ΑρχικήΣυνεντεύξειςΗθοποιοίΗ συνέντευξη του ηθοποιού Αγησίλαου Αλεξίου στο Young People.

Η συνέντευξη του ηθοποιού Αγησίλαου Αλεξίου στο Young People.

"Ένας φιλόδοξος και ταλαντούχος ηθοποιός. Τον γνωρίσαμε μέσα από την υποψηφιότητά του για το βραβείο "Μάνος Κατράκης" το 2014"

Ο Αγησίλαος Αλεξίου ένας νέος φιλόδοξος και ταλαντούχος ηθοποιός. Τον γνωρίσαμε μέσα από την υποψηφιότητά του για το βραβείο “Μάνος Κατράκης” το 2014, για την ερμηνεία του στους “Πέρσες του Αισχύλου”, στο διεθνές φεστιβάλ θεάτρου “Αβινιόν” στην Γαλλία. Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας δραματικής σχολής, φυσικά δεν έχει μείνει μόνο εκεί, έχει σπουδάσει στο δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου πιάνο, σύγχρονο τραγούδι, σολφέζ, θεωρία και αρμονία.

Τηλεοπτικά τον γνωρίσαμε μέσα από τη φιλική συμμετοχή του στο σήριαλ “Τρίχες” το 2014 στον Αντέννα, αλλά ο ρόλος που τον έκανε ακόμα πιο γνωστό στο κοινό της τηλεόρασης είναι αυτός του Στέργιου στα “δίδυμα φεγγάρια” και πάλι του Ant1. Κλείνοντας τις πληροφορίες για τον Αγησίλαου Αλεξίου, να σας πούμε πως γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα με ρίζες από Κρήτη και Εύβοια.

Η Συνέντευξη του Αγησίλαου Αλεξίου

Ο Αγησίλαος Αλεξίου είναι απόφοιτος της Ανωτέρας δραματικής σχολής

Μίλησέ μας για το πότε και πώς άρχισες την επαφή σου με την ηθοποιία.

Η επαφή μου με την ηθοποιία ξεκίνησε στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Δήλος Δήμητρας Χατούπη. Δεν είχα πριν την σχολή καμία άμεση επαφή, αλλά έμμεσα είχα ερεθίσματα από την αδερφή μου, η οποία είχε ασχοληθεί με την υποκριτική!

Γνωρίζουμε ότι η πρώτη σου επαγγελματική εμφάνιση στο θέατρο ήταν στο διεθνές φεστιβάλ στη Γαλλία, με τη παράσταση “Πέρσες”. Πες μας για αυτή την εμπειρία… 

Μεγάλο σχολείο και εμπειρία μοναδική να είσαι σε ένα φεστιβάλ θεάτρου όπως το διεθνές φεστιβάλ της Αβινιόν! Είναι πραγματικά μια γιορτή του θεάτρου με παραστάσεις που ξεκινούσαν από τις 9:00 το πρωί μέχρι και τις 2:00 το βράδυ! Το να παίζεις σε γαλλόφωνο κοινό αρχαίο ελληνικό κείμενο και να βιώνεις τα ίδια συναισθήματα είναι κάτι ανεπανάληπτο!

Εκτός από το θέατρο ασχολείσαι και με τη τηλεόραση. Ποιο από τα δύο σου δίνει μεγαλύτερο αίσθημα ελευθερίας όσον αφορά την απόδοση ρόλου;

Έχουν διαφορετικές νόρμες, είναι το ίδιο περίπου, απλά στο θέατρο πρέπει να φτάσεις και στον τελευταίο θεατή που μπορεί να κάθεται στο τελευταίο διάζωμα μακριά από το κέντρο της σκηνής, οπότε πρέπει να χρησιμοποιήσεις όλα σου τα υποκριτικά μέσα σε εκτεταμένο βαθμό και υπερμεγέθη κλίμακα χωρίς να σου βγει υπερβολικό υποκριτικά, ενώ στην τηλεόραση έχεις την κάμερα και το κοντινό που ότι και αν κάνεις το μεγεθύνει ακόμη και την πιο μικρή σου κίνηση οπότε είσαι πιο περιορισμένος.

Το θέατρο και η τηλεόραση σίγουρα για να έχουν θετικό αποτέλεσμα χρειάζονται πολλά στοιχεία, όπως η συνεργασία. Με ποιους τύπους, χαρακτήρες ανθρώπων δυσκολεύεσαι να συνεργαστείς;

Δεν έχω κανένα πρόβλημα, δόξα τον θεό έχω κάνει πολλές δουλειές σε διαφορετικές θέσεις, οπότε είχα την ευχέρεια, από μικρή ηλικία, να συνεργάζομαι επαγγελματικά με χαρακτήρες εκ διαμέτρου αντίθετους από μένα!

Αν σου δινόταν η ευκαιρία να κάνεις μερικές ερωτήσεις σε κάποιον σπουδαίο συνάδελφό σου από το εξωτερικό, ποιος θα ήταν αυτός και γιατί.

Αγαπώ τους κλασικούς συγγραφείς, αφού με ρωτάς για ξένο συνάδελφο, θα σου πω για κάποιον που έχει ξεχωριστή θέση για εμένα, ειδικά στο σαιξπηρικό θέατρο και στο σινεμά επίσης. Οπότε η επιλογή μου δεν θα μπορούσε να ήταν άλλη από τον ηθοποιό  Ίαν ΜακΚέλεν. Θεωρώ πως είναι ένας από τους σημαντικότερους της γενιάς του.

Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα με ρίζες από Κρήτη και Εύβοια

Ποιος από τους ρόλους που έχεις ενσαρκώσει σε θέατρο και τηλεόραση πιστεύεις πως είναι πιο κοντά στον πραγματικό σου χαρακτήρα. 

Δεν έχω ενσαρκώσει πάρα πολλούς ρόλους, αλλά θα σου διαβάσω κάτι που είπε ένας μεγάλος ηθοποιός και ελπίζω να σου απαντήσω μέσα απ’ τα λόγια του: “Ο ηθοποιός είναι πολύ μοναχικό πρόσωπο. Εξομολογείται τον εαυτό του μέσα από τον ρόλο.” Δημήτρης Χόρν.

Υπήρξε κάποιος ρόλος που σε επηρέασε τόσο ώστε να αλλάξεις κάποια στοιχεία της προσωπικότητάς σου;

Όχι μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο.

Ποιον ρόλο ονειρεύεσαι κάποια μέρα να ερμηνεύσεις στο θέατρο;

Θα ήθελα να υποδυθώ τον Αίαντα.

Ποια η προετοιμασία σου πριν από κάποια παράσταση, πως ξεπερνάς το άγχος, ποιο είναι το τελευταίο πράγμα που κάνεις πριν βγεις στη σκηνή; 

Είμαι στο θέατρο πάντα μιάμιση ώρα νωρίτερα από την έναρξη της παράστασης, κάνω ζέσταμα στην φωνή, στο σώμα. Άγχος δεν έχω με την μορφή που το βιώνουμε καθημερινά για άλλα πράγματα, είναι κάπως διαφορετικό. Μια ταχυπαλμία, σαν να είναι σε υπερδιέγερση όλες οι αισθήσεις μου. Αυτό μου συμβαίνει πάντα στα πρώτα δευτερόλεπτα της κάθε παράστασης και διαρκεί στιγμιαία! Το τελευταίο πράγμα που κάνω πάντα πριν βγω είναι αυτοσυγκέντρωση. Κλείνω τα μάτια και συγκεντρώνομαι στην αναπνοή μου.

Πως φαντάζεσαι τα επόμενα βήματά σου, σε θέατρο, τηλεόραση αλλά και κινηματογράφο;

Έχω την χαρά και την τύχη να έχω γευτεί σχεδόν όλα τα κομμάτια της δουλειάς του ηθοποιού θεατρικά, τηλεοπτικά, μικρού μήκους διαφημίσεις, εκτός από ένα. Δεν έχω λάβει μέρος σε μια ταινία.

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους νέους σήμερα μέσα από το Young People.

Γερό στομάχι… Πέφτεις για να σηκώνεσαι και δεν σταματάς να κυνηγάς τα όνειρα σου.

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης του Αγησίλαου Αλεξίου στο Young People συνεργάστηκαν οι ομάδες της Έκφρασης και Υλοποίησης ενώ στη σύνταξη των ερωτήσεων η Ιωάννα Καριώρη. Ευχαριστούμε τον ηθοποιό Αγησίλαο Αλεξίου.

Σχετική Αρθρογραφία

Προτεινόμενα

Xanthi: “Τα ενήλικα ακούσματά μας καθορίζονται πολύ από την επαφή μας με τη μουσική στην εφηβεία”

Συνέντευξη με την Xanthi, ερμηνεύτρια τραγουδοποιό και ανεξάρτητη παραγωγό. Η σχέση της με τη...

Archolekas, o Teenager της μουσικής με τα θετικά μηνύματα στους νέους.

O Archolekas ένας νέος – έφηβος καλλιτέχνης που ήδη από τα πρώτα του βήματα...

Χρήστος Τσούνης: Η επενδυτική κουλτούρα στην Ελλάδα!

Ο Χρήστος Τσούνης είναι o μεγαλύτερος Financial YouTuber στην Ελλάδα με πάνω από 100,000...

Η Ήρα Κατσούδα αποδεικνύει πως το χιούμορ δεν είναι αποκλειστικά ανδρικό προνόμιο.

Με αφορμή την χιουμοριστική, αλλά και γεμάτη προκαταλήψεις φράση "Για γυναίκα, καλή είναι", η...

Η Συνέντευξη της ερμηνεύτριας Αγγελικής Βλαχάκη στο Young People.GR

Η Αγγελική Βλαχάκη γεννήθηκε στη Γερμανία, αλλά μεγάλωσε Ελλάδα και Βέλγιο. Με την μουσική...

Μαρία Γεωργάκαινα: “Οι νέοι να τολμάνε, να διεκδικούν, να μην ντρέπονται και να μην εξυπηρετούν όνειρα άλλων ανθρώπων” 

Αν δεν ήταν ραδιοφωνική παραγωγός θα ήταν δασκάλα, αλλά τελικά την κέρδισε η μουσική....

Η Ανδριάνα Φέρρα, αθλήτρια στίβου, πρωταθλήτρια στα 200 μέτρα.

Η Ανδριάνα Φέρρα γεννήθηκε στον Πειραιά στις 11 Φεβρουαρίου το 1988, έχει σπουδάσει στο...

Κέλλυ Βρανάκη: “Πάντα όταν το δωμάτιο είναι πιο σκοτεινό, το φως φαίνεται καλύτερα”

Η Κέλλυ Βρανάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής, αλλά...