ΑρχικήFaces Of TodayΜάκης Δράκος, "Ο μόνος τρόπος να πείσεις τον άλλον για αυτά που...

Μάκης Δράκος, “Ο μόνος τρόπος να πείσεις τον άλλον για αυτά που αισθάνεσαι, είναι της καρδιάς”.

Ο Μάκης Δράκος είναι πτυχιούχος στο πιάνο, έχει κάνει 2 χρόνια κλασικό τραγούδι, μαθήματα αρμονίας, σεμινάρια ηχοληψίας και παίζει ερασιτεχνικά κιθάρα, μπάσο και ντραμς. Η σχέση του με τη μουσική ξεκίνησε πριν 17 χρόνια ενώ στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με τις μπάντες που είναι μέλος, Why Not(e) και Sonic, Νίκος Χατζηστεφάνου & Τα Παράξενα Παιδιά.

Ο Μάκης Δράκος συμμετείχε στο The Voice of Greece 2. Στα blind auditions, ερμήνευσε το τραγούδι «Sorry seems to be the hardest word». Η πορεία του στο The Voice, αλλά και η παρουσία του ήταν αξιόλογη. Γνωρίστε περισσότερο τον Μάκη Δράκο μέσα από τη συνέντευξη που ακολουθεί.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Μάκη Δράκου στο Young People.

Ποιος είναι ο ρόλος της μουσικής στη ζωή σου; Πότε ένιωσες την ανάγκη να ασχοληθείς με αυτή;

Η μουσική ξεκίνησε με σπουδές στο πιάνο και συγκεκριμένα στην κλασική μουσική στις αρχές του 1995. Περίπου 10 χρόνια μετά είχα ολοκληρώσει τις σπουδές και άρχισα να παρακολουθώ μαθήματα φωνητικής για άλλα 3 χρόνια. Από τότε μέχρι τώρα δεν έχω σταματήσει να ασχολούμαι με την μουσική, συνδυάζοντας την με live εμφανίσεις με διάφορα μουσικά σχήματα.

To γεγονός που με έκανε να ξεκινήσω τα πρώτα μου μουσικά βήματα είναι ότι είχα πολύ καλή μουσική αντίληψη που με βοηθούσε να ερμηνεύσω οποιοδήποτε άκουσμα! Πλέον αν και είχε δευτερεύον ρόλο στη ζωή μου, οι προθέσεις μου είναι να την κατατάξω στην πρώτη θέση και να μπορώ να ζήσω από αυτό!

Για να φτάσεις σε τέτοιο επίπεδο εξέλιξης σίγουρα απαιτήθηκαν θυσίες. Ποιες είναι αυτές και κατά πόσο επηρέασαν οι επιλογές και οι αποφάσεις τη προσωπική σου ζωή;

Σίγουρα όταν θες να είσαι σε κάτι πολύ καλός θα πρέπει να αφιερώνεις πάρα πολύ χρόνο και να κάνεις και κάποιες θυσίες. Έτσι και εγώ άρχισα να αφιερώνω πάρα πολλές ώρες της ημέρας προσπαθώντας να φτάσω στα επίπεδα που θέλω, θυσιάζοντας πολλές εξόδους με φίλους και γενικότερα διασκέδαση. Επίσης με την μουσική τεχνολογία να εξελίσσεται, η μουσική έχει γίνει ένα ακριβό hobby που απαιτεί και οικονομικές θυσίες, ωστόσο αν είναι κάτι που το αγαπάς πολύ, τίποτα δεν μπορεί να σε εμποδίσει.

Τι σημαίνει «δυνατός άνθρωπος»; Τι σου πρωτοέρχεται στο μυαλό; Θεωρείς ότι είσαι ένας από αυτούς;

Κάποιος για να θεωρηθεί «Δυνατός» άνθρωπος θα πρέπει κατά την άποψη μου να έχει πρώτα απ΄ όλα τα κατάλληλα ψυχικά αποθέματα να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε εμπόδιο βρει μπροστά του. Σε αυτό βοηθάει και η εμπειρία ζωής, ωστόσο πάντα υπάρχει μέσα μας και ξεδιπλώνεται την κατάλληλη στιγμή. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου «Δυνατό», όμως σε μια δύσκολη στιγμή -με τον θάνατο του πατέρα μου- κατάφερα να φανώ αρκετά δυνατός την κατάλληλη στιγμή και να μπορέσω να συνεχίσω την ζωή μου σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Βλέπουμε στις εμφανίσεις σου πως συνοδεύεσαι από το πιάνο. Είναι το αγαπημένο σου μουσικό όργανο; Αν ναι, πως κατέληξες σε αυτό;

Η αλήθεια είναι ότι χωρίς το πιάνο δεν θα είχα την κατάλληλη ώθηση να οδηγηθώ στο τραγούδι. Νομίζω ότι στην περίπτωση μου, το πιάνο έγινε ένας κολλητός φίλος που με παρότρυνε να ακολουθήσω τον δρόμο του τραγουδιού, καθώς είχε την τύχη να με ακούει αμέτρητες ώρες. Οι γονείς μου είχαν πιάνο στο σπίτι στα παιδικά μου χρόνια και ξαφνικά ακούγοντας διάφορα τραγούδια, άρχισα να τα ερμηνεύω επιτυχώς και έτσι με την παρότρυνση τους ξεκίνησα σε ωδείο στην ηλικία των 7 ετών. Και όπως είπε και ο Αντώνης Ρέμος είναι η προέκταση του χεριού μου!

Όταν τραγουδάς, ποια είναι τα συναισθήματά σου;

Είτε βρίσκομαι επί σκηνής, είτε τραγουδάω μπροστά σε φίλους, είτε μόνος μου, τα συναισθήματα είναι τα ίδια. Μέσα από τα τραγούδια συγκινούμαι και βγάζω τον κρυμμένο μου εαυτό. Πολλές φορές αισθάνομαι την μοναξιά, άλλες την έντονη αγάπη προς συγκεκριμένα πρόσωπα, ακόμα και τις δύσκολες στιγμές που πέρασα! Ο μόνος δρόμος να καταφέρεις να πείσεις τον άλλον για αυτά που αισθάνεσαι, είναι της καρδιάς.

Η πορεία σου στο The Voice, αλλά και η παρουσία σου ήταν πάρα πολύ καλή. Ποιες είναι οι εντυπώσεις & οι εμπειρίες σου από αυτό το μεγάλο διαγωνισμό;

Το The Voice για μένα ήταν μια πάρα πολύ μεγάλη εμπειρία. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα σου προσφέρει δημοσιότητα και προβολή που καλλιτέχνες την επιζητούν πάρα πολλά χρόνια και οι περισσότεροι δίχως επιτυχία! Έτσι λοιπόν , ειδικά όταν φτάσεις τόσο μακριά, μόνο ευχαριστημένος μπορείς να είσαι. Ένα ακόμα σημαντικό γεγονός είναι ότι εκτός από ωραίες φωνές, είχα την τύχη να γνωρίσω καινούργιους φίλους και πολύ σημαντικούς ανθρώπους μουσικά και όχι μόνο.

Η δημοσιότητα που απέκτησες, μέσω της τηλεόρασης και του The Voice, έχει επηρεάσει την προσωπική σου ζωή; Πιστεύεις ότι θα επηρεάσει και την επαγγελματική σου σταδιοδρομία;

Όλο αυτό μετά το Τhe Voice είχε περίεργη τροπή. Ενώ στις πρώτες εμφανίσεις δεν είχε θεαματικές αλλαγές, στην πορεία έγινε πολύ έντονο (ίσως έχει να κάνει και με το πόσο μακριά θα φτάσεις), και το βιώνω πολύ έντονα τις τελευταίες εβδομάδες. Είναι ένα πολύ περίεργο συναίσθημα και κάποιες φορές δεν ξέρεις και πώς να το χειριστείς.

Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό για την μετέπειτα επαγγελματική σταδιοδρομία, διότι κακά τα ψέματα, χωρίς την προβολή δύσκολα μένεις στην επιφάνεια και αυτό έχει αντίκτυπο στην δουλειά! Αισιοδοξώ και εγώ λοιπόν και είμαι έτοιμος για οποιοδήποτε εμπόδιο.

Πως βλέπεις την Ελληνική μουσική; Έχει μέλλον; Υπάρχουν μουσικοί καλοί σήμερα;

Δυστυχώς τα πράγματα στην ελληνική μουσική βιομηχανία δεν είναι και τα πιο αισιόδοξα. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί καλοί μουσικοί και φυσικά ταλέντα θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Όμως το σύστημα έχει γίνει πολύ πιο εμπορικό πλέον και όχι μόνο στην Ελλάδα, και με αυτό τον τρόπο προωθεί λάθος πρότυπα κατά την άποψη μου. Όμως η ελπίδα υπάρχει και είναι στα χέρια μας να τα αλλάξουμε!

Εάν ήσουν μέσα σε ένα από τα μεγαλύτερα δισκοπωλεία και σου έλεγαν να επιλέξεις δύο δίσκους, ποιους θα επέλεγες και γιατί;

Σίγουρα θα επέλεγα δίσκους του Michael Jackson και του Elvis Presley γιατί πέρα από πολύ μεγάλους καλλιτέχνες νομίζω ότι άλλαξαν και την ιστορία της νεότερης μουσικής. Φυσικά θα ήταν πολύ δύσκολο να επιλέξεις μόνο δύο, παρόλα αυτά οι συγκεκριμένοι είχαν δραστηριότητες και πέρα από την μουσική και ήταν ο ορισμός του καλλιτέχνη σε όλα τα επίπεδα!

Υπάρχει κάτι που σου έχει σημαδέψει τη ζωή; Σε ακολουθεί;

Είμαι άνθρωπος που δύσκολα κοιτάει πίσω. Ζω την κάθε μέρα και προετοιμάζομαι για την επόμενη. Αν κάτι προσπαθήσει να με ακολουθήσει, θα τρέξω πιο γρήγορα και θα ξεφύγω. Έτσι είναι και στη μουσική, αν μείνεις στις επιτυχίες του παρελθόντος τότε δεν πρόκειται να φτιάξεις ποτέ κάτι καινούργιο. Θα μείνεις αναλώσιμος και εφήμερος.

Ποια είναι τα όνειρά σου για το μέλλον; Πότε αξίζει να κάνει κάποιος όνειρα;

Αν ήμουν στο εξωτερικό σίγουρα θα το σκεφτόμουν λίγο διαφορετικά όσον αφορά την μουσική. Στην Ελλάδα όμως τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα και σίγουρα δεν θα το ρισκάρω τόσο εύκολα. Όλοι αξίζουν να κάνουν όνειρα ανεξαιρέτως την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο καθένας. Ακόμα και αν τα πράγματα έχουν πάρει μια κατεύθυνση που ποτέ δεν είχαμε σκεφτεί, πάντα έχουμε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε και να ξεκινήσουμε πάλι απ΄ την αρχή διαγράφοντας την δική μας πορεία.

Πώς βλέπεις τη σημερινή νεολαία και ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις μέσα από το Young People;

Η σημερινή νεολαία βάζοντας και τον εαυτό μου μέσα σε αυτήν, είναι μια γενιά πολύ προβληματισμένη, διότι μεγάλωσε σε μια σχετικά καλή οικονομική και όχι μόνο περίοδο και ξαφνικά όλα ανατρέπονται και πρέπει να αναλάβει άμεσα δράση, ώστε να μπορέσει να μεγαλώσει και αυτή με την σειρά της την επόμενη γενιά σε πιο ομαλές συνθήκες. Όπως είπαμε όμως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και επειδή δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε, αυτό που θα συμβούλευα μέσα από το Young People είναι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να πιστεύουμε στον εαυτό μας.

[vc_custom_heading text=”Φωτογραφικό Αφιέρωμα Μάκης Δράκος.” font_container=”tag:h4|text_align:center” use_theme_fonts=”yes”][vc_gallery type=”image_grid” images=”71789,71790,71791,71792,71793,71794,71795,71796,71797,71798″]

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης του Μάκη Δράκου στο Young People συνεργάστηκαν οι ομάδες της Έκφρασης και Υλοποίησης και η ομάδα συνεντεύξεων. Υπεύθυνος συνέντευξης Ο Γιάννης Μπιτζούνης.

[apss_share]
[jnews_block_26 compatible_column_notice=”” number_post=”1″ post_offset=”0″ include_category=”56″ sort_by=”latest” excerpt_length=”8″][vc_custom_heading text=”Listen Radio” font_container=”tag:h5|text_align:center” use_theme_fonts=”yes” link=”url:http%3A%2F%2Fyoung-people-radio.radiojar.com%2F||target:%20_blank|”]

Σχετική Αρθρογραφία

Προτεινόμενα

Η Ανδριάνα Φέρρα, αθλήτρια στίβου, πρωταθλήτρια στα 200 μέτρα.

Η Ανδριάνα Φέρρα γεννήθηκε στον Πειραιά στις 11 Φεβρουαρίου το 1988, έχει σπουδάσει στο...

Πολυξένη Καράκογλου: “Η μουσική είναι ο τρόπος ανά τους αιώνες να μαλακώνουν τα βάσανα και να εξυμνείται η ζωή”

Η Πολυξένη Καράκογλου μεγάλωσε στη Νίκαια, τελείωσε το Μουσικό σχολείο Πειραιά και αποφοίτησε από...

Ορφέας Παπαδόπουλος: “Αργά η γρήγορα η τέχνη θα αναγεννηθεί”

Την αγάπη του για την τέχνη, την διαφορά ανάμεσα στο θέατρο και την τηλεόραση,...

Συνέντευξη με την τραγουδοποιό Joanna Drigo.

Η Joanna Drigo απαντά στις ερωτήσεις του Young People.Gr Μας αποκαλύπτει το πως η...

Skye Holland: “Anxiety, is something that a lot of people, including myself, struggle with some times”

Skye Holland is a rising star, who has done a lot of collaborations with...

Γιάννης Αρβανιτίδης: “Έχεις ευθύνη ως καλλιτέχνης αλλά και ως άνθρωπος, να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου”

Ο Γιάννης Αρβανιτίδης μας συστήνει τον εαυτό του και μας μιλά για την πορεία...

Βασίλης Ηλιάδης: “Κάνε αυτό που πραγματικά αγαπάς και όλα τα άλλα θα έρθουν”

Ο Πολυτάλαντος καλλιτέχνης Βασίλης Ηλιάδης έχει ξεχωρίσει τους τελευταίους μήνες στην Ελληνική δισκογραφία. Το...

Nea, the successful composer and singer with almost 2 billions streams on Spotify.

Nea is a Swedish singer and songwriter with almost 2 billion streams on Spotify....