ΑρχικήΤέχνεςΘέατρο"Η Ψιλικατζού" στη σκηνή του Πολυχώρου Vault, σε θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία...

“Η Ψιλικατζού” στη σκηνή του Πολυχώρου Vault, σε θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά.

Το Best Seller βιβλίο της Κωνσταντίνας Δελημήτρου «Η Ψιλικατζού» μεταφέρεται στη σκηνή του Πολυχώρου VAULT σε διασκευή – σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, με την Ελένη Ουζουνίδου στον ομώνυμο ρόλο. Κάθε Τετάρτη 19:00, Παρασκευή 21:15, Σάββατο 19:00 και Κυριακή 21:15.

Δημοσίευση:

Το αιχμηρό, αστείο και βαθιά συγκινητικό Best Seller βιβλίο της Κωνσταντίνας Δελημήτρου «Η Ψιλικατζού» μεταφέρεται στη σκηνή του Πολυχώρου Vault, σε θεατρική διασκευή – σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, με την Ελένη Ουζουνίδου στον ομώνυμο ρόλο. Από την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, κάθε Τετάρτη 19:00, Παρασκευή 21:15, Σάββατο 19:00 και Κυριακή 21:15.

Μια Ψιλικατζού (Ελένη Ουζουνίδου) που με τη βοήθεια της αδερφής της (Άννα Ψαρρά) θα μας αφηγηθεί την ιστορία της μέσα από το μαγαζάκι της. Την απίστευτη ιστορία μιας γυναίκας που το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει μητέρα. Και που με πολύ ανθρώπινο, αυθόρμητο και ειλικρινή τρόπο βγάζει από μέσα της όλα εκείνα που νιώθει και σπάει τη σιωπή για ένα θέμα – ταμπού, την υπογονιμότητα. Μια κατάθεση ψυχής, μια βαθιά κι αληθινή εξομολόγηση.

Λίγα λόγια για το Βιβλίο

Ένα εξαιρετικό βιβλίο, με δύο όψεις. Η πρώτη είναι αυτή του e-ημερολογίου της «ψιλικατζούς». Η δεύτερη αυτή των προσπαθειών της να τεκνοποιήσει. Ένας αριστοτεχνικός συνδυασμός, χαράς – λύπης, εύθυμου – σοβαρού. Ένα βιβλίο χωρισμένο σε δύο κόσμους, βασισμένο σε δύο ημερολόγια. Από τη μια το διαδικτυακό της ημερολόγιο, βασισμένο σε ένα blog που έκανε πάταγο

(https://xpsilikatzoy.wordpress.com/), (http://psilikatzoy.blogspot.com/) και από την άλλη το προσωπικό της.

Μια κοπέλα που γράφει μέσα από ένα ψιλικατζίδικο για την καθημερινότητά της. Ιστορίες από τη Νίκαια, παράξενοι πελάτες, μια Αθήνα που δεν τη βλέπουμε στις ειδήσεις, μια Ελλάδα που αναγνωρίζουμε κάπως σφιγμένοι επειδή συνήθως προσποιούμαστε ότι δεν υπάρχει. Έτσι, με μπόλικες δόσεις χιούμορ μαθαίνουμε για τους τύπους των πελατών, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό στην γειτονιά της, τα καμώματα των μικρών μαθητών, για την περίοδο που έβαφε νύφες, τα παιδικά της χρόνια.

Παράλληλα μια προσπάθεια δέκα χρόνων να κάνει παιδί. Τα κέντρα γονιμότητας, οι εμβρυολόγοι, οι γυναικολόγοι, οι αίθουσες αναμονής, οι εξωσωματικές και οι ιατρικές εξετάσεις, το ταξίδι από μήνα σε μήνα από τη μια υπόσχεση στην άλλη, τα άγχη, οι αγωνίες, οι ελπίδες, οι απογοητεύεις.

Tα blogs πρόδρομοι των sites

Πολύ πριν τα πολλά και μεγάλα sites στο Ελληνικό διαδίκτυο, υπήρχε μία μικρή μπλοκόσφαιρα. Ήταν η εποχή που οι πρώτοι χρήστες δοκίμαζαν δεξιότητες και αρθρογραφία ή έστω τρόπο να επικοινωνήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις μέσω των blogs: μία καινοτόμα πλατφόρμα που αφέθηκε ανοιχτή στο κοινό για να λειτουργήσει ως ένα όμορφο κι εθιστικό πείραμα.

Έτσι δεκάδες διαδικτυακές περσόνες άφησαν τα συγγραφικά τους ταλέντα να ξεδιπλωθούν. Ανάμεσα τους γρήγορα αναδείχτηκαν ο γνωστός «πιτσιρίκος», η «ψιλικατζού», ο «ναυτίλος», ο «χοιροβοσκός», ο «Αθήναιος», ο «oistros», o «oldboy», ο «μαύρος γάτος» κ.α.

Η ιστορία της Ψιλικατζούς ξεκίνησε στις 18 Μαίου του 2005 όταν η Κωνσταντίνα Δελημήτρου άρχισε να καταγράφει από το ψιλικατζίδικο της στη Νίκαια το χρονικό της καθημερινότητας των απλών ανθρώπων της γειτονιάς της. Ένα e-ημερολόγιο που ξάφνιασε με τη δροσιά και την πρωτοτυπία του. Αμέσως ξεχώρισε για τη ματιά με την οποία η blogger έβλεπε τον κόσμο, έκλεβε πλήθος χαμόγελα και αποτελούσε πραγματική όαση στο τότε διαδίκτυο. Οι ιστορίες της γινόντουσαν ανάρπαστες. Η επιτυχία και η απήχηση της Ψιλικατζούς ήταν πρωτοφανής. Είχε προκαλέσει έναν μικρό σεισμό στο χώρο του διαδικτύου. Μαζί με την αναγνώριση στο internet και την μεγάλη επισκεψιμότητα ήρθε και η πρόταση για την έκδοση ενός βιβλίου. Το αποτέλεσμα ήταν η Κωνσταντίνα να εκδώσει το πρώτο της βιβλίο. Το εξαιρετικό «Η Ψιλικατζού».

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Κωνσταντίνα Δελημήτρου γεννήθηκε το 1973 στον Πειραιά και έκανε το ντεπούτο της στον συγγραφικό χώρο από το πουθενά. Ή μάλλον μέσα από ένα ψιλικατζίδικο και το θρυλικό της blog Ψιλικατζού, που έγινε ομώνυμο βιβλίο (Intro Books, 2007) και αμέσως best seller. Το βιβλίο περιελάμβανε ιστορίες από το ψιλικατζίδικο που δημοσίευε καθημερινά στο blog αλλά και την – αδημοσίευτη ως τότε – δεκαετή προσπάθειά της να κάνει παιδί. Ακολούθησε το βιβλίο «Υπόκοσμοι» (Λιβάνης, 2011) και η συμμετοχή της στο συλλογικό έργο «11 λέξεις» (Καλέντης 2013) μετά από διάκριση σε λογοτεχνικό διαγωνισμό. Το τελευταίο της βιβλίο «ex – έλληνες» κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες από τις εκδόσεις Διάπλαση. Πλέον εργάζεται και ζει μόνιμα με την οικογένειά της στην Λεμεσό της Κύπρου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

  • Συγγραφέας: Κωνσταντίνα Δελημήτρου
  • Δραματουργική επεξεργασία – Διασκευή – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς
  • Πρωτότυπη μουσική – Τραγούδι παράστασης: Μάνος Αντωνιάδης
  • Σκηνικά: Καρατζιάς Δημήτρης – Μάνος Αντωνιάδης – Μάριος Βουτσινάς
  • Κοστούμια – Installation “Ψιλικά -Τσιγάρα”*: Μάριος Βουτσινάς
  • Βοηθός: Αναστασία Δάλμα
  • Κατασκευή Κοστουμιών: Γεωργία Σάντυ
  • Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας
  • Βοηθός φωτιστή: Θοδωρής Μαργαρίτης
  • Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
  • Υπεύθυνη Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη
  • Παραγωγή: VAULT
  • Παίζουν: Ελένη Ουζουνίδου, Άννα Ψαρρά

*Το Installation “Ψιλικά -Τσιγάρα” του Μάριου Βουτσινά, θα εκτίθεται στο Vault, ως μόνιμη εγκατάσταση για όλη τη διάρκεια των παραστάσεων.

*Ευχαριστούμε τον κύριο Κώστα, τον Βασίλη και την κυρία Ανδριάνα Χρυσάντζα, από το Ψιλικατζίδικο δίπλα στο Vault (Κορυτσάς 15) και τον Βαγγέλη Ηλιάκη από τη Δεδεμπίλης Τυροκομική (Ηούς 76, Κάτω πετράλωνα) για την πολύτιμη βοήθεια τους.

ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

  • Τετάρτη 19:00, Παρασκευή 21:15, Σάββατο 19:00 και Κυριακή 21:15
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70′ (χωρίς διάλειμμα)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

  • Γενική είσοδος: 13 ευρώ
  • Προπώληση Viva: 12 ευρώ : https://www.viva.gr/tickets/theater/polyxoros-vault/i-psilikatzou/
  • Φοιτητές / Σπουδαστές / Κάτοχοι Κάρτας Πολυτέκνων / ΑμΕΑ / Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας (ΟΑΕΔ): 10 ευρώ

Πολυχώρος VAULT THEATRE PLUS

  • Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός
  • Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8′ περίπου με τα πόδια)
  • Πληροφορίες-κρατήσεις: 213 0356472 / 6949534889 (για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00 – 14:00 και 17:00 – 21:00)
  • Email: vaultvotanikos@gmail.com

Περιοδικό

Τελευταία Άρθρα

“Καμία Μόνη” Σπύρος Γραμμένος – Νεφέλη Φασουλή.

"Το «Καμία μόνη» δεν θα ήθελα να υπάρξει ποτέ λόγος να...

“Φαντάσματα της Επανάστασης” μια ταινία του Θάνου Αναστόπουλου.

Τα «Φαντάσματα της Επανάστασης» είναι μια ταινία για όσα γράφτηκαν στο...

”Nora’s Cinematic” – Ελεονόρα Μανόνα, ορχηστρική σύνθεση.

Με καινούρια ορχηστρική σύνθεση επιστρέφει η Ελεονόρα Μανόνα μέσα από το μουσικό της...

“Ο φίλος μου ο Ντοστογιέφσκι” Της Δήμητρας Παπαδοπούλου στο Θέατρο Αθηνών.

Τι κοινό θα μπορούσε να συνδέει έναν «Νεοέλληνα» με τον κορυφαίο...

Σχετικά Άρθρα

Συνεντεύξεις | Αρθρογραφία | Τέχνες | Μουσική

- READ THE MOST POPULAR INTERVIEWS -

Interview Popular

Συνέντευξη με το ψυχοθεραπευτή και συγγραφέα Γιώργο Λάγιο.

O Γιώργος Λάγιος μέσα από την συνέντευξή του για το Young People.gr, μας μιλά για το πόσο δύσκολο είναι για έναν ψυχοθεραπευτή να διαχειριστεί...

- Read Interesting Site Topics -

Ο Μάνος Λοΐζος, ένας από τους πιο σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες, 22 Οκτωβρίου 1937 έως 17 Σεπτεμβρίου 1982. Έζησε σε μια δύσκολη εποχή για την...

Μια γλυκιά και αθώα ανάμνηση της εφηβείας.

Τα πρώτα σχολικά χρόνια, γύρω στα 5, ένιωσα το πρώτο σκίρτημα στην καρδιά μου. Το θυμάμαι...

Κατίνα Παξινού, βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, & τραγωδός παγκοσμίου βεληνεκούς.

Η Κατίνα Παξινού (Κωνσταντοπούλου), γεννήθηκες στις 15 Δεκεμβρίου 1900 στο Πειραιά. Από μικρή έδειξε τον ζωηρό της...

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η ελληνική Rock φωνή.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Rock έντεχνη φωνή της Ελληνικής μουσικής σκηνής, των τελευταίων τουλάχιστον 30 και...