Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
7.3 C
Athens

|Interesting |People |News

Δεν υπάρχει επειδή για όλα τα γιατί σου.

Αν όχι σε εσένα, σε ποιον; Αν όχι τώρα, πότε και αν όχι αυτό, τότε ποιο;

Δημοσίευση:

Πολλές φορές πέφτεις στην παγίδα των φαύλων ερωτήσεων και απάντηση δεν παίρνεις. Σαν να μην έφτανε αυτό και η ταλαιπωρία που τραβάει το έρημο το μυαλό σου, χάνεις τον ύπνο, την εσωτερική σου ηρεμία και τις μέρες σου. Με το overthinking δεν κέρδισε ποτέ κανείς, μόνο πολύτιμο χρόνο σπαταλάς. Χρόνο, που θα μπορούσες να αφιερώσεις κάνοντας κάτι για εσένα.

Τα περισσότερα πράγματα στη ζωή σου, θα έρθουν ακριβώς την ώρα που ΔΕΝ τα υπολογίζεις. Αυτό στα θετικά – καλά μπορεί να το περνάς με ψιλά γράμματα άλλα στην αντίθετη περίπτωση προσθέτεις στο ήδη υπάρχον βάρος, που κουβαλάς, αυτή τη μαγική λέξη, το «γιατί».

Ναι, ξέρω, γιατί σε έσενα ε; Γιατί τώρα; Γιατί αυτό; Αντί να κάθεσαι και να επενδύεις ώρες, μέρες και νύχτες ψάχνοντας κάποιο «επειδή» και για τον απλούστατο λόγο ότι εγώ έχω χαραμίσει ήδη πάμπολλες, θα σου δώσω έτοιμες τις απαντήσεις σε αυτά ή μάλλον τις ερωτοαπαντήσεις… Αν όχι σε εσένα, σε ποιον; Αν όχι τώρα, πότε και αν όχι αυτό, τότε ποιο; Επειδή ούτε και στα τρία αυτά ερωτήματα έχεις κάτι να σου πεις- όχι, το δεν ξέρω δεν πιάνεται σαν απάντηση- καλύτερα να πεις ένα challenge accepted, να μαζέψεις τα κομμάτια σου και αν αντιμετωπίσεις ο,τι κι αν εμφανιστεί στον δρόμο σου.

Μερικές φορές δεν έχει ουσία, ούτε νόημα, να ψάχνεις το γιατί συμβαίνουν τα πράγματα, γιατί χάνεις χρόνο, που μπορείς κάλλιστα να εκμεταλλευτείς για να δεις πώς θα συνεχίσεις. Να κάτσεις να καταστρώσεις νέο σχέδιο και νέες εναλλακτικές ή έστω να μαζέψεις δυνάμεις.

Όπως δεν θα βρεις απάντηση στο γιατί το λευκό είναι λευκό, έτσι και δεν θα σου δώσει κανείς την λύση στο «γιατί σε εσένα». Να σου πω κάτι; Στην τελική πείσε τον εαυτό σου, ότι ήρθε σε εσένα, γιατί μπορείς να το αντιμετωπίσεις.

Οτιδήποτε κι αν κληθείς να κοιτάξεις κατάματα, όσο μεγάλο και τρομακτικό και να μοιάζει, θα γίνει μέρος σου. Θα διαμορφώσει τον χαρακτήρα σου, την δύναμή σου, το μέσα σου και θα σε κάνει καλύτερο. Άκουσες ποτέ κανέναν με δεκάδες «γιατί» να σου λέει ότι βρήκε τα «επειδή» που έψαχνε και ότι η θέα στην κορυφή του βουνού είναι υπέροχη; Μονάχα εκείνοι, που σκύβουν το κεφάλι και προχωράνε μπορούν να σου πουν πόσο ωραία είναι, εκείνοι που βρίσκουν την κορυφή… μέσα τους… Ααα ξέρεις γιατί;

Επειδή δεν υπάρχουν όρια και μπορείς ν’ αντέχεις παραπάνω. Εσύ, την δεδομένη ώρα και στιγμή, σε αυτό που έπεσε μπροστά σου… χωρίς άσκοπα «γιατί», ΜΠΟΡΕΙΣ!

Λίνα Κωσταρέλου
ΑρχικήΑρθρογραφίαΆρθραΔεν υπάρχει επειδή για όλα τα γιατί σου.

Περιοδικό

Τελευταία Άρθρα

Φελίτσε και Λίλυ της Ελένης Καρασαββίδου στον Πολυχώρο Vault.

Λόγω αυξημένης προσέλευσης η παράσταση του έργου της Ελένης Καρασαββίδου «Φελίτσε...

“Σκληρές φωτογραφίες” του Κυριάκου Βέρη στο studio Μαυρομιχάλη.

Ο Οδυσσέας είναι, ή μάλλον ήταν, ένας κορυφαίος τζόκεϊ. Με άλογό...

Πάνος Βλάχος – “Χωρίς παρεξήγηση”

Ο Πάνος Βλάχος επανέρχεται δυναμικά και παρουσιάζει το νέο του album με τίτλο...

Ο Άρης Βανταράκης στην συνέντευξή του για το Young People.gr

Ο Άρης Βανταράκης είναι ένας νέος καλλιτέχνης του λαϊκού τραγουδιού, ο...

Σχετικά Άρθρα

Συνεντεύξεις | Αρθρογραφία | Τέχνες | Μουσική

- READ THE MOST POPULAR INTERVIEWS -

Interview Popular

Κέλλυ Βρανάκη: “Πάντα όταν το δωμάτιο είναι πιο σκοτεινό, το φως φαίνεται καλύτερα”

Η Κέλλυ Βρανάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής, αλλά και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με μεταπτυχιακό στο digital marketing....

- Read Interesting Site Topics -

Σίγουρα όλοι μας κάποια στιγμή της ζωής μας έχουμε υπάρξει μάρτυρες ενός σκηνικού στο οποίο δύο «επίδοξοι μνηστήρες» διεκδικούν μια "δεσποσύνη σε κίνδυνο", αν...

Frank Sinatra, ο πιο σημαντικός μουσικός καλλιτέχνης όλων των εποχών.

Francis Albert Sinatra, (Frank Sinatra) έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές του ως η "φωνή". Είναι ένας...

Ο “Αρχάγγελος” της Κρήτης, Νίκος Ξυλούρης (ο ψαρονίκος).

Ο Νίκος Ξυλούρης γεννήθηκε το 1936 στα Ανώγεια της Κρήτης από μουσική οικογένεια με κυρίως ρίζες στην...

Μητέρα, μια λέξη χίλιες έννοιες.

Είναι ευρέως γνωστό πως μια μητέρα έχει πολλές ιδιότητες, γι’αυτό και χαρακτηρίζεται ως “η πιο δύσκολη...