“Οι Έλληνες σκηνοθέτες του 20ου αιώνα”.

0

Ένα βιβλίο που μας παρουσιάζει τους καλύτερους σκηνοθέτες του Ελληνικού κινηματογράφου για τον 20ου αιώνα.  Η Επιμέλεια του βιβλίου έγινε από τον Θανάση Νιάρχο ενώ τον πρόλογο τον γράφουν ο Βασίλης Παπαβασιλείου και η Δηώ Καγγελάρη. Ο εκδοτικός οίκος που είναι πίσω από τη κυκλοφορία του βιβλίου είναι  «ο τόπος». Είναι ένα βιβλίο που μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφετε το άρθρο έλειπε από την Ελληνική βιβλιογραφία.  

Το βιβλίο αναφέρετε σε 35 σκηνοθέτες μέσα από κείμενα είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε από θεωρητικής αφής, προσπαθώντας να μας κάνουν να γνωρίσουμε καλύτερα αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από ταινίες αλλά και θεατρικές παραστάσεις που αγαπήσαμε. Άνθρωποι που άφησαν το στίγμα τους όχι μόνο στον κινηματογράφο αλλά και στο θέατρο είτε με επιτυχημένο τρόπο είτε με αποτυχημένο.

Μην περιμένετε κάποιες βιογραφίες όλων αυτών τω σκηνοθετών που παρουσιάζονται μέσα από αυτό το βιβλίο αλλά στην ουσία είναι κείμενα που κυρίως είναι από ηθοποιούς, συναδέλφους τους που συνεργάστηκαν μαζί τους αλλά και από κριτικές που τους είχαν γίνει κατά καιρούς. Εδώ έχουμε μέχρι και αποσπάσματα εφημερίδων και περιοδικών από κριτικές που τους είχαν γίνει.

Οι σκηνοθέτες του 20ου αιώνα.
Οι σκηνοθέτες του 20ου αιώνα.

Το αποτέλεσμα αυτού του βιβλίου για όσους το διαβάσουν είναι να καταφέρει να δούμε τους σκηνοθέτες μέσα από μια άλλη ματιά ή τουλάχιστον να κατανοήσουμε τη δουλειά τους. Να δούμε πως τελικά μέσα από μια αποτυχία η επιτυχία ενός έργου ο βασικός συντελεστής είναι ο σκηνοθέτης.

  • Επιμέλεια: Θανάσης Νιάρχος.
  • Σελίδες: 298.
  • Πρόλογος: Βασίλης Παπαβασιλείου, Δηώ Καγγελάρη.

Υ.γ Οι επιλογές των βιβλίων γίνεται μέσα από μια έρευνα που γίνεται στο χώρο του διαδικτύου. Σας ενημερώνουμε ότι κυρίως σας παρουσιάζουμε τα βιβλία και δεν τα κρίνει η ομάδα διαχείρισης. Μπορείτε να μας προτείνεται και εσείς όποια βιβλία θέλετε που μπορεί να έχετε διαβάσει. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ