ΑρχικήΣυνεντεύξειςΣυγκροτήματαΗ Συνέντευξη του συγκροτήματος Project Renegade της Metal μουσικής σκηνής.

Η Συνέντευξη του συγκροτήματος Project Renegade της Metal μουσικής σκηνής.

"Οι Project Renegade μιλούν στο YoungPeople.gr για τη μουσική τους, τα album τους και τις καλύτερες στιγμές της καριέρας τους"

Οι Project Renegade, συγκρότημα της metal μουσικής σκηνής από την Αθήνα, συστήνονται και μας γνωρίζουν με το είδος της μουσικής τους αλλά και με τα album τους “Cerebra” και “Order of the Minus”. Μιλούν για τη μουσική που οι ίδιοι επιλέγουν, τους καλλιτέχνες που τους έχουν επηρεάσει και το μέλλον της μουσικής στη χώρα μας. Μοιράζονται στιγμές από τα Festival που έχουν συμμετάσχει, τις συνεργασίες τους αλλά και τον παλμό του κοινού. Κλείνοντας, δίνουν ένα μήνυμα υπέρ στη διαφορετικότητα, και τονίζουν ότι τα στοιχεία που μας διαφοροποιούν είναι αυτά που μας κάνουν μοναδικούς. Περισσότερες πληροφορίες για το άλμπουμ “Order Of The Minus”.

Oι Project Renegade είναι: 

  • Marianna – φωνή
  • Ody – drums
  • Nick K – κιθάρα
  • Jay – μπάσο

Διαβάστε τη συνέντευξη του συγκροτήματος Project Renegade

1. Ποιοι είναι λοιπόν οι Project Renegade; Πείτε μας λίγα λόγια για τη δημιουργία του συγκροτήματος.

Είμαστε μια μπάντα από την Αθήνα και ξεκινήσαμε το 2014. Η μπάντα δημιουργήθηκε από την Μαριάννα και εμένα (Ody). Μετά την συμμετοχή μας σε μπάντες με πιο ρομαντικές προσεγγίσεις, όπως να βρούμε φίλους και να τζαμάρουμε και να κάνουμε κανένα live νιώσαμε ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι δικό μας, κάτι επαγγελματικό, κάτι που να έχει ένα μήνυμα και ένα όραμα και δεν θα υπάγεται σε συμβιβασμούς, κουτάκια κατηγοριοποίησης και κανόνες. Ήταν η ώρα να ξεκινήσουμε να κυνηγάμε το όνειρό μας. Η αρχή δεν ήταν εύκολη καθώς αλλάζαμε μέλη συνέχεια μέχρι να καταλήξουμε στο line up που έχουμε σήμερα.

2. Alternative metal μιλήστε μας για το είδος της μουσικής που εκπροσωπείτε.

Είναι ένα είδος “ομπρέλλα” το οποίο το χρησιμοποιούμε γιατί είναι πολύ γενικό και δίνει στον ακροατή λίγες πληροφορίες για το τι θα ακούσει διατηρώντας έτσι το ενδιαφέρον του για μουσική ανακάλυψη. Επίσης σιχαινόμαστε τις ταμπέλες καθώς όταν μας ρωτάνε λέμε ότι παίζουμε “Project Renegade” γιατί ούτε alternative metal μας αρέσει να λέμε ότι παίζουμε. Αλλά από όλες τις ταμπέλες αυτή μας δυσαρεστεί το λιγότερο.

3. Εκτός από Project Renegade, τι ακούτε όταν μαζεύεστε όλοι μαζί; Πόσο πιστεύετε σας έχουν επηρεάσει τα συγκροτήματα αυτά;

Ακούμε τα πάντα. Από metal σε όλες της τις εκφάνσεις της – μοντέρνες και παλιές – μέχρι soul, funk, RnB, EDM, Hard rock, punk, Hardcore, Folk κλπ. Δεν είμαστε κλειστόμυαλοι άνθρωποι. Αν είναι ωραίο θα το ακούσουμε! Όσον αφορά τις επιρροές πιστεύω πως σίγουρα οι επιρροές του καθενός μέλους έχουν επηρεάσει τον μουσικό του χαρακτήρα αλλά και τους συμπαίκτες του αλλά όταν γράφουμε μουσική δεν επηρεαζόμαστε καθόλου από άλλους μουσικούς. Επηρεαζόμαστε από καταστάσεις και γεγονότα της καθημερινής ζωής… Επίσης δεν ξέρω για τα άλλα μέλη αλλά εγώ προσωπικά δεν ακούω Project Renegade γιατί έχω ακούσει τόσο πολύ τα κομμάτια μας κατά την δημιουργία τους που θέλω να εξερευνήσω καινούργια πράγματα μετά την ολοκλήρωση τους… Υπάρχουν και διαστήματα που δεν ακούω καν μουσική!

Project Renegade, Festval Rock’n’lasi, Ρουμανία

4. Πώς ανταποκρίνεται το ελληνικό κοινό στη μουσική σας;

Μετά το live μας με τους Bullet For My Valentine υπήρξε ένα πολύ ζεστό κλίμα αποδοχής και ενδιαφέροντος από τους ακροατές. Δεν παίζουμε τόσο συχνά στην χώρα μας δυστυχώς καθώς υπάρχουν 2 κλίμακες για να κάνεις εμφανίσεις. Η πρώτη είναι σε μικρά clubs που είναι άκρως προβληματική από θέματα business, εξοπλισμού και ήχου και η δεύτερη είναι οι μεγάλες παραγωγές που τα πράγματα είναι από πολύ καλά έως ονειρικά. Έχουμε παίξει και στα 2 και πάντα αντιπροσωπεύουμε την δουλειά μας δίνοντας το 110% του εαυτού μας. Είτε ήταν σε 10 άτομα σε ένα κλαμπ είτε ήταν για 2000 άτομα στο live των Bullet For My Valentine οι Έλληνες fans ήταν πάντα εξαιρετικοί μαζί μας και δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από το να έχεις την στήριξη του τόπου σου!

5. Πώς βλέπετε το μέλλον της μουσικής στην Ελλάδα; Τι θα λέγατε στα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με αυτή;

Το μέλλον θα είναι λαμπρό για την Ελληνική σκηνή αν και μόνο αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα ή προφανώς αν καλυτερέψουν. Πρέπει να το κάνεις γιατί το αγαπάς, γιατί δεν ξέρεις κάτι άλλο σε αυτή την ζωή. Ακόμα και αν δεν σε πληρώνουν εσύ πρέπει να είσαι επαγγελματίας αλλά και καλλιτέχνης ταυτόχρονα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να βγάλεις κάτι που δεν είναι ειλικρινές, δεν πρέπει να συμπεριφέρεσαι στο κοινό σου – όσοι και όποιοι και αν είναι αυτοί – λες και εσύ είσαι ανώτερος τους (γιατί δεν είσαι τίποτα χωρίς την υποστήριξή τους), και τέλος θέλει επιμονή, υπομονή και σκληρή δουλεία… Δεν είναι πενθήμερη οπότε θέλει γερό στομάχι και γερά νεύρα.

6. Και τώρα ας περάσουμε στο “Cerebra”. Πείτε μας λίγα λόγια για το album, ποια ήταν η έμπνευσή σας και φυσικά, που μπορούμε να το βρούμε.

Το συγκεκριμένο ΕΡ αφορά τις ψυχολογικές πιέσεις που νιώθουν οι νέοι άνθρωποι στην σημερινή κοινωνία. Έχει 3 κομμάτια που μιλάνε για τον φόβο, το άγχος/πίεση και για την άκριτη κοινωνική υποταγή στο όνομα της μάζας. Μπορείτε να το βρείτε σε όλες τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες (iTunes, Spotify, Amazon, Google Play, Bandcamp κτλ) σε digital και φυσική μορφή, απευθείας σε εμάς μέσω των social media ή να το προμηθευτείτε στις εμφανίσεις που κάνει η μπάντα.

“Ενότητα μέσα από την Διαφορετικότητα” Για εμάς οι διαφορές μεταξύ των ανθρώπων δεν μας
κάνουν να απομακρυνόμαστε ο ένας από τον άλλο. Απλά μας κάνουν
μοναδικούς!”

7. Έχει ανακοινωθεί και το δεύτερο album σας “Order of the Minus”. Τι περιμένουμε να ακούσουμε; Θα κινηθείτε στο ίδιο ύφος ή θα πειραματιστείτε;

Θα ακούσετε την εξέλιξη των Project Renegade. Δεν ξέρω αν πειραματιστήκαμε ή αν κάναμε το ίδιο πράγμα, αυτό είναι πάνω στα αυτιά του καθενός να το κρίνει. Είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικές απόψεις και αυτό κάνει την ζωή τόσο ξεχωριστή. Εμείς κάναμε αυτό που πρέπει να κάνει κάθε μπάντα: να πιάσουμε το vibe, το όραμα και το ποιοι είναι οι Project Renegade αυτή την δεδομένη στιγμή και τι έχουν να πούνε, όσο καλύτερα γίνεται. Στηρίξαμε το όραμά μας το εκφράσαμε καλλιτεχνικά με ένα τρόπο που αντιπροσωπεύεται στο 100% από εμάς σαν δημιουργούς και από κει και πέρα ευελπιστούμε να βοηθήσει τον οποιονδήποτε άνθρωπο να πετύχει ότι θέλει στην ζωή του. Το “Order of the Minus” κυκλοφορεί από τις 31 Οκτωβρίου και μπορείτε όλοι να το αγοράσετε ή να το στριμάρετε σε όλες τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες και φυσικά θα χαρούμε να ακούσουμε τα σχόλιά σας!

8. Γράφετε όλοι μαζί τα κομμάτια ή ο καθένας το μέρος του;

Εξαρτάται, άλλες φορές γράφουμε όλοι μαζί άλλες ένας φέρνει ένα έτοιμο κομμάτι… Εξαρτάται το πόσο inspired είναι ο καθένας εκείνη την στιγμή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εγώ και η Μαριάννα θα γράψουμε όλα τα samples και τα ορχηστρικά μέρη και η Μαριάννα γράφει μόνη της τα φωνητικά… αλλά όσον αφορά το heavy μέρος του κομματιού… δεν ακολουθούμε κάποια συνταγή.

9. Έχετε πάρει μέρος σε πολλά Festival, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή σας;

Το live με τους Evanescence στο Κίεβο γιατί ήταν μεγάλη τιμή να παίζουμε με ένα συγκρότημα με το οποί μεγαλώσαμε και έχει δώσει τόσα πολλά στη μουσική και με τους Bullet for my Valentine φυσικά γιατί ήταν το πρώτο μεγάλο live μας στη χώρα μας! Και τα 2 θα μείνουν για πάνα χαραγμένα στις καρδιές μας!

10. Θυμάστε τα συναισθήματα σας την πρώτη φορά που ανεβήκατε στη σκηνή; Πόσο έχουν αλλάξει αυτά τα συναισθήματα τώρα;

Δεν ξέρω, ακόμα έχω το άγχος του μικρού παιδιού που τον κοιτάει κόσμος να παίζει, ακόμα με πιάνει νευρικότητα πριν βγούμε και ενθουσιασμός και ανυπομονώ να βγω και να τα σπάσω, αλλά από την άλλη πλέον ξέρω ότι αυτό είναι η δουλειά μου και πρέπει να βγω και να δώσω ότι έχω και δεν έχω και να τα αφήσω όλα στην σκηνή. Ξέρω ότι πρέπει να ξεπεράσω τον εαυτό μου από το προηγούμενο live και πρέπει να συμπεριφερθώ με επαγγελματισμό και να βγω στην ώρα μου καθώς και να έχω αδειάσει την σκηνή στην ώρα μου… Άλλες μέρες όλα είναι τόσο ανεμοστρόβιλος που με έχω πιάσει να ξυπνάω κυριολεκτικά Mid-set και να λέω “Πότε βρέθηκα στην σκηνή; Τι γίνεται;” χαχαχαχα! Είναι πλέον ένα συνονθύλλευμα όλων των παραπάνω. Μετά βέβαια βγαίνουμε στη σκηνή και ο διακόπτης γυρνάει και ο εαυτός σου δεν έχει πλέον έλεγχο του σώματος σου καθώς αναλαμβάνουν τα “Μέλη” των Project Renegade. Είναι σαν ένα out of body experience. Αυτό ισχύει για όλους μας νομίζω.

11. Βλέπω ότι στο βιογραφικό σας υπάρχουν σημαντικές συνεργασίες, όπως οι Bullet For My Valentine και οι Evanescence. Θα ξεχωρίζατε κάποια από αυτές;

Δεν νομίζω ότι μπορούμε… Από την μία έχεις την αγάπη και την υποστήριξη της πόλης σου και ένα αίσθημα του ανήκειν, από την αλλή ανοίγεις για τους ήρωες σου μπροστά σε 5000 τρελούς Ουκρανούς και μετά έχεις και την τιμή να γνωρίσεις μια μπάντα που σε έχει επηρεάσει τόσο πολύ και βλέπεις ότι είναι από τα πιο κουλ άτομα του κόσμου… Δεν ξέρω πώς διαλέγεις μεταξύ αυτών των 2!

12. Με ποια άλλα συγκροτήματα θα θέλατε να μοιραστείτε τη σκηνή;

Με κάθε συγκρότημα που έχει στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να χτίσουν ένα καλύτερο αύριο που θα στηρίζεται στην αποδοχή και την αρμονία. Αν ‘όμως πρέπει να πω ονόματα νομίζω κανέναν από τους 4 δεν θα μας χάλαγε να ανοίξουμε για τους Korn, Limp Bizkit, Slipknot, Lacuna Coil, Lamb of God, Gojira, Architects, Breaking Benjamin, In this Moment, Devin Townsend μεταξύ άλλων.

13. Εκτός από το νέο album, ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον; Που θέλετε να φτάσετε μουσικά;

Θέλουμε να παίξουμε όσο πιο πολλά lives γίνεται σε όσο πιο πολύ κόσμο γίνεται, Πρέπει πρώτα να τελειώσουμε ένα εκτενές press run που έχουμε και ευελπιστούμε το 2020 να είμαστε πιο ενεργοί από ποτέ… Δεν υπάρχουν όρια! Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται και για αυτό δουλεύουμε.

14. Υπάρχει κάποια σκέψη ή καποιο moto που θα θέλατε να μοιραστείτε με τον κόσμο του YoungPeople;

“Ενότητα μέσα από την Διαφορετικότητα” που είναι και το μήνυμα του “Order of the Minus”. Για εμάς οι διαφορές μεταξύ των ανθρώπων δεν μας κάνουν να απομακρυνόμαστε ο ένας από τον άλλο. Απλά μας κάνουν μοναδικούς! Και όλοι πρέπει να αποδεχόμαστε τους άλλους γι’ αυτό που είναι χωρίς προκαταλήψεις και στερεότυπα που έχουν να κάνουν με το φύλο, τις σεξουαλικές προτιμήσεις, τη θρησκεία, την καταγωγή και όλες τις άλλες ταμπέλες που μας έχουν επιβάλει. Αν το κάνουμε αυτό, όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε κάτι στον κόσμο προς το καλύτερο και να κερδίσουμε στη ζωή!

Video Project Renegade

Project Renegade - Pressure (Official Video)

Project Renegade - One of the Crowd (Official Live Video)

Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης του συγκροτήματος Project Renegade συνεργάστηκαν: Στην επιμέλεια η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης ενώ στην σύνταξη των ερωτήσεων η Βιβή Λαμπροπούλου. Ευχαριστούμε το συγκρότημα Project Renegade και τον Drumer του συγκροτήματος Ody για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Νίκος Παπάζογλου, ο τραγουδοποιός, ο “εργάτης”, Ο “Ινδιάνος” της Ελληνικής μουσικής.

Ο Μουσικός, ο ερμηνευτής, αλλά και δισκογραφικός παραγωγός. Με ένα κόκκινο φουλάρι πάντα στις εμφανίσεις του επί σκηνής έδωσε την ευκαιρία να τον χαρακτηρίσουν ως τον "Ινδιάνο" Της...

Οπαδική βία: Όταν το πάθος γίνεται έγκλημα.

Οπαδική βία ονομάζουμε μια μορφή βίας που χρησιμοποιεί τα...

Δύο τόσο διαφορετικά γράμματα, και όμως γραμμένα από το ίδιο πρόσωπο.

Όταν ενημερώθηκα ότι υπάρχει αυτή η στήλη σκέφτηκα πως ήταν...

- New Post & Article Archive