ΑρχικήΣυνεντεύξειςΣυγκροτήματαΗ συνέντευξη του συγκροτήματος Mary's flower Superhead στο YoungPeople.gr

Η συνέντευξη του συγκροτήματος Mary’s flower Superhead στο YoungPeople.gr

"Οι Mary’s Flower Spearhead μας μιλούν για τις εμπειρίες τους, τα πρώτα βήματα αλλά και το πώς “επιβιώνει” ένα αγγλόφωνο συγκρότημα στο Ελληνικό μουσικό προσκήνιο"

Το συγκρότημα Mary’s flower spearhead μας μιλά για τις εμπειρίες του, τα πρώτα βήματα αλλά και το πώς “επιβιώνει” ένα αγγλόφωνο συγκρότημα στο Ελληνικό μουσικό προσκήνιο. Μια ιδιαίτερη συνέντευξη που στιγματίζεται από το χιούμορ στις απαντήσεις τους αλλά και τη θετική τους αύρα.

Ποιοι είναι όμως οι Mary’s flower spearhead; Ο Ηλίας ο Θάνος και Νίκος μοιράζονται μαζί μας τα πρώτα τους βήματα, συζητούν για την φιλοσοφία της μπάντας αλλά και τις μουσικές επιρροές. Επιπλέον μιλάνε για το πέμπτο τους άλμπουμ “Wealth” αλλά και για τις προγραμματισμένες εμφανίσεις τους και φυσικά ολοκληρώνεται η συνέντευξη στέλνοντας και αυτοί με τη σειρά τους το δικό τους μήνυμα προς τη νεολαία.

Πριν διαβάσετε την συνέντευξη ας μάθουμε κάποια πράγματα για την μπάντα.1

Διαβάστε την συνέντευξη Mary’s flower Superhead

Οι Mary’s flower Superhead δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2003 στη Θεσσαλονίκη

Πώς προέκυψε το συγκρότημα και πότε ιδρύθηκε;

Ο Ηλίας (κιθάρα – φωνή) και ο Θάνος (τύμπανα) είναι παλιοί φίλοι και έπαιζαν μαζί από παιδιά και κατά την δημιουργία των Mary’s Flower Superhead προστέθηκα και εγώ (Νίκος, μπάσο) το 2003, όταν έψαχναν για μπασίστα και ένας κοινός μας φίλος με πρότεινε.

Ποια είναι η μουσική φιλοσοφία του συγκροτήματός σας, και σε ποιο μουσικό κοινό προσπαθείτε να απευθυνθείτε;

Η φιλοσοφία μας είναι να παίζουμε την μουσική που θέλουμε να ακούμε, την μουσική που μπορεί να παραχθεί από μια μπάντα που αποτελείται από τρία άτομα! Δεν στοχεύουμε σε κάποιο συγκεκριμένο κοινό. Η μουσική είναι περί ορέξεως…

Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές, (συγκροτήματα, καλλιτέχνες κ.α) που έχουν παίξει ρόλο στην δημιουργία του συγκροτήματος.

Αυτή η ερώτηση για να απαντηθεί θέλει πολλές σειρές!!! Είμαστε τρία άτομα με περισσότερο διαφορετικά και ετερόκλητα ακούσματα, παρά κοινά! Τα κοινά μας όμως ακούσματα αφορούν κυρίως συγκροτήματα και καλλιτέχνες της βρετανικής σκηνής.

Θα θέλαμε να μας παρουσιάσετε τα μέλη του συγκροτήματος και να μας πείτε ποιο είναι το κύριο προσόν, προσωπικό αλλά και μουσικό του καθενός σας.

Ο Ηλίας παίζει κιθάρα και τραγουδάει, ο Θάνος παίζει τύμπανα και εγώ παίζω μπάσο. Τώρα για προσόντα δε νομίζω πως θα απαντήσω για τον καθένα σαν μονάδα, αλλά σαν σύνολο. Είμαστε μια δεμένη μπάντα, που ο καθένας συμμετέχει κατά 33,333%! Οι Mary’s Flower Superhead είμαστε εμείς οι τρεις, δίχως αναπληρωματικούς και αντικαταστάτες.

Τα πρώτα βήματα ήταν δύσκολα;

Κάθε αρχή και δύσκολη δε λένε? Ήμασταν πάρα πολύ τυχεροί (και εξακολουθούμε και είμαστε) γιατί ο Θάνος έχει δικό του στούντιο, το στούντιο Polytropon, το οποίο έγινε το 2ο σπίτι μας. Αμέτρητες ώρες σε πρόβες και ηχογραφήσεις. Αυτό είναι ένα θέμα που πονάει (οικονομικά κυρίως) πολλά συγκροτήματα. Οπότε τα προβλήματά μας ήταν περισσότερο να βρούμε χώρους να παίξουμε, καθώς σαν νέο σχήμα δύσκολα βρίσκεις ανθρώπους να σε εμπιστευτούν.

Αποτελούνται από τον Ηλία Σμήλιο, τον Θάνο Καζαντζή και τον Νίκο Δημακίδη

Θα ήθελα να μας μιλήσετε για το τόσο ευρηματικό και ταυτοχρόνως «πιασάρικο» όνομα του συγκροτήματος. Πώς το εμπνευστήκατε; 

Η ιστορία αυτή είναι πολύ παλιά. Είναι μια ωραιότατη μετάφραση του ονόματος της τραγουδίστριας Μαριάνθης Κεφάλα, ένα χαλαρό βράδυ από τον ηχολήπτη του στουντίου.

Η κυρία Μαριάνθη Κεφάλα ενημερώθηκε ποτέ πως έχει υπάρξει έμπνευση αλλά και νονά ενός αγγλόφωνου συγκροτήματος της ανεξάρτητης σκηνής;

Ναι, είχε ενημερωθεί από κάποιον δημοσιογράφο και ενθουσιάστηκε! Την είχα γνωρίσει και εγώ πριν λίγα χρόνια τυχαία και της συστήθηκα. Τα χαμόγελα και οι selfies έπεσαν βροχή!

Ποιες οι επιρροές για το πιο γνωστό video clip σας «The boy you can’t destroy» και πώς σας φάνηκε η απήχηση που είχε στον διαδικτυακό χώρο του youtube;

Η ιδέα ήταν του σκηνοθέτη Μάριου Ερμητικού – Σπύρογλου σε συνεργασία με τον παραγωγό Άγγελο Τσαούση. Βέβαια κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων το storyboard παρέκκλινε λίγο καθώς είχαμε στήσει μια παιδική χαρά και προέκυπταν συνεχώς ιδέες! Το αποτέλεσμα βγήκε πάρα πολύ καλό, η εικόνα ταίριαξε πολύ με τον ήχο αλλά και με τους χαρακτήρες μας, οπότε γι’αυτό και πήγε πολύ καλά σε προβολές.

Μέχρι στιγμής έχετε κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ, το «Wealth» είναι το πέμπτο. Θα θέλαμε να μας πείτε 2 λόγια γι’ αυτό το άλμπουμ. Από που εμπνευστήκατε, πόσος χρόνος χρειάστηκε, και γιατί θα θέλατε να τον αγοράσει και να τον περιλάβει στη δισκοθήκη του.

Το Wealth είναι ίσως το πιο ώριμο μας άλμπουμ. Ακούγεται κλισέ, αλλά χρειάστηκε να πετάξουμε έναν ολόκληρο δίσκο (μόνο τα εξώφυλλα έλειπαν) γιατί αποφασίσαμε ότι δεν μας εκφράζει. Κάτι δεν μας καθόταν καλά. Αναθεωρήσαμε τον ήχο μας, πετάξαμε πράγματα που θεωρούσαμε περιττά και γράψαμε μόνο με κιθάρες, μπάσα και τύμπανα. Πιστεύω πως η ειλικρίνεια ως προς τον ήχο μας είναι ένας λόγος για να τον ακούσεις.

Διαβάζουμε στον επίσημο ιστότοπό σας πως έχετε προγραμματίσει συναυλίες για να παρουσιάσετε λογικά και το καινούργιο άλμπουμ σας. Θέλετε να μας μιλήσετε για την προετοιμασία αυτών των Live αλλά και κάποιους λόγους να έρθουμε να σας ακούσουμε και να σας δούμε επί σκηνής;

Γενικότερα είμαστε ένα συγκρότημα που κάνει συνέχεια πρόβες. Έχουμε ορίσει κάποιες μέρες την εβδομάδα που παίζουμε σταθερά. Βέβαια όταν πρόκειται για παρουσίαση δίσκου τα πράγματα σοβαρεύουν. Κανείς δε θέλει να παίξει λάθος νότες σε μια τόσο σημαντική μέρα! Οπότε το τζαμάρισμα περιορίζεται λίγο για να παίξουμε το playlist, το οποίο το διαμορφώνουμε αναλόγως με τις ανάγκες του live. Λόγους για να έρθετε να μας ακούσετε? Μας έχουν πει κατά καιρούς ότι παίζουμε καλά στα live. Σε έπεισα?!

Πώς βλέπετε το μέλλον των Αγγλόφωνων συγκροτημάτων στην Ελλάδα; Στο εξωτερικό τα δικά μας συγκροτήματα πιστεύεται πως μπορούν να ανταπεξέλθουν και να αγαπηθούν;

Τα αγγλόφωνα συγκροτήματα έχουν ανέβει πολύ σε ποιότητα. Αρκετά από αυτά αν δεν σου πουν ότι είναι από Ελλάδα δεν το καταλαβαίνεις. Δεν είναι τυχαίο ότι κομμάτια Ελληνικών συγκροτημάτων έχουν διαλεχτεί για διαφημίσεις. Πιστεύω πως κερδίζουν καινούριο κοινό χρόνο με τον χρόνο.

Προφανώς και πιστεύω πως μπορείς να αγαπηθείς στο εξωτερικό. Και να μην το πίστευα, αυτό γίνεται ήδη. Το να ανταπεξέλθουν είναι λίγο δύσκολο καθώς δεν είμαστε σε καλή γεωγραφική θέση για μετακινήσεις στην Ευρώπη. Η μετακίνηση από άποψη κόστους με όλο τον εξοπλισμό, είναι απαγορευτική να γίνει με αεροπλάνο και δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να μπεις σε ένα βανάκι για να παίξεις στο Βερολίνο και μετά στο Άμστερνταμ και όπου αλλού προκύψει.

Θα θέλαμε να μας πείτε ποια ήταν η χειρότερη σας και ποια η καλύτερή σας στιγμή στην μέχρι τώρα μουσική σας πορεία. Κλείνοντας, ποια πιστεύεται πως είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για το συγκρότημα.

Η καλύτερη πιστεύω πως ήταν η συμμετοχή μας στο Europavox στη Γαλλία, με το όνομά μας να φιγουράρει δίπλα στο όνομα του Peter Hook και του Pete Doherty. Είχαμε φοβερό ήχο, απίστευτη όρεξη για να παίξουμε και ένα πολύ θερμό κοινό!

Για την χειρότερη θα πάρω πρωτοβουλία και θα απαντήσω μόνος μου! Ήταν σε ένα μέταλ κλαμπ στη Ρουμανία! Αυτό…

Η πρόκληση που έχουμε αυτό το διάστημα είναι να παίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ποιο μήνυμα θα στέλνατε μέσα από το Young People στους νέους σήμερα;

Αν και δεν μας πήρανε τα χρόνια για να στέλνουμε μηνύματα στους νέους, αυτό που θα θέλαμε να πούμε σαν Mary’s Flower Superhead είναι να κάνετε πράγματα που σας αρέσουν, να είστε με ανθρώπους που είστε «ομάδα» και να φορέσετε επιτέλους τη ζακέτα που σας φωνάζει από το πρωί η μαμά σας! Cheers!

Βίντεο Mary’s Flower Superhead

Mary's Flower Superhead - The Boy You Can't Destroy

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης του συγκροτήματος Mary’s Flower Superhead συνεργάστηκαν, στην επιμέλεια η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης ενώ στην σύνταξη των ερωτήσεων η Αγγελική Σπυροπούλου. Ευχαριστούμε τα μέλη της Μπάντας, Mary’s Flower Superhead για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Η Μεγάλη Εβδομάδα Της Ορθοδοξίας.

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε χωρίς να είμαστε γνώστες και όσο μπορούμε να σας μεταφέρουμε όσα συμβαίνουν την Μεγάλη Εβδομάδα. Ποιο είναι το βαθύτερο νόημα των...

Η ζωή μέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου.

Πόσες φορές έχουμε έρθει αντιμέτωποι με γατάκια και σκυλάκια...

Καμία απόσταση δεν εμποδίζει την αληθινή επιθυμία.

Οι σχέσεις ανέκαθεν περνούσαν από δοκιμασίες. Μία από αυτές...

- New Post & Article Archive