Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
13.2 C
Athens

|Interesting |People |News

Η συνέντευξη της Άννας Κιάφα, αθλήτριας στίβου 400 μέτρων στο Young People.

"Αθλήτρια με πείσμα και φιλοδοξίες είναι η Άννα Κιάφα. Στην συνέντευξή της μας λέει πως είναι τιμή της που ο κόσμος την ανέδειξε ως την κορυφαία αθλήτρια για το 2017 στην κατηγορία Νεανίδων"

Δημοσίευση:

Μία αθλήτρια με πείσμα και φιλοδοξίες είναι η Άννα Κιάφα. Στα 14 της ξεκίνησε να ασχολείται με τον στίβο και συγκεκριμένα με τις αποστάσεις 400 μέτρα με εμπόδια. Στην συνέντευξή της μας λέει πως είναι τιμή της που ο κόσμος την ανέδειξε ως την κορυφαία αθλήτρια για το 2017 στην κατηγορία Νεανίδων. Μας αποκαλύπτει πως το όνειρό της είναι η συμμετοχή σε μεγάλους αγώνες, όπως πανευρωπαϊκά, παγκόσμια και φυσικά, ο στόχος όλων όσων κάνουν πρωταθλητισμό, να αγωνιστεί σε ολυμπιακούς. Μας περιγράφει την καθημερινότητά της και πόσες ώρες περίπου προπόνηση κάνει την ημέρα. Μας αποκαλύπτει την πιο όμορφη στιγμή της στο χώρο του αθλητισμού, ενώ κλείνοντας στέλνει και αυτή με τη σειρά της το μήνυμά της προς τους αναγνώστες του young people.

Η Άννα Κιάφα μεγάλωσε στη Κατερίνη και ήρθε στην Αθήνα για να ακολουθήσει τα όνειρά της. Είναι Αθλήτρια στο Γ.Σ Κηφισιάς. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό της. Συμμετέχει κυρίως στα αγωνίσματα 400μ και 400μ με εμπόδια αλλά την έχουμε δει να τρέχει και στα 200μ. Έχει μάθει με αφοσίωση και σκληρή δουλειά να ξεπερνά κάθε εμπόδιο για να κατακτήσει τους στόχους της.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Άννας Κιάφας

Άννα Κιάφα, αθλήτρια 400μ με εμπόδια

Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να ασχολείσαι με τον αθλητισμό; και πως επέλεξες συγκεκριμένα τα 400m με εμπόδια;

Με τον αθλητισμό ξεκίνησα να ασχολούμαι σε ηλικία 14 χρονών. Τα εμπόδια πάντα ήταν η αδυναμία μου. Έτσι ο πρώτος μου προπονητής Νίκος Μαντζολης, ξεκίνησε να με προπονεί πάνω σε αυτά. Διαλέξαμε τα 400 μέτρα με εμπόδια με τον προπονητή μου διότι μαζί καταλάβαμε ότι οι επιδόσεις μου θα είναι οι καλύτερες πάνω σε αυτό.

Αν και μικρή σε ηλικία έχεις αρκετές διακρίσεις! Για τη χρονιά 2017 ψηφίστηκες ως “Η κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς για την κατηγορία νεανίδων” τι σημαίνει για εσένα αυτό;

Είναι τιμή μου που ο κόσμος με υποστήριξε με την ψήφο του όπου σίγουρα αυτό μου δίνει αυτοπεποίθηση και δύναμη ώστε να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά για να γίνω καλύτερη στην συνέχεια.

Ποια είναι τα όνειρά σου για το μέλλον; Πως φαντάζεσαι το επόμενο βήμα της καριέρας σου;

Το όνειρο μου είναι να μπορώ να συμμετέχω σε κάθε μεγάλη διοργάνωση που υπάρχει κάθε χρόνο όπως Ευρωπαϊκούς αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Βέβαια το μεγαλύτερο μου όνειρο όπως σίγουρα και κάθε αθλητή είναι να πάρω μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να διακριθώ.

Όταν σε έναν αγώνα φτάνεις στα όριά σου ποια είναι τα κίνητρα για να συνεχίσεις;

Η αγάπη που έχω προς τον στίβο και τα όνειρά μου, με κρατάνε πάντα σε σημείο ώστε να μην τα παρατάω ποτέ.

Πως είναι η καθημερινότητα μιας αθλήτριας που κάνει πρωταθλητισμό;

Η ημέρα ξεκινάει με ένα καλό πρωινό και ετοιμάζομαι να πάω στην σχολή μου. Το μεσημεράκι γυρίζω για το μεσημεριανό μου και συνήθως ξαπλώνω για μια ωρίτσα. Νωρίς το απόγευμα πρέπει να είμαι στο στάδιο και να ξεκινήσω την προπόνησή μου όπου κρατάει γύρω στις 3-4 ώρες. Το βράδυ που θα γυρίσω θα φτιάξω το βραδινό μου και είμαι έτοιμη για ύπνο.

Είναι αθλήτρια στο Γ.Σ Κηφισιάς & Κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς 2017 στις νεανίδες

Ποιες είναι οι πολυτιμότερες συμβουλές που έχεις ακούσει και τις κρατάς μέχρι σήμερα;

Να πιστεύεις στον εαυτό σου. Να ξεκουράζεσαι καλά και να αντιμετωπίζεις το κάθετι που έρχεται με χαμόγελο!!

Η ικανότητα να τρέχει κανείς γρήγορα είναι να έχει γεννηθεί με ταλέντο; Είναι αποτέλεσμα της καθημερινής προπόνησης; ή συνδυασμός και των δυο;

Πιστεύω ότι το να τρέχεις γρήγορα και να κάνεις κάτι τόσο καλά που λίγοι μπορούν να κάνουν είναι σίγουρα κάτι που σε έχει προικίσει η φύση. Βέβαια εσύ αυτό πρέπει να το σεβαστείς, να το εκτιμήσεις και να δουλέψεις πολύ σκληρά ώστε να φέρεις εις πέραν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τι σημαίνει για εσένα “Δυνατός Άνθρωπος”;

Θεωρώ δυνατός άνθρωπος είναι αυτός ο οποίος έχει κάποια χαρακτηριστικά όπως το να βάζει έναν στόχο και να τον πετυχαίνει, να μπορεί να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις με ηρεμία ώστε να βρίσκει τις πιο σωστές λύσεις και επίσης δυνατός άνθρωπος είναι και αυτός που έχει περάσει δύσκολα και συνεχίζει την ζωή με χαμόγελο.

Σε αυτή την ανοδική σου πορεία έχεις φίλους και οικογένεια να σε στηρίζουν;

Η οικογένειά μου είναι οι μεγαλύτεροι μου υποστηρικτές και πηγή ενέργειας. Εκτός από την οικογένειά μου έχω ανθρώπους στην ζωή μου που με στηρίζουν και τους εκτιμώ πάρα πολύ.

Στον ελεύθερο σου χρόνο τι σου αρέσει να κάνεις;

Μου αρέσει να βρίσκομαι με φίλους, να πηγαίνουμε για φαγητό και να συζητάμε με τις ώρες.

Άννα Κιάφα στον βατήρα εκκίνησης

Στην Ελλάδα οι αθλητές όπως διαπιστώνουμε δεν έχουν τις υποδομές που έχουν σε άλλες χώρες παρόλα αυτά έχετε καταφέρει πολλά. Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μέλλον του ελληνικού στίβου; Τι θα ήθελες να βελτιωθεί;

Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει πολύ ταλέντο στον στίβο και πως με σωστή δουλειά μπορούμε να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά. Θα ήθελα περισσότερα κλειστά στάδια για τους κρύους χειμώνες.

Μπορείς να μας αναφέρεις κάποιες σημαντικές στιγμές σου από τους αγώνες που σε έκαναν να τους θυμάσαι ακόμα και σήμερα;

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον αγώνα μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ιταλία όπου τερμάτισα πρώτη στην προκριματική σειρά και προκρίθηκα στα ημιτελικά και επίσης θυμάμαι ευχάριστα τον αγώνα μου στις Σέρρες όπου μετά από πολύ βροχή και άσχημες καιρικές συνθήκες κατάφερα και κέρδισα τον αγώνα και την συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κολομβίας.

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους νέους μέσα από το young People;

Θα ήθελα να πω σε όλους να μην παρατάνε ποτέ τα όνειρά τους & ότι έρχεται να το αντιμετωπίζουν με χαμόγελο και θετική ενέργεια.

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση – δημοσίευση της συνέντευξης της Αθλήτριας Άννας Κιάφα συνεργάστηκαν, στην επιμέλεια η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης ενώ στην σύνταξη των ερωτήσεων η Κασσιανή Ζήκα. Ευχαριστούμε την αθλήτρια Άννα Κιάφα για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

ΑρχικήΣυνεντεύξειςΑθλητέςΗ συνέντευξη της Άννας Κιάφα, αθλήτριας στίβου 400 μέτρων στο Young People.

Περιοδικό

Τελευταία Άρθρα

Γιάννης Γρόσης: “Η μουσική μιας κοινωνίας είναι και ο καθρέφτης της”

Ο Γιάννης Γρόσης αποτελεί έναν ανερχόμενο, λαϊκό καλλιτέχνη, ο οποίος μας...

Daphne Lawrence. Το νέο της βίντεο κλιπ “Σιγουριά”

Η Daphne είναι το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τα κορυφαία hits «Αμαρτίες» & «Λίγο Λίγο» της Αναστασίας (σε συνεργασία...

Ο Iam Nothe παρουσιάζει το video clip “The Grand Design”

Το βίντεο αυτό είναι ένα edit του φιλμ από το γάμο...

“40 + βγαίνω” με τον Θανάση Αλευρα στο VOX.

Ύστερα από τις πρόσφατες επιτυχημένες εμφανίσεις του στην "Ταράτσα του Φοίβου"...

Σχετικά Άρθρα

Συνεντεύξεις | Αρθρογραφία | Τέχνες | Μουσική

- READ THE MOST POPULAR INTERVIEWS -

Interview Popular

Κατερίνα Παναγιωτοπούλου: “Αγάπα την ζωή, τους ανθρώπους σου, ονειρέψου και κάνε τα όνειρά σου πράξη”

Η Κατερίνα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Ιανουαρίου του 1989 και μεγάλωσε στην ιστορική Καισαριανή. Το 2011 αποφοίτησε από την Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή...

- Read Interesting Site Topics -

Η κακοποίηση και η βία, δεν είναι μόδα της εποχής. Δεν έχουν φύλο, ηλικία, μήτε χρώμα. Δεν έχουν σωστό timing, ούτε βγαίνουν στο φως...

Ο “Αρχάγγελος” της Κρήτης, Νίκος Ξυλούρης (ο ψαρονίκος).

Ο Νίκος Ξυλούρης γεννήθηκε το 1936 στα Ανώγεια της Κρήτης από μουσική οικογένεια με κυρίως ρίζες στην...

Ποιοι κάνουν Bullying στα σχολεία;

Όλο και συχνότερα ακούμε τον όρο "bullying" και όχι αδίκως καθώς τα τελευταία χρόνια παίρνει ανησυχητικές...

Giannis Antetokounmpo, MVP Made In Sepolia.

Σίγουρα αυτό δεν είναι το πρώτο άρθρο που συναντάει κανείς για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ούτε και...