ΑρχικήΜουσική ΕνημέρωσηΜουσικές ΠροτάσειςΓιώργος Νταλάρας "Κι Αν Έσβησε Σαν Ίσκιος…" μουσική Νίκου Γρηγοριάδη.

Γιώργος Νταλάρας “Κι Αν Έσβησε Σαν Ίσκιος…” μουσική Νίκου Γρηγοριάδη.

"Κι Αν Έσβησε Σαν Ίσκιος…" αποτελεί το δεύτερο single - προάγγελο του ολοκληρωμένου album του Νίκου Γρηγοριάδη. Έχει προηγηθεί το τραγούδι “Ο Βασιλιάς της λύπης” με ερμηνευτές τους Γιώργο Νταλάρα και Μίλτο Πασχαλίδη"

Ο Νίκος Γρηγοριάδης, με αφορμή την επέτειο γέννησης του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη,  παρουσιάζει το τραγούδι “Κι αν έσβησε σαν ίσκιος…” σε ποίηση του Κώστα Καρυωτάκη και ερμηνεία του Γιώργου Νταλάρα! Το τραγούδι “Κι αν έσβησε ο ίσκιος…” αποτελεί το δεύτερο single – προάγγελο του ολοκληρωμένου album του Νίκου Γρηγοριάδη, που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες ψηφιακά από τη Formiggart. Έχει προηγηθεί το τραγούδι “Ο Βασιλιάς της λύπης” με ερμηνευτές τους Γιώργο Νταλάρα και Μίλτο Πασχαλίδη.

Το ποίημα αυτό είχε αρχικά τίτλο «Τραγούδι» και αφιέρωση στην αδερφή του ποιητή. Περιέχει τα δυο συστατικά της ποίησης του Καρυωτάκη, τους δύο αντίθετους πόλους στην ψυχή: το Σκοτάδι και το Φως. Από τη μια υπάρχει το ανεκπλήρωτο, το ανέφικτο, η λύπη κι από την άλλη η λαχτάρα για τη ζωή, τον απέραντο ουρανό και τη θάλασσα. Η μελοποίησή του Νίκου Γρηγοριάδη αναδεικνύει περισσότερο το φως και τη λαχτάρα για τη ζωή.

Έπαιξαν οι μουσικοί Δημήτρης Αντωνιάδης (τύμπανα), Γιάννης Γρηγορίου (μπάσο), Νίκος Γρηγοριάδης (ακουστικές και ηλεκτρικές κιθάρες, keyboards), Άκης Μουχλιανίτης (additional keyboards) και Κατερίνα Κυρμιζή (δεύτερη φωνή και φωνητικά). Η ηχογράφηση,  η μίξη και το mastering έγιναν από τον Ηλία Λάκκα (studio Odeon)ενώ η ενορχήστρωση και ο προγραμματισμός από τον Νίκο Γρηγοριάδη. Το video clip έχουν επιμεληθεί οι Νίκος Γρηγοριάδης και Κατερίνα Κυρμιζή. Την παραγωγή υπογράφουν από κοινού οι Νίκος Γρηγοριάδης, Κατερίνα Κυρμιζή και Ηλίας Λάκκας.

Κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από τη Formiggart.

Κι Αν Έσβησε Σαν Ίσκιος... | Γιώργος Νταλάρας | Official Music Video

Λίγα λόγια για τον Νίκο Γρηγοριάδη

Ο τραγουδοποιός Νίκος Γρηγοριάδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα αυτοδίδακτος κι αργότερα σπούδασε ανώτερα θεωρητικά στο Ελληνικό Ωδείο. Έχει εργαστεί ως μουσικός σε νυχτερινά κέντρα, στη δισκογραφική εταιρεία Λύρα και ως καθηγητής μουσικής στη μέση εκπαίδευση. Έχει κυκλοφορήσει τρία προσωπικά άλμπουμ: «Στη Μοναξιά Του Φάρου» (1995), «Αλφάδι» (2000) και το οργανικό «Faros» (1997) όπου πολλές συνθέσεις συμπεριλήφθηκαν σε σημαντικές συλλογές οργανικής μουσικής του εξωτερικού και δυο άλμπουμ συνεργασίας με την Κατερίνα Κυρμιζή: «Είναι Εδώ!» (2009) και «Λάρβα» (2015). Έχει δώσει τα τραγούδια «Στην πίσω τσέπη του Blue Jean», «Το Κοράλι» και «Γυμνή Από Αγάπη» στην προσωπική δισκογραφία της Κατερίνας Κυρμιζή κι έχει επιμεληθεί τις παραγωγές των άλμπουμ της.

Ακολουθήστε τον Νίκο Γρηγοριάδη στο κανάλι του στο Youtube: https://www.youtube.com/c/NikosGregoriadis  
και την επίσημη σελίδα του στο facebook:  https://www.facebook.com/nik.gregoriadis

Σχετική Αρθρογραφία

Η pop star Marseaux παρουσιάζει το νέο album...

Στην πολυτάραχη εκκίνηση της solo...

Αλεξάνδρα Μπουνάτσα – “Ένα Γύρο Τον Κόσμο”

Η Αλεξάνδρα Μπουνάτσα μας παρουσιάζει...

Αιμιλία Καναρέλη “Το βλέμμα σου”

Η Αιμιλία είναι ένα κορίτσι...

Vasilis Eliades – Ο πολυτάλαντος performer παρουσιάζει το...

Ο πολυτάλαντος performer Vasilis Eliades παρουσιάζει το ολοκαίνουργιο single του...

“Ο κόσμος όλος” από τη Γιάννα Βασιλείου!

Η Γιάννα Βασιλείου εγκαινιάζει τη συνεργασία της με...

Κωστής Μαραβέγιας – “Milky Way”

Την πρεμιέρα της πρωτότυπης μίνι-σειράς του Βασίλη...

Προτεινόμενα

Σοφία Μανουσάκη: “Το ταλέντο είναι σαν μια ακατέργαστη πέτρα, η παιδεία είναι αυτή, που το μετατραπεί σε πολύτιμο λίθο”

Σοφία Μανουσάκη, στα 15 της ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής χωρίς να έχει στο μυαλό της...

Κατερίνα Παναγιωτοπούλου: “Αγάπα την ζωή, τους ανθρώπους σου, ονειρέψου και κάνε τα όνειρά σου πράξη”

Η Κατερίνα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Ιανουαρίου του 1989 και μεγάλωσε στην...

Χριστίνα Σάλτη: “Μέσω της μουσικής εκτονώνομαι και νιώθω ευτυχισμένη που δημιουργώ”

Η Χριστίνα Σάλτη έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην ελληνική μουσική σκηνή τα τελευταία χρόνια,...

Γιάννης Γρόσης: “Η μουσική μιας κοινωνίας είναι και ο καθρέφτης της”

Ο Γιάννης Γρόσης αποτελεί έναν ανερχόμενο, λαϊκό καλλιτέχνη, ο οποίος μας συστήθηκε μέσα από...

Η συνέντευξη της Νόρας Δράκου, αθλήτριας κολύμβησης 50, 100 μέτρων στο ελεύθερο, ύπτιο και πρόσθιο.

Η Νόρα Δράκου είναι αθλήτρια κολύμβησης με συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά...

Η γυναίκα ενώπιον της Ιστορίας και του αύριο.

Δύο συνήθη ερωτήματα, τα οποία προβληματίζουν αρκετούς: «Γιατί χρειάζεται η ύπαρξη της Παγκόσμιας Ημέρας...

Γιάννα Βασιλείου: “Η εξέλιξη είναι ένδειξη ζωής”

Η Γιάννα Βασιλείου είναι ερμηνεύτρια, μουσικός, συνθέτης και στιχουργός. Από μικρή ηλικία άρχισε να...

Prestige The Band: “Θέλουμε να ταυτιστεί ο κόσμος μαζί μας και στα live μας να γινόμαστε παρεάρα!”

Η συνέντευξη του συγκροτήματος Prestige The Band, μια από τις πιο πετυχημένες μπάντες της...