Τρίτη, 5 Ιουλίου, 2022
25.8 C
Athens
ΑρχικήΑρθρογραφίαΆρθραΝα ζεις για να ονειρεύεσαι!

Να ζεις για να ονειρεύεσαι!

"Να πιστεύεις στα όνειρα γιατί αυτά σου δίνουν ζωή"

Όνειρο είναι η βίωση μιας σειράς αισθήσεων, συναισθημάτων, σκέψεων, εικόνων που συνηθίζουμε να νιώθουμε και να βλέπουμε κατά την διάρκεια του ύπνου μας. Είναι όμως και ένα είδος κινητήριας δύναμης ώστε να ξυπνήσουμε το πρωί, να ζήσουμε, να δημιουργήσουμε.

Γιατί όταν ονειρεύεσαι, όταν προσπαθείς, σημαίνει ότι υπάρχεις!

Όπως έχει πει και ο Billy Wilder (Αυστροαμερικάνος σκηνοθέτης): «Πρέπει να έχεις ένα όνειρο ώστε να μπορείς να σηκώνεσαι το πρωί». Γιατί το όνειρο σου είναι ο στόχος που βάζεις κάθε μέρα και προσπαθείς να τον πετύχεις. Είναι η βαθύτερη σου επιθυμία, η πραγματοποίηση της οποίας μπορεί με μια πρώτη σκέψη να φαντάζει αδύνατη, στο τέλος όμως, με λίγη προσπάθεια, θα επιτευχθεί. Και τότε συναισθήματα χαράς και ανακούφισης θα σε πλημμυρίσουν.

Όνειρα, νόημα ζωής

Την ίδια στιγμή όμως θα είσαι σε εγρήγορση αναζητώντας έναν νέο στόχο – όνειρο που θα ήθελες να πραγματοποιήσεις. Και κάπως έτσι η ζωή σου θα αποκτήσει το νόημα που της αρμόζει, το νόημα που ενδεχομένως της έλειπε μέχρι τώρα. Γιατί ζωή σημαίνει να ονειρεύεσαι. Γιατί όταν ονειρεύεσαι, όταν προσπαθείς, σημαίνει ότι υπάρχεις!

Όνειρο σημαίνει τόλμη, σημαίνει ελευθερία. Όταν ονειρεύεσαι και αποφασίζεις να δώσεις υπόσταση στις σκέψεις του μυαλού σου και στις επιθυμίες σου, σημαίνει αρχικά ότι είσαι ελεύθερος να το πράξεις με τον τρόπο που εσύ θέλεις. Η ζωή είναι αποκλειστικά δική σου και έχεις την πλήρη ελευθερία να την οδηγήσεις όπου επιθυμείς προκειμένου να πράξεις όσα ονειρεύτηκες για εσένα, για το παρόν  και το μέλλον σου. Παράλληλα όμως χρειάζεται να είσαι τολμηρός/ή. Γιατί απαιτεί τόλμη να βγει κανείς από την βολεμένη κατάσταση και ζωή του, στην οποία βρισκόταν μέχρι στιγμής, και να προχωρήσει σε άγνωστα μέχρι τώρα μονοπάτια, να τολμήσει και να ρισκάρει. Αυτή όμως είναι και η μαγεία της ζωής.

“Είναι καιρός να αρχίσεις να χάνεσαι στις σκέψεις σου μερικές στιγμές μέσα στην ημέρα και να ταξιδεύεις γιατί αυτή είναι η ομορφιά της ζωής”

-Αναστασία Κολτσακλή

Εάν τα όνειρα δεν γίνουν πράξη;

Σε όλα αυτά βέβαια υπάρχει και ο αντίλογος που έρχεται να σε προειδοποιήσει ότι ίσως απογοητευτείς αν δεν γίνουν πράξη όσα είχες κατά νου. Ίσως στενοχωρηθείς και χαλάσει η ψυχολογία σου σε περίπτωση που δεις να μην γίνεται κάτι στο οποίο είχες εναποθέσει τις ελπίδες σου, κάτι για το οποίο είχες καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια. Στην περίπτωση αυτή όμως δεν θα πρέπει να χάνεις την υπομονή σου και την πίστη σου στα όνειρα γιατί πολλές φορές από εκεί που δεν το αναμένεις, συμβαίνει κάτι που θέλεις πολύ.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό να έχεις την ωριμότητα να ισοσταθμίζεις και να διαχωρίζεις το δυνατό από το αδύνατο. Αυτό δηλαδή που έστω και μετά από πολλή προσπάθεια έχει αρκετές πιθανότητες να πραγματοποιηθεί, από εκείνο που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατο να συμβεί παρά τις όποιες προσπάθειες σου. Καλό θα ήταν λοιπόν να ονειρεύεσαι όντας προσγειωμένος/η στην γη και στην πραγματικότητα την οποία βιώνεις, προς αποφυγήν οποιασδήποτε απογοήτευσης.

Όνειρα ίσον ελπίδα, όμορφες σκέψεις

Είναι καιρός να προσπαθείς να ζεις την ζωή που έχεις ονειρευτεί

Θα μπορούσε, επίσης, να χαρακτηρίσει κανείς τα όνειρα ως την ελπίδα μπροστά στα προβλήματα και την δυστυχία. Είναι εκείνο το μέσο που μας βοηθάει να ταξιδεύουμε οποτεδήποτε, οπουδήποτε έχοντας συντροφιά οποιονδήποτε εμείς επιθυμούμε, χωρίς περιορισμούς, και έτσι να απομακρυνόμαστε για λίγο από την πραγματικότητα.

Όμορφες σκέψεις, σχέδια μέσα στο μυαλό, παραμυθένια τοπία και καταστάσεις έχουν την δύναμη να μας κάνουν να ξεχάσουμε για λίγο τα προβλήματα μας και να γαληνέψουν, έστω και για ελάχιστα λεπτά, την ψυχή μας. Ακόμα, η ελπίδα ότι αυτό που ονειρευόμαστε ίσως και να επέλθει κάποια στιγμή στο μέλλον είναι εκείνη που μας κρατάει δυνατούς ώστε να αντιμετωπίζουμε με υπομονή τις δυσκολίες και να προσπαθούμε να τις ξεπεράσουμε έχοντας την σκέψη ότι κάτι ομορφότερο έπεται στην συνέχεια της ζωής μας.

Άρχισε να ονειρεύεσαι

Είναι λοιπόν καιρός να αρχίσεις να ονειρεύεσαι. Είναι καιρός να αρχίσεις να χάνεσαι στις σκέψεις σου μερικές στιγμές μέσα στην ημέρα και να ταξιδεύεις γιατί αυτή είναι η ομορφιά της ζωής. Αυτή είναι η λύση για να είσαι ψυχικά ήρεμος/η και να χαμογελάς. Είναι καιρός να προσπαθείς να ζεις την ζωή που έχεις ονειρευτεί, την ζωή που εσύ ο/η ίδιος/α θα επιλέξεις για εσένα.  Κλείσε λοιπόν τα μάτια, φέρε στον νου σου όμορφες εικόνες και μετά άνοιξε τα και ξεκίνα να ονειρεύεσαι με ανοιχτά μάτια, ξεκίνησε να κάνεις πράξη όλα όσα θέλεις να πετύχεις. Καλή αρχή, λοιπόν!

Αρχική » Αρθρογραφία » Άρθρα » Να ζεις για να ονειρεύεσαι!

- The author -

Αναστασία Κολτσακλή
Αναστασία Κολτσακλήhttps://youngpeople.gr/
Η Αναστασία, φοιτήτρια νομικής στην Κομοτηνή( ΔΠΘ), κοινωνική και φιλική, οργανωτική, αρκετά ανεξάρτητη, υπομονετική και συνεργάσιμη. Ίσως λίγο αγχώδης αλλά και τελειομανής. Από πολύ μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με την κολύμβηση και την υδατοσφαίριση. Εθελοντική αρθρογραφία σε άλλα site μεγάλη αγάπη για τα βιβλία, την γραφή και το σχέδιο, ερωτευμένη με τα ταξίδια σε Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Σχετικά Άρθρα

Συνεντεύξεις | Αρθρογραφία | Τέχνες | Μουσική

Μητέρα, μια λέξη χίλιες έννοιες.

Είναι ευρέως γνωστό πως μια μητέρα έχει πολλές ιδιότητες, γι’αυτό και...

Η ζωή μέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου.

Πόσες φορές έχουμε έρθει αντιμέτωποι με γατάκια και σκυλάκια στον δρόμο;...

Η γυναίκα ενώπιον της Ιστορίας και του αύριο.

Δύο συνήθη ερωτήματα, τα οποία προβληματίζουν αρκετούς: «Γιατί χρειάζεται η ύπαρξη...

Η επιρροή της τεχνολογίας στα σημερινά πρότυπα.

Στη σημερινή εποχή, είναι αδιαμφησβήτητο γεγονός ότι η τεχνολογία αποτελεί σημαντικό...

- READ THE MOST POPULAR INTERVIEWS -

Interview Popular

Ορφέας Παπαδόπουλος: “Αργά η γρήγορα η τέχνη θα αναγεννηθεί”

Την αγάπη του για την τέχνη, την διαφορά ανάμεσα στο θέατρο και την τηλεόραση, αλλά και την ανάγκη του για δημιουργία, μας εξηγεί στην...

- Read Interesting Site Topics -

Είναι τόσο όμορφο να βλέπεις δίπλα σου όλα αυτά που έχουν δημιουργηθεί για εμάς τους ανθρώπους αλλά και τόσο λυπηρό να βλέπεις να καταστρέφεται όλη...

Αναστασία Μαρινάκου, πρωταθλήτρια κλειστού και ανοιχτού στίβου στα 800μ.,1500μ. και 3000μ.

Η Αναστασία Μαρινάκου γεννήθηκε στις 12 Ιουνίου το 1996. Μεγάλωσε στην Χαλκίδα, όπου εκεί έκανε τα πρώτα...

Συνέντευξη με την πρωταθλήτρια στο άλμα εις ύψος για το 2019, Τατιάνα Γκουσίν.

Η Τατιάνα Γκουσίν, με καταγωγή από την Μολδαβία, είναι αθλήτρια στο άλμα εις ύψος του ΓΣ...

Η Ανδριάνα Φέρρα, αθλήτρια στίβου, πρωταθλήτρια στα 200 μέτρα.

Η Ανδριάνα Φέρρα γεννήθηκε στον Πειραιά στις 11 Φεβρουαρίου το 1988, έχει σπουδάσει στο Τμήμα Επιστήμης...