Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2023
13.9 C
Athens

|Interesting |People |News

Η ηθοποιός Γεωργία Σιακαβάρα σε μια ιδιαίτερη συνέντευξη.

Η Γεωργία Σιακαβάρα μας μιλάει για το ρόλο του θεάτρου στο σήμερα και μας αποκαλύπτει πως η μελέτη ενός ρόλου μιας θεατρικής παράστασης λειτουργεί γι'αυτήν ως ψυχοθεραπεία.

Δημοσίευση:

Η ηθοποιός Γεωργία Σιακαβάρα μέσα από την συνέντευξή της στο Young People.gr μας μιλάει για το ρόλο του θεάτρου στο σήμερα και μας αποκαλύπτει πως η μελέτη ενός ρόλου μιας θεατρικής παράστασης λειτουργεί γι’αυτήν ως ψυχοθεραπεία. Μαρτυρά τον λόγο που έγινε ηθοποιός, αλλά και τι είναι αυτό που την εκφράζει στο θέατρο. Μας εξηγεί γιατί είπε ναι στο ρόλο της σιδηράς πρωθυπουργού στο θέατρο ΜΠΕΛΛΟΣ και ποια ήταν και είναι η πρόκληση γι’αυτήν. Κλείνοντας στέλνει και αυτή με τη σειρά της το δικό της μήνυμα στους νέους ανθρώπους.

Πριν περάσουμε να διαβάσουμε τη συνέντευξη ας διαβάσουμε κάποια βιογραφικά στοιχεία για την Γεωργία Σιακαβάρα. Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και ζει μέχρι σήμερα. Σπούδασε Business Administration στο New York College, φωνητική και τραγούδι με τη Julie Massino στο Fame Studio, μακιγιάζ και styling στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, και υποκριτική στο “Θέατρο των Αλλαγών” και στην “Κεντρική Σκηνή “. Η Γεωργία Σιακαβάρα έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως: “Μοντέρνα οικογένεια”, “Καλές δουλειές”, “Μάνα X ουρανού”, “Οι συμμαθητές”, “Τρίχες” κ.α. Παρουσία και στο θέατρο, έχει συμμετάσχει στην κωμωδία “Σπερματοζωάρια” στην μουσικοχορευτική παράσταση “Victory” κ.α Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει στις ταινίες: “Luton”, “Νορβηγία”, “Μαριονέτες” και “Amore mio”. Την έχουμε δει επίσης στα ίντερνετικά σήριαλ “Σ’αγαπώ πάρκαρε” και “Yia Yi Yio”.

Διαβάστε τη Συνέντευξη της Γεωργίας Σιακαβάρας στο Young People.gr

Ποιος είναι ο λόγος που επιλέξατε να γίνετε ηθοποιός. Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο στην υποκριτική;

Αυτό που αγαπώ περισσότερο στην υποκριτική είναι ότι μέσω των διαφόρων ρόλων σου δίνεται η ευκαιρία να “ζήσεις” διαφορετικές ζωές και να ενσαρκώσεις διαφορετικούς χαρακτήρες. Για να μπορέσεις να πείσεις και το κοινό ότι είσαι ο κάθε χαρακτήρας την εκάστοτε φορά πρέπει να τον έχεις μελετήσει σε βάθος. Αυτού του τύπου η μελέτη λειτουργεί για μένα σαν ψυχοθεραπεία. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που με ώθησε να γίνω ηθοποιός.

Γεωργία Σιακαβάρα, ηθοποιός με παρουσία σε τηλεόραση, θέατρο κινηματογράφο

Ποιος από τους ρόλους που έχετε ενσαρκώσει σε θέατρο και τηλεόραση πιστεύετε πως είναι πιο κοντά στον πραγματικό σας χαρακτήρα. Ποιον ρόλο ονειρεύεστε κάποια μέρα να ερμηνεύσετε στο θέατρο;

Ποτέ μέχρι στιγμής κάποιος χαρακτήρας δεν έμοιαζε ακριβώς με το δικό μου. Στον κάθε ένα βρίσκω ομοιότητες αλλά και διάφορες. Νομίζω ότι αυτό είναι που δημιουργεί και το ενδιαφέρον στον ηθοποιό. Και με αυτή τη λογική δεν ονειρεύομαι ακριβώς να παίξω κάποιο συγκεκριμένο ρόλο. Σε όλους πάντα βρίσκω πράγματα να με σαγηνεύουν και άλλα να με δυσκολεύουν. Αυτή όμως είναι και η μαγεία της υποκριτικής.

Έχετε συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, ποιο είδος σας εκφράζει περισσότερο.

Σε κάθε είδος βρίσκω και μια διαφορετική πρόκληση. Με εκφράζουν όμως περισσότερο έργα τα οποία συνδυάζουν κωμικά και δραματικά στοιχεία, αλλά και μουσικά θέματα.

Η έννοια του πλούτου για τον καθένα είναι διαφορετική. Εσείς πότε θεωρείτε ότι είναι ένας άνθρωπος πλούσιος;

Για μένα ένας άνθρωπος είναι πλούσιος όταν καταφέρνει να περνάει τις ώρες της ζωής του με κάνοντας πράγματα που αγαπάει, όχι μόνο στον ελεύθερο του χρόνο αλλά και στα επαγγελματικά του.

Όταν ακούτε τη λέξη φθορά, ποια συναισθήματα σας διακατέχουν;

Θλίβομαι.

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να πείτε ναι σε αυτή τη θεατρική συνεργασία και ποια είναι για εσάς η πρόκληση της παράστασης;

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ο σκηνοθέτης του έργου, ο κύριος Αλέξανδρος Λιακόπουλος, μου έδωσε να το διαβάσω. Είδα αμέσως ότι πρόκειται για ένα φοβερά καλογραμμένο κείμενο που συνδύαζε πολλά στοιχεία από αυτά που μου αρέσουν στα θεατρικά έργα. Θεώρησα λοιπόν ότι θα μου ταίριαζε και είπα το ναι. Με ίντριγκαρε το γεγονός ότι θα ενσάρκωνα μια πολιτικό, κάτι το οποίο δεν είχα ξανακάνει, και αυτή ήταν για μένα και η μεγάλη πρόκληση.

Μιλήστε μας λίγο για την υπόθεση του έργου. Ποιο ρόλο υποδύεστε; Παρουσιάστε μας και τους άλλους ηθοποιούς, μαζί με λίγα λόγια για το ρόλο που ενσαρκώνουν.

Το έργο εκτυλίσσεται στην Αγγλία της δεκαετίας του ’80 σε μια σουίτα ξενοδοχείου. Πρόκειται για ένα πολιτικό θρίλερ με αρκετές δόσεις χιούμορ. Είναι εμπνευσμένο από τη Μάργκαρετ Θάτσερ χωρίς όμως να σκιαγραφεί το συγκεκριμένο προφίλ. Εγώ υποδύομαι την πρωθυπουργό και μαζί μου είναι ο γραμματέας μου ( Βασίλης Θεοδώρου) και η καμαριέρα μου (Γιούλη Κεφαλά). Μέσα από διάφορα γεγονότα που συμβαίνουν ανάμεσα στους τρεις μας φαίνεται ξεκάθαρα ο τρόπος που λειτουργούν οι πολιτικοί και τα διάφορα παιχνίδια που στήνονται από αυτούς εις βάρος των πολιτών και εν αγνοία τους.

Βλέπουμε ότι πρόκειται για μια παράσταση, ένα πολιτικό θρίλερ μυστηρίου και ανατροπών, με πολύ χιούμορ. Η εποχή που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα, τι κοινό έχει με τη σημερινή. Πιστεύετε πως χρειαζόμαστε πολιτικούς σαν τη σιδηρά πρωθυπουργό που ερμηνεύετε ή θα πρέπει να είναι παράδειγμα προς αποφυγή;

Δυστυχώς η ιστορία έχει δείξει ότι τα πράγματα έχουν έναν τρόπο να επαναλαμβάνονται. Γι’ αυτό και το συγκεκριμένο έργο, παρ’ όλο που αναφέρεται σε γεγονότα της Αγγλίας του ’80, είναι φοβερά επίκαιρο. Περνώντας τα χρόνια δεν έχει αλλάξει τίποτα από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η πολιτική. Η συγκεκριμένη πρωθυπουργός είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα και ίσως είναι δύσκολο για κάποιον να αποφασίσει αν έπραξε τα σωστά για τη χώρα της ή όχι. Αυτό όμως μπορεί να ισχύσει και για τον οποιονδήποτε άλλο πολιτικό. Ο λαός είναι πάντα μοιρασμένος σε παρατάξεις και κανείς δε μπορεί να τους έχει όλους ευχαριστημένους. Οπότε ο κάθε άνθρωπος που βρίσκεται στα ηνία μιας χώρας, στην προσπάθεια του να φέρει θετικά αποτελέσματα στο κράτος, σίγουρα θα αφήσει κάποιους παραπονεμένους. Το θέμα είναι να είναι όσο το δυνατόν λιγότεροι.

Η Γεωργία Σιακαβάρα ηθοποιός με παρουσία σε τηλεόραση, θέατρο κινηματογράφο

Είστε ικανοποιημένη μέχρι στιγμής με τις παραστάσεις; Πείτε μας κάποιους λόγους για να έρθει κάποιος να δει τη παράσταση;

Μέχρι στιγμής είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη από τις παραστάσεις. Από την αρχή που διάβασα αυτό το έργο πίστεψα ότι θα άρεσε πολύ στο κοινό, αλλά ποτέ δε μπορείς να είσαι τελείως σίγουρος. Τώρα πλέον έχει επιβεβαιωθεί. Παρ’ όλο που στη βάση του το θέμα με το οποίο ασχολείται έργο είναι βαρύ, είναι δοσμένο με πολύ ωραίο τρόπο και με πολύ έξυπνο χιούμορ. Κάποιος που θα το δει θα προβληματιστεί, θα αφυπνιστεί αλλά και θα διασκεδάσει.

Πως νιώθετε όταν αρχίζει η διαδικασία (πρόβες, η ώρα της παρουσίασης του έργου στο κοινό) αλλά και όταν φτάνει στο τέλος της. Τι αισθήματα σας αφήνει;

Η διαδικασία που ακολουθείται για να ετοιμαστεί ένα θεατρικό έργο από την αρχή μέχρι και το τέλος του (μελέτη ρόλου, συναναστροφή με συναδέλφους, πρόβες, επιλογή κοστουμιών, παρουσίαση στο κοινό) είναι αυτό που προσωπικά μου δίνει ζωή. Είναι κι ένας από τους βασικούς λόγους που αγαπώ το θέατρο. Κάθε φορά που ξεκινάω κάτι καινούργιο βρίσκομαι σε τρομερή εγρήγορση και δημιουργικότητα. Γι ‘ αυτό και όταν όλο αυτό ολοκληρωθεί και οι παραστάσεις φτάσουν στο τέλος τους μένει πάντα μια μελαγχολία και μια θλίψη. Μέχρι τη στιγμή που θα έρθει το επόμενο έργο φυσικά!!!

Στα χρόνια της κρίσης που ζούμε στην χώρα μας, ποιος θεωρείτε ότι είναι ο ρόλος του θεάτρου;

Η ιστορία έχει δείξει ότι πάντα σε περιόδους κρίσης όχι μόνο το θέατρο αλλά γενικά η τέχνη ανθίζει. Κι αυτό γιατί για τους δημιουργούς υπάρχουν περισσότερα ερεθίσματα και για το κοινό περισσότεροι διέξοδοι από τα προβλήματα και τη βαριά καθημερινότητα. Κάτι τέτοιο πιστεύω ότι συμβαίνει και στα χρόνια που ζούμε.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους νέους μέσα από το Young People.

“Follow your heart no matter what”

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης της ηθοποιού Γεωργίας Σιακαβάρας συνεργάστηκαν, στην επιμέλεια η ομάδα έκφρασης και υλοποίησης ενώ στην σύνταξη των ερωτήσεων η Μίκα Αλεξανδροπούλου. Ευχαριστούμε την ηθοποιό Κ. Γεωργία Σιακαβάρα για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

ΑρχικήΣυνεντεύξειςΗθοποιοίΗ ηθοποιός Γεωργία Σιακαβάρα σε μια ιδιαίτερη συνέντευξη.

Περιοδικό

Τελευταία Άρθρα

Πάνος Βλάχος – “Χωρίς παρεξήγηση”

Ο Πάνος Βλάχος επανέρχεται δυναμικά και παρουσιάζει το νέο του album με τίτλο...

Ο Άρης Βανταράκης στην συνέντευξή του για το Young People.gr

Ο Άρης Βανταράκης είναι ένας νέος καλλιτέχνης του λαϊκού τραγουδιού, ο...

“Το άιμα των κρίνων” της Δέσποινας Αποστολίδου στο θέατρο 104.

Ένας άντρας, σχεδόν περιθωριακός από επιλογή, που αδιαφορεί για την ηθική,...

“ΕΕΟΟ” – Οι Prestige The Band μας ξεσηκώνουν με το νέο τους single & βίντεο κλιπ!

Οι Prestige The Band υποδέχονται το 2023 με ολοκαίνουργιο τραγούδι και μας ξεσηκώνουν! Η αγαπημένη μπάντα...

Σχετικά Άρθρα

Συνεντεύξεις | Αρθρογραφία | Τέχνες | Μουσική

- READ THE MOST POPULAR INTERVIEWS -

Interview Popular

Μυριέλλα Κουρεντή: “Να τολμάμε, να ονειρευόμαστε, να μη φοβόμαστε”.

Η Μυριέλλα Κουρεντή γεννήθηκε στην Αθήνα στις 18 Αυγούστου. Είναι ηθοποιός, τραγουδίστρια και πρώην πρωταθλήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης. Για πρώτη φορά εμφανίστηκε στην τηλεόραση το...

- Read Interesting Site Topics -

Σίγουρα όλοι μας κάποια στιγμή της ζωής μας έχουμε υπάρξει μάρτυρες ενός σκηνικού στο οποίο δύο «επίδοξοι μνηστήρες» διεκδικούν μια "δεσποσύνη σε κίνδυνο", αν...

Frank Sinatra, ο πιο σημαντικός μουσικός καλλιτέχνης όλων των εποχών.

Francis Albert Sinatra, (Frank Sinatra) έχει χαρακτηριστεί από τους θαυμαστές του ως η "φωνή". Είναι ένας...

Ο “Αρχάγγελος” της Κρήτης, Νίκος Ξυλούρης (ο ψαρονίκος).

Ο Νίκος Ξυλούρης γεννήθηκε το 1936 στα Ανώγεια της Κρήτης από μουσική οικογένεια με κυρίως ρίζες στην...

Ο frontman των INCO, Ηλίας Μπόγδανος, στη συνέντευξή του για το Young People.gr

Ο Ηλίας Μπόγδανος, ο frontman των INCO, μας μιλά για το πως είναι να βρίσκεσαι σε...