ΑρχικήΡεπορτάζΓεγονόταΗ παγκόσμια ημέρα μουσικής, 21 Ιουνίου.

Η παγκόσμια ημέρα μουσικής, 21 Ιουνίου.

"Η ιστορία αυτής της ημέρα άρχισε το 1982 στη Γαλλία και ειδικότερα στο Παρίσι όπου το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού με τον Ζακ Λανγκ στο τιμόνι δημιούργησε την ημέρα μουσικής"

Η 21 Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα μουσικής από το 1982. Είναι σημαντικό για το πολιτισμένο κόσμο η καθιέρωση αυτών των ημερών όπως του θεάτρου, του ραδιοφώνου κ.α Ο λόγος είναι ότι μας θυμίζουν ότι υπάρχουν και πράγματα που αξίζει να υπάρχουν στην ζωή μας, πράγματα που σίγουρα μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα. Η ιστορία αυτής της ημέρα άρχισε το 1982 στη Γαλλία και ειδικότερα στο Παρίσι όπου το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού με τον Ζακ Λανγκ στο τιμόνι δημιούργησε την ημέρα μουσικής.

Η Μουσική στην Ευρώπη

Από το 1985 η γιορτή της μουσικής άρχισε σιγά σιγά να εξαπλώνεται σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες

Από το 1985 η γιορτή της μουσικής άρχισε σιγά σιγά να εξαπλώνεται σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Εδώ να σημειώσουμε πως με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη και στα πλαίσια της πρώτης πολιτιστικής πρωτεύουσας όπου εκείνη τη χρονιά ήταν η Αθήνα για πρώτη φορά η γιορτή πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας.

Έτσι η Αθήνα ήταν η πρώτη πόλη όπου πραγματοποιήθηκαν μουσικές εκδηλώσεις στις 21 Ιουνίου.

Σήμερα ως παγκόσμια ημέρα μουσικής πλέον 22 χώρες και… της Ευρώπης συμμετέχουν αυτή την ημέρα δημιουργώντας μουσικές εκδηλώσεις σε πλατείες αλλά και σε άλλους δημόσιους χώρους και ο αριθμός των χωρών αυξάνεται. Επίσης πέρα από την Ευρώπη αρχίζουν εκείνη την ημέρα και άλλες χώρες ανά τον κόσμο να γιορτάζουν.

Εκδηλώσεις σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες

Κάθε χρόνο βλέπουμε νούμερα που ξαφνιάζουν και σε σχέση με προηγούμενες χρονιές υπάρχει μια αυξητική τάση. Διαβάζουμε π.χ ότι σε κάποιες χώρες εκείνη την ημέρα προγραμματίζονται 10.000 χιλιάδες εκδηλώσεις μουσικής ταυτόχρονα σε δημόσιους χώρους.

Αλλά και στην χώρα μας τα νούμερα είναι εντυπωσιακά αφού πολλοί δήμοι δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια. Το συμπέρασμα είναι πως εκείνη την ημέρα πολύς κόσμος βρίσκεται εκεί γιορτάζοντας αλλά και ταυτόχρονα μαθαίνει για αυτήν την ημέρα.

Η Μουσική στη ζωή του ανθρώπου

Ο άνθρωπος χωρίς τη μουσική σίγουρα θα ήταν πιο φτωχός, η ροή μας θα ήταν πιο βαρετή, ποιο μονότονη, ποιο ανέκφραστη. Η μουσική είναι δίπλα μας σε όλες ή τουλάχιστον στις περισσότερες συναισθηματικές μας καταστάσεις είτε αυτές ήταν καλές είτε άσχημες. Όλοι μας ή σχεδόν οι περισσότεροι από εμάς έχουμε κάποιο τραγούδι κάποια μελωδία που μας έχει στιγματίσει και έχουμε να θυμηθούμε πολλά.

Η μουσική δεν είναι όμως μόνο διασκέδαση και ψυχαγωγία είναι και γνώσεις αφού μέσα από αυτήν μπορεί να γνωρίσεις πολιτισμούς, νοοτροπίες πολιτών – ανθρώπων διαφόρων χωρών που τις περισσότερες φορές μας εντυπωσιάζουν και μας ξαφνιάζουν. Η μουσική είναι στη ζωή μας, αν όχι απαραίτητη 100%, είναι βασικό στοιχείο για την σωστή εξέλιξη μας ως άνθρωποι ως κοινωνία αλλά και ως άτομα. Άλλωστε η μουσική είναι και αυτή στις κοινές γλώσσες που όλος ο κόσμος καταλαβαίνει.

Διαβάστε απόψεις φίλων – επισκεπτών

Οι απόψεις με θέμα την μουσική στη ζωή του Ανθρώπου είναι από το λεύκωμα του Ρυθμός Της Νεολαίας

“Η μουσική είναι ο τρόπος των ανθρώπων να μετατρέπουν το χάος σε παράδεισο και την αταξία σε αρμονία, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη ήχους που δεν έχουν συνοχή. Οι άνθρωποι συνθέτουν τη μουσική που τους εκφράζει. Η μουσική δε μένει ποτέ στάσιμη, αλλά πάντοτε εξελίσσεται μαζί με τη γλώσσα, τις συνήθειες και το ήθος των πολιτισμών”.

-Βασίλης  

“Η μουσική είναι ένα πανανθρώπινο συναίσθημα καθώς εκφράζει το καθένα ξεχωριστά, αλλά και όλο το κόσμο συνολικά. Όλοι αγαπούν τη μουσική, αλλά ο καθένας διαλέγει το είδος που του ταιριάζει και νιώθει πιο πολύ οικείο σε αυτό. Στην αρχαιότητα ο Ορφέας κατάφερε με την υπέροχη μουσική του να αναστήσει την αγαπημένη του Ευρυδίκη από τον Άδη. Ο μύθος αυτός μπορεί να μην είναι αληθινός, αλλά έχει κρυμμένες αλήθειες”.

-Γιάννης

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

“Από τη Μεσόγειο στον Ατλαντικό και από την Αναγέννηση στον Διαφωτισμό”

Αναντίρρητα, η Μεσόγειος θάλασσα, κατά την εκάστοτε ιστορική περίοδο,...

Η Μεγάλη Εβδομάδα Της Ορθοδοξίας.

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε χωρίς να είμαστε...

Τα παιδιά υποφέρουν, πεινούν, πεθαίνουν…

Μέρες αγάπης... Η αναζήτηση, η ανάγκη μιας αγκαλιάς, ενός...

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Η γυναίκα ενώπιον της Ιστορίας και του αύριο.

Δύο συνήθη ερωτήματα, τα οποία προβληματίζουν αρκετούς: «Γιατί χρειάζεται η ύπαρξη της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας;» και «Γιατί χαίρει μεγαλύτερης αναγνώρισης από την -συνήθως άγνωστη- Παγκόσμια Ημέρα...

Οπαδική βία: Όταν το πάθος γίνεται έγκλημα.

Οπαδική βία ονομάζουμε μια μορφή βίας που χρησιμοποιεί τα...

- New Post & Article Archive