ΑρχικήΣυνεντεύξειςΚαλλιτέχνεςΗ συνέντευξη του Lunatic, μουσικός παραγωγός, συνθέτης και Dj Artist.

Η συνέντευξη του Lunatic, μουσικός παραγωγός, συνθέτης και Dj Artist.

Ο Lunatic (GeorgeTsomokos) γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα. Από μικρός έδειξε την αγάπη του για την μουσική και ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία 7 χρονών. Μεγαλώνοντας, το ενδιαφέρον του το κέντρισε η κιθάρα.Αποκτώντας το πτυχίο και στα δυο μουσικά όργανα, η  μουσική του πορεία ξεκίνησε το 2001 υπογράφοντας συμβόλαιο με την DR Recordings by Sony Bmg Music και με πρώτη συμμέτοχη στο Release «Transistance 9″ μετέπειτα συμμετείχε και σε πολλές άλλες  συλλογές. Μετά την λήξη του πενταετές συμβολαίου του, η καριέρα του συνεχίστηκε σε Labels του εξωτερικού και με την δημιουργία του  προσωπικού του Label «TSL-Records».

Το 2011 ξεκίνησε να ασχολείται με την εμπορική μουσική στην Ελλάδα όπου συμμετείχε σε πολλά Official remixes & Remakes με πιο γνωστά τα παρακάτω: Nicko – Break Me (Official remix by Lunatic) Heaven Music, Elena Paparizou – Mister Perfect Official Remix by Lunatic Sony Music, Vegas – Gia sena (Deep Side Chain Official Remix by Lunatic). Σε σύντομο χρονικό διάστημα το ταλέντο του αναγνωρίστηκε επιφέροντας συμμετοχές στα βραβεία MADWALK  2012 με τους VEGAS και με το τραγούδι Gia Sena (Hard Rock Edition by LUNATIC). Αυτή τη χρονική περίοδο ο LUNATIC συνεχίζει την καριέρα του στην Panik Records.

Περίγραψε μας το εαυτό σου…

Είμαι ο  Lunatic ή αλλιώς  George Tsomokos. Μουσικός παραγωγός, συνθέτης και  Dj Artist. Δεκατέσσερα (14) χρόνια επαγγελματικά στο χώρο της μουσικής σύνθεσης και παραγωγής και πλέον τα τελευταία χρόνια στην  Panik records. Το μουσικό μου στυλ κυμαίνεται κυρίως στην  electro μουσική σκηνή.

Μίλησέ μας για τη μουσική που παίζεις, περίγραψε την μας.

Η μουσική που κυρίως ασχολούμαι είναι η  electro, complextro, dubstep, edm,trap… ή γενικότερα ο συνδυασμός όλων ακόμα και με στοιχεία κλασικής μουσικής . Πάντα για εμένα η μουσική είναι ένα ταξίδι ίσως χωρίς σύνορα και όρια… Αυτό το στυλ μουσικής με κέρδισε λόγω των ισχυρών μπάσων, Leads και των δυναμικών στοιχείων που δίνουν ένα uplifting  ήχο που σε ξεσηκώνουν.

Πως προέκυψε η ενασχόλησή σου ως Dj, και από πότε άρχισες να ασχολείσαι με την μουσική.

Ως  Dj ξεκίνησα παράλληλα με την επίσημη έναρξη στην δισκογραφία μου γύρω στο 2000 όταν  υπέγραψα και το πρώτο συμβόλαιο με την  DR recordings – Sony Music. Μου άρεσε να ασχοληθώ ως dj  αλλά αυτό που αγάπαγα είναι η μουσική ενορχήστρωση – σύνθεση. Με τη μουσική ξεκίνησα να ασχολούμαι στα πρώτα μου βήματα από δευτέρα ,τρίτη δημοτικού… Όταν ξεκίνησα τα μαθήματα πιάνου και αργότερα και κιθάρας.

Έπαιξε ρόλο για την ζωή σου αυτή η επιλογή, θεωρείς ότι πήρες τη σωστή απόφαση;

Έχει παίξει μεγάλο ρόλο σε πολλά στη ζωή μου! Στη ζωή πιστεύω πρέπει να αφήνουμε τα θέλω μας να γίνουν πράξεις και όχι να θέτουμε εμείς τι είναι το σωστό και τι όχι… Σίγουρα δε θα μετανιώσω ποτέ για κάτι που αγαπώ και το κάνω με μεγάλη μου ευχαρίστηση.

Το είδος της μουσικής που έχεις επιλέξει με ποιο τρόπο επιδρά στην ψυχολογία σου;

Η μουσική μου είναι ο καθρέφτης μου… όπως ένας ζωγράφος αποτυπώνει τις σκέψεις του με τα χρώματα στον καμβά το έργο του, έτσι και εγώ αποτυπώνω τις σκέψεις μου σε ήχο. Για εμένα η μουσική  πάντα ήτανε αυτό που νιώθω την ώρα που γράφω και όχι το τι πρέπει να αντιγράψω για να πετύχω το απόλυτο hit κατά την κρίση του κόσμου.

Έχεις παίξει μπροστά σε κόσμο, ποια είναι τα συναισθήματα που σου βγαίνουν;

Πάρα πολλές φορές… Είμαι στο χώρο 14 χρόνια, οι καλύτερες εμπειρίες μου είναι στα πρώτα μου βήματα που ο κόσμος είχε άλλα ακούσματα τότε και διασκέδαζε πολύ έντονα σε κάθε  event. Μιλάω για εποχές της uplifting trance και partys  σε διαμορφωμένους χώρους κυρίως σε εργοστάσια. Όσοι τα έζησαν καταλαβαίνουν τι θέλω να πω.. Απλά μαγικά χρόνια!

Τι θετικά αλλά και αρνητικά σχόλια έχεις ακούσει από τους φίλους για την δουλειά σου, πες μας μερικά.

Αυτό που ακούω πάντα και μου αρέσει πολύ είναι ότι όταν ακούνε δουλεία μου χωρίς να ξέρουν τον τίτλο καταλαβαίνουν πως είναι δική μου δημιουργία. Αυτό για εμένα είναι το πιο σημαντικό γιατί μου δείχνει ότι οι δημιουργίες μου έχουν την ταυτότητά μου και δεν είναι απλά ακόμα ένα κομμάτι που υπάρχει .

Αρνητικά  έχω ακούσει πως πολλές φορές το στυλ που κάνω δεν είναι για την Ελλάδα.  Αλλά δεν θεωρώ πως ο Έλληνας δεν μπορεί να ακούσει τη μουσική μου. Θεωρώ απλά πως τα ραδιόφωνα δεν είναι σε θέση  να ρισκάρουν και να κάνουν εμπορικό στην Ελλάδα κάτι που είναι νούμερο ένα παγκοσμίως και γεμίζουν σκηνές με χιλιάδες κόσμο σε αυτή τη μουσική. Ίσως είναι νωρίς… Ίσως δε γίνει ποτέ πράξη στη Ελλάδα…. Δεν με ενοχλεί αυτό, πλέον όλα έχουν παγκόσμια κλίμακα χωρίς σύνορα…

Ποιες οι σχέσεις σου με άλλους dj, ποιοι είναι κατά τη γνώμη σου οι καλύτεροι.

Υπάρχουν άνθρωποι στο χώρο που μεγαλώσαμε μαζί και άλλοι που ήμασταν μαζί από τα πρώτα μας βήματα όπως για παράδειγμα οι  House  Twins που είμαστε πολύ καλοί φίλοι και υπάρχει πολύ καλή σχέση σε σημείο που όποτε βρισκόμαστε για δουλειά, από τα γέλια, το μόνο που δεν καταφέρνουμε είναι να δουλέψουμε… Εγώ δεν θα μιλήσω για dj, αλλά θα μιλήσω για Dj παραγωγούς που στην Ελλάδα είναι πολύ λίγοι αυτοί που έχουν βάσεις, παιδεία και πολύ καλές δουλείες. Gavalakis… House Twins, Alex leon, Mark Angelo, μερικοί που θεωρώ πως είναι ο λόγος που ακούμε ηλεκτρονική μουσική στη Ελλάδα αυτή τη στιγμή.

Βλέπουμε ότι συμμετέχεις, συνεργάζεσαι με μεγάλα ονόματα της μουσικής, ποιες είναι οι εντυπώσεις σου και ανάφερέ μας μερικές.

Είναι μεγάλη μου χαρά να συνεργάζομαι  και να δίνω το δικό μου ήχο σε official δουλειές όπως: foureira – fotia onirama – Δεν υπάρχεις – Vegas – Για σένα Παπαρίζου – Save me Παπαρίζου – Πόσο μ’αρέσει vegas – Όσα είχα –Πεδίο μάχης Ρουβάς – Τώρα Μηδενιστής- ft Γιάννης Βαρδής – Σε έναν άγγελο μιλώ και βέβαια το  Radio me risky kidd & Josephine! Άλλα official  songs και άλλα  official Remakes.

Είσαι ικανοποιημένος από αυτή τη συνεργασία; Το αποτέλεσμα αυτής της παραγωγής φαίνεται πως έχει απήχηση στον κόσμο, που πιστεύεις οφείλεται αυτό; Ποια ήταν τα μικρά ίσως μυστικά;

Είμαι πολύ ευχαριστημένος! Καταρχήν το radio  έχει περισσότερα δικά μου στοιχεία παρά τα standar  στοιχεία που θα έκαναν ένα κομμάτι να λέγεται εμπορικό. Η  Josephine  είναι πολύ αγαπημένη μου φίλη και τη θεωρώ από τις καλύτερες φωνές στην Ελλάδα . Έχει στυλ και άποψη σε ότι κάνει. Ο Risky  είναι ένας πολύ ταλαντούχος νέος με τέλεια αγγλική προφορά και όρεξη να κάνει πολλά , πολύ καλός καλλιτέχνης. Ο συνδυασμός αυτός είναι που κάνει το  radio ένα πολύ καλό κομμάτι για τα δικά μου δεδομένα και γούστα. Μακάρι να αρέσει και στον κόσμο και αυτό είναι και το κίνητρο για ακόμα καλύτερες δουλειές από πλευρά μας.

Είσαι ικανοποιημένος από τις μέχρι σήμερα παραγωγές σου, από ότι καταλαβαίνουμε χρειάζονται πολλές ώρες κουραστικής δουλειάς για να έρθει το αναμενόμενο αποτέλεσμα, έχεις σκεφτεί ποτέ να εγκαταλείψεις; Τι είναι αυτό που σε ωθεί να συνεχίσεις;

Είμαι ικανοποιημένος που κάνω αυτό που νιώθω και με εκφράζει . Δεν με ενδιαφέρει αν κάθε κομμάτι που κάνω βγει Ελλάδα ή όχι… Κάνω πράγματα στο εξωτερικό χρόνια τώρα και ξέρω πως έχω το κοινό μου στον δικό μου  underground ήχο. Ένα τραγούδι δε θέλει μόνο πολλές ώρες στο studio αλλά και πολύ φαντασία , πολλές μουσικές γνώσεις , και σύνθεσης αλλά και ηχοληψίας, γιατί ειδικά στο εξωτερικό , ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και το μέτριο δεν επιβιώνει ποτέ…. Δεν θα εγκατέλειπα ποτέ ακόμα και αν δεν έβγαζα χρήματα,  η μουσική είναι αυτό που μου δίνει δύναμη στην καθημερινότητα μου…

Ποια η ποιες είναι οι πηγές έμπνευσης για τις παραγωγές σου;

Η πηγή έμπνευσης  είναι απλά εικόνες που περνάνε από το μυαλό μου ανάλογα με το πως νιώθω , οι οποίες μεταφράζονται σε ήχους….

Ποια η άποψή σου για την μουσική σήμερα, πως βλέπεις την σημερινή νεολαία στο θέμα της μουσικής; Ποια συμβουλή θα τους έδινες σήμερα κυρίως για την μουσική που παρουσιάζεις;

Η μουσική τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχει ξεφύγει από το κλαρίνο και το μπουζούκι που ήταν τα  standar  μας όλα τα χρόνια . Αυτό είναι καλό γιατί υπήρχε κόσμος που ήθελε να κάνει πράγματα σε άλλο είδος μουσικής και του δόθηκαν ευκαιρίες να κάνει τον ήχο του να ακουστεί παντού, μιας και οι ευκαιρίες πλέον δίνουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν στην Ελλάδα και άλλα είδη μουσικής.

Μου αρέσει που βλέπω όλο και περισσότερους νέους ανθρώπους να ασχολούνται με τη μουσική και να βγαίνουν νέες δουλειές. Βέβαια σε αυτό βοηθάει πλέον και η τεχνολογία, που πλέον όλοι μπορούν να φτιάξουν το δικό τους χώρο και να δουλεύουν με επαγγελματικό εξοπλισμό με πολύ λίγα χρήματα και να βγαίνουν αξιόλογες δουλειές. Εμείς όταν ξεκινήσαμε δεν υπήρχαν τίποτα από αυτά…όλα γίνονταν με ένα cd ηχογραφημένων  samples από Synthesizers, το reason 1 για  midi sequencer…..και ότι samples ανταλλάζαμε antalazame μεταξύ μας .

Η συμβουλή που θα έδινα είναι ότι κάθε παραγωγός να δημιουργεί αυτό που πραγματικά τον εκφράζει και μέσα από αυτό έρχεται και η μεγάλη επιτυχία. Μην ξεχνάμε πως όσοι καλλιτέχνες ξεχώρισαν και είναι νούμερο ένα , είναι για το ιδιαίτερο και ξεχωριστό ήχο τους και στυλ…. Μην προσπαθείτε να αντιγράψετε ένα  hit ή ένα άλλο τραγούδι… Πάντα θα είστε δεύτεροι γιατί απλά κάποιος άλλος το έκανε πριν από εσάς… Φτιάξτε τους δικούς σας ήχους … Τα δικά σας χαρακτηριστικά σύνθεσης… Όλα αυτά συμβάλλουν στο διαφορετικό και καινούριο ήχο για να κινήσει την περιέργεια σε έναν ακροατή.

Ποια τα μελλοντικά σου σχέδια, ποιο το όνειρό σου; Γνωρίζοντας τις δυσκολίες της σημερινής κοινωνίας Βλέπεις να καταφέρνεις να φτάνεις στους στόχος σου;

Ότι δεν θα φτάσω τους στόχους μου γιατί πάντα βάζω και έναν καινούριο στόχο χωρίς να υπάρχει σταματημός. Μελλοντικά μου σχέδια είναι περισσότερες περιοδείες  στο εξωτερικό σε  events και festivals. Πολλά πράγματα και συνεργασίες στον ελληνικό χώρο . Προωθήσεις της προσωπικής μου εταιρίας TSL Records σε events του εξωτερικού και άλλα πολλά… Όλα κυλάνε ομαλά αλλά ποτέ δεν είναι ευχαριστημένος… ίσως και αυτός είναι ο λόγος που με κάνει να μη σταματάω να τρέχω αυτό που αγαπάω… τη μουσική!!!

[vc_gallery type=”image_grid” images=”71505,71503,71501,71498,71509″ title=”GALLERY”]

Σημείωση: Όλο το υλικό, φωτογραφίες, βίντεο που χρησιμοποιήθηκε για την συνέντευξη στο Young People, είναι από το προσωπικό αρχείο του Dj Lunatic. Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης, συνεργάστηκαν, η ομάδα συνεντεύξεων και η ομάδα υλοποίησης και έκφρασης, υπεύθυνη συνέντευξης Η Ιωάννα.

Σχετική Αρθρογραφία

Προτεινόμενα

Η Συνέντευξη της ερμηνεύτριας Αγγελικής Βλαχάκη στο Young People.GR

Η Αγγελική Βλαχάκη γεννήθηκε στη Γερμανία, αλλά μεγάλωσε Ελλάδα και Βέλγιο. Με την μουσική...

VASSIŁINA: “…εάν υπάρχει αληθινή παιδεία, υπάρχει επίσης και τέχνη, καθώς και μουσική”

Η VASSIŁINA, συνθέτει έργα που ισορροπούν μεταξύ της ποπ και της dark electronic σκηνής....

Γιάννης Αρβανιτίδης: “Έχεις ευθύνη ως καλλιτέχνης αλλά και ως άνθρωπος, να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου”

Ο Γιάννης Αρβανιτίδης μας συστήνει τον εαυτό του και μας μιλά για την πορεία...

Κατερίνα Παναγιωτοπούλου: “Αγάπα την ζωή, τους ανθρώπους σου, ονειρέψου και κάνε τα όνειρά σου πράξη”

Η Κατερίνα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Ιανουαρίου του 1989 και μεγάλωσε στην...

Αλεξάνδρα Σταυροπούλου: “Τα όνειρα για αυτόν που τα κυνηγάει δεν είναι ποτέ ακατόρθωτα”

Η Αλεξάνδρα Σταυροπούλου είναι μια νέα, όμορφη, υπερδραστήρια και πολυτάλαντη προσωπικότητα. Γεννήθηκε στην Πάτρα...

Βασίλης Ηλιάδης: “Κάνε αυτό που πραγματικά αγαπάς και όλα τα άλλα θα έρθουν”

Ο Πολυτάλαντος καλλιτέχνης Βασίλης Ηλιάδης έχει ξεχωρίσει τους τελευταίους μήνες στην Ελληνική δισκογραφία. Το...

Lou is: “Οι καλλιτέχνες πρέπει να εκφράζουν την αλήθειά τους”

Lou is (Λουίζα Σοφιανοπούλου), η καλλιτέχνης που πειραματίζεται με τον χώρο της μουσικής. Κινείται...

Η Ήρα Κατσούδα αποδεικνύει πως το χιούμορ δεν είναι αποκλειστικά ανδρικό προνόμιο.

Με αφορμή την χιουμοριστική, αλλά και γεμάτη προκαταλήψεις φράση "Για γυναίκα, καλή είναι", η...