ΑρχικήΣυνεντεύξειςΑθλητέςΒάσω Μαυρέλου, αθλήτρια της υδατοσφαίρισης στη θέση του περιφερειακού.

Βάσω Μαυρέλου, αθλήτρια της υδατοσφαίρισης στη θέση του περιφερειακού.

"Έως και το 2010 ήταν μέλος της, με παγκόσμιες αλλά και πανευρωπαϊκές διακρίσεις. Το 2002 πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό, όπου και παρέμεινε έως και το 2013"

Η Βάσω Μαυρέλου γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου του 1985 στη Χίο, και στην ηλικία τον 8 χρονών την κέρδισε το πόλο. Έμαθε τα μυστικά του στις ακαδημίες της Χίου και σε ηλικία μόλις 12 χρονών, έπαιξε στη μεγάλη γυναικεία ομάδα της Χίου στην Α1 στη θέση του περιφερειακού. Το 2001 κέρδισε επάξια μια θέση στην εθνική ομάδα. Έως και το 2010 ήταν μέλος της, με παγκόσμιες αλλά και πανευρωπαϊκές διακρίσεις. Το 2002 πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό, όπου και παρέμεινε έως και το 2013. Κατακτώντας δύο πανελλήνια πρωταθλήματα αλλά και ευρωπαϊκές διακρίσεις.

Κάποιες από τις διακρίσεις με τη εθνική ομάδα: 3η θέση στο World League γυναικών στο Σαν Ντιέγκο το 2010. 6η στο πανευρωπαϊκό γυναικών στο Βελιγράδι το 2006. 5η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα γυναικών στο Μόντρεαλ το 2005. Από το 2009 ασχολείται με προπονητική, Agua Fitness, Trx, Pilates, Baby Swimming. Είναι φοιτήτρια στο ΤΕΙ Αθηνών στο τμήμα φυσικοθεραπείας, και αυτή τη σεζόν έπαιξε με το σκουφάκι του Τρίτωνα Αμαρουσίου. Διαβάστε στη συνέχεια την συνέντευξή της στο Young People.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Βάσω Μαυρέλου

Η Βάσω Μαυρέλου γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου του 1985 στη Χίο, και σε ηλικία 8 χρονών την κέρδισε το πόλο
Η Βάσω Μαυρέλου γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου του 1985 στη Χίο, και σε ηλικία 8 χρονών την κέρδισε το πόλο

Μπορείς να μας αναφέρεις κάποιες μεγάλες αθλητικές στιγμές σου που σε έκαναν μέχρι και σήμερα να τις θυμάσαι; Αλλά και κάποιες στιγμές που σε έχουν στενοχωρήσει;

Οι στιγμές που μ έχουν μείνει έντονα, λες και δεν έχει περάσει μια μέρα από τότε είναι το πρώτο χρυσό πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μάντσεστερ το 2001 ήταν η πρώτη διάκριση με την εθνική ομάδα και η αρχή του ονείρου μου… όπως και το πρώτο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό το 2009, ένα όνειρο με την ομάδα που έχω αγαπήσει σε συνδυασμό με τις αθλήτριες τότε και τον προπονητή, ήμασταν σαν οικογένεια! Όσο για τις κακές στιγμές… Πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα! Στη ζωή μου ποτέ δεν μου μένει κάτι αρνητικό! Κρατάω μόνο τα θετικά!

Ήταν για την Εθνική Ελλάδας μια δεκαετία με μεγάλες επιτυχίες. Μπορείς με 2 λόγια να μας μεταφέρεις το κλίμα που επικρατούσε στην εθνική ομάδα;

Με μία λέξη που τα λέει όλα, ΟΜΑΔΑ. Σίγουρα υπήρχαν και κακές στιγμές… Γυναίκες είμαστε!!! (Χαχαχαχα).

Πως είναι η καθημερινότητα μιας αθλήτριας που κάνει και πρωταθλητισμό;

Η καθημερινότητα μιας αθλήτριας, έχοντας φύγει πια από το πρωταθλητισμό, είναι υπέροχη! Νιώθεις ότι μπορείς να κατακτήσεις όλο τον κόσμο χωρίς να φοβάσαι τίποτα! Διπλές προπονήσεις και γυμναστήριο καθημερινά. Τουλάχιστον 5-6 ώρες τη μέρα. Και ξεκούραση γιατί απλά δεν έχεις δύναμη για κάτι άλλο! Η κορυφή θέλει θυσίες!

Έχει αλλοιωθεί ο χαρακτήρα σου, η προσωπικότητα σου μέσα από τη συγκεκριμένη πορεία;

Από τη συγκεκριμένη πορεία έχω γίνει καλύτερος άνθρωπος. Έχω πάρει θεωρώ ότι καλύτερο μπορεί να σου προσφέρει ο πρωταθλητισμός.

Σίγουρα δίπλα σου σε αυτή τη πορεία θα είχες και θα έχεις ανθρώπους (φίλους, οικογένεια κ.α),που σε βοήθησαν. Γενικότερα ποια ήταν η συμπεριφορά τους;

Το σίγουρα δεν υπάρχει δυστυχώς σε τίποτα στη ζωή μας. Υπάρχει όμως η τύχη και εγώ ήμουν και είμαι τυχερή γιατί είχα και έχω ανθρώπους στη ζωή μου που με βοηθούν πάντα να κατακτήσω κάθε όνειρο μου. Ένα από τα βασικά είναι η οικογενειά μου που ακόμα και αν το θεωρούν λάθος είναι δίπλα μου.

Αν γύριζες το χρόνο πίσω, τι θα άλλαζες;

Δύσκολο… Αυτή η ερώτηση την κάνω συχνά στον ευατό μου!!! Και η απάντηση είναι ΤΙΠΟΤΑ. Ίσως σε λίγα χρόνια υπάρξει κάτι αν και εύχομαι να παραμείνει η ίδια, και προσπαθώ πολύ γι αυτό.

Πως βλέπεις τη σημερινή κατάσταση στο Ελληνικό polo (υδατοσφαίριση);

Η λέξη απογοήτευση τα λέει όλα!

Πως συνδυάζει κάποιος τον αθλητισμό, και μάλιστα σε επίπεδο πρωταθλητισμού, με την εκπαίδευση; Τι δυσκολίες εμφανίζονται και πως τα αντιμετώπισες;

Δύσκολα συνδυάζεται πρωταθλητισμός και εκπαίδευση. Πρέπει να υπάρχει μεγάλη θέληση και για τα δύο και μυαλό. Πράγμα που εγώ που εγώ το είχα μόνο για το πόλο.

Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες μια προπονήτριας του κολυμβητηρίου και μάλιστα σε τόσο εξειδικευμένο αντικείμενο όπως το δικό σου;

Πρέπει να αγαπάς, είναι βασικό. Είναι δύσκολο να είσαι 8-9 ώρες στο νερό καθημερινά με οποιοσδήποτε συνθήκες, να έχεις υπομονή, αντοχή, δύναμη που όλα αυτά αν υπάρχει το πρώτο, απλά υπάρχουν και αυτά. Εμένα είναι η ζωή μου και θέλω ότι έχω μάθει να το περάσω στους μαθητές μου.

Το 2001 κέρδισε επάξια μια θέση στην εθνική ομάδα

Πως ένιωσες όταν πήρες μεταγραφή από την Ομάδα του Νησιού σου (Χίος), σε μια ομάδα που μόνο το όνομα της… (Ολυμπιακός).

Την απόλυτη ευτυχία! Το όνειρο ξεκινούσε και ήμουν η πρωταγωνίστρια!

Ποια είναι τα σχέδια σου και τα όνειρα σου για το μέλλον;

Θέλω να γίνω όσο καλύτερη μπορώ σε αυτό που κάνω. Θέλω να βγάλω πρωταθλητές στη ζωή. Να κάνω οικογένεια και να βρω την ηρεμία μου μέσα από αυτά.

Κατάφερες μέχρι σήμερα να έχεις πολλές διακρίσεις, τόσο με την Εθνική ομάδα, όσο και με τις ομάδες που ήσουν παίχτρια. Πιστεύουμε πως το όνειρο κάθε παιδιού που μπαίνει στο στίβο του αθλητισμού είναι να φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεσαι εσύ. Πως αισθάνεσαι που πραγματοποίησες ένα τέτοιο όνειρο; Τι έχεις να πεις σε όλα αυτά τα νέα παιδιά;

Είμαι τόσο χαρούμενη που έχω κάνει όλα αυτά στη ζωή μου. Είναι πράγματα που έχουν ημερομηνία λήξης και εγώ τα έζησα με όλο μου το είναι. Προσπάθησα μέχρι τέλους, ακόμα και όταν έβλεπα ότι οι πιθανότητες ήταν ελάχιστες, ποτέ δεν τα παράτησα μέχρι να γίνουν μηδενικές. Αυτή είναι η συμβουλή μου. Να κυνηγάμε και να προσπαθούμε για τους στόχους και τα ονειρά μας ως το τέλος.

Ποιο είναι το μήνυμα σου προς τη σημερινή νεολαία; Τι θα μπορούσες να τους πεις; Θα πρέπει να ασχοληθούν με το χώρο του αθλητισμού;

Να κυνηγάνε τη ζωή και όχι να τους κυνηγάει! Να προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι σαν άνθρωποι και όλα θα είναι καλύτερα στη ζωή τους. Να βάζουν στόχους και να τους πραγματοποιούν, να έχουν αξίες και να τις τηρούν, να σέβονται ότι έρχεται στη ζωή του. Γιατί λέω ναι στον αθλητισμό!

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης της Βάσω Μαυρέλου στο Young People συνεργάστηκαν οι ομάδες της Έκφρασης και Υλοποίησης και η ομάδα συνεντεύξεων. Υπεύθυνη συνέντευξης η Ιωάννα Καριώρη.

Σχετική Αρθρογραφία

Προτεινόμενα

The alternative band of Mighty Oaks coming from Berlin gave an interview in YoungPeople.gr

Originated from America, England, and Italy, and met up in Berlin, they started writing...

Οπαδική βία: Όταν το πάθος γίνεται έγκλημα.

Οπαδική βία ονομάζουμε μια μορφή βίας που χρησιμοποιεί τα αθλήματα ως πρόσχημα. Βασικός πυρήνας...

Ζωή Κρονάκη: “Να μη γίνονται εκπτώσεις στα θέλω κανενός. Ο Δρόμος της επιτυχίας είναι μακρύς αλλά απίστευτα απολαυστικός”

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά έζησε τα σχολικά της χρόνια στην Καβάλα. Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη...

Prestige The Band: “Θέλουμε να ταυτιστεί ο κόσμος μαζί μας και στα live μας να γινόμαστε παρεάρα!”

Η συνέντευξη του συγκροτήματος Prestige The Band, μια από τις πιο πετυχημένες μπάντες της...

Μητέρα, μια λέξη χίλιες έννοιες.

Είναι ευρέως γνωστό πως μια μητέρα έχει πολλές ιδιότητες, γι’αυτό και χαρακτηρίζεται ως “η...

Η ηθοποιός Γεωργία Σιακαβάρα σε μια ιδιαίτερη συνέντευξη.

Η ηθοποιός Γεωργία Σιακαβάρα μέσα από την συνέντευξή της στο Young People.gr μας μιλάει για το...

Ιζαμπέλλα Φουλόπ: “Εξυμνώ την φαντασία και την σημασία του να μπορείς να ονειρεύεσαι”

Η Ιζαμπέλλα Φουλόπ είναι μια νέα πολυτάλαντη ηθοποιός όπου το μέλλον της ανήκει. Αποφοίτησε...

Η συνέντευξη του θιάσου της Tsopan Theater Company.

Η Πενταμελής θεατρική ομάδα Tsopan Theater Company αποτελείται από τους ηθοποιούς: Τερέζα Βροντίση, Λίνα...