Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, 2020
11.6 C
Athens
Αρχική Faces Of Today Ιωάννα Φωτοπούλου: Η αποτυχία είναι απλώς αλλαγή πορείας!

Ιωάννα Φωτοπούλου: Η αποτυχία είναι απλώς αλλαγή πορείας!

"Όταν ο ρόλος των γυναικών στην τεχνολογία αλλάζει την Ελλάδα"

Η Ιωάννα Φωτοπούλου είναι μια γυναίκα που απέτυχε, για να πετύχει. Ασχολείται με την επιχειρηματικότητα από τα 19 της, οπότε και έφτιαξε την πρώτη της εταιρεία που στόχευε στην καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ελλάδα. Η οποία και απέτυχε. Ρωτώντας την ποιο ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που κλήθηκε να κάνει εκείνη την περίοδο μας απαντάει: “Να αποδεχθώ την αποτυχία. Όντας όμως σήμερα στην τρίτη μου εταιρεία, η οποία φτιάχνει διαδικτυακά εργαλεία και αυτοματισμούς για τη στρατηγική πωλήσεων και την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ξέρω πως η αποτυχία είναι απλώς αλλαγή πορείας προς κάτι καλύτερο, προς κάτι που σου ταιριάζει πιο πολύ και δεν μπορούσες να το φανταστείς. Για εμένα αυτό το κάτι ήταν η τεχνολογία.”

Στο power trip της Marie Claire στο Cape Sounio

Μιλώντας για την επαγγελματική πορεία της αναγνωρίζει ότι το ήξερε από πάντα μέσα της ότι ήθελε να δημιουργήσει κάτι δικό της, καθώς πιστεύει πως η οικονομική ανεξαρτησία είναι το Α και το Ω για να γίνει μια κοινωνία πιο ανθρώπινη, πιο δίκαιη και πιο δημιουργική. “Αυτό είναι που προσφέρουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η ραχοκοκαλιά της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας, σε κάθε χώρα. Οικονομική ανάπτυξη και κυρίως ελεύθερους ανθρώπους που παλεύουν για αυτό που αγαπούν.”

Η αυτοαπασχόληση είναι για την ίδια μια από τις σημαντικότερες μορφές δύναμης και ανεξαρτησίας του κάθε πολίτη. Και μάχεται καθημερινά για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση πάνω σε αυτό το θέμα. Άλλωστε για την δράση της αυτή έχει βραβευθεί από πολλούς παγκόσμιους οργανισμούς όπως το Clinton Global Initiative University, το One Young World αλλά υπήρξε και Curator των Global Shapers του World Economic Forum στην Ελλάδα.

Για αυτές τις καινοτόμες ιδέες της αλλά και το ενεργό πνεύμα της, συμμετείχε στο πρώτο Power Trip της Marie Claire, που συγκέντρωσε τις 100 πιο δυναμικές και  πρωτοπόρες γυναίκες στην Ελλάδα. Συζητώντας για τη γυναικεία συμμετοχή στην τεχνολογία, η Ιωάννα, τόνισε την ανάγκη προσέγγισης περισσότερων γυναικών στις θετικές επιστήμες αλλά και την ανάγκη να αγαπάμε αυτό που είμαστε και να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας και το σώμα μας. Να μας αγαπάμε εσωτερικά και εξωτερικά και να παλεύουμε πάντα για το καλύτερο.

Αποδεικνύοντας έμπρακτα την πίστη στη συμβολή της γυναίκας στο επιχειρείν, η Ιωάννα Φωτοπούλου επέλεξε να φορέσει για το πάνελ ένα κατακκόκινο φόρεμα από την εταιρεία Kathy Heyndels, μια από τις πρώτες γυναίκες σχεδιάστριες μόδας που τόλμησε να ανοίξει ατελιέ στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1980.

Έκλεισε την ομιλία της στο Power Trip με τα εξής: “Πρέπει να θέτουμε ψηλούς στόχους και να μην φοβόμαστε να αποτύχουμε, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε πραγματικά επιτυχημένοι.”

Διαβάστε την συνέντευξη της Ιωάννας Φωτοπούλου στο Young People.gr

Το Aids στη ζωή μας, έχουν περάσει 40 περίπου χρόνια από την αναφορά του πρώτου κρούσματος, το Aids έχει αλλάξει τον κόσμο μας. Για να καταλάβουμε την έκταση του προβλήματος διαβάστε σε αριθμούς τι έχει μέχρι στιγμής προκαλέσει. Προς το...

Πρόσφατες Δημοσίευσεις

Πολιτισμός, Τεχνολογία, Κορωνοϊός.

Μέσα σε δύσκολες περιόδους, όπως η τελευταία περίπτωση της πανδημίας του κορωνοϊού,...

Chart Singles, Νοέμβριος 2020.

Νοέμβριος 2020, ο μήνας των Αμερικάνικων μουσικών βραβείων. Τι άκουσαν και τι...

Συνέντευξη με την πρωταθλήτρια στο άλμα εις ύψος για το 2019, Τατιάνα Γκουσίν.

Η Τατιάνα Γκουσίν, με καταγωγή από την Μολδαβία, είναι αθλήτρια στο άλμα...

Θώμη Παληού: “Η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα”

Η Θώμη Παληού είναι δημοσιογράφος του Star Κεντρικής Ελλάδας και από το...