Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022
13.7 C
Athens

|Interesting |People |News

Βίκυ Πανετσίδου: “Μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα αρκεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας”.

"Ο πρωταθλητισμός ήταν και είναι για την Βίκυ Πανετσίδου τρόπος ζωής. Μέσα από πολύ σκληρή δουλειά, επιδιώκει να βελτιώνεται όλο και περισσότερο, πετυχαίνοντας τελικά τους στόχους που θέτει"

Δημοσίευση:

Ένα αφοσιωμένο και πειθαρχημένο άτομο με αποδεδειγμένη επιτυχία στον αθλητισμό και τη ζωή. Γεννημένη και μεγαλωμένη μέσα σε προπονητικούς και αγωνιστικούς χώρους. Ο πρωταθλητισμός ήταν και είναι για την Βίκυ Πανετσίδου τρόπος ζωής. Μέσα από πολύ σκληρή δουλειά, επιδιώκει να βελτιώνεται όλο και περισσότερο, πετυχαίνοντας τελικά τους στόχους που θέτει. Η Βίκυ Πανετσίδου πέρα από αθλήτρια του Καράτε στην κατηγορία γυναικών των -68 κιλών είναι και Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και πτυχιούχος προπονήτρια καράτε από τη Γ.Γ.Α.

Διαβάστε την συνέντευξη της Βίκυς Πανετσίδου  

Είσαι επίσημα το νούμερο 4 στον κόσμο στην κατηγορία των -68 όλων των εποχών και μέλος της Παγκόσμιας Επιτροπής Αθλητών. Τί σημαίνουν για σένα αυτοί οι τόσο βαρυσήμαντοι τίτλοι;

Και οι 2 αυτοί τίτλοι είναι πολύ σημαντικοί για μένα. Ο πρώτος, διότι σαν αθλήτρια στόχος μου ήταν και είναι η διάρκεια στην κορυφή και όχι η προσωρινή επιτυχία. Από το 2009 έως και σήμερα καταφέραμε μαζί με τον προπονητή μου Νίκο Πανετσίδη να κρατηθώ μέσα στις δυνατότερες αθλήτριες παγκοσμίως. Ο δεύτερος τίτλος είναι εξίσου σημαντικός διότι αθλητές από όλο τον κόσμο με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους ώστε να μπορώ και εγώ να συμβάλλω όσο μπορώ σε αυτή την Επιτροπή. Αυτό και μόνο είναι μεγάλη τιμή.

Ο πρωταθλητισμός ήταν και είναι για την Βίκυ Πανετσίδου τρόπος ζωής

Είσαι δύο φορές Πρωταθλήτρια Ευρώπης και  2 φορές  χάλκινη Πρωταθλήτρια Ευρώπης, ενώ σε ακολουθεί  ένα μεγάλο πλήθος  διακρίσεων και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ποιά ήταν για σένα η πιο σημαντική στιγμή έως τώρα στα αγωνιστικά σου δρώμενα;

Αδιαμφισβήτητα ήταν η στιγμή που φόρεσα το χρυσό Πανευρωπαϊκό μετάλλιο μέσα στη χώρα μου. Είχε γίνει ένας φοβερός αγώνας με την Τουρκάλα αντίπαλό μου όπου το ματς είχε πάει στην παράταση και έπρεπε να παίξουμε άλλο ένα λεπτό για να βγει η νικήτρια. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ελληνική κερκίδα να φωνάζει το όνομα μου και τα δάκρυα χαράς της οικογένειας μου που βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής.

Οι αγωνιστικές σου επιδόσεις και οι τίτλοι που αποκτήθηκαν με τόσο κόπο και τεράστια προσωπική προσπάθεια, σου έχουν στερήσει πράγματα από τη ζωή σου και από την καθημερινότητά σου που νιώθεις ότι σου λείπουν;

Ο αγώνας που κάνω είναι τεράστιος και οι στερήσεις πάρα πολλές. Ο δρόμος του πρωταθλητισμού είναι δύσβατος και απίστευτα κοπιαστικός. Χρειάζεται γενικά τεράστια εσωτερική δύναμη και κυρίως ανθρώπους που πιστεύουν σ’ εσένα και σε στηρίζουν σε κάθε σου βήμα. Είμαι στερημένη από πολλά απλά, ίσως για όλους καθημερινά πράγματα, όπως ο ύπνος, το φαγητό, η διασκέδαση και το κυριότερο τους δικούς μου ανθρώπους και τους φίλους που τόσο τους έχω ανάγκη. Όμως όλο αυτό είναι συνειδητοποιημένα  επιλογή ζωής για μένα.

Ποιοί είναι οι άνθρωποι που σε στηρίζουν για να είσαι αυτή που είσαι σήμερα;

Μέσα από τη δουλειά και τον τρόπο ζωής των γονιών μου Νίκο Πανετσίδη και Ρένα Χασιώτου (οι οποίοι είναι διακεκριμένοι προπονητές – διαιτητές) γνώρισα και αγάπησα το καράτε και με την καθοδήγηση και τη στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια μπόρεσα κι έφτασα σε αυτό το επίπεδο. Επίσης ο αδερφός μου Αντρέας Πανετσίδης έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην εξέλιξή μου με τη συναισθηματική στήριξη και στον τομέα της ενδυνάμωσης. Βέβαια σε όλη την αγωνιστική μου πορεία πολύ σημαντικοί είναι οι χορηγοί μου με την υλική και την οικονομική στήριξή τους.

Υπάρχει κάτι που έχει σημαδέψει τη ζωή σου;

Στιγμές που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου είναι αυτές που έζησα κατακτώντας το πρώτο μου χρυσό μετάλλιο στην πρώτη μου συμμετοχή σε επίσημο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, διότι εκεί συνειδητοποίησα ότι μπορώ να καταφέρω μεγάλα πράγματα στην καριέρα μου.

Τί σημαίνει για σένα “δυνατός άνθρωπος”; Θεωρείς πως είσαι ένας από αυτούς;

Δυνατός άνθρωπος για μένα είναι αυτός που ξεπερνά τους φόβους, τις αδυναμίες και αποτυχίες, τα μπορώ και τα θέλω του και συνεχίζει ακάθεκτος τον αγώνα που κάνει πετυχαίνοντας τελικά τον στόχο του. Πέρασα πολύ δύσκολες στιγμές μετά από κάποιους τραυματισμούς  και ατυχίες που είχα αλλά στιγμή δεν πέρασε από το νου μου να εγκαταλείψω. Αντιθέτως πείσμωσα περισσότερο και δούλεψα ακόμα πιο σκληρά στοχεύοντας στην επιτυχία και στην διάρκεια αυτής.

Στις επιλογές στη ζωή σου κυριαρχεί περισσότερο το συναίσθημα ή η λογική;

Γενικά είμαι πολύ συναισθηματικό άτομο, όμως ο πρωταθλητισμός με έχει κάνει να βαδίζω περισσότερο με τη λογική. Η ζωή έχει μεγάλες  απαιτήσεις και πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα δύο.

Η Βίκυ Πανετσίδου αθλήτρια του Καράτε στην κατηγορία γυναικών των 68 κιλών 

Ποιός είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος σου σε αγωνιστικό επίπεδο;

Επόμενος μεγάλος στόχος είναι η πρόκρισή μου για τους ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκυο το 2020 και μέχρι να φτάσω εκεί, πρέπει να καταφέρω νίκες σε παγκόσμια Καράτε 1 Premier league, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ως αθλήτρια πως βλέπεις από τη δική σου οπτική γωνία τον αθλητισμό στην Ελλάδα σήμερα;

Γενικά η Ελλάδα έχει παράδοση στον αθλητισμό και ειδικά τα τελευταία χρόνια έγινε προσπάθεια για να ασχοληθούν όλο και περισσότεροι άνθρωποι με αυτόν με αρκετή επιτυχία. Ο αθλητισμός είναι υγεία, κουλτούρα, πρόοδος και γενικά τρόπος ζωής. Θεωρώ όμως, πως είναι ελλιπής γιατί θα έπρεπε να υλοποιούνται περισσότερα προγράμματα ενημέρωσης και ενασχόλησης για όλα τα αθλήματα από τις πρώτες ακόμα ηλικίες και καθόλη τη διάρκεια της ζωής μας. Στερούμαστε σημαντικά από κατάλληλους αθλητικούς χώρους (δημόσια γυμναστήρια, κολυμβητήρια, γήπεδα κλπ).

Ποιό είναι το μήνυμα που θέλεις να δώσεις μέσα από το Young People στους νέους ανθρώπους που παλεύουν σήμερα για τα όνειρά τους σε μια εποχή που τα πράγματα δυσκολεύουν όλο και περισσότερο;

Τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης, παρατηρούμε μεγάλη φυγή των νέων μας στο εξωτερικό και αυτό είναι πολύ λυπηρό. Πιστεύω πως πρέπει να μένουμε στη χώρα μας παρόλες τις όποιες αντίξοες συνθήκες και να παλεύουμε όλοι μαζί για μια καλύτερη Ελλάδα κι ένα καλύτερο μέλλον. Το μήνυμά μου λοιπόν, είναι να έχουμε αισιοδοξία, θετική σκέψη και δράση. Μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα αρκεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας!

Φωτογραφικό Αφιέρωμα Βίκυ Πανετσίδου

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης της Βίκυς Πανετσίδου στο Young People, συνεργάστηκαν οι ομάδες της Έκφρασης και Υλοποίησης και η ομάδα συνεντεύξεων. Υπεύθυνος συνέντευξης, Γιάννης Μπιτζούνης.

ΑρχικήΣυνεντεύξειςΑθλητέςΒίκυ Πανετσίδου: "Μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα αρκεί να πιστέψουμε στον εαυτό...

Περιοδικό

Τελευταία Άρθρα

Γιάννης Γρόσης: “Η μουσική μιας κοινωνίας είναι και ο καθρέφτης της”

Ο Γιάννης Γρόσης αποτελεί έναν ανερχόμενο, λαϊκό καλλιτέχνη, ο οποίος μας...

Daphne Lawrence. Το νέο της βίντεο κλιπ “Σιγουριά”

Η Daphne είναι το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τα κορυφαία hits «Αμαρτίες» & «Λίγο Λίγο» της Αναστασίας (σε συνεργασία...

Ο Iam Nothe παρουσιάζει το video clip “The Grand Design”

Το βίντεο αυτό είναι ένα edit του φιλμ από το γάμο...

“40 + βγαίνω” με τον Θανάση Αλευρα στο VOX.

Ύστερα από τις πρόσφατες επιτυχημένες εμφανίσεις του στην "Ταράτσα του Φοίβου"...

Σχετικά Άρθρα

Συνεντεύξεις | Αρθρογραφία | Τέχνες | Μουσική

- READ THE MOST POPULAR INTERVIEWS -

Interview Popular

Χριστίνα Σάλτη: “Μέσω της μουσικής εκτονώνομαι και νιώθω ευτυχισμένη που δημιουργώ”

Η Χριστίνα Σάλτη έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην ελληνική μουσική σκηνή τα τελευταία χρόνια, μέσω των επιτυχιών της. Αποτελεί μια από τις πιο ταλαντούχες...

- Read Interesting Site Topics -

Η κακοποίηση και η βία, δεν είναι μόδα της εποχής. Δεν έχουν φύλο, ηλικία, μήτε χρώμα. Δεν έχουν σωστό timing, ούτε βγαίνουν στο φως...

Giannis Antetokounmpo, MVP Made In Sepolia.

Σίγουρα αυτό δεν είναι το πρώτο άρθρο που συναντάει κανείς για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ούτε και...

Χάλασε η φάση.

Η αγάπη ήξερα πως δεν σκοτώνει, δεν οπλίζει κανένα χέρι, δεν χτυπάει, δεν πονάει, δεν δολοφονεί....

Whitney Houston 1963 – 2012, η χρυσή φωνή της δεκαετίας του ’80.

Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1963 στην Αμερική και συγκεκριμένα στο New Jersey. Η Elizabeth Whitney Houston...