Σάββατο, 12 Ιουνίου, 2021
23.1 C
Athens
ΑρχικήΑρθρογραφίαΆρθραΝα ζεις για να ονειρεύεσαι!

Να ζεις για να ονειρεύεσαι!

"Να πιστεύεις στα όνειρα γιατί αυτά σου δίνουν ζωή"

Όνειρο είναι η βίωση μιας σειράς αισθήσεων, συναισθημάτων, σκέψεων, εικόνων που συνηθίζουμε να νιώθουμε και να βλέπουμε κατά την διάρκεια του ύπνου μας. Είναι όμως και ένα είδος κινητήριας δύναμης ώστε να ξυπνήσουμε το πρωί, να ζήσουμε, να δημιουργήσουμε.

Γιατί όταν ονειρεύεσαι, όταν προσπαθείς, σημαίνει ότι υπάρχεις!

Όπως έχει πει και ο Billy Wilder (Αυστροαμερικάνος σκηνοθέτης): «Πρέπει να έχεις ένα όνειρο ώστε να μπορείς να σηκώνεσαι το πρωί». Γιατί το όνειρο σου είναι ο στόχος που βάζεις κάθε μέρα και προσπαθείς να τον πετύχεις. Είναι η βαθύτερη σου επιθυμία, η πραγματοποίηση της οποίας μπορεί με μια πρώτη σκέψη να φαντάζει αδύνατη, στο τέλος όμως, με λίγη προσπάθεια, θα επιτευχθεί. Και τότε συναισθήματα χαράς και ανακούφισης θα σε πλημμυρίσουν.

Την ίδια στιγμή όμως θα είσαι σε εγρήγορση αναζητώντας έναν νέο στόχο – όνειρο που θα ήθελες να πραγματοποιήσεις. Και κάπως έτσι η ζωή σου θα αποκτήσει το νόημα που της αρμόζει, το νόημα που ενδεχομένως της έλειπε μέχρι τώρα. Γιατί ζωή σημαίνει να ονειρεύεσαι. Γιατί όταν ονειρεύεσαι, όταν προσπαθείς, σημαίνει ότι υπάρχεις!

Όνειρο σημαίνει τόλμη, σημαίνει ελευθερία. Όταν ονειρεύεσαι και αποφασίζεις να δώσεις υπόσταση στις σκέψεις του μυαλού σου και στις επιθυμίες σου, σημαίνει αρχικά ότι είσαι ελεύθερος να το πράξεις με τον τρόπο που εσύ θέλεις. Η ζωή είναι αποκλειστικά δική σου και έχεις την πλήρη ελευθερία να την οδηγήσεις όπου επιθυμείς προκειμένου να πράξεις όσα ονειρεύτηκες για εσένα, για το παρόν  και το μέλλον σου. Παράλληλα όμως χρειάζεται να είσαι τολμηρός/ή. Γιατί απαιτεί τόλμη να βγει κανείς από την βολεμένη κατάσταση και ζωή του, στην οποία βρισκόταν μέχρι στιγμής, και να προχωρήσει σε άγνωστα μέχρι τώρα μονοπάτια, να τολμήσει και να ρισκάρει. Αυτή όμως είναι και η μαγεία της ζωής.

“Είναι καιρός να αρχίσεις να χάνεσαι στις σκέψεις σου μερικές στιγμές μέσα στην ημέρα και να ταξιδεύεις γιατί αυτή είναι η ομορφιά της ζωής”

Σε όλα αυτά βέβαια υπάρχει και ο αντίλογος που έρχεται να σε προειδοποιήσει ότι ίσως απογοητευτείς αν δεν γίνουν πράξη όσα είχες κατά νου. Ίσως στενοχωρηθείς και χαλάσει η ψυχολογία σου σε περίπτωση που δεις να μην γίνεται κάτι στο οποίο είχες εναποθέσει τις ελπίδες σου, κάτι για το οποίο είχες καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια. Στην περίπτωση αυτή όμως δεν θα πρέπει να χάνεις την υπομονή σου και την πίστη σου στα όνειρα γιατί πολλές φορές από εκεί που δεν το αναμένεις, συμβαίνει κάτι που θέλεις πολύ. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να έχεις την ωριμότητα να ισοσταθμίζεις και να διαχωρίζεις το δυνατό από το αδύνατο. Αυτό δηλαδή που έστω και μετά από πολλή προσπάθεια έχει αρκετές πιθανότητες να πραγματοποιηθεί, από εκείνο που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατο να συμβεί παρά τις όποιες προσπάθειες σου. Καλό θα ήταν λοιπόν να ονειρεύεσαι όντας προσγειωμένος/η στην γη και στην πραγματικότητα την οποία βιώνεις, προς αποφυγήν οποιασδήποτε απογοήτευσης.

Είναι καιρός να προσπαθείς να ζεις την ζωή που έχεις ονειρευτεί

Θα μπορούσε, επίσης, να χαρακτηρίσει κανείς τα όνειρα ως την ελπίδα μπροστά στα προβλήματα και την δυστυχία. Είναι εκείνο το μέσο που μας βοηθάει να ταξιδεύουμε οποτεδήποτε, οπουδήποτε έχοντας συντροφιά οποιονδήποτε εμείς επιθυμούμε, χωρίς περιορισμούς, και έτσι να απομακρυνόμαστε για λίγο από την πραγματικότητα.

Όμορφες σκέψεις, σχέδια μέσα στο μυαλό, παραμυθένια τοπία και καταστάσεις έχουν την δύναμη να μας κάνουν να ξεχάσουμε για λίγο τα προβλήματα μας και να γαληνέψουν, έστω και για ελάχιστα λεπτά, την ψυχή μας. Ακόμα, η ελπίδα ότι αυτό που ονειρευόμαστε ίσως και να επέλθει κάποια στιγμή στο μέλλον είναι εκείνη που μας κρατάει δυνατούς ώστε να αντιμετωπίζουμε με υπομονή τις δυσκολίες και να προσπαθούμε να τις ξεπεράσουμε έχοντας την σκέψη ότι κάτι ομορφότερο έπεται στην συνέχεια της ζωής μας.

Είναι λοιπόν καιρός να αρχίσεις να ονειρεύεσαι. Είναι καιρός να αρχίσεις να χάνεσαι στις σκέψεις σου μερικές στιγμές μέσα στην ημέρα και να ταξιδεύεις γιατί αυτή είναι η ομορφιά της ζωής. Αυτή είναι η λύση για να είσαι ψυχικά ήρεμος/η και να χαμογελάς. Είναι καιρός να προσπαθείς να ζεις την ζωή που έχεις ονειρευτεί, την ζωή που εσύ ο/η ίδιος/α θα επιλέξεις για εσένα.  Κλείσε λοιπόν τα μάτια, φέρε στον νου σου όμορφες εικόνες και μετά άνοιξε τα και ξεκίνα να ονειρεύεσαι με ανοιχτά μάτια, ξεκίνησε να κάνεις πράξη όλα όσα θέλεις να πετύχεις. Καλή αρχή, λοιπόν!

The Theme Of The Week

O Barry White, Τραγουδοποιός αλλά και συνθέτης της Soul Disco μουσικής.

O Barry White, Αμερικάνος τραγουδιστής - Τραγουδοποιός αλλά και συνθέτης της Soul Disco μουσικής. Ένα από τα πολλά...

Πρόσφατες Δημοσίευσεις

Πρόγραμμα περιοδείας για την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από την Ομάδα Σημείο Μηδέν.

Η Ομάδα Σημείο Μηδέν και ο σκηνοθέτης Σάββας Στρούμπος ανακοινώνουν την έναρξη...

Γιάλντα, η νύχτα της συγχώρεσης.

Ένα συγκλονιστικό κοινωνικό - δικαστικό δράμα από το Ιράν, για την αγάπη,...

Το νέο τραγούδι “Αέναο” της Λίνας Ροδοπούλου.

Το «Αέναο» είναι ένα αισιόδοξο ερωτικό τραγούδι με ρομαντική διάθεση! «Αέναο» σημαίνει...

Στέλλα Πετρίδου: “Ποίηση είναι η γύμνωση της ψυχής μας στην αλήθεια”

H Στέλλα Πετρίδου κυκλοφορεί την ποιητική της συλλογή με τίτλο "Ροντέλα 4...