Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022
2 C
Athens
ΑρθρογραφίαΆρθραΝα ζεις για να ονειρεύεσαι!

Να ζεις για να ονειρεύεσαι!

"Να πιστεύεις στα όνειρα γιατί αυτά σου δίνουν ζωή"

Όνειρο είναι η βίωση μιας σειράς αισθήσεων, συναισθημάτων, σκέψεων, εικόνων που συνηθίζουμε να νιώθουμε και να βλέπουμε κατά την διάρκεια του ύπνου μας. Είναι όμως και ένα είδος κινητήριας δύναμης ώστε να ξυπνήσουμε το πρωί, να ζήσουμε, να δημιουργήσουμε.

Γιατί όταν ονειρεύεσαι, όταν προσπαθείς, σημαίνει ότι υπάρχεις!

Όπως έχει πει και ο Billy Wilder (Αυστροαμερικάνος σκηνοθέτης): «Πρέπει να έχεις ένα όνειρο ώστε να μπορείς να σηκώνεσαι το πρωί». Γιατί το όνειρο σου είναι ο στόχος που βάζεις κάθε μέρα και προσπαθείς να τον πετύχεις. Είναι η βαθύτερη σου επιθυμία, η πραγματοποίηση της οποίας μπορεί με μια πρώτη σκέψη να φαντάζει αδύνατη, στο τέλος όμως, με λίγη προσπάθεια, θα επιτευχθεί. Και τότε συναισθήματα χαράς και ανακούφισης θα σε πλημμυρίσουν.

Την ίδια στιγμή όμως θα είσαι σε εγρήγορση αναζητώντας έναν νέο στόχο – όνειρο που θα ήθελες να πραγματοποιήσεις. Και κάπως έτσι η ζωή σου θα αποκτήσει το νόημα που της αρμόζει, το νόημα που ενδεχομένως της έλειπε μέχρι τώρα. Γιατί ζωή σημαίνει να ονειρεύεσαι. Γιατί όταν ονειρεύεσαι, όταν προσπαθείς, σημαίνει ότι υπάρχεις!

Όνειρο σημαίνει τόλμη, σημαίνει ελευθερία. Όταν ονειρεύεσαι και αποφασίζεις να δώσεις υπόσταση στις σκέψεις του μυαλού σου και στις επιθυμίες σου, σημαίνει αρχικά ότι είσαι ελεύθερος να το πράξεις με τον τρόπο που εσύ θέλεις. Η ζωή είναι αποκλειστικά δική σου και έχεις την πλήρη ελευθερία να την οδηγήσεις όπου επιθυμείς προκειμένου να πράξεις όσα ονειρεύτηκες για εσένα, για το παρόν  και το μέλλον σου. Παράλληλα όμως χρειάζεται να είσαι τολμηρός/ή. Γιατί απαιτεί τόλμη να βγει κανείς από την βολεμένη κατάσταση και ζωή του, στην οποία βρισκόταν μέχρι στιγμής, και να προχωρήσει σε άγνωστα μέχρι τώρα μονοπάτια, να τολμήσει και να ρισκάρει. Αυτή όμως είναι και η μαγεία της ζωής.

“Είναι καιρός να αρχίσεις να χάνεσαι στις σκέψεις σου μερικές στιγμές μέσα στην ημέρα και να ταξιδεύεις γιατί αυτή είναι η ομορφιά της ζωής”

Σε όλα αυτά βέβαια υπάρχει και ο αντίλογος που έρχεται να σε προειδοποιήσει ότι ίσως απογοητευτείς αν δεν γίνουν πράξη όσα είχες κατά νου. Ίσως στενοχωρηθείς και χαλάσει η ψυχολογία σου σε περίπτωση που δεις να μην γίνεται κάτι στο οποίο είχες εναποθέσει τις ελπίδες σου, κάτι για το οποίο είχες καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια. Στην περίπτωση αυτή όμως δεν θα πρέπει να χάνεις την υπομονή σου και την πίστη σου στα όνειρα γιατί πολλές φορές από εκεί που δεν το αναμένεις, συμβαίνει κάτι που θέλεις πολύ. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να έχεις την ωριμότητα να ισοσταθμίζεις και να διαχωρίζεις το δυνατό από το αδύνατο. Αυτό δηλαδή που έστω και μετά από πολλή προσπάθεια έχει αρκετές πιθανότητες να πραγματοποιηθεί, από εκείνο που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατο να συμβεί παρά τις όποιες προσπάθειες σου. Καλό θα ήταν λοιπόν να ονειρεύεσαι όντας προσγειωμένος/η στην γη και στην πραγματικότητα την οποία βιώνεις, προς αποφυγήν οποιασδήποτε απογοήτευσης.

Είναι καιρός να προσπαθείς να ζεις την ζωή που έχεις ονειρευτεί

Θα μπορούσε, επίσης, να χαρακτηρίσει κανείς τα όνειρα ως την ελπίδα μπροστά στα προβλήματα και την δυστυχία. Είναι εκείνο το μέσο που μας βοηθάει να ταξιδεύουμε οποτεδήποτε, οπουδήποτε έχοντας συντροφιά οποιονδήποτε εμείς επιθυμούμε, χωρίς περιορισμούς, και έτσι να απομακρυνόμαστε για λίγο από την πραγματικότητα.

Όμορφες σκέψεις, σχέδια μέσα στο μυαλό, παραμυθένια τοπία και καταστάσεις έχουν την δύναμη να μας κάνουν να ξεχάσουμε για λίγο τα προβλήματα μας και να γαληνέψουν, έστω και για ελάχιστα λεπτά, την ψυχή μας. Ακόμα, η ελπίδα ότι αυτό που ονειρευόμαστε ίσως και να επέλθει κάποια στιγμή στο μέλλον είναι εκείνη που μας κρατάει δυνατούς ώστε να αντιμετωπίζουμε με υπομονή τις δυσκολίες και να προσπαθούμε να τις ξεπεράσουμε έχοντας την σκέψη ότι κάτι ομορφότερο έπεται στην συνέχεια της ζωής μας.

Είναι λοιπόν καιρός να αρχίσεις να ονειρεύεσαι. Είναι καιρός να αρχίσεις να χάνεσαι στις σκέψεις σου μερικές στιγμές μέσα στην ημέρα και να ταξιδεύεις γιατί αυτή είναι η ομορφιά της ζωής. Αυτή είναι η λύση για να είσαι ψυχικά ήρεμος/η και να χαμογελάς. Είναι καιρός να προσπαθείς να ζεις την ζωή που έχεις ονειρευτεί, την ζωή που εσύ ο/η ίδιος/α θα επιλέξεις για εσένα.  Κλείσε λοιπόν τα μάτια, φέρε στον νου σου όμορφες εικόνες και μετά άνοιξε τα και ξεκίνα να ονειρεύεσαι με ανοιχτά μάτια, ξεκίνησε να κάνεις πράξη όλα όσα θέλεις να πετύχεις. Καλή αρχή, λοιπόν!

Αναστασία Κολτσακλήhttps://youngpeople.gr/
Η Αναστασία, φοιτήτρια νομικής στην Κομοτηνή( ΔΠΘ), κοινωνική και φιλική, οργανωτική, αρκετά ανεξάρτητη, υπομονετική και συνεργάσιμη. Ίσως λίγο αγχώδης αλλά και τελειομανής. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με την κολύμβηση και την υδατοσφαίριση. Εθελοντική αρθρογραφία σε άλλα site μεγάλη αγάπη για τα βιβλία, την γραφή και το σχέδιο, ερωτευμένη με τα ταξίδια σε Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Message

Διαβάστε το μήνυμα που μας στέλνουν όσοι έδωσαν συνέντευξη στο Young People.gr Καλλιτέχνες, ηθοποιοί, αθλητές, απλοί άνθρωποι μας δίνουν την ευκαιρία μέσα από το μήνυμά τους να δούμε τη ζωή πιο αισιόδοξα.

"Ονειρέψου… ύστερα επέμεινε, επέμεινε, επέμεινε και εκεί που θα νιώσεις σίγουρος… επέμεινε λίγο ακόμη"

Ορφέας Παπαδόπουλος

Ηθοποιός

"Να μην εμπιστεύονται όλα τα κλισέ γνωμικά που βλέπουν στα social media γιατί δεν έχουν τον παραμικρό αντίκτυπο στην..."

Γιώργος Λάγιος

ψυχοθεραπευτής

Σχετική Αρθρογραφία

Συνεντεύξεις | Αρθρογραφία | Τέχνες | Μουσική

Η ιδεολογία του αντι – εμβολιασμού στην κρίση της Ιστορίας.

Σκεφτόμουν, τις προάλλες, το πρόσφορο έδαφος έρευνας για μελλοντικές μελέτες, εργασίες και διατριβές, σε...

Η σημασία της ανακύκλωσης στη ζωή του ανθρώπου.

Με τον όρο "ανακύκλωση" εννοούμε την διαδικασία επαναχρησιμοποίησης πρώτων υλών, δηλαδή την επεξεργασία συγκεκριμένων...

“Fast fashion”, τρόπος ζωής.

Με τον όρο "fast fashion", ή αλλιώς γρήγορη μόδα, εννοούμε το σύστημα στο οποίο...

COVID-19 και SOCIAL DISTANCING: Μια σύντομη αποτίμηση…

Καθώς άλλη μια χρονιά πλησιάζει προς το τέλος της και η κοινωνία ταυτόχρονα επιστρέφει...

Η δυναμική της θεραπευτικής σχέσης.

Σύμφωνα με το γνωσιακό συμπεριφορικό μοντέλο (ΓΣΜ), θεραπευτική σχέση ορίζουμε: "Τα προσωπικά χαρακτηριστικά και...

“Κι αν αποτύχω;”

Η λέξη αποτυχία ίσως να είναι και η πιο παρεξηγημένη λέξη κοινωνικά. Οι περισσότεροι...

Από το τοξικό, να διαλέγεις το καθόλου.

Τοξικούς ανθρώπους θα συναντάς συνεχώς στον περίγυρό σου. Σε πλαίσιο φιλικό, οικογενειακό, εργασιακό, θα...

Όλοι μας έχουμε θέση στην ζωή.

Σίγουρα από τους πιο μεγάλους ανθρώπους, αυτό που μας έκανε εντυπώσει και μας άφηναν με...