“Καλλιθέα” – Φοίβος Δεληβοριάς.

0

Ένας από το τους καλύτερους δίσκους του 2015, όπου περιέχει 11 καλοδουλεμένα τραγούδια τα οποία γράφτηκαν και ηχογραφήθηκαν στο πατρικό του, στο γνωστό προάστιο. Μαζί του στην  παραγωγή όλης αυτής της προσπάθειας, ο Χρήστος Λαίνάς.  Το ύφος η καλύτερα αυτό που ο Δεληβοριάς προσπαθεί να κάνει μέσα από αυτή τη μουσική διαδρομή είναι να μας μεταφέρει στη δεκαετία του 80.  

Οι ήρωές του (οικογένεια, παλιοί συμμαθητές, πρόσωπα μιας ελληνικής – ή όχι – ποπ μυθολογίας, μικρομαγαζάτορες, κορίτσια και ωδικά πτηνά) είναι κοιταγμένοι από τα μάτια ενός παιδιού του ’80 που προσπαθεί να διηγηθεί την ιστορία του σ’ ένα παιδί που αρχίζει τώρα να ζει τη δική του.

Ο δίσκος περιέχει και βιβλιαράκι γεμάτο από φωτογραφίες που θυμίζουν έντονα φωτογραφίες της δεκαετίας του 80. Συγκεκριμένα, είναι γεμάτο από εικόνες αντικειμένων και σαλονιών του ’80, που κάποιος ξέχασε να τα αλλάξει ή να τα ξεφορτωθεί κι έτσι διατηρούν την ωραία ασχήμια τους στο ακέραιο, ακριβώς επειδή τώρα είναι τελείως άχρηστα. Οι εικόνες έχουν την επιμέλεια του Πέτρου Κουμπλή.

Καλλιθέα - Δεληβοριάς
Εξώφυλλο δίσκου.

Τα τραγούδια του δίσκου “Καλλιθέα” του Φοίβου Δεληβοριά. 

 1. Ερημιά στην Καλλιθέα.
 2. Ο Μπάσταρδος.
 3. Ο ξένος.
 4. Κουνελάκι.
 5. Knight Riders.
 6. Το περίπτερο.
 7. Άγιοι Πάντες.
 8. Που να είσαι τώρα εσύ.
 9. Διονύσιος Φοίβος.
 10. Κορίτσια από άλλα προάστια.
 11. Γριές στη λαική.
 12. Η Κική κάθε βράδυ Revisited.
 13. Φροντιστήριο ξένων γλωσσών.
 14. Θα σε ξαναδώ.

Λίγα λόγια για τον Φοίβο Δεληβοριά, γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Κυψέλη και έκανε μαθήματα κλασσικής κιθάρας με τον Ορφέα Περίδη. Το 1988 πήγε κάποια τραγούδια δικά του στο Μάνο Χατζιδάκι, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να κυκλοφορήσει το πρώτο του δίσκο με τίτλο “Η παρέλαση” το 1989.

Φοίβος Δεληβοριάς - Ερημιά Στην Καλλιθέα (Official Audio)

Συμπερασματικά, θα κλείσουμε με τη τελευταία παράγραφο του δελτίου τύπου για το δίσκο “Καλλιθέα”. Η «Καλλιθέα» δεν είναι στην πραγματικότητα ένας δίσκος νοσταλγικός. Για την ακρίβεια, φοβάται ιδιαίτερα μη μας φάει το παρελθόν μας. Κι έτσι αποφασίζει να το δει κατάματα, σαν κάτι που απλώς γέννησε το σήμερα. Κι ύστερα να κλείσει πίσω του την πόρτα και να πάει κάπου αλλού.

Υ.γ Για τη αγορά του άλμπουμ πατήστε στην Inner Ear.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ