Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022
2 C
Athens

“Ένας καιρός αντάρτης” της ποιήτριας, στιχουργού και συγγραφέα Βέρας Βασιλείου, Πέτσα.

"Ένας "αντάρτης" λοιπόν, μετουσιωμένος σε μουσικό πολιτισμό, που ήρθε να διαμαρτυρηθεί και να επαναστατήσει ενάντια στις κοινωνικοπολιτικές καταπιέσεις, να θωπεύσει τη μοναξιά των ανθρώπων, να υπερασπίσει τον Έρωτα και την Αγάπη..."

Κυκλοφόρησε πρόσφατα το δεύτερο άλμπουμ της ποιήτριας, στιχουργού και συγγραφέα Βέρας Βασιλείου – Πέτσα, «Ένας καιρός αντάρτης», από τις εκδόσεις Μετρονόμος. Η πρώτη της στιχουργική εργασία, «Βορεινό παράθυρο», εκδόθηκε επίσης από τον Μετρονόμο, το 2015. Ένας «αντάρτης» λοιπόν, μετουσιωμένος σε μουσικό πολιτισμό, που ήρθε να διαμαρτυρηθεί και να επαναστατήσει ενάντια στις κοινωνικοπολιτικές καταπιέσεις, να θωπεύσει τη μοναξιά των ανθρώπων, να υπερασπίσει τον Έρωτα και την Αγάπη, με όπλο τα γνήσια αισθήματα, έτσι όπως υπαγορεύουν οι στίχοι της ποιήτριας Βέρας Βασιλείου – Πέτσα, οι οποίοι δέθηκαν με τις ελληνοκεντρικές μελωδίες τεσσάρων σημαντικών συνθετών. 

Οι στίχοι των δώδεκα τραγουδιών εξ ολοκλήρου της Βέρας Βασιλείου – Πέτσα. Οι μελοποιήσεις ανήκουν στους στενούς συνεργάτες του Χρήστο Λεοντή: Μανόλης Ανδρουλιδάκης (4), Νεοκλής Νεοφυτίδης (4) και Αντώνης Παπαγγελής (3). Ο σπουδαίος συνθέτης Χρήστος Λεοντής τιμητικά επισφράγισε την εμπιστοσύνη του, συμμετέχοντας με ένα τραγούδι σ’ αυτήν τη δημιουργική προσπάθεια των συνεργατών του. Όλες οι ενορχηστρώσεις έγιναν από τους ίδιους τους συνθέτες. 

Αρωγοί αυτής της ενότητας τραγουδιών, στάθηκαν οι εξαιρετικοί μουσικοί, και -φυσικά- οι δέκα καταξιωμένοι ερμηνευτές, οι οποίοι αφηγούνται τις ιστορίες με προσωπικό ύφος και ερμηνευτικό πάθος, δίνοντας αληθινή διάσταση της έκφρασης στα τραγούδια. Αλφαβητικά: Βασίλης Γισδάκης, Ερωφίλη, Παντελής Θαλασσινός, Κώστας Θωμαΐδης, Αργυρώ Καπαρού, Βασίλης Κορακάκης, Δέσποινα Ραφαήλ, Βασίλης Σκουλάς, Λάκης Χαλκιάς, Ιωάννα Φόρτη. 

Η εικαστικός Μαρία Μπιλλήρη φιλοτέχνησε το εξώφυλλο, τα πορτρέτα των δημιουργών και το ένθετο του δίσκου. 

Βίντεο Δίσκου

Νυχτωδία - Δέσποινα Ραφαήλ (Αντώνης Παπαγγελής - Βέρα Βασιλείου-Πέτσα)
"Ερημιά" - Αντώνης Παπαγγελής - Βέρα Βασιλείου-Πέτσα - Δέσποινα Ραφαήλ

Φωτογραφικό αφιέρωμα στους συντελεστές