ΑρχικήΤέχνεςΚριτικέςΕίδαμε την παράσταση "Ύποπτη για τον φόνο μου" στο θέατρο Βαφείο -...

Είδαμε την παράσταση “Ύποπτη για τον φόνο μου” στο θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής.

Μια παράσταση με διαρκή ανησυχία, συνεχόμενες μεταβολές και αλλεπάλληλη εναλλαγή δεδομένων.

Παρευρεθήκαμε στο θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής, για να παρακολουθήσουμε την παράσταση “Ύποπτη για τον φόνο μου”, σε κείμενο – σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια του Βαλεντίνου Τσίλογλου. Το έργο έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη 01 Νοεμβρίου και θα συνεχιστεί σε περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Πρόκειται για ένα αστυνομικό θρίλερ μυστηρίου, με στοιχεία “Film Noir”, στην Νέα Υόρκη του 1957. Οι ύποπτοι είναι πολλοί, ένας είναι ο ηθικός αυτουργός και ο θεατής σε ρόλο “ντεντέκτιβ” καλείται να τον ανακαλύψει μέχρι το τελευταίο λεπτό. Μια παράσταση με διαρκή ανησυχία, συνεχόμενες μεταβολές και αλλεπάλληλη εναλλαγή δεδομένων.

Είστε έτοιμοι να λύσετε το μυστήριο;;;

Η νύχτα ξημέρωσε στην Νέα Υόρκη, αυτό που άφησε πίσω της ήταν ο θάνατος της νεαρής Άννα Γουόρεν (Ρόμυ Βασιλειάδη). Η Άννα, μια γυναίκα όμορφη, επιτυχημένη, ποθητή, με δυναμική προσωπικότητα και έτοιμη να πετύχει με κάθε κόστος, γίνεται η πέτρα του σκανδάλου μιας σκευωρίας, που ο θύτης έχει φροντίσει με αριστοτεχνικό τρόπο να αποκρύψει κάθε στοιχείο του φόνου.

Η αφίσα της θεατρικής παράστασης “Ύποπτη για τον φόνο μου”

Ο επικεφαλής της εξυγίανσης της δολοφονίας, είναι ο Τζόρτζ Φέρμπεν (Δημήτρης Παπάς). Ένας γοητευτικός άντρας, που υπό το πρίσμα της λογικής του, είναι όλοι ύποπτοι για τον φόνο. Η γοητεία που περιπλέκεται γύρω από την Άννα καθώς και το πορτρέτο της, τον κάνουν υποσυνείδητα να την ερωτευτεί. Με υπομονή και διάφορα τεχνάσματα θα προσπαθήσει να λύσει τον “μίτο της Αριάδνης” και να κάνει τον δολοφόνο να αποκαλυφθεί.

Η αρχή της έρευνας λαμβάνει τόπο στο σπίτι του Τόμας Νηλ (Νίκος Αβαγιανός). Ο Τόμας, διάσημος συγγραφέας – δημοσιογράφος και στενός φίλος, της Άννας για χρόνια, αυτός που την βοήθησε να κάνει καριέρα, μιλάει αξιοθαύμαστα για το πρόσωπό της. Από τα λεγόμενα του, δεν θα αργήσουμε να καταλάβουμε τον υποβόσκουν ερωτικό πόθο για εκείνην.

Στην συνέχεια, η έρευνα θα μεταφερθεί στο σπίτι που πραγματοποιήθηκε το έγκλημα, για να ανακρίνει την θεία της Άννας, Χέλντα Ρόου (Λούλα Τριανταφύλλου) καθώς και τον μελλοντικό της σύζυγο, Άνταμ ΝτεΛούκα (Πάνος Τσαλιγόπουλος). Πάνω στο όνομα του Άνταμ έχει αναπτυχθεί η φήμη του προικοθήρα – ζιγκολό, που θα έκανε τα πάντα για να εισέλθει στην υψηλή κοινωνία. Φήμη που θα επιβεβαιωθεί καθώς συνάδει ερωτική σχέση με, την φίλη της αρραβωνιαστικιάς του, Γκλόρια Κόλινς (Δήμητρα Μπουρνελέ). Μια γυναίκα “αράχνη” που θα έκανε τα πάντα για να τον κερδίσει.

Δύο πρόσωπα, υπεράνω υποψίας, αλλά μεγάλης σημασίας στην υπόθεση είναι ο Άλαν (Νικόλας Γεωργανής), μπάτλερ της Άννας, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να διατηρήσει την καλή φήμη της κυρίας του και η Μαμασίτα (Καίτη Βαρβαρέσου), οικονόμος του Τόμας Νηλ, με ιδιόμορφο χαρακτήρα και άμεμπτη ηθική.

Όλο το καστ των ηθοποιών έφερε εις πέρας την παράσταση με τεράστια επιτυχία, καταφέρνοντας να μεταδώσει στους θεατές το κλίμα μυστηρίου και αγωνίας. Η άρτια σκηνοθεσία, σε συνδυασμό με τα έξυπνα τρικ εναλλαγής φωτισμού καθώς και τα εξαιρετικά ρεαλιστικά σκηνικά και η ηχητική υπόκρουση είναι ο συνδετικός κρίκος για να απογειώσουν το “σασπένς” του θεατή και να τον κάνουν να λάβει μέρος στη λύση του γρίφου.

“Ο δολοφόνος στη σκηνή, κρύβεται από σένα
Κι εσύ μιαν απάντηση ψάχνεις απελπισμένα
Τα δεδομένα σε σειρά, βάλε μέσα στο νου σου
Και την απάντηση θα βρεις στο βάθος του μυαλού σου”

Σ.Κ.


Ένα αστυνομικό – θρίλερ, ατμοσφαιρικό, γεμάτο ανατροπές, εντάσεις, συγκινήσεις και σασπένς.

Νίκος Αβαγιαννός, Καίτη Βαρβαρέσου, Ρόμυ Βασιλειάδη, Νικόλας Γεωργανής, Δήμητρα Μπουρνελέ, Δημήτρης Παπάς , Λούλα Τριανταφύλλου, Πάνος Τσαλιγόπουλος

Ταυτότητα παράστασης:

  • Κείμενο – Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Βαλεντίνος Τσίλογλου
  • Επιμέλεια σκηνικού: Workshop Makis
  • Κοστούμια: Mάκης Καρράς (γυναικεία ένδυση) & Τranoulis (ανδρική ένδυση)
  • Σχεδιασμός Φωτισμών: Σάββας Σουρμελίδης
  • Βοηθός Σκηνοθέτη: Δήμητρα Μπουρνελέ
  • Επιμέλεια κίνησης: Θοδωρής Χαλάς (Marie Claire dance studio)
  • Φωτογραφία – Video Trailer: Δομνίκη Καστανάκη
  • Graphic Design & ArtWorks: Γιώργος Καστανάκης
  • Επιμέλεια μακιγιάζ: Βίνα Ευστρατιάδου
  • Εκτέλεση μακιγιάζ: Απόφοιτοι των ΙΕΚ AKMH
  • Επιμέλεια Hair Styling (φωτογράφισης): Άκης Βιτάλης
  • Παιζουν (με αλφαβητική σειρά): Νίκος Αβαγιαννός, Καίτη Βαρβαρέσου, Ρόμυ Βασιλειάδη, Νικόλας Γεωργανής, Δήμητρα Μπουρνελέ, Δημήτρης Παπάς , Λούλα Τριανταφύλλου, Πάνος Τσαλιγόπουλος.

Πληροφορίες: 

  • Χώρος: Θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής. Αγίου Όρους 16 & Λ. Κωνσταντινουπόλεως 115, Κεραμεικός (πλησίον Μετρό Κεραμεικός).
  • Πρεμιέρα: Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018.
  • Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη & Πέμπτη, στις 21:15 Διάρκεια: 100’
  • Εισιτήρια: 13 € (κανονικό),   10 € (μειωμένο για φοιτητές, ανέργους & ΑΜΕΑ) & 6 € (ατέλειες)
  • Ειδικές τιμές εισιτηρίων για συλλόγους και γκρουπ. 697 4262708
  • Τηλέφωνα Κρατήσεων: 210 34 25 637 – 697 4262708

Σχετική Αρθρογραφία

Είδαμε την παράσταση “Κίνηση Ματ” στο θέατρο Αθηνών.

Παρακολουθήσαμε την παράσταση "Κίνηση ΜΑΤ"...

Είδαμε την παράσταση “Η Σαμάνθα και ο Μαξ...

Η παράσταση "Η Σαμάνθα και...

Είδαμε την παράσταση “Δαίμονες” στο θέατρο 104.

Μια παράσταση που έρχεται να...

Είδαμε την παράσταση “Τζένη & Μαρξ” στο θέατρο...

Η παράσταση είναι βασισμένη στην...

Προτεινόμενα

Η Ήρα Κατσούδα αποδεικνύει πως το χιούμορ δεν είναι αποκλειστικά ανδρικό προνόμιο.

Με αφορμή την χιουμοριστική, αλλά και γεμάτη προκαταλήψεις φράση "Για γυναίκα, καλή είναι", η...

Η Ιωάννα Σιαμπάνη δημιουργεί εμπνεόμενη από παλαιότερες δεκαετίες.

Η Ιωάννα Σιαμπάνη κατάγεται από τη Λάρισα και μένει στην Αθήνα. Έχει τελειώσει δημοσιογραφία...

Luisa: “Το rap στη ζωή των νέων μπορεί να γίνει ο χώρος διαφυγής από τα προβλήματά τους και ότι άλλο τους απασχολεί”

Συνέντευξη με την νεαρή ράπερ Luisa, ανερχόμενη με φιλοδοξίες και πολύ ταλέντο στο χώρο...

Γιάννης Γρόσης: “Η μουσική μιας κοινωνίας είναι και ο καθρέφτης της”

Ο Γιάννης Γρόσης αποτελεί έναν ανερχόμενο, λαϊκό καλλιτέχνη, ο οποίος μας συστήθηκε μέσα από...

Κατερίνα Παναγιωτοπούλου: “Αγάπα την ζωή, τους ανθρώπους σου, ονειρέψου και κάνε τα όνειρά σου πράξη”

Η Κατερίνα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Ιανουαρίου του 1989 και μεγάλωσε στην...

Μάνος Σύρμας: “Η μουσική είναι παιδεία. Εξελίσσει και καλλιεργεί τον άνθρωπο”

Συνέντευξη με τον Μάνο Σύρμα, ένας πολλά υποσχόμενος καλλιτέχνης με εξαιρετικές ερμηνείες, όπλο του;...

“Fast fashion”, τρόπος ζωής.

Με τον όρο "fast fashion", ή αλλιώς γρήγορη μόδα, εννοούμε το σύστημα στο οποίο...

Γιάννης Αρβανιτίδης: “Έχεις ευθύνη ως καλλιτέχνης αλλά και ως άνθρωπος, να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου”

Ο Γιάννης Αρβανιτίδης μας συστήνει τον εαυτό του και μας μιλά για την πορεία...