ΑρχικήΣυνεντεύξειςΑθλητέςΗ συνέντευξη της Βαρβάρας Φίλιου, προπονήτριας και αθλήτριας ρυθμικής γυμναστικής.

Η συνέντευξη της Βαρβάρας Φίλιου, προπονήτριας και αθλήτριας ρυθμικής γυμναστικής.

"Ξεκίνησε τη ρυθμική γυμναστική στην ηλικία των 7 ετών, έχει λάβει μέρος σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αλλά και στους ολυμπιακούς αγώνες στο Ριο το 2016"

Βαρβάρα Φίλιου πρόκειται για μια πρωταθλήτρια με πείσμα όνειρα και στόχους στη ζωή της. Γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 1994. Είναι μια από τις πιο επιτυχημένες αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής. Ξεκίνησε τη ρυθμική γυμναστική στην ηλικία των 7 ετών και έκτοτε παρά τις δυσκολίες που συνάντησε δεν τα παράτησε ποτέ!

Σήμερα ως προπονήτρια ρυθμικής γυμναστικής υπόσχεται να προσφέρει ότι δεν της πρόσφεραν σαν αθλήτρια. Η Βαρβάρα από το 2008-2016 ανήκε στην εθνική ομάδα. Έχει λάβει μέρος σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αλλά και στους ολυμπιακούς αγώνες στο Ριο το 2016.

Επίσης για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η Βαρβάρα ζούσε και έκανε προπονήσεις στη Ρωσία υπό την επίβλεψη της K.Irina Viner, όπου της πρόσφερε πολλές σημαντικές διακρίσεις και επιπλέον έμαθε πολλά για το ρόλο της προπονήτριας.

Διαβάστε τη Συνέντευξη της Βαρβάρας Φίλιου

National Team RG •4th World Cham •6th Europe Cham •2th Mediterranean games •2004 – 2016 Greek champion

Είναι γνωστό πως η μητέρα σου (ELEONORA MARINOVA), ήταν αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής στη Βουλγαρία. Ήταν εκείνη που σε παρότρυνε να ξεκινήσεις το άθλημα αυτό; και σε ποια ηλικία;

Η μητέρα μου σαν αθλήτρια Ενόργανης με παρότρυνε να κάνω ενόργανη στα 6 μου. Έκανα για λίγους μήνες αλλά στη συνέχεια ακολούθησα την Ρυθμική Γυμναστική διότι με τραβούσε περισσότερο!

Είσαι μια από τις καλύτερες αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής με αρκετές διακρίσεις. Ποιος ήταν για σένα ο πιο σημαντικός αγώνας και γιατί;

Ο πιο σημαντικός αγώνας της καριέρας μου ήταν το 2015, Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας το οποίο ήταν και η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο ΡΙΟ 2016. Το Άγχος ήταν μεγάλο διότι στο παρελθόν είχα χάσει για λίγο την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Λονδίνο 2012.

Ο ανταγωνισμός τεράστιος διότι στο τότε παγκόσμιο παίρνουν απευθείας πρόκριση η τοπ 15 στο σύνθετο ατομικό, όποτε αν και μόνο σκεφτεί κάποιος, ότι ο στόχος ήταν να μπω στις τοπ 15 του κόσμου και αυτό σήμαινε ότι δεν επιτρεπόταν λάθος…

Είχα βάλει στόχο ότι θα φύγω με την πρόκριση δεν σκεφτόμουν τίποτε άλλο! Ήμουν έτοιμη να αντιμετωπίσω τα πάντα αρκεί να έκανα καλά Τις χορογραφίες μου! Όταν τελείωσα την Τελευταία χορογραφία μου ήξερα ότι τα έχω καταφέρει Απλά περίμενα να δω το όνομα μου στην οθόνη… και το είδα! 12 στο σύνθετο! Δεν μπορώ να σας περιγράψω Τι ένιωσα εκείνη την στιγμή αλλά ήταν ένας αγώνας ο οποίος με έχει Σημαδέψει ευχάριστα!

Για ένα διάστημα έκανες προπονήσεις στη Ρωσία. Πως ήταν η εμπειρία σου αυτή; τι σου πρόσφερε εσένα ως αθλήτρια;

Για αρκετά χρόνια ζούσα και έκανα προπόνηση με την εθνική ομάδα της Ρωσίας Υπό την επίβλεψη της Κ. Irina Viner. Μου πρόσφερε πολλά ως αθλήτρια όπως Σημαντικές διάκρισης μου αλλά ΠΟΛΛΑ περισσότερα ως προπονήτρια!!!

Στον ελεύθερο σου χρόνο τι σου αρέσει να κάνεις; 

Γενικός στο λίγο ελεύθερο μου χρόνου που έχω, Προτιμώ να ξεκουράζομαι με την οικογένεια μου μαζί και το σκύλο μου και να περνάω χρόνο μαζί τους!

Το αγαπημένο της όργανο ήταν η Κορδέλα, είχε Τις καλύτερες διακρίσεις σε αυτό!

Αν γυρνούσες πίσω τον χρόνο θα άλλαζες κάτι από τη ζωή σου;

Αν γύρναγα το χρόνο πίσω δεν θα άλλαζα τίποτα από τις επιλογές που πήρα και ακολούθησα σαν Βάρβαρα αλλά αν μπορούσα θα άλλαζα όλες εκείνες τς στιγμές που άκουσα άλλους αντί τον εαυτό μου η οποίες δυσκόλεψαν τον στόχο μου και θα μπορούσα να πω ότι μου στοίχησαν και καλύτερες διακρίσεις!

Ποιο είναι το πιο δύσκολο όργανο στη ρυθμική γυμναστική; και ποιο το αγαπημένο σου;

Το αγαπημένο μου όργανο ήταν η Κορδέλα γιατί μου έφερνε περισσότερη ευχαρίστηση στους αγώνες, ένιωθα Ότι ήταν κάτι δικό μου ήξερα ότι είμαι καλή σε αυτό και επίσης είχα Τις καλύτερες διακρίσεις σε αυτό! Παρόλα αυτά είναι το δυσκολότερο όργανο διότι είναι 6 μέτρα πρέπει να βρίσκεται σε κίνηση καθόλη τη διάρκεια του προγράμματος κάτι το οποίο δυσκολεύει την αθλήτρια.

Είναι ένα όργανο όπου μπορεί να κάνει οποιαδήποτε στιγμή κόμπο η να μπλεχτεί με την αθλήτρια εάν η ίδια δεν έχει σωστή τεχνική, ακόμη και με την αλλαγή του καιρού όπως η υγρασία επηρεάζει πολύ το ύφασμα της κορδέλας όπως και ο αέρας γ αυτό όταν υπάρχει κλιματισμός στους αγώνες δεν χαιρόμαστε ιδιαίτερα… αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορείς να Ελέγξεις όποτε η λύση έρχεται στην καλή τεχνική.

Τα τελευταία χρόνια είσαι και προπονήτρια ρυθμικής γυμναστικής. Τι θα ήθελες να προσφέρεις – διδάξεις στις νέες αθλήτριες. Ποιο είναι το όραμα σου;

Σαν προπονήτρια θέλω να προσφέρω στα νέα παιδιά ότι ΔΕΝ μου πρόσφεραν εμένα σαν αθλήτρια! Όλα τα παιδιά μπορούν να κάνουν ρυθμική αλλά όχι όλα μπορούν να γίνουν πρωταθλητές όπως δεν μπορούν όλοι να είναι τραγουδιστές!

Είναι άνθρωπος με αρκετή Υπομονή και επιμονή, συνεχίζει μέχρι να πετύχει τους στόχους της!

Ποια είναι τα κριτήρια που θεωρείς ότι πρέπει να έχει ένας προπονητής;

Αλλά για να είσαι προπονήτρια… πρέπει να ΜΠΟΡΕΙΣ να είσαι… όχι επειδή δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις… η επειδή το είδες κάπου και είπες οκ… ας το κάνω… αλλά επειδή μπορείς!

Κατά την γνώμη μου Δεν μπορείς να είσαι προπονήτρια ρυθμικής και μιλάω μόνο για ρυθμική, εάν δεν έχεις περάσει από το στάδιο της αθλήτριας σε αγωνιστικό επίπεδο και αυτό σίγουρα μέχρι τα 17-18! Η ρυθμική δεν είναι κάτι το οποίο μπορείς να το διδάξεις βλέπονταν YouTube…

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από δέκα χρόνια, τόσο επαγγελματικά όσο και στη προσωπική σου ζωή;

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω φανταστεί τον εαυτό μου σε 10 χρόνια… γενικός είμαι άνθρωπος που βάζω στόχους και προσπαθώ Να τους πραγματοποιώ έναν… έναν!

Τι είναι αυτό που δεν ξέρουμε για τη Βαρβάρα και θα ήθελες να το μοιραστείς μαζί μας;

Γενικός είμαι άνθρωπος με αρκετή Υπομονή και επιμονή όποτε απλά συνεχίζω μέχρι να το πετύχω!

Είσαι μια αθλήτρια που είχε τη δυνατότητα να κάνει προπονήσεις στο εξωτερικό (Βουλγαρία – Ρωσία) πιστεύεις είναι καλύτερα τα πράγματα εκεί στον χώρο της ρυθμικής από ότι στην Ελλάδα;

Αν δεν ήταν καλύτερα εκεί τα πράγματα τότε θα ήταν η Ελλάδα πάντα στα Μετάλλια! Είναι χώρες Οι οποίες έχουν παραδώσει σε αυτό το άθλημα Τις πιο σωστές τεχνικές όλο τον κόσμο και τις καλύτερες προπονήτριες!

Ποιος είναι ο επόμενος σου στόχος.

Έχω πολλούς στόχους τους οποίους δεν θα Ήθελα να τους αναφέρω, αλλά θα Προτιμούσα να σας τους δείξω όταν θα έρθει η ώρα!

Social Media

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης της προπονήτριας και πρώην αθλήτριας ρυθμικής γυμναστικής Βαρβάρας Φίλιου συνεργάστηκαν: στην επιμέλεια η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης ενώ στην σύνταξη των ερωτήσεων η Κασσιανή Ζήκα. Ευχαριστούμε την Βαρβάρα Φίλιου για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, 5 Ιουνίου.

Από το 1972 έχει καθιερωθεί η συγκεκριμένη ημέρα, (5 Ιουνίου), από τα Ηνωμένα Έθνη, ο σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για την προστασία του πλανήτη. Πρέπει ο...

Οπαδική βία: Όταν το πάθος γίνεται έγκλημα.

Οπαδική βία ονομάζουμε μια μορφή βίας που χρησιμοποιεί τα...

Καμία απόσταση δεν εμποδίζει την αληθινή επιθυμία.

Οι σχέσεις ανέκαθεν περνούσαν από δοκιμασίες. Μία από αυτές...

- New Post & Article Archive