Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021
6.8 C
Athens
Αρχική Αρθρογραφία Άρθρα Ένα Περιβάλλον που αντιδρά.

Ένα Περιβάλλον που αντιδρά.

"Τελικά η φύση έχει πολλή περισσότερη δύναμη από όση πιστεύαμε. Αρχίζει να εναντιώνεται απέναντι σε όλη αυτή την κακομεταχείριση που εισπράττει από εμάς τους ανθρώπους, αρχίζει να μας εκδικείται και εμείς ξαφνικά φαινόμαστε τόσο "μικροί", τόσο αδύναμοι μπροστά της"

Write

Write your own article

About Us

Meet Οur Τeam

Ήταν βράδυ και διάβαζα όταν χτύπησε το κινητό μου και ξεκίνησε μια ατέλειωτη συζήτηση γεμάτη σκέψεις, προβληματισμούς, αγωνία και στενοχώρια για το τι συμβαίνει γύρω μας, για το τι συμβαίνει σε εμάς τους ίδιους και λειτουργούμε έτσι… Γιατί λειτουργούμε σαν να εκδικούμαστε την φύση ή μήπως τελικά η φύση μας εκδικείται; Πρόσφατα πυρκαγιές και καταστροφή μεγάλου μέρους του δάσους του Αμαζονίου, ένα καλοκαίρι γεμάτο ακραία καιρικά φαινόμενα με υδροστρόβιλο (περιοχή της Χαλκιδικής), πυρκαγιές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας σχεδόν κάθε χρόνο. Τι συμβαίνει λοιπόν; Μήπως ήρθε η ώρα της φύσης να αντιδράσει σε όλους αυτούς  τους λάθος  χειρισμούς του ανθρώπου;

Ο άνθρωπος μέσα από τις κινήσεις του οδεύει προς την ολική καταστροφή του περιβάλλοντος, την καταστροφή του ίδιου του εαυτού του

Ακούμε καθημερινά για οικονομική κρίση, για κρίση της κοινωνίας, για διάφορα πολιτικά ζητήματα χωρίς να νοιάζεται κανείς για όλη αυτή την περιβαλλοντική κρίση την οποία βιώνουμε. Την μεγαλύτερη και ίσως  πιο σημαντική κρίση, θα έλεγα εγώ. Το περιβάλλον είναι το πραγματικό “σπίτι” του ανθρώπου, είναι εκεί που ξεκινούν και τελειώνουν όλα. Είναι αυτό που μας τρέφει, που μας δίνει οξυγόνο για να μένουμε ζωντανοί, που μας δίνει χρήματα καλλιεργώντας το ή επενδύοντας πάνω σε αυτό, που μας προσφέρει στιγμές  χαλάρωσης  και διασκέδασης κάθε φορά που θέλουμε να ξεφύγουμε από την πίεση της καθημερινότητας και το τοξικό περιβάλλον των πόλεων.

“Εδώ επιβεβαιώνονται φράσεις του τύπου “ο άνθρωπος δεν σέβεται τίποτα”

Αντί, λοιπόν, να το προσέχουμε όπως προσέχουμε τους ίδιους μας τους  εαυτούς, αντί να το προστατεύουμε όπως προστατεύουμε τα προσωπικά μας αντικείμενα, εμείς διαρκώς το κακομεταχειριζόμαστε. Και εδώ φαίνεται η διαγωγή και η απληστία του ανθρώπου. Εδώ επιβεβαιώνονται φράσεις του τύπου “ο άνθρωπος δεν σέβεται τίποτα”. Θεωρεί τον εαυτό του κυρίαρχο των πάντων, θεωρεί υπέρτερη την δύναμη του και προσπαθεί να εξουσιάζει το καθετί με κάθε τρόπο. Ξεπερνάει τα όρια που του θέτει το περιβάλλον ενδιαφερόμενος μόνο για το χρήμα, την καλοπέραση και την εξουσία και αγνοώντας ότι με τις κινήσεις του αυτές οδεύει προς την ολική καταστροφή του περιβάλλοντος, την καταστροφή του ίδιου του εαυτού του.

Μήπως τώρα σας φαίνεται λογικό το περιβάλλον να αντιδράει κατά αυτόν τον τρόπο; Μήπως  τώρα φαίνεται ποιος έχει την πραγματική δύναμη; Μήπως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας, και κυρίως εμείς οι νέοι, την κρισιμότητα της κατάστασης, να αφήσουμε για λίγο τα κινητά και στα social media στην άκρη και να κινητοποιηθούμε ώστε ο καθένας ατομικά να αρχίσει να βάζει το δικό του λιθαράκι στην προσπάθεια να σωθεί ό, τι απέμεινε από το σχεδόν κατεστραμμένο περιβάλλον μας; Μήπως υπάρχει τελικά ελπίδα ακόμη και την τελευταία στιγμή;

Avatar
Αναστασία Κολτσακλήhttps://youngpeople.gr/
Η Αναστασία, φοιτήτρια νομικής στην Κομοτηνή( ΔΠΘ), κοινωνική και φιλική, οργανωτική, αρκετά ανεξάρτητη, υπομονετική και συνεργάσιμη. Ίσως λίγο αγχώδης αλλά και τελειομανής. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με την κολύμβηση και την υδατοσφαίριση. Εθελοντική αρθρογραφία σε άλλα site μεγάλη αγάπη για τα βιβλία, την γραφή και το σχέδιο, ερωτευμένη με τα ταξίδια σε Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Follow us on social media

Message

"Όταν θέλουμε μόνο ή κυρίως να είμαστε αρεστοί στους άλλους, χάνουμε την ακεραιότητά μας και τη δυνατότητα να συνδεθούμε πλήρως με το εν δυνάμει μας"

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Το ζήτημα είναι να μάθουμε να νιώθουμε καλά με αυτό που είμαστε, γεμάτοι ατέλειες αλλά και με μια απίστευτη δύναμη να υλοποιούμε, αν πραγματικά το θελήσουμε..."

Μυριέλλα

Ηθοποιός

Σχετική Αρθρογραφία

Αρθρογραφία | Συνεντεύξεις | Τέχνες | Ραδιόφωνο