Παρασκευή, Μάρτιος 22, 2019

Archive

About us

Cookie

Contact

Radio

  • Αρχική
  • Συνεντεύξεις
  • Radio

Η συνέντευξη της Άννας Κιάφα, αθλήτριας στίβου 400 μέτρων στο Young People.

Αθλήτρια με πείσμα και φιλοδοξίες είναι η Άννα Κιάφα. Στην συνέντευξή της μας λέει πως είναι τιμή της που ο κόσμος την ανέδειξε ως την κορυφαία αθλήτρια για το 2017 στην κατηγορία Νεανίδων.

Radio Young People.gr

Ακούστε Καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο, την καλύτερη ξένη μουσική μέσα από το Young People Radio. Μερικά...

Η συνέντευξη της Άννας Κιάφα, αθλήτριας στίβου 400 μέτρων στο Young People.

Μία αθλήτρια με πείσμα και φιλοδοξίες είναι η Άννα Κιάφα. Στα 14 της ξεκίνησε να ασχολείται με τον στίβο και συγκεκριμένα με τις αποστάσεις 400 μέτρα με εμπόδια. Στην συνέντευξή της μας λέει πως είναι τιμή της που ο κόσμος την ανέδειξε ως την κορυφαία αθλήτρια για το 2017 στην κατηγορία Νεανίδων. Μας αποκαλύπτει πως το όνειρό της είναι η συμμετοχή σε μεγάλους αγώνες, όπως πανευρωπαϊκά, παγκόσμια και φυσικά, ο στόχος όλων όσων κάνουν πρωταθλητισμό, να αγωνιστεί σε ολυμπιακούς. Μας περιγράφει την καθημερινότητά της και πόσες ώρες περίπου προπόνηση κάνει την ημέρα. Μας αποκαλύπτει την πιο όμορφη στιγμή της στο χώρο του αθλητισμού, ενώ κλείνοντας στέλνει και αυτή με τη σειρά της το μήνυμά της προς τους αναγνώστες του young people.

Η Άννα Κιάφα μεγάλωσε στη Κατερίνη και ήρθε στην Αθήνα για να ακολουθήσει τα όνειρά της. Είναι Αθλήτρια στο Γ.Σ Κηφισιάς. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό της. Συμμετέχει κυρίως στα αγωνίσματα 400μ και 400μ με εμπόδια αλλά την έχουμε δει να τρέχει και στα 200μ. Έχει μάθει με αφοσίωση και σκληρή δουλειά να ξεπερνά κάθε εμπόδιο για να κατακτήσει τους στόχους της.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Άννας Κιάφας στο Young People.gr

Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να ασχολείσαι με τον αθλητισμό; και πως επέλεξες συγκεκριμένα τα 400m με εμπόδια;

Με τον αθλητισμό ξεκίνησα να ασχολούμαι σε ηλικία 14 χρονών. Τα εμπόδια πάντα ήταν η αδυναμία μου. Έτσι ο πρώτος μου προπονητής Νίκος Μαντζολης, ξεκίνησε να με προπονεί πάνω σε αυτά. Διαλέξαμε τα 400 μέτρα με εμπόδια με τον προπονητή μου διότι μαζί καταλάβαμε ότι οι επιδόσεις μου θα είναι οι καλύτερες πάνω σε αυτό.

Άννα Κιάφα, αθλήτρια 400μ με εμπόδια

Αν και μικρή σε ηλικία έχεις αρκετές διακρίσεις! Για τη χρονιά 2017 ψηφίστηκες ως “Η κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς για την κατηγορία νεανίδων” τι σημαίνει για εσένα αυτό;

Είναι τιμή μου που ο κόσμος με υποστήριξε με την ψήφο του όπου σίγουρα αυτό μου δίνει αυτοπεποίθηση και δύναμη ώστε να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά για να γίνω καλύτερη στην συνέχεια.

Ποια είναι τα όνειρά σου για το μέλλον; Πως φαντάζεσαι το επόμενο βήμα της καριέρας σου;

Το όνειρο μου είναι να μπορώ να συμμετέχω σε κάθε μεγάλη διοργάνωση που υπάρχει κάθε χρόνο όπως Ευρωπαϊκούς αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Βέβαια το μεγαλύτερο μου όνειρο όπως σίγουρα και κάθε αθλητή είναι να πάρω μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να διακριθώ.

Όταν σε έναν αγώνα φτάνεις στα όριά σου ποια είναι τα κίνητρα για να συνεχίσεις;

Η αγάπη που έχω προς τον στίβο και τα όνειρά μου, με κρατάνε πάντα σε σημείο ώστε να μην τα παρατάω ποτέ.

Πως είναι η καθημερινότητα μιας αθλήτριας που κάνει πρωταθλητισμό;

Η ημέρα ξεκινάει με ένα καλό πρωινό και ετοιμάζομαι να πάω στην σχολή μου. Το μεσημεράκι γυρίζω για το μεσημεριανό μου και συνήθως ξαπλώνω για μια ωρίτσα. Νωρίς το απόγευμα πρέπει να είμαι στο στάδιο και να ξεκινήσω την προπόνησή μου όπου κρατάει γύρω στις 3-4 ώρες. Το βράδυ που θα γυρίσω θα φτιάξω το βραδινό μου και είμαι έτοιμη για ύπνο.

Ποιες είναι οι πολυτιμότερες συμβουλές που έχεις ακούσει και τις κρατάς μέχρι σήμερα;

Να πιστεύεις στον εαυτό σου. Να ξεκουράζεσαι καλά και να αντιμετωπίζεις το κάθετι που έρχεται με χαμόγελο!!

Είναι αθλήτρια στο Γ.Σ Κηφισιάς & Κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς 2017 στις νεανίδες

Η ικανότητα να τρέχει κανείς γρήγορα είναι να έχει γεννηθεί με ταλέντο; Είναι αποτέλεσμα της καθημερινής προπόνησης; ή συνδυασμός και των δυο;

Πιστεύω ότι το να τρέχεις γρήγορα και να κάνεις κάτι τόσο καλά που λίγοι μπορούν να κάνουν είναι σίγουρα κάτι που σε έχει προικίσει η φύση. Βέβαια εσύ αυτό πρέπει να το σεβαστείς, να το εκτιμήσεις και να δουλέψεις πολύ σκληρά ώστε να φέρεις εις πέραν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τι σημαίνει για εσένα “Δυνατός Άνθρωπος”;

Θεωρώ δυνατός άνθρωπος είναι αυτός ο οποίος έχει κάποια χαρακτηριστικά όπως το να βάζει έναν στόχο και να τον πετυχαίνει, να μπορεί να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις με ηρεμία ώστε να βρίσκει τις πιο σωστές λύσεις και επίσης δυνατός άνθρωπος είναι και αυτός που έχει περάσει δύσκολα και συνεχίζει την ζωή με χαμόγελο.

Σε αυτή την ανοδική σου πορεία έχεις φίλους και οικογένεια να σε στηρίζουν;

Η οικογένειά μου είναι οι μεγαλύτεροι μου υποστηρικτές και πηγή ενέργειας. Εκτός από την οικογένειά μου έχω ανθρώπους στην ζωή μου που με στηρίζουν και τους εκτιμώ πάρα πολύ.

Στον ελεύθερο σου χρόνο τι σου αρέσει να κάνεις;

Μου αρέσει να βρίσκομαι με φίλους, να πηγαίνουμε για φαγητό και να συζητάμε με τις ώρες.

Άννα Κιάφα στον βατήρα εκκίνησης

Στην Ελλάδα οι αθλητές όπως διαπιστώνουμε δεν έχουν τις υποδομές που έχουν σε άλλες χώρες παρόλα αυτά έχετε καταφέρει πολλά. Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μέλλον του ελληνικού στίβου; Τι θα ήθελες να βελτιωθεί;

Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει πολύ ταλέντο στον στίβο και πως με σωστή δουλειά μπορούμε να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά. Θα ήθελα περισσότερα κλειστά στάδια για τους κρύους χειμώνες.

Μπορείς να μας αναφέρεις κάποιες σημαντικές στιγμές σου από τους αγώνες που σε έκαναν να τους θυμάσαι ακόμα και σήμερα;

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον αγώνα μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ιταλία όπου τερμάτισα πρώτη στην προκριματική σειρά και προκρίθηκα στα ημιτελικά και επίσης θυμάμαι ευχάριστα τον αγώνα μου στις Σέρρες όπου μετά από πολύ βροχή και άσχημες καιρικές συνθήκες κατάφερα και κέρδισα τον αγώνα και την συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κολομβίας.

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους νέους μέσα από το young People;

Θα ήθελα να πω σε όλους να μην παρατάνε ποτέ τα όνειρά τους & ότι έρχεται να το αντιμετωπίζουν με χαμόγελο και θετική ενέργεια.

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση – δημοσίευση της συνέντευξης της Αθλήτριας Άννας Κιάφα συνεργάστηκαν, στην επιμέλεια η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης ενώ στην σύνταξη των ερωτήσεων η Κασσιανή Ζήκα. Ευχαριστούμε την αθλήτρια Άννα Κιάφα για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Κασσιανή Ζήκαhttps://youngpeople.gr/
Η Κασσιανή, από τα πιο δραστήρια νέα πρόσωπα, απόφοιτος του τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ - Αθηνών. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τον εθελοντισμό (εθελόντρια στη GLOVO), τη ζωγραφική και διαβάζει βιβλία για σύγχρονες τεχνικές της αισθητικής. Επίσης είναι αθλήτρια ενόργανης ακροβατικής γυμναστικής από 9 ετών έως και σήμερα.

Σπουδαιότερα

Ντένια Ψυλλιά: “Στον έρωτα κυριαρχεί το “εγώ”, ενώ στην αγάπη, ο άλλος!”.

Η Ντένια Ψυλλιά μιλά στο Young People.gr για την απόφασή της να ασχοληθεί με την υποκριτική...

Charts Singles, Μάρτιος 2019.

Μάρτιος 2019 και ήδη η άνοιξη κάνει τα πρώτα δειλά της βήματα, μουσικά τώρα ο Sam Smith η Ariana Grande ο...

Η συνέντευξη της Νόρας Δράκου, αθλήτριας κολύμβησης 50, 100 μέτρων στο ελεύθερο, ύπτιο και πρόσθιο.

Η Νόρα Δράκου είναι αθλήτρια κολύμβησης με συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά και σε 2 Ολυμπιακούς (Λονδίνο και Ρίο),...

Συνέντευξη με την ηθοποιό και τραγουδίστρια Μαριάννα Παπαθανασίου.

Μαριάννα Παπαθανασίου μία από τις πιο αισθαντικές φωνές, τραγουδίστρια και ηθοποιός με σημαντική παρουσία σε θέατρα και μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης,...

Whitney Houston 1963 – 2012, η χρυσή φωνή της δεκαετίας του ’80.

Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1963 στην Αμερική και συγκεκριμένα στο New Jersey. Η Elizabeth Whitney Houston όπως είναι ολόκληρο το όνομά...

Folow Us

3,177ΥποστηρικτέςΚάντε Like
192ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

“Ελέφαντας” από την Θεατρική Ομάδα Παπαλάνγκι στο Θέατρο 104.

«Ο ελέφαντας θυμάται. Ο ελέφαντας ξέρει πότε ήρθε η ώρα να πεθάνει και γι’ αυτό πηγαίνει αυτός να συναντήσει το θάνατο, πριν...

“Βλέπε και φεύγα” της Ιωάννας Μαστοράκη σε σκηνοθεσία Θανάση Σάλτα στο θέατρο της Ημέρας.

Βλέπε και Φεύγα, το επιτυχημένο έργο της Ιωάννας Μαστοράκη παρουσιάζεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά επί σκηνής, ανανεωμένο υπό την σκηνοθετική ματιά...

Charts Singles, Μάρτιος 2019.

Μάρτιος 2019 και ήδη η άνοιξη κάνει τα πρώτα δειλά της βήματα, μουσικά τώρα ο Sam Smith η Ariana Grande ο...

“Η καημένη, η άδεια μου Εδέμ” (Είκοσι Αστικά Μονόπρακτα) της Δώρας Τσόγια στο Επί Κολωνώ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, όλα πήγαν στραβά. Τα ώριμα φρούτα πέφτουν αφάγωτα στο έδαφος κι οι άνθρωποι περιπλανώνται στην έρημο ψάχνοντας απεγνωσμένα...

Στέλνουν το δικό τους Μήνυμα

Διαβάστε το μήνυμα που στέλνουν σε όλους μας όλοι όσοι έδωσαν συνέντευξη στο Young People.gr

Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους. Όταν θέλουμε μόνο ή κυρίως να είμαστε αρεστοί στους άλλους, χάνουμε την ακεραιότητά μας και τη δυνατότητα να συνδεθούμε πλήρως με το εν δυνάμει μας.

Καραμίχος

Ηθοποιός

Θα ήθελα να πω σε όλους να μην παρατάνε ποτέ τα όνειρά τους & ότι έρχεται να το αντιμετωπίζουν με χαμόγελο και θετική ενέργεια.

Κιάφα

Αθλήτρια

Να μην σταματήσουν ποτέ να ονειρεύονται, να ελπίζουν και να επιμένουν!

Ναούμ

Καλλιτέχνης