Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022
22.2 C
Athens

|Interesting |People |News

Απλά βήματα για την απόκτηση μιας δυνατής προσωπικότητας.

Ας δούμε μερικά απλά πράγματα που μπορούμε να πράξουμε όλοι μας και να γίνουμε αμέσως προσωπικότητες με εσωτερική λάμψη και χάρισμα.

Δημοσίευση:

Η προσωπικότητά μας είναι εκείνη που έλκει τους άλλους περισσότερο από κάθε άλλο στοιχείο της ύπαρξής μας. Δεν είναι υπάρχει άνθρωπος που να μη γοητευτεί από μία δυνατή, καλλιεργημένη και αυτόνομη προσωπικότητα.

Ας δούμε μερικά απλά πράγματα που μπορούμε να πράξουμε όλοι μας και να γίνουμε αμέσως προσωπικότητες με εσωτερική λάμψη και χάρισμα.

  • Αγάπη και επιθυμία προσφοράς στους άλλους ανθρώπους: Η αγάπη προς τον άνθρωπο είναι το δείγμα του σπουδαίου ανθρώπου. Στις εποχές του έντονου αριβισμού και  της αποξένωσης που ζούμε, το να δείχνει κάποιος αγάπη και ενδιαφέρον για τους άλλους ανθρώπους και τα προβλήματά τους, μπορεί να αποτελέσει την ευκαιρία για την άμβλυνση των αποστάσεων και το χτίσιμο ζεστών σχέσεων με τους άλλους. Η επιθυμία για προσφορά πάντοτε ενδυναμώνει τον εσωτερικό μας κόσμο αλλά και τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους, αφού η αλληλεπίδραση στα ανθρώπινα συναισθήματα και η γειτνίαση με τους άλλους είναι πάντοτε ανεκτίμητη.
  • Να μπορεί να αυτοσαρκάζεται: Και όμως, οι άνθρωποι που αυτοσαρκάζονται και δε διστάζουν να παραδεχτούν τις αδυναμίες τους, είναι οι πραγματικά δυνατοί. Μάθε να γελάς με τον εαυτό σου, να μην τον παίρνεις πάντοτε και μόνο στα σοβαρά, να τον σατιρίζεις. Αυτή η νοοτροπία βοηθάει και τους άλλους ανθρώπους να σου ανοιχτούν ευκολότερα και με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.
  • Επιθυμία για διάλογο: Είναι ιδιαίτερα γοητευτικό ένας άνθρωπος να θέλει και να επιθυμεί τη ζύμωση με τους άλλους ανθρώπους, να ανταλλάσει απόψεις, να δίνει αλλά και να μεταφέρει εμπειρία. Η επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων βοηθούν τον κάθε άνθρωπο από εμάς να βελτιώσει, να εμβαθύνει τον εσωτερικό του κόσμο και τις αντιλήψεις του, είναι ένα όχημα για τη μεταφορά της γνώσης.
  • Ευγένεια, τρόποι καλής συμπεριφοράς: Δεν μπορεί ένας πραγματικά ευγενικός άνθρωπος να κάνει διακρίσεις στους ανθρώπους με βάση εξωτερικά γνωρίσματα αλλά ούτε και βασισμένος στην κοινωνική τους κατάσταση. Αν κάποιος είναι ευγενής πχ, με τον ανώτερο διευθυντή της εταιρείας ή με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, έτσι πρέπει να είναι και με έναν σερβιτόρο ή υπάλληλο του δήμου. Η ευγένεια δεν κάνει διακρίσεις διότι αφορά το ανθρώπινο πρόσωπο.
  • Δείχνει αληθινό ενδιαφέρον και παρακολουθεί με προσοχή τα λόγια των άλλων: Σε συναντήσεις με ανθρώπους, είναι πάντοτε ιδιαίτερα γοητευτικό να διαπιστώνεις πως ο άλλος θυμάται πληροφορίες για εσένα, πως σε ακούει ότα μιλάς. Είναι η απτή απόδειξη ότι σε υπολογίζει και προσέχει αυτά που του λες.
  • Ταπεινότητα: Δε χρειάζεται κάποιος να επαίρεται διαρκώς αν έχει πετύχει κάτι. Η ταπεινότητα και η σεμνότητα δίνουν περισσότερη αξία στον άνθρωπο από κάθε προσπάθεια εντυπωσιασμού. Αν κάποιος αξίζει δε φωνάζει, αφήνει τους άλλους να μιλήσουν για αυτόν.
  • Στάση σώματος: Και όμως, το σώμα μας φανερώνει πολλά για την προσωπικότητά μας. Ας περπατάμε με όρθια την πλάτη και τη σπονδυλική στήλη και όχι καμπουριάζοντας, διότι αυτό φανερώνει άνθρωπο φοβισμένο και εντελώς αδύναμο αλλά και παραδομένο στις αποτυχίες και τη θλίψη του. Ένας άνθρωπος με στητό και περήφανο βάδισμα, γεννά αυτοπεποίθηση και γοητεύει τους άλλους, εμπνέοντας εμπιστοσύνη.
  • Αποδοχή ελαττωμάτων: Κανένας άνθρωπος δεν έχει μόνο καλά στοιχεία του, διότι κανένας δεν είναι τέλειος. Μην προσπαθείτε να κρύβετε διαρκώς τα ελαττώματά σας, ούτε χρειάζεται πάντοτε να είμαστε οι καλύτεροι και οι πρώτοι σε όλα.
  • Αποδοχή ελαττωμάτων, καταστάσεων, αδυναμιών: Ο πραγματικά δυνατός άνθρωπος αποδέχεται τις κακές του στιγμές και δεν κρύβει τις πληγές του. Όλοι οι άνθρωποι έχουν πληγωθεί είτε μία είτε περισσότερες φορές στη ζωή τους, οπότε είναι μάταιο να θέλουμε να φαινόμαστε πάντοτε άτρωτοι και δυνατοί. Ο δυνατός είναι εκείνος που δεν κρύβεται.
  • Επικοινωνιακό χάρισμα: Ο γοητευτικός άνθρωπος ενδιαφέρεται να μάθει πληροφορίες για τους άλλους, επιθυμεί να ανοίγεται και να μοιράζεται. Ακόμα και αν βιώσει την κακία ή την απόρριψη των άλλων, αυτό δεν τον αποθαρρύνει από το να επιδιώκει την ανθρώπινη επαφή.

Είναι εύκολο να αποκτήσουμε μία δυνατή προσωπικότητα. Διότι σύμφωνα και με τον σπουδαίο συγγραφέα και φιλόσοφο Albert Camus: Γοητεία είναι ο τρόπος να παίρνεις την απάντηση “ναι”, χωρίς να έχεις κάνει μία ξεκάθαρη ερώτηση.

ΑρχικήΑρθρογραφίαΑπλά βήματα για την απόκτηση μιας δυνατής προσωπικότητας.

Περιοδικό

Τελευταία Άρθρα

“Cock” του Mike Bartlett στο θέατρο Broadway.

Ένα βραβευμένο βρετανικό έργο. Ένας πρόστυχος τίτλος («cock» σημαίνει «αντρικό μόριο»...

“Σοφία” η μουσικοθεατρική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η Ελληνική Συμφωνιέτα (Sinfonietta Hellenica) παρουσιάζει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τη...

“Ημέρα Κυρίου” νέος κύκλος παραστάσεων στο θέατρο Σταθμός.

Όταν δεν τα ’χει κάποιος, μπορεί να εξοργίζεται μ’ αυτούς που τα...

“Η Δίκη των έξι” της Δήμητρας Μπάσιου στο θέατρο Αλκμήνη.

Λίγα λογια για το έργο: "Η  Δίκη των έξι", μια ιστορία...

Σχετικά Άρθρα

Συνεντεύξεις | Αρθρογραφία | Τέχνες | Μουσική

Αλλαγές και νέα ξεκινήματα.

Έρχεται κάποια στιγμή ή πολλές στιγμές στην ζωή σου που νιώθεις...

Νέα Σεζόν, Νέοι στόχοι.

Δε θα πω καλό χειμώνα, αν και τον περιμένω πως και...

Η καθημερινή ζωή στα χρόνια του Κορονοϊού.

Ημέρα 1η Ημέρα 2η Ημέρα 3η Ημέρα 4ηΗμέρα 5η...

Οδηγός αισιοδοξίας μέσα από τoν κινηματογράφο: 5 ταινίες που την εμπνέουν.

Μια ταινία πέρα από μία ιστορία δομημένη μέσα από τεχνικά μέσα, έχει...

- READ THE MOST POPULAR INTERVIEWS -

Interview Popular

Κέλλυ Βρανάκη: “Πάντα όταν το δωμάτιο είναι πιο σκοτεινό, το φως φαίνεται καλύτερα”

Η Κέλλυ Βρανάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής, αλλά και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με μεταπτυχιακό στο digital marketing....

- Read Interesting Site Topics -

Διαβάζω το τελευταίο καιρό σε πολλά block – Site, την αγανάκτηση πολλών νέων ανθρώπων και κυρίως ηλικίας 16 χρονών. Είμαστε μια γενιά που όπως δείχνουν...

Queen, το συγκρότημα με τα οπερετικά φωνητικά του Mercury.

Τετραμελές συγκρότημα από την Βρετανία, εμφανίστηκε στη μουσική σκηνή στις αρχές της δεκαετίας του ΄70. Μουσικά ήταν...

Είμαι 17 χρονών και η ζωή μου δεν είναι οι πανελλήνιες.

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μπήκα σε έναν προβληματισμό σχετικά με τις πανελλήνιες...

Οι δικοί μας σούπερ ήρωες κρατούσαν κιμωλία.

Θυμίσου εσύ, ναι εσύ, που διαβάζεις αυτό το άρθρο πώς ήσουν στα 6 και στα 8...