Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021
14.3 C
Athens
ΑρχικήΑρθρογραφίαΆρθραΔεν υπάρχει επειδή για όλα τα γιατί σου.

Δεν υπάρχει επειδή για όλα τα γιατί σου.

Αν όχι σε εσένα, σε ποιον; Αν όχι τώρα, πότε και αν όχι αυτό, τότε ποιο;

Πολλές φορές πέφτεις στην παγίδα των φαύλων ερωτήσεων και απάντηση δεν παίρνεις. Σαν να μην έφτανε αυτό και η ταλαιπωρία που τραβάει το έρημο το μυαλό σου, χάνεις τον ύπνο, την εσωτερική σου ηρεμία και τις μέρες σου. Με το overthinking δεν κέρδισε ποτέ κανείς, μόνο πολύτιμο χρόνο σπαταλάς. Χρόνο, που θα μπορούσες να αφιερώσεις κάνοντας κάτι για εσένα.

Τα περισσότερα πράγματα στη ζωή σου, θα έρθουν ακριβώς την ώρα που ΔΕΝ τα υπολογίζεις. Αυτό στα θετικά – καλά μπορεί να το περνάς με ψιλά γράμματα άλλα στην αντίθετη περίπτωση προσθέτεις στο ήδη υπάρχον βάρος, που κουβαλάς, αυτή τη μαγική λέξη, το «γιατί».

Ναι, ξέρω, γιατί σε έσενα ε; Γιατί τώρα; Γιατί αυτό; Αντί να κάθεσαι και να επενδύεις ώρες, μέρες και νύχτες ψάχνοντας κάποιο «επειδή» και για τον απλούστατο λόγο ότι εγώ έχω χαραμίσει ήδη πάμπολλες, θα σου δώσω έτοιμες τις απαντήσεις σε αυτά ή μάλλον τις ερωτοαπαντήσεις… Αν όχι σε εσένα, σε ποιον; Αν όχι τώρα, πότε και αν όχι αυτό, τότε ποιο; Επειδή ούτε και στα τρία αυτά ερωτήματα έχεις κάτι να σου πεις- όχι, το δεν ξέρω δεν πιάνεται σαν απάντηση- καλύτερα να πεις ένα challenge accepted, να μαζέψεις τα κομμάτια σου και αν αντιμετωπίσεις ο,τι κι αν εμφανιστεί στον δρόμο σου.

Μερικές φορές δεν έχει ουσία, ούτε νόημα, να ψάχνεις το γιατί συμβαίνουν τα πράγματα, γιατί χάνεις χρόνο, που μπορείς κάλλιστα να εκμεταλλευτείς για να δεις πώς θα συνεχίσεις. Να κάτσεις να καταστρώσεις νέο σχέδιο και νέες εναλλακτικές ή έστω να μαζέψεις δυνάμεις.

Όπως δεν θα βρεις απάντηση στο γιατί το λευκό είναι λευκό, έτσι και δεν θα σου δώσει κανείς την λύση στο «γιατί σε εσένα». Να σου πω κάτι; Στην τελική πείσε τον εαυτό σου, ότι ήρθε σε εσένα, γιατί μπορείς να το αντιμετωπίσεις.

Οτιδήποτε κι αν κληθείς να κοιτάξεις κατάματα, όσο μεγάλο και τρομακτικό και να μοιάζει, θα γίνει μέρος σου. Θα διαμορφώσει τον χαρακτήρα σου, την δύναμή σου, το μέσα σου και θα σε κάνει καλύτερο. Άκουσες ποτέ κανέναν με δεκάδες «γιατί» να σου λέει ότι βρήκε τα «επειδή» που έψαχνε και ότι η θέα στην κορυφή του βουνού είναι υπέροχη; Μονάχα εκείνοι, που σκύβουν το κεφάλι και προχωράνε μπορούν να σου πουν πόσο ωραία είναι, εκείνοι που βρίσκουν την κορυφή… μέσα τους… Ααα ξέρεις γιατί;

Επειδή δεν υπάρχουν όρια και μπορείς ν’ αντέχεις παραπάνω. Εσύ, την δεδομένη ώρα και στιγμή, σε αυτό που έπεσε μπροστά σου… χωρίς άσκοπα «γιατί», ΜΠΟΡΕΙΣ!

Λίνα Κωσταρέλου

The Theme Of The Week

Ο Μάνος Χατζιδάκις, ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης, ο άνθρωπος του πολιτισμού.

Από πολύ μικρός δείχνει την έφεση που έχει για την μουσική, αφού από τεσσάρων χρονών κάνει μαθήματα...

Πρόσφατες Δημοσίευσεις

“Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα” στον τεχνοχώρο Εργοτάξιον.

Το έργο επικεντρώνεται στα ζητήματα της καταπίεσης, του συμβιβασμού και του πάθους...

Η Sophia νιώθει “Ecstasy” στο νέο της βίντεο κλιπ!

Η hot & chic Sophia, η ανερχόμενη pop τραγουδίστρια που γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή της στο πλατινένιο mega hit του...

Ο Θίασος Αντάμα ζωντανεύει τις γυναίκες των φυλακών Αβέρωφ.

Ο πενταμελής θίασος Αντάμα, μια γυναικεία υπόθεση, με αφορμή την παράσταση τους...

Η δύναμη, μεγάλη υπόθεση.

Μια δυνατότητα που μόνο να δημιουργεί μπορεί. Αρκεί να έχεις το κατάλληλο...

Μαρίλια Χαραλαμπίδη: “Χώρια σου η καρδιά”

Η Μαρίλια Χαραλαμπίδη κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group το νέο της...

Αντωνία Καούρη “Έτσι είναι οι σχέσεις”

Η πολλά υποσχόμενη τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Αντωνία Καούρη παρουσιάζει το ντεμπούτο single της «Έτσι είναι...