Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
7.3 C
Athens

|Interesting |People |News

Απλά βήματα για την απόκτηση μιας δυνατής προσωπικότητας.

Ας δούμε μερικά απλά πράγματα που μπορούμε να πράξουμε όλοι μας και να γίνουμε αμέσως προσωπικότητες με εσωτερική λάμψη και χάρισμα.

Δημοσίευση:

Η προσωπικότητά μας είναι εκείνη που έλκει τους άλλους περισσότερο από κάθε άλλο στοιχείο της ύπαρξής μας. Δεν είναι υπάρχει άνθρωπος που να μη γοητευτεί από μία δυνατή, καλλιεργημένη και αυτόνομη προσωπικότητα.

Ας δούμε μερικά απλά πράγματα που μπορούμε να πράξουμε όλοι μας και να γίνουμε αμέσως προσωπικότητες με εσωτερική λάμψη και χάρισμα.

  • Αγάπη και επιθυμία προσφοράς στους άλλους ανθρώπους: Η αγάπη προς τον άνθρωπο είναι το δείγμα του σπουδαίου ανθρώπου. Στις εποχές του έντονου αριβισμού και  της αποξένωσης που ζούμε, το να δείχνει κάποιος αγάπη και ενδιαφέρον για τους άλλους ανθρώπους και τα προβλήματά τους, μπορεί να αποτελέσει την ευκαιρία για την άμβλυνση των αποστάσεων και το χτίσιμο ζεστών σχέσεων με τους άλλους. Η επιθυμία για προσφορά πάντοτε ενδυναμώνει τον εσωτερικό μας κόσμο αλλά και τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους, αφού η αλληλεπίδραση στα ανθρώπινα συναισθήματα και η γειτνίαση με τους άλλους είναι πάντοτε ανεκτίμητη.
  • Να μπορεί να αυτοσαρκάζεται: Και όμως, οι άνθρωποι που αυτοσαρκάζονται και δε διστάζουν να παραδεχτούν τις αδυναμίες τους, είναι οι πραγματικά δυνατοί. Μάθε να γελάς με τον εαυτό σου, να μην τον παίρνεις πάντοτε και μόνο στα σοβαρά, να τον σατιρίζεις. Αυτή η νοοτροπία βοηθάει και τους άλλους ανθρώπους να σου ανοιχτούν ευκολότερα και με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.
  • Επιθυμία για διάλογο: Είναι ιδιαίτερα γοητευτικό ένας άνθρωπος να θέλει και να επιθυμεί τη ζύμωση με τους άλλους ανθρώπους, να ανταλλάσει απόψεις, να δίνει αλλά και να μεταφέρει εμπειρία. Η επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων βοηθούν τον κάθε άνθρωπο από εμάς να βελτιώσει, να εμβαθύνει τον εσωτερικό του κόσμο και τις αντιλήψεις του, είναι ένα όχημα για τη μεταφορά της γνώσης.
  • Ευγένεια, τρόποι καλής συμπεριφοράς: Δεν μπορεί ένας πραγματικά ευγενικός άνθρωπος να κάνει διακρίσεις στους ανθρώπους με βάση εξωτερικά γνωρίσματα αλλά ούτε και βασισμένος στην κοινωνική τους κατάσταση. Αν κάποιος είναι ευγενής πχ, με τον ανώτερο διευθυντή της εταιρείας ή με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, έτσι πρέπει να είναι και με έναν σερβιτόρο ή υπάλληλο του δήμου. Η ευγένεια δεν κάνει διακρίσεις διότι αφορά το ανθρώπινο πρόσωπο.
  • Δείχνει αληθινό ενδιαφέρον και παρακολουθεί με προσοχή τα λόγια των άλλων: Σε συναντήσεις με ανθρώπους, είναι πάντοτε ιδιαίτερα γοητευτικό να διαπιστώνεις πως ο άλλος θυμάται πληροφορίες για εσένα, πως σε ακούει ότα μιλάς. Είναι η απτή απόδειξη ότι σε υπολογίζει και προσέχει αυτά που του λες.
  • Ταπεινότητα: Δε χρειάζεται κάποιος να επαίρεται διαρκώς αν έχει πετύχει κάτι. Η ταπεινότητα και η σεμνότητα δίνουν περισσότερη αξία στον άνθρωπο από κάθε προσπάθεια εντυπωσιασμού. Αν κάποιος αξίζει δε φωνάζει, αφήνει τους άλλους να μιλήσουν για αυτόν.
  • Στάση σώματος: Και όμως, το σώμα μας φανερώνει πολλά για την προσωπικότητά μας. Ας περπατάμε με όρθια την πλάτη και τη σπονδυλική στήλη και όχι καμπουριάζοντας, διότι αυτό φανερώνει άνθρωπο φοβισμένο και εντελώς αδύναμο αλλά και παραδομένο στις αποτυχίες και τη θλίψη του. Ένας άνθρωπος με στητό και περήφανο βάδισμα, γεννά αυτοπεποίθηση και γοητεύει τους άλλους, εμπνέοντας εμπιστοσύνη.
  • Αποδοχή ελαττωμάτων: Κανένας άνθρωπος δεν έχει μόνο καλά στοιχεία του, διότι κανένας δεν είναι τέλειος. Μην προσπαθείτε να κρύβετε διαρκώς τα ελαττώματά σας, ούτε χρειάζεται πάντοτε να είμαστε οι καλύτεροι και οι πρώτοι σε όλα.
  • Αποδοχή ελαττωμάτων, καταστάσεων, αδυναμιών: Ο πραγματικά δυνατός άνθρωπος αποδέχεται τις κακές του στιγμές και δεν κρύβει τις πληγές του. Όλοι οι άνθρωποι έχουν πληγωθεί είτε μία είτε περισσότερες φορές στη ζωή τους, οπότε είναι μάταιο να θέλουμε να φαινόμαστε πάντοτε άτρωτοι και δυνατοί. Ο δυνατός είναι εκείνος που δεν κρύβεται.
  • Επικοινωνιακό χάρισμα: Ο γοητευτικός άνθρωπος ενδιαφέρεται να μάθει πληροφορίες για τους άλλους, επιθυμεί να ανοίγεται και να μοιράζεται. Ακόμα και αν βιώσει την κακία ή την απόρριψη των άλλων, αυτό δεν τον αποθαρρύνει από το να επιδιώκει την ανθρώπινη επαφή.

Είναι εύκολο να αποκτήσουμε μία δυνατή προσωπικότητα. Διότι σύμφωνα και με τον σπουδαίο συγγραφέα και φιλόσοφο Albert Camus: Γοητεία είναι ο τρόπος να παίρνεις την απάντηση “ναι”, χωρίς να έχεις κάνει μία ξεκάθαρη ερώτηση.

ΑρχικήΑρθρογραφίαΑπλά βήματα για την απόκτηση μιας δυνατής προσωπικότητας.

Περιοδικό

Τελευταία Άρθρα

Φελίτσε και Λίλυ της Ελένης Καρασαββίδου στον Πολυχώρο Vault.

Λόγω αυξημένης προσέλευσης η παράσταση του έργου της Ελένης Καρασαββίδου «Φελίτσε...

“Σκληρές φωτογραφίες” του Κυριάκου Βέρη στο studio Μαυρομιχάλη.

Ο Οδυσσέας είναι, ή μάλλον ήταν, ένας κορυφαίος τζόκεϊ. Με άλογό...

Πάνος Βλάχος – “Χωρίς παρεξήγηση”

Ο Πάνος Βλάχος επανέρχεται δυναμικά και παρουσιάζει το νέο του album με τίτλο...

Ο Άρης Βανταράκης στην συνέντευξή του για το Young People.gr

Ο Άρης Βανταράκης είναι ένας νέος καλλιτέχνης του λαϊκού τραγουδιού, ο...

Σχετικά Άρθρα

Συνεντεύξεις | Αρθρογραφία | Τέχνες | Μουσική

- READ THE MOST POPULAR INTERVIEWS -

Interview Popular

Η Ιωάννα Σιαμπάνη δημιουργεί εμπνεόμενη από παλαιότερες δεκαετίες.

Η Ιωάννα Σιαμπάνη κατάγεται από τη Λάρισα και μένει στην Αθήνα. Έχει τελειώσει δημοσιογραφία και σχέδιο μόδας. Η ίδια δέχθηκε να μας παραχωρήσει την...

- Read Interesting Site Topics -

Σίγουρα όλοι μας κάποια στιγμή της ζωής μας έχουμε υπάρξει μάρτυρες ενός σκηνικού στο οποίο δύο «επίδοξοι μνηστήρες» διεκδικούν μια "δεσποσύνη σε κίνδυνο", αν...

Μητέρα, μια λέξη χίλιες έννοιες.

Είναι ευρέως γνωστό πως μια μητέρα έχει πολλές ιδιότητες, γι’αυτό και χαρακτηρίζεται ως “η πιο δύσκολη...

Ο “Αρχάγγελος” της Κρήτης, Νίκος Ξυλούρης (ο ψαρονίκος).

Ο Νίκος Ξυλούρης γεννήθηκε το 1936 στα Ανώγεια της Κρήτης από μουσική οικογένεια με κυρίως ρίζες στην...

Frank Sinatra, ο πιο σημαντικός μουσικός καλλιτέχνης όλων των εποχών.

Francis Albert Sinatra, (Frank Sinatra) έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές του ως η "φωνή". Είναι ένας...