“Με αγαπούσες και άνθιζε” – Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

0

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη με τη χαρακτηριστική της γνωστή ερμηνεία σε 12 ξεχωριστά τραγούδια, που υπογράφουν τους στίχους η Ελένη Φωτάκη και τη μουσική ο Μίνως Μάτσας. “Με αγαπούσες και άνθιζε” μια ακόμα δισκογραφική δουλειά της Ζουγανέλης που έχει να πει πολλά όπως λένε και οι ίδιοι συντελεστές, ” Ήρθαν να ζεστάνουν τις ψυχές όλων μας και να πούνε μόνο αλήθειες”.

Το ύφος αυτού του δίσκου ίσως μας μπερδέψει όταν διαβάζουμε κριτικές ότι είναι μια μίξη που πηγαινοέρχονται μια στο λαϊκό, μια στο ρεμπέτικο. Και κάπου εκεί να ακούγονται και οι ηλεκτρικές κιθάρες. Και να πάλι σε πιο ήπιο ρυθμό, όμως στο τέλος όλα είναι τόσο καλά συνδεδεμένα μεταξύ τους που βγαίνει ένα ομοιογενείς αποτέλεσμα.

Άλλωστε η Ελεωνόρα Ζουγανέλη σε όλους τους δίσκους έχει ανακατέψει πολλές μουσικές μελωδίες, ολίγον διαφορετικές μεταξύ τους. Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε πως αυτός ο δίσκος, όσοι τη γνωρίζουν καλά σε ομοιογένεια, είναι με διαφορά σε καλύτερη κατάσταση από τους προηγούμενους.

Όσο αφορά την ερμηνεία της εδώ, δείχνει να μην έχει κανένα πρόβλημα αφού η φωνή της δείχνει να βρίσκεται σε μια ώριμη φάση. Εδώ βέβαια θα μπορούσαμε να πούμε πως αναμέναμε από μια τέτοια γυναίκα κάτι πιο ίσως δυναμικό γιατί βρίσκεται ίσως στη πιο κατάλληλη στιγμή για κάτι τέτοιο.

Τα τραγούδια του Δίσκου της Ελεωνόρας Ζουγανέλης.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη
 1. Δύση και ανατολή.
 2. Το ρομάτζο.
 3. Μ αγαπούσες κι άνθιζε.
 4. Ως κι Οι θάλασσες.
 5. Το κορμί της κοραλίας.
 6. Το τελευταίο σου το γειά.
 7. Χωρίς εξηγήσεις.
 8. Ενθύμιο.
 9. Κλαίει ο Αγγελός μου.
 10. Μείνε.
 11. Πίσω απ τις Γρίλιες.
 12. Μαργαρίτα.
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Μ' Αγαπούσες Κι Άνθιζε

Ένας δίσκος που σίγουρα θα μας ταξιδέψει σε τέτοιους μουσικούς δρόμους που θα μας συγκινήσουν, και στο τέλος θα αγαπήσουμε. Μια δισκογραφική δουλειά που συνεχίζει να την κατατάσσει στις ποιοτικό και όχι στο εμπορικό κομμάτι της μουσικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ