ΑρχικήΜουσικήΗ επετειακή έκδοση του πέμπτου studio άλμπουμ των U2 στις 2 Ιουνίου...

Η επετειακή έκδοση του πέμπτου studio άλμπουμ των U2 στις 2 Ιουνίου 2017.

Σηματοδοτώντας τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του πέμπτου studio άλμπουμ των U2, ‘Joshua Tree’, μία επετειακή έκδοση του επιδραστικού άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 2 Ιουνίου 2017 από την Island Records. Παράλληλα με το 11 – track άλμπουμ, η super deluxe collector’s έκδοση περιλαμβάνει μια ζωντανή ηχογράφηση από την συναυλία στη Madison Square Garden στα πλαίσια της The Joshua Tree Tour 1987, rarities και B-sides από τα αρχικά sessions ηχογραφήσεων του άλμπουμ καθώς και τα remixes 2017 από τους Daniel Lanois, St Francis Hotel, Jacknife Lee, Steve Lillywhite και Flood. Επιπλέον η έκδοση συνοδεύεται από ένα hardback βιβλίο 84 σελίδων με άγνωστες προσωπικές φωτογραφίες που τράβηξε ο The Edge κατά τη διάρκεια της αρχικής φωτογράφησης στην έρημο Mojave το 1986.

Γνωρίζοντας την παγκόσμια αναγνώριση με την κυκλοφορία του στις 9 Μαρτίου 1987 και παρουσιάζοντας τα hit singles “With or Without You”, “I Still Haven’t Found What I’m Looking For” και “Where The Streets Have No Name”, το Joshua Tree πήγε στο #1 στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιρλανδία και σε όλο τον κόσμο, πούλησε πάνω από 25 εκατομμύρια άλμπουμ και εκτόξευσε τους Bono, The Edge, Adam Clayton και Larry Mullen Jr “… από ήρωες σε superstars” (Rolling Stone). Το Time Magazine έβαλε τους U2 στο εξώφυλλο τον Απρίλιο του 1987, ανακηρύσσοντας τους “The Rock’s Hottest Ticket”, και τους 12 μήνες που ακολούθησαν είδαν τους U2 να δημιουργούν εμβληματικές στιγμές, που περιλάμβαναν το βραβευμένο με Grammy video “Where The Streets Have No Name” στην οροφή μίας κάβας στο Los Angeles (που διέκοψε την κίνηση της πόλης) και συνέχισαν κερδίζοντας ένα BRIT Award και δύο Grammys -συμπεριλαμβανομένου του Άλμπουμ Της Χρονιάς- το πρώτο από τα 22 που κέρδισαν μέχρι σήμερα,  καθώς και μια θριαμβευτική επιστροφή στο σπίτι τους -την Ιρλανδία- για τέσσερις αξέχαστες εμφανίσεις στο Belfast, το Dublin και το Cork το καλοκαίρι του 1987.

Την παραγωγή του The Joshua Tree ανέλαβαν ο Brian Eno και ο Daniel Lanois. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στα Windmill Lane Studios στο Δουβλίνο και στο Danesmoate, το σπίτι που στη συνέχεια έγινε το σπίτι του μπασίστα Adam Clayton.

Δείτε αναλυτικά τι περιέχουν όλες οι εκδόσεις εδώ: http://www.u2.com/news/title/the-joshua-tree-at-30

Το αρχικό track listing του The Joshua Tree: Where The Streets Have No Name, I Still Haven’t Found What I’m Looking For, With Or Without You, Bullet The Blue Sky, Running To Stand Still, Red Hill Mining Town, In God’s Country, Trip Through Your Wires, One Tree Hill, Exit και Mothers Of The Disappeared.

Η The Joshua Tree Tour 2017 ξεκινάει στο Vancouver στις 12 Μαΐου 2017, συνεχίζει με μία σειρά από ημερομηνίες σε στάδια της Βορείου Αμερικής και Ευρώπης, με δύο sold-out shows στο Twickenham Stadium στις 8 και 9 Ιουλίου, πριν από το show στην πατρίδα τους στο Croke Park του Δουβλίνου στις 22 Ιουλίου.

Σχετική Αρθρογραφία

Προτεινόμενα

Γεωργία Νταγάκη: “Με τρομοκρατεί η ιδέα να χάνεται κάθε ίχνος ανθρώπινου παράγοντα, ψυχή και σώμα”

Η Γεωργία Νταγάκη αντλεί ενέργεια και πάθος από το δημιουργικό κομμάτι της μουσικής. Αρχικά...

Κέλλυ Βρανάκη: “Πάντα όταν το δωμάτιο είναι πιο σκοτεινό, το φως φαίνεται καλύτερα”

Η Κέλλυ Βρανάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής, αλλά...

Σταμάτης Καπίρης: “Η μουσική δημιουργεί συναισθήματα χαράς, λύπης και ευεξίας οπότε τη θεωρώ απαραίτητη…”

Ο Σταμάτης Καπίρης εντυπωσιάζει με την αυθεντικότητα αλλά και την συναισθηματική του ερμηνεία, κερδίζοντας...

Η συνέντευξη της Νόρας Δράκου, αθλήτριας κολύμβησης 50, 100 μέτρων στο ελεύθερο, ύπτιο και πρόσθιο.

Η Νόρα Δράκου είναι αθλήτρια κολύμβησης με συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά...

Prestige The Band: “Θέλουμε να ταυτιστεί ο κόσμος μαζί μας και στα live μας να γινόμαστε παρεάρα!”

Η συνέντευξη του συγκροτήματος Prestige The Band, μια από τις πιο πετυχημένες μπάντες της...

Όλγα Αντωνίου: “Καμία επιτυχία δεν έχει έρθει σε μία νύχτα, όλοι παλεύουμε και στερούμαστε πολλά!”

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Σπούδασε παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ενώ παράλληλα...

Lou is: “Οι καλλιτέχνες πρέπει να εκφράζουν την αλήθειά τους”

Lou is (Λουίζα Σοφιανοπούλου), η καλλιτέχνης που πειραματίζεται με τον χώρο της μουσικής. Κινείται...

Nea, the successful composer and singer with almost 2 billions streams on Spotify.

Nea is a Swedish singer and songwriter with almost 2 billion streams on Spotify....