Τετάρτη, 6 Ιουλίου, 2022
30.8 C
Athens
ΑρχικήΣυνεντεύξειςΑθλητέςΜαλαματένια Ειρήνη Παπαδημητρίου, η αριστερόχειρας πρωταθλήτρια του Πινγκ Πονγκ.

Μαλαματένια Ειρήνη Παπαδημητρίου, η αριστερόχειρας πρωταθλήτρια του Πινγκ Πονγκ.

"Είναι μόλις 15 χρονών και κατάφερε να γίνει η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 τουρνουά κορασίδων κατακτώντας την 9η θέση ανάμεσα σε κορυφαίες πρωταθλήτριες της επιτραπέζιας αντισφαίρισης"

Μια ταλαντούχα ανερχόμενη αθλήτρια είναι η Μαλαματένια Ειρήνη Παπαδημητρίου. Αν και μόνο 15 χρονών έχει πετύχει σημαντικές διακρίσεις στον χώρο του αθλητισμού και συγκεκριμένα στο Πινγκ Πονγκ (επιτραπέζια αντισφαίριση). Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Young People, μας μιλάει για το πώς πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με το Πινγκ Πονγκ. Αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο συνδυάζει το σχολείο με τον αθλητισμό και μας περιγράφει πόσες περίπου ώρες προπονείται καθημερινά. Ακολούθως μας αποκαλύπτει το πώς διαχειρίζεται το άγχος της κατά την διάρκεια του αγώνα και μας απαριθμεί τα εφόδια που αποκόμισε από την ενασχόληση της με τον αθλητισμό. Κλείνοντας την συνέντευξη μας παραθέτει την άποψη της για την θέση που έχει το Πινγκ Πονγκ στην Ελλάδα.

Η Μαλαματένια Ειρήνη Παπαδημητρίου, καταγόμενη από την Σαλαμίνα είναι αθλήτρια του πινκ πονκ και μέλος της Ελληνικής  Εθνικής Ομάδας Κορασίδων επιτραπέζιας αντισφαίρισης

Η Μαλαματένια Ειρήνη Παπαδημητρίου, καταγόμενη από την Σαλαμίνα και γεννημένη τον Αύγουστο του 2004 είναι αθλήτρια του Πινγκ Πονγκ και μέλος της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Κορασίδων επιτραπέζιας αντισφαίρισης η οποία, παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει πετύχει πολλές διακρίσεις σε ευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο. Πιο πρόσφατη διάκριση της, για την οποία της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, είναι η συμμετοχή της και η κατάκτηση της 9ης θέσης στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 τουρνουά κορασίδων που διεξήχθη στο Νόρντγουικ της Ολλανδίας. Από αρκετά μικρή ηλικία προσπαθεί να συνδυάσει τις υποχρεώσεις του σχολείου της με τον πρωταθλητισμό και να αγωνίζεται σκληρά για να προσθέσει στο ιστορικό της και άλλες επιτυχίες στο άθλημα που τόσο αγαπάει.

Μερικές από τις διακρίσεις της στον χώρο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης είναι: Τον Μάρτιο του 2019 στην Ιταλία έγινε χρυσή Μεσογειονίκης στις ηλικίες έως 15 ετών καθώς και Πρωταθλήτρια Νεανίδων έως 18 ετών. Αξιοσημείωτο είναι να αναφερθεί ότι πέρυσι κατέκτησε έξι στα έξι χρυσά μετάλλια στις κατηγορίες κορασίδων και νεανίδων γεγονός που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του αθλήματος. Η Κατάκτηση τριών ασημένιων μεταλλίων στο Αιγυπτιακό όπεν τον Οκτώβριο του 2017, 3η θέση στο διπλό κορασίδων στο πορτογαλικό Όπεν του Γκιμαράες τον Νοέμβριο του 2017, 3η θέση στο διπλό κορασίδων του γαλλικού Όπεν τον Απρίλιο του 2019, η κατάκτηση της 9ης θέση στο Ευρωπαϊκό τοπ 10 τουρνουά κορασίδων και πολλά ακόμα μετάλλια σε παγκόσμια τουρνουά.

Διαβάστε την συνέντευξη της Μαλαματένιας Ειρήνης Παπαδημητρίου

Το Πινγκ Πονγκ (επιτραπέζια αντισφαίριση) είναι ένα όχι και τόσο διαδεδομένο άθλημα και ειδικά στην Ελλάδα. Πως λοιπόν επέλεξες, προέκυψε η σχέση σου να ασχοληθείς με αυτό το άθλημα;

Η μητέρα μου ήταν πρώην παίκτρια της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και εκείνη είχε την ιδέα να ασχοληθώ με το άθλημα αυτό. Στη Σαλαμίνα ,όπου είναι η μόνιμη κατοικία των γονιών μου, υπάρχει ο σύλλογος του Τελαμώνα ο οποίος είναι ένας ιστορικός σύλλογος και έχει βγάλει πολλούς πρωταθλητές Ελλάδας.

Πόσες ώρες προπόνηση κάνεις ημερησίως και πως καταφέρνεις να συνδυάζεις πρωταθλητισμό και υποχρεώσεις του σχολείου;

Μία συνηθισμένη μέρα περιλαμβάνει τέσσερις με πέντε ώρες προπόνηση και λέω συνηθισμένη γιατί υπάρχουν και οι μέρες που βρίσκομαι σε διάφορα camp στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό της χώρας και περιλαμβάνουν προπονήσεις που ξεπερνούν τις 7 ίσως και 8 ώρες. Είναι πολύ δύσκολο να συνδυάσεις υψηλού επιπέδου πρωταθλητισμό και το σχολείο στην Ελλάδα γιατί πλέον δεν υπάρχουν αθλητικά σχολεία ,όπως υπήρχαν κάποτε, οπότε αυτό δυσκολεύει την κατάσταση. Εγώ φοιτώ σε ιδιωτικό σχολείο και δυσκολεύομαι αρκετά να βρω ισορροπίες.

Έχεις πιεστεί ποτέ τόσο πολύ ώστε να σου πέρασε από το μυαλό να τα παρατήσεις;

O πρωταθλητισμός από μόνος του έχει να κάνει με όρια. Έχω βρεθεί πολλές φορές να πατάω αυτά τα όρια όπως και όλοι οι πρωταθλητές. Οπότε ναι! Φευγαλέα μου έχει περάσει από το μυαλό να σταματήσω.

Πως αντιμετωπίζεις, διαχειρίζεσαι το άγχος πριν από κάθε αγώνα;

Αυτό για μένα ίσως είναι το δυσκολότερο κομμάτι του πρωταθλητισμού. Προσπαθώ να είμαι απολύτως συγκεντρωμένη στον αγώνα που δίνω και να μην σκέφτομαι άλλα πράγματα. Συγκεκριμένα, προσπαθώ να σκέφτομαι μόνο την τακτική την οποία θα ακολουθήσω και να μην έχω καθόλου στο μυαλό μου το αποτέλεσμα.

Η ικανότητα να παίζει κάποιος Πινγκ Πονγκ σε τέτοιο επίπεδο είναι να έχει γεννηθεί με ταλέντο; Είναι αποτέλεσμα της καθημερινής προπόνησης; ή συνδυασμός και των δυο;

Σίγουρα είναι συνδυασμός και των δύο! Ταλέντο χωρίς δουλειά ή δουλειά χωρίς ταλέντο δεν νομίζω ότι μπορεί να έχουν καλά αποτελέσματα.

Κατάφερε να γίνει η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 τουρνουά κορασίδων κατακτώντας την 9η θέση

Έχεις κάποιον άλλον αθλητή στο μυαλό σου που να τον θαυμάζεις και να λειτουργεί ως πρότυπο για εσένα;

Φυσικά! Σαν αριστερόχειρας αθλήτρια που είμαι και εγώ, έχω πηγή έμπνευσής μου μία Κινέζα αριστερόχειρα αθλήτρια την Ding Ning η οποία είναι Ολυμπιονίκης.

Ποια εφόδια θεωρείς ότι έχεις αποκομίσει από την ενασχόληση σου με τον αθλητισμό;

Το σημαντικότερο είναι ότι έχω μάθει να κινούμαι μόνη μου. Στα 15  είμαι ανεξάρτητη και γνωρίζω πώς να προσέχω τον εαυτό μου. Έπειτα έχω ταξιδέψει πάρα πολύ. Αναλυτικότερα, έχω γυρίσει σχεδόν όλο τον κόσμο και έχω αποκομίσει πολύτιμες εμπειρίες που θα με βοηθήσουν στο μέλλον. Από όλο αυτό, ο πρωταθλητισμός έχει διαμορφώσει το χαρακτήρα μου αλλά και εμένα σαν άνθρωπο και έχω μάθει από αυτόν ότι πρέπει να παλέψω με υπομονή και επιμονή για να πετύχω το στόχο μου, ιδιαίτερα τις δύσκολες στιγμές.

Θεωρείς ότι η Ελλάδα έχει τις κατάλληλες υποδομές και μπορεί να σου δώσει τα κίνητρα εκείνα ώστε να εξελιχθείς ακόμη περισσότερο στο άθλημα που επέλεξες να ασχοληθείς; Στο εξωτερικό πιστεύεις είναι καλύτερα τα πράγματα; Αν ναι, πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;

Παρόλο που μιλάμε για ένα ολυμπιακό άθλημα πιστεύω ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για να αναπτυχθεί. Δεν υπάρχουν οργανωμένα προπονητικά κέντρα και ,όπως είπα παραπάνω, δεν υπάρχουν αθλητικά σχολεία ώστε να είναι δυνατή η μάθηση και η προπόνηση ταυτόχρονα. Σε σχέση με το εξωτερικό το άθλημα αντιμετωπίζεται πολύ ερασιτεχνικά  και  είναι πολύ δύσκολο γενικότερα να είσαι επαγγελματίας αθλητής αφού και οι χορηγίες ή οι βοήθειες από την πολιτεία είναι ελάχιστες. Επίσης, η επιτραπέζια αντισφαίριση δεν είναι ένα δημοφιλές άθλημα στην Ελλάδα με αποτέλεσμα ο αριθμός των αθλητών να είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με άλλα αθλήματα δημιουργώντας έτσι έναν αρκετό χαμηλό ανταγωνισμό και κατ’ επέκταση ένα όχι και τόσο υψηλό επίπεδο.

Φωτογραφικό Αφιέρωμα Μαλαματένιας Ειρήνης

Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης της αθλήτριας Μαλαματένιας Ειρήνης Παπαδημητρίου συνεργάστηκαν: στην επιμέλεια η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης ενώ στην σύνταξη των ερωτήσεων η Αναστασία Κολτσακλή. Ευχαριστούμε την Μαλαματένια Ειρήνη Παπαδημητρίου και τη Κ. Ξένια Στάθη για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

- The author -

Αναστασία Κολτσακλή
Αναστασία Κολτσακλήhttps://youngpeople.gr/
Η Αναστασία, φοιτήτρια νομικής στην Κομοτηνή( ΔΠΘ), κοινωνική και φιλική, οργανωτική, αρκετά ανεξάρτητη, υπομονετική και συνεργάσιμη. Ίσως λίγο αγχώδης αλλά και τελειομανής. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με την κολύμβηση και την υδατοσφαίριση. Εθελοντική αρθρογραφία σε άλλα site μεγάλη αγάπη για τα βιβλία, την γραφή και το σχέδιο, ερωτευμένη με τα ταξίδια σε Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Σχετικά Άρθρα

Συνεντεύξεις | Αρθρογραφία | Τέχνες | Μουσική

Πολυξένη Καράκογλου: “Η μουσική είναι ο τρόπος ανά τους αιώνες να μαλακώνουν τα βάσανα και να εξυμνείται η ζωή”

Η Πολυξένη Καράκογλου μεγάλωσε στη Νίκαια, τελείωσε το Μουσικό σχολείο Πειραιά...

Συνέντευξη με την ηθοποιό Αγγελική Γρηγοροπούλου.

Η Αγγελική Γρηγοροπούλου, φιλόλογος, με αγάπη για τη μουσική και λάτρης...

Sophia: “Η μουσική είναι κυριολεκτικά όλη μου η ζωή, με αυτήν ξυπνάω και κοιμάμαι”

Η Sophia μια ανερχόμενη Pop καλλιτέχνης που έχει καταφέρει ήδη στα...

Perfect Faith: Από την πολυετή πορεία στο χώρο της Ελληνικής alternative μουσικής σκηνής στο “μικροσκόπιό μας”

Το τετραμελές συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2013, από το Γιώργο Κοντογεώργος, τραγουδιστή,...

- READ THE MOST POPULAR INTERVIEWS -

Interview Popular

Ορφέας Παπαδόπουλος: “Αργά η γρήγορα η τέχνη θα αναγεννηθεί”

Την αγάπη του για την τέχνη, την διαφορά ανάμεσα στο θέατρο και την τηλεόραση, αλλά και την ανάγκη του για δημιουργία, μας εξηγεί στην...

- Read Interesting Site Topics -

Είναι τόσο όμορφο να βλέπεις δίπλα σου όλα αυτά που έχουν δημιουργηθεί για εμάς τους ανθρώπους αλλά και τόσο λυπηρό να βλέπεις να καταστρέφεται όλη...

Αναστασία Μαρινάκου, πρωταθλήτρια κλειστού και ανοιχτού στίβου στα 800μ.,1500μ. και 3000μ.

Η Αναστασία Μαρινάκου γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου το 1996. Μεγάλωσε στην Χαλκίδα, όπου εκεί έκανε τα πρώτα...

Η Ανδριάνα Φέρρα, αθλήτρια στίβου, πρωταθλήτρια στα 200 μέτρα.

Η Ανδριάνα Φέρρα γεννήθηκε στον Πειραιά στις 11 Φεβρουαρίου το 1988, έχει σπουδάσει στο Τμήμα Επιστήμης...

Συνέντευξη με την πρωταθλήτρια στο άλμα εις ύψος για το 2019, Τατιάνα Γκουσίν.

Η Τατιάνα Γκουσίν, με καταγωγή από την Μολδαβία, είναι αθλήτρια στο άλμα εις ύψος του ΓΣ...