ΑρχικήΡεπορτάζΕικόνεςΟ Μπλε περίπατος του Make A Wish για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής.

Ο Μπλε περίπατος του Make A Wish για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής.

Για 3η συνεχή χρονιά, το Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος διοργάνωσε τον Περίπατο Ευχών την Παρασκευή 28 Απριλίου στέλνοντας ένα μήνυμα Χαράς, Δύναμης και Ελπίδας! Πλήθος κόσμου κλήθηκε φορώντας κάτι μπλε να περπατήσει μαζί με πολλά από τα παιδιά Ευχής μας, τους φίλους και υποστηρικτές του Οργανισμού, στα βήματα της 1ης Ευχής, του Chris που 37 χρόνια πριν, στις 29 Απριλίου 1980, έγινε αστυνομικός για μία ημέρα και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του Οργανισμού “Make-A-Wish”. Στον όμορφο αυτό περίπατο παρεβρέθηκε και η Πρέσβειρα του Οργανισμού για το 2017, κυρία Φαίη Σκορδά.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής καθιερώθηκε το 2009 με πρωτοβουλία της διεθνούς οργάνωσης «Make-A-Wish» και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου.

Σκοπός της ημέρας αυτής είναι η εκπλήρωση περισσότερων ευχών και η ανάγκη να μοιραστεί ελπίδα, φως, και δύναμη σε όλα εκείνα τα παιδιά που πάσχουν από ασθένειες που απειλούν τη ζωή τους. Η βοήθεια μπορεί να έχει τη μορφή μίας δωρεάς στο εικονικό συντριβάνι της διαδικτυακής τοποθεσίας www.worldwishday.org ή μπορεί να επιτευχθεί μέσω της διάδοσης του μηνύματος σε φίλους και συγγενείς.

Η 29η Απριλίου επελέγη ως Παγκόσμια Ημέρα Ευχής (World Wish Day), επειδή την ημέρα αυτή του 1980 εκπληρώθηκε η ευχή του επτάχρονου αμερικανού Κρις Γκρέισιους (1972-1980) να γίνει αστυνομικός. Το παιδί, που έπασχε από λευχαιμία, πέθανε τρεις ημέρες αργότερα, αφότου έλαβε το σήμα του αστυνομικού. Η συγκινητική ιστορία του μικρού Κρις αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία της διεθνούς οργάνωσης Make-A-Wish.

Το Μake – A – Wish Greece (Κάνε – Μια – Ευχή Ελλάδος) είναι ένας φιλανθρωπικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, που πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών, 3 έως 18 ετών με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή με χαρά, δύναμη και ελπίδα! Όταν το όνειρο ενός σοβαρά άρρωστου παιδιού γίνεται πραγματικότητα, ενδυναμώνεται τόσο πολύ, ώστε να μάχεται με ακόμα μεγαλύτερο σθένος ενάντια στην ασθένεια που απειλεί τη ζωή του. Ο οργανισμός ασχολείται αποκλειστικά με το ψυχικό κόσμο του άρρωστου παιδιού και όχι με την ασθένειά του.

Η εκπλήρωση της Ευχής του αποτελεί μία τόσο μοναδική και συναρπαστική εμπειρία και έχει τέτοια δύναμη, ώστε να βελτιώνει την ποιότητα της ζωής, όχι μόνο του παιδιού, αλλά και ολόκληρης της οικογένειάς του. Kάθε 23 λεπτά κάπου στον κόσμο εκπληρώνεται μια Ευχή παιδιού. Στην Ελλάδα από το 1997 έχουν γίνει πραγματικότητα περισσότερες από 1.600 ευχές παιδιών.

[vc_custom_heading text=”Φωτογραφικό Αφιέρωμα” font_container=”tag:h4|text_align:center” use_theme_fonts=”yes”][vc_gallery type=”image_grid” images=”73169,73170,73171,73172,73173,73175,73176,73177,73181,73183″]

Η Διευθύντρια του οργανισμού, Κυρία Σάντρα Ζαφειρακοπούλου είπε για αυτή την ημέρα: “Είναι συγκινητικό να βλέπεις παιδιά να στηρίζουν άλλα παιδιά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παίδων από τη Ζαχάρω που μοιράστηκαν μαζί μας τη Δύναμη-Μιας-Ευχής”

Σχετική Αρθρογραφία

Προτεινόμενα

Κωνσταντίνος Ελματζίογλου: “Το δημιουργικό άγχος, υπάρχει και είναι πολύ γλυκό αίσθημα!”

Ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Ελματζίογλου μας μιλάει για τη υποκριτική και το θέατρο αλλά και...

Ιζαμπέλλα Φουλόπ: “Εξυμνώ την φαντασία και την σημασία του να μπορείς να ονειρεύεσαι”

Η Ιζαμπέλλα Φουλόπ είναι μια νέα πολυτάλαντη ηθοποιός όπου το μέλλον της ανήκει. Αποφοίτησε...

Ο Άρης Βανταράκης στην συνέντευξή του για το Young People.gr

Ο Άρης Βανταράκης είναι ένας νέος καλλιτέχνης του λαϊκού τραγουδιού, ο οποίος έχει ήδη...

Nea, the successful composer and singer with almost 2 billions streams on Spotify.

Nea is a Swedish singer and songwriter with almost 2 billion streams on Spotify....

Έλενα Παπαπαναγιώτου: “Ο κόσμος αγαπά και στηρίζει πάντα το αληθινό”

Η Έλενα Παπαπαναγιώτου είναι μια καλλιτέχνης που διανύει ήδη μια σημαντική μουσική διαδρομή που...

Ειρήνη Παπαδοπούλου: “Οι πιο σημαντικές αξίες είναι η ταπεινότητα και η εξέλιξη”

Συνέντευξη με την Ειρήνη Παπαδοπούλου, μια από τις δημοφιλείς τραγουδίστριες του σήμερα. Η Ειρήνη...

Πολυξένη Καράκογλου: “Η μουσική είναι ο τρόπος ανά τους αιώνες να μαλακώνουν τα βάσανα και να εξυμνείται η ζωή”

Η Πολυξένη Καράκογλου μεγάλωσε στη Νίκαια, τελείωσε το Μουσικό σχολείο Πειραιά και αποφοίτησε από...

Η συνέντευξη της Νόρας Δράκου, αθλήτριας κολύμβησης 50, 100 μέτρων στο ελεύθερο, ύπτιο και πρόσθιο.

Η Νόρα Δράκου είναι αθλήτρια κολύμβησης με συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά...