Η επιστροφή – “The Revenant”.

Η επιστροφή, “The Revenant” είναι η ταινία του βραβευμένου σκηνοθέτη του Αλεχάντρο Γκονζάλες με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Στην ουσία είναι η μεταφορά εν μέρη στην μεγάλη οθόνη του ομότιτλου βιβλίου του Μάικλ Πανκ. Είναι ένα βιβλίο που εξιστορεί αληθινά γεγονότα εκείνης της εποχής. Η ταινία επιστροφή γυρίστηκε σε φυσικές τοποθεσίες και κάτω από δύσκολες αντιξοότητές κυρίως καιρικές αλλά και εδαφικές.  

Το σενάριο της ταινίας έχει πρωταγωνιστή έναν ιχνηλάτη, (τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο), στις αρχές του 19 αιώνα όπου εργάζεται για μία εταιρία γουνέμπορική. Αυτός και μια ομάδα βρίσκονται σε αχαρτογράφητες περιοχές της αμερικάνικης ενδοχώρας όταν δέχονται επίθεση από ιθαγενείς. Το αποτέλεσμα ήταν η διάλυση της και η υποχώρηση της ομάδας αφού οι περισσότεροι σκοτώνονται. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο βρίσκεται σοβαρά τραυματισμένος αφού δέχεται μέχρι και επίθεση από αρκούδα. Οι σύντροφοί του αποχωρούν και τον αφήνουν βαριά τραυματισμένο στη μέση ενός βαρύ χειμώνα στη μέση του πουθενά.

Από τα αξιοσημείωτα της ταινίας είναι η πολύ καλή η φωτογραφία αλλά και η δουλειά όλης της ομάδας γυρισμάτων αφού όλα γίνονται κάτω από αντίξοες συνθήκες. Η ερμηνεία του Λεονάρντο Ντι Κάπριο η μάλλον η παρουσία στη ταινία αφού δεν υπάρχουν πολλοί διάλογοι παρά κυρίως εκφράσεις του πόνου της απογοητεύσεις κ.α θα τη χαρακτηρίζαμε καλή. Μόνος στη μέση του πουθενά βαριά τραυματισμένος, αρνούμενος να δεχτεί το αναπόφευκτο και με δύναμη την αγάπη για τη γυναίκα του και το γιο του, αλλά και η εκδίκηση γιαυτον που τον άφησε πίσω. Βρίσκει τη δύναμη να παλέψει με τον θάνατον και να τον κερδίσει πολλές φορές…

  • Σκηνοθεσία: Αλεχαντρο Γκονζάλες Ινιάριτου.
  • Σενάριο: Αλεχαντρο Γκονζάλες Ινιάριτου, Μαρκ Σμιθ.
  • Ηθοποιοί: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τομ Χάρντι, Ντόναλ Γκλίσον, Ουίλ Πούλτερ, Λούκας Χάας κ.α
  • Φωτογραφία: Εμανουέλ Λουμπέσκι.
  • Μουσική: Ρουίτσι Σακαμότο , Αλβα Νότο.
  • Διάρκεια: 156 λεπτά.

Ίσως η καλύτερη ταινία της χρονιάς, ίσως, πάντως ήδη οι χρυσές σφαίρες έκαναν την αρχή. Ας δούμε και με πόσα Όσκαρ θα αποχωρήσει εκείνη τη βραδιά. Ας σημειώσουμε πως οι κατηγορίες που είναι υποψήφια προμηνύει τι θα γίνει και εκεί.

REVIEW OVERVIEW
Η επιστροφή – «The Revenant»
Ο τομέας διαχείρισης, έκφρασης και υλοποίησης ιδεών, είναι η ομάδα που οργανώνει, προγραμματίζει, βάζει προτερεότητες και ελέγχει από την αρχή έως το τελευταίο στάδιο την δημοσίευση των άρθρων. Επεξεργάζεται και υλοποιεί όλες τις δικές σας ιδέες, και παρακολουθεί όλα όσα συμβαίνουν παρεμβαίνοντας όπου χρειάζεται.