ΑρχικήΣυνεντεύξειςΚαλλιτέχνεςΟ Άρης Λουμάκης, ο Leader των REC στη συνέντευξή του στο Young People.

Ο Άρης Λουμάκης, ο Leader των REC στη συνέντευξή του στο Young People.

"Ο Άρης Λουμάκης σε μια ενδιαφέρον και αποκαλυπτική συνέντευξη. Μιλά για το συγκρότημα των REC, τις δυσκολίες, τις συνεργασίες και την αγάπη του κόσμου για το συγκρότημα"

Ο Άρης Λουμάκης είναι ο ιδρυτής, παραγωγός και frontman των REC. Έχει σπουδάσει ηλεκτρονικός ενώ διατηρεί τη δική του εταιρεία με υπηρεσίες graphic & web design την Artcide. Ασχολείται με τη μουσική από μικρός καθώς ξεκίνησε από πολύ νωρίς να παίζει Drums και κρουστά. Αγαπά τον αθλητισμό και είναι αθλητής πολεμικών τεχνών. Λίγα λόγια για το συγκρότημα που ίδρυσε ο Άρης. Οι REC είναι ένα URBAN POP συγκρότημα από την Αθήνα, το οποίο εμφανίστηκε δισκογραφικά τον Ιούνιο του 2010 και αποτελείται από τους Άρη Λουμάκη, Mike Vasileiadis και την Xenia Evven. Έχουν κάνει πολλές επιτυχίες με τα τραγούδια τους και καθιερώθηκαν στην ελληνική μουσική σκηνή.

Μερικά από αυτά είναι: «Αλλάζω», «Chocolat», «Το λέει η καρδιά μας», «Άσε με να σ’αγαπώ», «φύγαμε», «Πετάω ψηλά» αλλά και το τραγούδι τους «Γιορτινά» τη χριστουγεννιάτικη επιτυχία τους. Έχουν συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα όπως αυτό της Καίτης Γαρμπή και το Νικηφόρο στα βραβεία MAD με το τραγούδι «Ιεροσυλία» και τον Γιώργο Τσαλίκη κάνοντας διασκευή το τραγούδι «Παίρνω την ευθύνη».

Διαβάστε τη συνέντευξη του Άρη Λουμάκη στην Ιωάννα Καριώρη.

Γενικότερα ως παιδί υπήρξα ιδιαίτερα “κλειστός” και επέλεγα να μην μοιράζομαι τις σκέψεις και τα συναισθηματά μου, κάποια στιγμή αυτό όμως με έπνιγε, και η μουσική, αλλά και ο στίχος απέκτησαν ρόλο στην ζωή, έγιναν λυτρωτικά μέσα

Περίγραψέ μας τον Άρη…

Πραγματικά δύσκολο να χρειαστεί να περιγράψεις τον εαυτό σου. Για να σκεφτώ, σίγουρα πολύπλοκος: δεν υπάρχει μία αλλά πολλές πλευρές για να εξερευνήσει κανείς, και για μένα ακόμα είναι δύσκολο! Καλλιτέχνης: με ό,τι και αν αυτό σημαίνει. Καθόλου διπλωμάτης: θα το έβαζα στα άσχημα χαρακτηριστικά μου το συγκεκριμένο. Δημιουργικός: χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη ώρα της ημέρας, μπορεί απλά να ξυπνήσω στις 4 το πρωί και να γράψω μουσική. Απόλυτος: κάτι ακόμη που δεν υπάγεται στα συν μου. Και τέλος “αποτελεσματικά” ονειροπόλος : δεν θεωρώ ότι ανήκω σε αυτούς που απλά κάνουν όνειρα… ό,τι ονειρευτώ θα το πετύχω!

Ποια είναι η καθημερινότητά σου;

Ξυπνάω το πρωί δίπλα σε ένα τεράστιο dogo argentino (ο σκύλος μου), ακούει στο όνομα “Murako” και πρώτο μου μέλημα είναι να τον βγάλω βόλτα. Πολλές φορές χωρίς να έχω πιει ούτε γουλιά καφέ. Ύστερα επιστρέφω στο σπίτι μου και ανάλογα την ημέρα, είτε όλη την ημέρα βρίσκομαι σε ραντεβού είτε απλά στο στούντιο. Απογευματινό – βραδινές ώρες αγαπώ να κάθομαι σπίτι βλέποντας σειρές ή να βγαίνω με φίλους… Αλλά πάντοτε σε χαλαρό περιβάλλον, δεν είμαι της φασαρίας.

Η ενασχόλησή σου με τη μουσική ήταν το όνειρό σου από μικρό παιδί;

Ασχολούμαι από τα 13 μου με την μουσική, μαθαίνοντας τύμπανα. Δεν ξέρω αν ήταν όνειρο ή ο μοναδικός τρόπος να εκφραστώ. Γενικότερα ως παιδί υπήρξα ιδιαίτερα “κλειστός” και επέλεγα να μην μοιράζομαι τις σκέψεις και τα συναισθηματά μου, κάποια στιγμή αυτό όμως με έπνιγε, και η μουσική, αλλά και ο στίχος απέκτησαν ρόλο στην ζωή, έγιναν λυτρωτικά μέσα.

Ποια ήταν τα πρώτα σου μουσικά ακούσματα και ποια τώρα;

Παραμένουν τα ίδια, είμαι της πιο εναλλακτικής μουσικής, μεγάλωσα ακούγοντας έντεχνη μουσική και Active Member. Μεγαλώνοντας οι επιρροές μου διευρύνθηκαν και σε πιο ηλεκτρονικό επίπεδο. Ανήκω στη μερίδα ακροατών, που δεν ταυτίζονται με τραγουδιστές και συγκροτήματα, αλλά περισσότερο με τα τραγούδια τους.

Ποια είναι η ιστορία των REC;

Γεννηθήκαμε ένα Καλοκαίρι που μαζί με μένα έκανε διακοπές και το μυαλό μου!. Ήταν μια αυθόρμητη σκέψη – μου αρέσει να την χαρακτηρίζω ως αυθόρμητη, ενώ όλοι γύρω μου αυτό περίμεναν να κάνω – να δημιουργήσω ένα σχήμα το οποίο θα έφερνε αυτό το κάτι διαφορετικό στην POP σκηνή, κάτι που θα ήταν μακριά από ταμπέλες κ όρια.

Ήθελα να δημιουργήσω ένα γκρουπ που τα μέλη του δεν θα ήταν στιγματισμένα μουσικά από κάτι άλλο, που η μουσική μας δεν θα είχε σκοπό να κατακτήσει την κορυφή του Airplay, αλλά της ψυχής μας. Ήταν το πιο δύσκολο εγχείρημα μου, όχι γιατί δεν ήξερα πως θα γίνει, αλλά ίσως γιατί αυτό να είναι ένα μικρό μυστικό για την επιτυχία και όταν εκείνη έρχεται πρέπει να προσπαθήσεις σκληρά να αποφύγεις όλα αυτά που δεν θέλεις να γίνεις.

Με λίγα λόγια, μια ιδέα που ξεκίνησε από μένα και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, ευτυχώς με μεγαλύτερη επιτυχία από αυτή που θα περίμενα. Τώρα πια ο στόχος είναι να ξεπεράσω τον εαυτό μου και εκείνη την ιδέα…

Προτιμώ να συνθέτω αν θα πρέπει να διαλέξω ένα από τα δύο. Η σύνθεση είναι αυτό που με εκφράζει στο 100%

Δεδομένου ότι είναι δύσκολο να συνεργάζεσαι με πολλά άτομα, ανάμεσα σε εσάς, ως συγκρότημα, υπήρχαν ποτέ εντάσεις; Οι αποφάσεις σας είναι κοινές;

Είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Θα τολμήσω να πω ότι οι αποφάσεις είναι κοινές, και χρησιμοποιώ την λέξη – τολμήσω – επειδή ως leader του γκρουπ ίσως επηρεάζω και διαμορφώνω ασυνείδητα την κρίση των συνεργατών μου. Εντάσεις έχουμε ζήσει, αλλά ποτέ κανείς μας δεν έφτασε στο σημείο να προσβάλει τον άλλο, θεωρώ ότι όταν υπάρχει σεβασμός όλα λύνονται.

Πίστευες ότι θα αποκτήσετε τόσο μεγάλη ανταπόκριση από το κόσμο σχετικά με τη μουσική σας;

Σε καμία περίπτωση, γι’ αυτό και όλο αυτό μας έπιασε πραγματικά απροετοίμαστους. Δεν είναι κρυφό άλλωστε, τα πρώτα μας τραγούδια έγιναν επιτυχία στο ραδιόφωνο και κανείς δεν ήξερε ποιος το έλεγε. Σκληρό να σου συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά έπρεπε σ’ ένα διάστημα λίγων μηνών από 3 παιδιά που κάνανε μουσική ως αποτέλεσμα αγάπης και τρέλας, να γίνουμε οι σούπερ επιχειρηματίες και promoters του εαυτού μας κι αυτό είναι πολύ δύσκολο.

Υπάρχει κάποιο από τα τραγούδια σας που ξεχωρίζεις;

Ναι το “ΕΔΩ”! Είναι ένα τραγούδι που ακούστηκε λιγότερο από όλα και αγαπήθηκε περισσότερο από ποτέ. Είναι το 1ο τραγούδι που έγραψα εξ ολοκλήρου βάζοντας το 100% του τι περνούσα εκείνη την περίοδο. Τότε ήταν που είχα συνειδητοποιήσει ότι η σχέση μου με απατούσε με έναν αρκετά καλό μου φίλο και έγραψα αυτό το τραγούδι για να εξιλεωθώ. Τελικά όμως αυτό το τραγούδι ήταν πιο δυνατό από ότι φανταζόμουν και του “έκοψα” την πορεία βγάζοντας αμέσως άλλο. Σήμερα που μιλάμε το τραγούδι αυτό σκέφτομαι να το κάνω μια επανεκτέλεση και να του δώσω μεγαλύτερα φτερά από αυτά που είχε… το αξίζει, αυτό με έφερε ως εδώ.

“Καρδιά”… Τραγούδι σε στίχους και μουσική δική σου και του Άρη Κλεισούρα… Μίλησέ μας για αυτό…

Η σχέση μου με τον Άρη Κλεισούρα ξεκίνησε από το “Πετάω Ψηλά”. Είμαστε δύο ψυχές που συνδεθήκαμε μουσικά αμέσως. Αυτό το τραγούδι σηματοδοτεί όσα θέλω να κάνουμε στους REC, να προσθέσουμε δηλαδή ακόμη περισσότερη μουσική στα τραγούδια μας. Να φύγουμε λίγο από τις επαναλαμβανόμενες loops και μελωδίες που παίζουν από την αρχή ως το τέλος στα τραγούδια.

Σου αρέσει να είσαι εσύ ο συνθέτης των τραγουδιών σας; Νιώθεις ότι εκφράζεσαι περισσότερο σε αντίθεση με το να τα ερμηνεύεις μόνο;

Προτιμώ να συνθέτω αν θα πρέπει να διαλέξω ένα από τα δύο. Η σύνθεση είναι αυτό που με εκφράζει στο 100%. Η ερμηνεία όπως έχω πει ξανά, είναι κάτι που προέκυψε, κάτι που έγινε από ανάγκη, όταν κάποιος έπρεπε να πιάσει ένα μικρόφωνο και να πάρει ρόλο στο γκρουπ, πριν από 3 χρόνια.

Στα περισσότερα τραγούδια σας αναφέρεστε στον έρωτα. Για εσένα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή;

Για μένα ο έρωτας είναι τα πάντα, άρα και τα τραγούδια μας περιγράφουν όλες τις εκφάνσεις αυτού. Δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τον έρωτα και δε μπορώ να διανοηθώ την ύπαρξη ενός κόσμου χωρίς αυτόν.

Τα όνειρα δεν έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ζουν για πάντα…

Πιστεύεις ότι η εποχή που ζούμε μπορεί να θεωρηθεί «άτεχνη»; Από άποψη ποιότητας…

Όχι απλά κυκλοφορούν πολλές απομιμήσεις…είναι δείγμα των καιρών, λόγω της κρίσης αν κάτι πάει καλά κυκλοφορούν άλλοι 10 που προσπαθούν να κάνουν το ίδιο. Συνεπώς, όπως καταλαβαίνεις γεμίζει ο κόσμος από μουσικές και τραγούδια που δεν είναι αυτό που θέλει κάποιος πραγματικά να γράψει ή του αντιστοιχεί, αλλά αυτό που θα ήθελε να ήταν.

Ο κόσμος είναι ένας από αυτούς που θα μπορούσε να σε κάνει να νιώσεις καλά σε στιγμές απογοήτευσης, μελαγχολίας κλπ;

Είναι ο μόνος που μπορεί να με ρίξει, να με ανεβάσει, να μου δείξει αν βρίσκομαι στον σωστό δρόμο. Δεν είναι τυχαίο ότι και σε αρκετά δύσκολες στιγμές μου όταν τα φώτα της σκηνής άναβαν όλα τα άσχημα έμεναν πίσω.

Έχει αλλοιωθεί ο χαρακτήρας σου, η προσωπικότητά σου μέσα από αυτή την πορεία της ζωής σου;

Η συμπεριφορά μου απέναντι σε κάποιους ίσως. Ίσως πάλι και το ένστικτό μου να έχει αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία, αλλά για τους δικούς μου ανθρώπους παραμένω αυτός ο ανώριμος έφηβος που όλοι γνωρίζουν καλά. Είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις αυτό, σκληραίνεις, βλέπεις και ζεις πολλά..

Ποια είναι τα όνειρά σου για το μέλλον; Πιστεύεις ότι υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος που μπορούμε να κάνουμε όνειρα;

Τα όνειρα μου για το μέλλον είναι να μπορέσω να συνεχίσω με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία αυτό που πριν από 4 χρόνια ξεκίνησα, να είμαι υγιής και να έχω δίπλα μου όλους αυτούς τους θαυμάσιους ανθρώπους που αγαπώ και με αγαπούν. Τα όνειρα δεν έχουν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ζουν για πάντα…

Τα νέα παιδιά θεωρείς ότι μπορούν να κάνουν καριέρα με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στη μουσική σκηνή τη σημερινή εποχή;

Τα νέα παιδιά μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο… Αυτό πιστεύω! Το πιστεύω με όλη μου την καρδιά και θεωρώ ότι κάποια στιγμή πρέπει να το πιστέψουν και εκείνα και να το κάνουν.

Πως βλέπεις τη σημερινή νεολαία και ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις μέσα από το Young People;

Είμαστε μια δυναμική μάζα, σκεπτόμαστε περισσότερο, έχουμε πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες συγκριτικά με τις άλλες γενιές, έχουμε εμπεριστατωμένη και πιο κριτική άποψη (ίσως υπερβολική κάποιες φορές), και θέλω να πιστεύω ότι είμαστε και “σοφότερη” γενιά. Αυτό που μένει να γίνει και το εύχομαι σε όλους τους αναγνώστες σας είναι να χρησιμοποιήσουμε το μεγαλύτερο όπλο μας που είναι το μυαλό μας, μόνο για το καλό όλων μας, να στραφούμε στους διπλανούς μας, να αγκαλιάσουμε όσους φοβούνται και να βοηθήσουμε όσους λιγοψυχούν.

Βίντεο Rec

REC - ΚΑΡΔΙΑ (Official Music Video)
REC - EDO / ΕΔΩ | OFFICIAL MUSIC VIDEO

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης του Άρη Λουμάκη στο Young People.gr συνεργάστηκαν οι ομάδες της Έκφρασης και Υλοποίησης και η ομάδα συνεντεύξεων. Υπεύθυνη συνέντευξης η Ιωάννα Καριώρη. Ευχαριστούμε τον Κ. Άρη Λουμάκη Για την Πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Η Μεγάλη Εβδομάδα Της Ορθοδοξίας.

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε χωρίς να είμαστε γνώστες και όσο μπορούμε να σας μεταφέρουμε όσα συμβαίνουν την Μεγάλη Εβδομάδα. Ποιο είναι το βαθύτερο νόημα των...

Η ζωή μέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου.

Πόσες φορές έχουμε έρθει αντιμέτωποι με γατάκια και σκυλάκια...

- New Post & Article Archive