«Σοφία Βέμπο. Τραγούδαγε την Ελλάδα κι όλη η Ελλάδα τραγουδούσε μαζί της».

0

Το βιβλίο, «Σοφία Βέμπο. Τραγούδαγε την Ελλάδα κι όλη η Ελλάδα τραγουδούσε μαζί της», το υπογράφει η Κατερίνα Πετρίδου. Η Κατερίνα Πετρίδου ήταν προσωπική φίλη της Σοφίας Βέμπο για πάνω από 25 χρόνια. Το βιβλίο δεν μας λέει κάτι καινούργιο από κάποια άλλα που έχουν κυκλοφορήσει στο παρελθόν με θέμα τη πρώτη αστική σταρ της Ελλάδας. Απλά είναι μια καλή αρχειοθέτηση όλων όσων πληροφοριών είναι σήμερα δεξιά και αριστερά.

Τα πιο ενδιαφέρον είναι: Η αυτοβιογραφία της από την εφημερίδα της Νέας Υόρκης «Εθνικός Κήρυξ», από τις μεγαλύτερες ελληνόφωνες εφημερίδες της Αμερικής. Πολλές φωτογραφίες, στίχοι, παρτιτούρες αλλά και διάφορες ιστορίες που εξηγούν τη συνεισφορά μέσα από τα τραγούδια της τα χρόνια του πολέμου.

Κλείνοντας την ενημέρωσή μας γι αυτό το βιβλίο μπορούμε να πούμε πως είναι ένας ακόμα φόρος τιμής για την μεγάλη τραγουδίστρια αλλά και άνθρωπο. Και μας θυμίζει ότι ακόμα περισσότερα για τον κόσμο της Βέμπο μπορούμε να δούμε στο πολεμικό μουσείο της Θεσσαλονίκης. Το βιβλίο το συμπληρώνει ένα δίσκος (Cd) με 24 τραγούδια από δίσκους γραμμοφώνου 78 στροφών.

Σοφία Βέμπο
Τραγούδαγε την Ελλάδα κι όλη η Ελλάδα τραγουδούσε μαζί της.

Το βιβλίο το προλογίζουν 2 εξαίρετοι άνθρωποι της τέχνης, ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος και ο Μουσικοσυνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

  • Τίτλος: Σοφία Βέμπο. Τραγούδαγε την Ελλάδα κι όλη η Ελλάδα τραγουδούσε μαζί της».
  • Βιβλίο: Η Κατερίνα Πετρίδου.
  • Εκδόσεις: University Studio Press.

Υ.γ Οι επιλογές των βιβλίων γίνεται μέσα από μια έρευνα που γίνεται στο χώρο του διαδικτύου. Σας ενημερώνουμε ότι κυρίως σας παρουσιάζουμε τα βιβλία και δεν τα κρίνει η ομάδα διαχείρισης. Μπορείτε να μας προτείνεται και εσείς όποια βιβλία θέλετε που μπορεί να έχετε διαβάσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ