ΑρχικήΔισκογραφίαΕλληνική Δισκογραφία"Στην Ομίχλη των Καιρών" - Θάνος Μικρούτσικος, Μαριάννα Πολυχρονίδη.

“Στην Ομίχλη των Καιρών” – Θάνος Μικρούτσικος, Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Ένας δίσκος που θέλεις χρόνο να τον ακούσεις προσεχτικά γιατί απλά ο δίσκος “Στην ομίχλη των καιρών” είναι του συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου. Ο Μικρούτσικος πάντα μέσα από τις δισκογραφικές του δουλειές προσπαθεί να μιλήσει μέσα από τη μουσική. Πίσω από το δίσκο “Στην ομίχλη των καιρών” και δίπλα στον Μικρούτσικο, η Λίνα Νικολακοπούλου όπου γράφει τους στίχους εφτά τραγουδιών. Επίσης ο νεότερος στο χώρο της μουσικής Γιάννης Δούκας όπου μαζί με τον Μάνο Ελευθερίου και Άλκη Αλκαίο κλείνουν τους στιχουργούς του δίσκου.  Στην ερμηνεία η εξαιρετική φωνή της Μαριάννας Πολυχρονίδη.

Σχεδόν 45 χρόνια στο χώρο της μουσικής ο Θάνος Μικρούτσικος έχει δώσει πολλά, έχει αποκτήσει το δικό του κοινό και έχει τη δική του ξεχωριστή υπογραφή στο χώρο. Είναι αναμενόμενο ο κόσμος της μουσικής να περιμένει από καλλιτέχνες, συνθέτες τέτοιου μεγέθους να περιμένει πάντα κάτι “άλλο” όταν ακούει πως ο “Μικρούτσικος” κυκλοφόρησε νέο δίσκο. Το ερώτημα εδώ λοιπόν είναι αν μπόρεσε με τόσα χρόνια στο μουσικό προσκήνιο να δώσει κάτι το καινούργιο, κάτι το διαφορετικό.  Γιατί πάντα ελοχεύει ο κίνδυνος της επανάληψης, της θύμησης ίσως παλαιοτέρων δημιουργιών. Αν αυτό έχει γίνει στο δίσκο “Στην Ομίχλη των Καιρών” θα το αφήσουμε να το κρίνεται εσείς, από τη δική μας και όσο έχουμε ακούσει Θάνο Μικρούτσικο πιστεύουμε πως έχει καταφέρει κάτι νέο.

Ο Μικρούτσικος μας παρουσιάζει μέσα από αυτόν το δίσκο δώδεκα υπέροχα τραγούδια. Δώδεκα τραγούδια που έχουν μια μουσική πολυμορφία τέτοια που θέλεις να ακούσεις και το επόμενο τη συνέχεια του δίσκου. Σε αυτό παίζει ρόλο και η ερμηνεύτρια Μαριάννα Πολυχρονίδη η οποία δίνει τον καλύτερό της εαυτό δείχνοντας μας αυτό που γνωρίζαμε γι’αυτήν, το γνήσιο ταλέντο που έχει. Η δυσκολία, η πρόκληση για την Πολυχρονίδη ήταν σίγουρα μεγάλη, όμως πήρε το ρίσκο και τα κατάφερε καθώς η ερμηνείες της δεν περνούν καθόλου απαρατήρητες. Εδώ να σημειώσουμε πως στην ουσία είναι ο πρώτος της δίσκος και με το καλημέρα στα δύσκολα αλλά με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ας δούμε κάποια λόγια που είπε ο Μικρούτσικος για την Πολυχρονίδη: “Την Μαριάννα τη γνώρισα από τις παραστάσεις του Θέμη Μουμουλίδη στο Babminton. Εκεί που αρχίσαμε να συζητάμε και να κάνουμε πρόβες ήταν στην παράσταση του Καββαδία που παρουσιάσαμε εκεί. Τότε κατάλαβα ότι αυτό το κορίτσι έχει έναν προνομιακό χώρο…”. Και συνεχίζει “…Αφομοίωσε πολύ γρήγορα σπουδαίες, ιστορικές ερμηνεύτριες. Και το σπουδαίο είναι ότι δεν υπήρχε μίμηση, υπήρχε αφομοίωση…”

Η Μαριάννα Πολυχρονίδη είπε για το δίσκο και τη συνεργασία της με το Θάνο Μικρούτσικό: “Για μένα ήταν μια πολύ μεγάλη πρόκληση. Μου κέντρισε πολύ το ενδιαφέρον η συνεργασία με τον Θάνο. Όταν άρχισα να βυθίζομαι μέσα σε αυτό ήθελα να κάνω ακριβώς αυτό με τον τρόπο που μου το ζητάει. Αρχικά ήταν λίγο δύσκολο να καταλάβω τι ακριβώς εννοεί περί προνομιακού χώρου,,, και έτσι είπα να αφοσιωθώ μόνο σε αυτό…”

Από τα αξιοσημείωτα αυτού του δίσκου είναι και η απαγγελία των αποσπασμάτων από ποιήματά τους των ίδιων των ποιητών, Σεφέρης, Ρίτσος, Καββαδίας, Αναγνωστάκης. Είναι μια στιγμή, μια πινελιά που συμπληρώνει το δίσκο με θετικό τρόπο.

Τραγούδια του Δίσκου:

  1. Το πιο ωραίο μου τραγούδι θα σου πω.
  2. Ρώτα να σου πουν τα χιόνια.
  3. Κάτι θάλασσες.
  4. Αμάν στη τρέλα.
  5. Σεισμός.
  6. Στην ίδια πόλη υπό βροχήν.
  7. Μπιλιάρδο.
  8. Πίνακες.
  9. Χορεύουμε τα λόγια.
  10. Στην ομίχλη των καιρών.
  11. Μάνα και γιος.
  12. Αυτός ο τόπος.

Εξώφυλλο Δίσκου:

[vc_custom_heading text=”Βίντεο Δίσκου “Στην ομίχλη των Καιρών“” font_container=”tag:h4|text_align:center” use_theme_fonts=”yes”]
[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=DLRTJbIjpgo”]
[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=a47uf8Bxk3Q”]

Κλείνοντας τη παρουσίαση του δίσκου θα σας γράψουμε αυτό που είπε ο ίδιος Ο Μικρούτσικος: “Είμαι πραγματικά ευτυχής παρότι το προϊόν θα το πάρουν αυτοί που θα το πάρουν δεδομένης της ανυπαρξίας πωλήσεων, αλλά στο κάτω κάτω εμείς γράφουμε και για τις ψυχές μας…” Είναι ένας δίσκος που θα πρέπει να βρίσκεται στη δισκοθήκη όλων όσων θέλουν να έχουν έναν από τους καλύτερους Έλληνες συνθέτες.

[apss_share]
[jnews_block_26 compatible_column_notice=”” number_post=”1″ post_offset=”0″ include_category=”56″ sort_by=”latest” excerpt_length=”8″][vc_custom_heading text=”Listen Radio” font_container=”tag:h6|text_align:center” use_theme_fonts=”yes” link=”url:http%3A%2F%2Fyoung-people-radio.radiojar.com%2F||target:%20_blank|”]

Σχετική Αρθρογραφία

Προτεινόμενα

Γιάννα Βασιλείου: “Η εξέλιξη είναι ένδειξη ζωής”

Η Γιάννα Βασιλείου είναι ερμηνεύτρια, μουσικός, συνθέτης και στιχουργός. Από μικρή ηλικία άρχισε να...

Η συνέντευξη του ταλαντούχου και ανερχόμενου τραγουδιστή Παναγιώτη Τσαφαρά.

Στην μουσική σκηνή ο Παναγιώτης Τσαφαράς εμφανίστηκε το 2014 με το ντεμπούτο άλμπουμ "Πρώτη...

Δημήτρης Θεοδοσιάδης: “Όταν αγαπάς κάτι, βρίσκεις την εσωτερική δύναμη και παλεύεις…”

Ο Δημήτρης Θεοδοσιάδης ξεκίνησε την ενασχόληση του με την μουσική σε μικρή ηλικία, όπου...

Αλεξάνδρα Σταυροπούλου: “Τα όνειρα για αυτόν που τα κυνηγάει δεν είναι ποτέ ακατόρθωτα”

Η Αλεξάνδρα Σταυροπούλου είναι μια νέα, όμορφη, υπερδραστήρια και πολυτάλαντη προσωπικότητα. Γεννήθηκε στην Πάτρα...

The alternative band of Mighty Oaks coming from Berlin gave an interview in YoungPeople.gr

Originated from America, England, and Italy, and met up in Berlin, they started writing...

Skye Holland: “Anxiety, is something that a lot of people, including myself, struggle with some times”

Skye Holland is a rising star, who has done a lot of collaborations with...

Ειρήνη Παπαδοπούλου: “Οι πιο σημαντικές αξίες είναι η ταπεινότητα και η εξέλιξη”

Συνέντευξη με την Ειρήνη Παπαδοπούλου, μια από τις δημοφιλείς τραγουδίστριες του σήμερα. Η Ειρήνη...

Η Ιωάννα Σιαμπάνη δημιουργεί εμπνεόμενη από παλαιότερες δεκαετίες.

Η Ιωάννα Σιαμπάνη κατάγεται από τη Λάρισα και μένει στην Αθήνα. Έχει τελειώσει δημοσιογραφία...