ΑρχικήΔισκογραφίαΕλληνική Δισκογραφία"Βαβέλ" - Νατάσσα Μποφίλιου.

“Βαβέλ” – Νατάσσα Μποφίλιου.

Ένας ακόμα καλός δίσκος για το χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής είναι η “Βαβέλ” της Νατάσσας Μποφίλιου. Τρείς υπεύθυνοί γιαυτήν τη δισκογραφική δουλειά, Η Μποφίλιου, η τραγουδίστρια, ο στιχουργός Γεράσιμος Ευαγγελάτος και ο συνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης. Τραγούδια του δίσκου που μας αρέσουν είναι το “Δάκρυ”, ο “Αητός της αγάπης” αλλά και η “Βαβελ΄” δείχνοντας ότι η Μποφίλιου ερμηνευτικά βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Τα δώδεκα (12) νέα τραγούδια είχαν την ευκαιρία να τα ακούσουν οι φίλοι της σε 10 εμφανίσεις στο βοτανικό πριν την ηχογράφηση. Είναι μια προσπάθεια αφήγησης ιστορίες ανθρώπων που ζουν μέσα σε μια σύγχρονη πόλη όπως η Αθήνα. Χαρακτηριστικά του δίσκου πέρα από την ερμηνεία της Μποφίλιου είναι εξαιρετική ενορχήστρωση του Καραμουρατίδη όπου βλέπουμε επιρροές από λαϊκά στοιχεία αλλά και ήχους πνευστών. Έτσι δημιουργεί από τον ήχο και μόνο την αίσθηση για κάτι το διαφορετικό, τουλάχιστον από τους προηγούμενους δίσκους της Μποφίλιου.

Η “Βαβέλ” είναι ο δίσκος όπου σίγουρα έχει περιεχόμενο άλλωστε αυτή τη στιγμή η ελληνική μουσική χρειάζεται τέτοιου είδους προσπάθειες. Χρειάζονται καλλιτέχνες να πειραματιστούν σε κάτι διαφορετικό από ότι μας έχουν συνηθίσει και ας αυτές οι διαφορές δεν είναι 360 μοιρών. Πάντα θα υπάρχουν τα αρνητικά αλλά και τα θετικά σε δίσκους και σίγουρα πολύ περιμένουν όταν ακούν ότι κυκλοφόρησε ο “εκείνος” δίσκος από γνωστό όνομα, μεγάλα πράγματα, ανεβάζοντάς τον πήχη ίσως πολύ ψηλά από ότι πρέπει.

Οι συντελεστές του δίσκου, Μποφίλιου, Καραμουρατίδης, Ευαγγελάτος σημειώνουν:  

“Βαβέλ για μας σημαίνει όλη την πολυφωνία και την πολυχρωμία της εποχής. Στην προσπάθειά μας στην Αθήνα του 2016 να συνεννοηθούμε και να μιλήσουμε μια κοινή γλώσσα φέροντας ο καθένας τα προσωπικά του στοιχεία φτιάχτηκε αυτός ο δίσκος.  

Η βαβέλ μιλάει πολλές γλώσσες και διατρέχεται από πολλούς ανέμους. Άξονες της όμως είναι πάντα και μόνο δύο: Η πόλη – πυρήνας μας όπως αντικατοπτρίζεται στο καθαρό παρόν. Κι η φιλία μας, που μέσα στα χρόνια έχει καταγραφεί ως αδιάρρηκτη συγγένεια. 

Ο δίσκος αυτός αφιερώνεται σε όλους αυτούς που επιμένουν να ζουν ελεύθεροι μέσα σε αυτήν τη πόλη και σαν κληρονομιά να ανακαλύπτουν τον έρωτα, την τέχνη, την αγάπη, την ομορφιά, τον αγώνα. Σε αυτούς ποντάρουμε όλες μας τις ελπίδες. Αυτοί ξέρουν όλες τις μυστικές διαδρομές της πόλης, την πραγματική αιώνια ιστορία της. Αυτοί ξέρουν πως θα φέρουν το φως ξανά στη Βαβέλ.” 

Νατάσσα, Θέμης, Γεράσιμος. 

Τα τραγούδια του δίσκου: 

  1. Τα δικά μου τραγούδια.
  2. Άνθρωπός του κόσμου.
  3. Η ομορφιά στην Αθήνα.
  4. Hotel Vienna.
  5. Αντιγόνη.
  6. Βαβέλ.
  7. Α Αητός της αγάπης.
  8. Δάκρυ.
  9. Ανταλλάγματα.
  10. Τα μέθυσα.
  11. Τα επόμενα φιλιά. Οι επιζώντες (άλλη μια χρονιά).

Εξώφυλλο δίσκου:

%ce%b2%ce%b1%ce%b2%ce%ad%ce%bb-%ce%b5%ce%be%cf%8e%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf-%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%86%ce%af%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%85

[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=TcwF08tSwcQ”]
[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=VAZlr8Es-Uo”]

Κλείνοντας τη παρουσίαση του δίσκου “Βαβέλ” να σας θυμίσουμε ότι ήδη η Νατάσα Μποφίλιου είναι παρών πάνα από δώδεκα χρόνια στο χώρο της μουσικής κυκλοφορώντας δίσκους που άφησαν θετικό στίγμα στα ελληνικά δρώμενα. Η προτελευταία δισκογραφική της προσπάθεια ήταν περίπου τέσσερα χρόνια πριν με το, “Μέρες του φωτός”. Στο εξώφυλλο του του δίσκου θα δούμε και τη γραφή Braille (κώδικας ανάγνωσης και γραφής των τυφλών).

Latest articles

Ο Πάνος Μουζουράκης και η Βασιλική Καρακώστα τραγουδούν “Όνειρα,  Όνειρα, Ο”

Δυο φίλοι απ' τα παλιά, η Βασιλική Καρακώστα και ο Πάνος Μουζουράκης, συναντιούνται για πρώτη...

“Identity Crisis” – Το νέο album της Τάμτα.

Για άλλη μια φορά, η Τάμτα κάνει την ανατροπή και μέσα από την νέα...

Daphne Lawrence – Εντυπωσιακή και chic στο νέο της βίντεο κλιπ “Άβυσσος”

Η Daphne Lawrence, η καλλιτέχνιδα με την εντυπωσιακή φωνή και το πολύπλευρο μουσικό ταλέντο, σε ολοκαίνουργια καλοκαιρινή επιτυχία. Η hitmaker Daphne Lawrence παρουσιάζει την «Άβυσσο», ένα hot summer...

“Διακοπές στο Porto Salta” στο Από Κοινού Θέατρο.

Η απολαυστική επιθεώρηση, σε κείμενα Άγγελου Πυριόχου, με τον εξωτικό τίτλο «Διακοπές στο Porto...

You Mey Also Like

Read Interesting Site Topics