την ημέρα για να ξεθολώνει κυρίως το μυαλό σου γιατί κουράζεται βλέποντας τις ίδιες εικόνες (δωμάτιό σου, σχολική αίθουσα, βιβλία).

Καλή διατροφή! 

Εδώ χρειάζεται προσοχή. Οι καφέδες παίζουν το ρόλο τους, πρωταγωνιστώντας. Λάθος, μέγα λάθος. Η σωστή διατροφή είναι παράγοντας σοβαρός θα πρέπει να προσέξεις την υπερβολή ή και το αντίθετο. Τώρα τι πρέπει να τρως αυτό δεν μπορούμε να στο πούμε εμείς. Αλλά σίγουρα πολλά φρούτα, ψάρια, χυμούς και όλα εκείνα τα θρεπτικά που όλοι τα ξέρουμε ποια είναι.

Διαλείμματα!!! 

Καλό θα είναι να κάνεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάποια διαλείμματα ανάμεσα στο διάβασμα, να μην διαβάζεις «σερί» δηλαδή. Κάθε μια ή δυο ώρες διάβασμα ένα διάλειμμα δέκα λεπτών θα σου ήταν σίγουρα ωφέλιμο. Και μην ξεχνάς, σωστό διάβασμα και τις ώρες που πρέπει για να μπορεί πάντα το μυαλό σου να καταγράφει καλύτερα όλες τις πληροφορίες.

Και τέλος…

Οργάνωσε την ύλη σου, φρόντισε να την ολοκληρώσεις έγκαιρα, ώστε την ημέρα των εξετάσεων να είσαι έτοιμος και πήγαινε ξεκούραστα να δώσεις τα μαθήματά σου. Πιστεύουμε πως δεν θα δυσκολευτείς να εκπληρώσεις τον στόχο σου. Πολλές φορές το άγχος είναι δημιουργικό και όχι καταστροφικό. Προσπάθησε να σκέφτεσαι θετικά και να νιώθεις σίγουρος για τον εαυτό σου. Μη ξεχνάς τους φίλους σου και να βρίσκεις ελεύθερο χρόνο για χαλάρωση. Καλή επιτυχία!!!

Γράψε τη γνώμη σου:

Συμμετείχε στον ανοιχτό προβληματισμό, η γνώμη σου θα δημοσιευτεί χωρίς το όνομά σου. Να υπογραμμίσουμε εδώ πως δεν προσπαθούμε να δώσουμε λύση στους προβληματισμούς, απλά συμπαραστεκόμαστε με τη γνώμη μας όσο αυτό είναι εφικτό. Όλοι οι φίλοι μαζί σαν μια παρέα. Επισημαίνουμε ότι δεν είμαστε επιστήμονες, ψυχολόγοι ή ειδήμονες, αλλά απλά μια παρέα νέων που εάν θέλεις μπορείς να βάλεις και εσύ το λιθαράκι σου.

  1. Καταρχήν αν πας να δώσεις με την εντύπωση ότι δεν θα τα καταφέρεις σίγουρα έχεις την αποτυχία σίγουρη. Το άγχος είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Διάβασε όσο μπορείς, και πήγαινε με την πεποίθηση ότι θα τα καταφέρεις, και μην ακούς κανένα. Καλή επιτυχία!
  2. Αν σκεφτόμαστε έτσι, πρέπει να πάμε να πνιγούμε στην θάλασσα… Χαλαρά… Υπομονή και επιμονή… Χωρίς άγχος… Ψυχραιμία… Και θετικές σκέψεις. Κάνε το άγχος σου, δύναμη. 
  3. Κοίτα, το θέμα δεν είναι πόσο διαβάζεις, αλλά αυτό που διαβάζεις να το καταλαβαίνεις και να το κρατάς. Να ξέρεις πως μπορεί να γράψεις περισσότερο από αυτούς που διαβάζουν μέχρι τις δυο και τις τρείς. Μην αγχώνεσαι. Διάβαζε όσο μπορείς και να είσαι σίγουρος πως θα γράψεις καλά και θα περάσεις.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Νίκος Παπάζογλου, ο τραγουδοποιός, ο “εργάτης”, Ο “Ινδιάνος” της Ελληνικής μουσικής.

Ο Μουσικός, ο ερμηνευτής, αλλά και δισκογραφικός παραγωγός. Με ένα κόκκινο φουλάρι πάντα στις εμφανίσεις του επί σκηνής έδωσε την ευκαιρία να τον χαρακτηρίσουν ως τον "Ινδιάνο" Της...

Υπόθεση: Γυναικεία έξοδος στην κοινωνία του σήμερα.

Η έξοδος από ουσιαστικό γένους θηλυκού στην καθημερινή της...

Οπαδική βία: Όταν το πάθος γίνεται έγκλημα.

Οπαδική βία ονομάζουμε μια μορφή βίας που χρησιμοποιεί τα...

- New Post & Article Archive