ΑρχικήΣυνεντεύξειςΣυγκροτήματαΟι Easty Boys, της alternative μουσικής σκηνής στη συνέντευξή τους στο YoungPeople.gr

Οι Easty Boys, της alternative μουσικής σκηνής στη συνέντευξή τους στο YoungPeople.gr

"Το συγκρότημα από την Αθήνα, μιλά για το είδος που αγαπά και για την πορεία τους στην alternative μουσική σκηνή"

Οι Easty Boys, συγκρότημα της alternative μουσικής σκηνής από την Αθήνα συστήνονται στο YoungPeople. Παρουσιάζουν το είδος που εκπροσωπούν, αλλά και το ρόλο της μουσικής στη ζωή τους. Οι ίδιοι μιλούν για τους καλλιτέχνες που τους έχουν επηρεάσει και για τους στόχους που έχουν θέσει για το μέλλον. Αποκαλύπτουν την πηγή έμπνευσής τους και κλείνουν με ένα moto για όλους τους νέους του YoungPeople.gr

Οι Easty Boys αποτελούνται από τους: 

  • Irwan Easty: Φωνητικά, ακουστική κιθάρα
  • Κώστας Αποστόλου: Ηλεκτρική κιθάρα
  • Γιάννης Ρόμπας: Μπάσο
  • Χρήστος Χλιούρας: Drums

Διαβάστε τη συνέντευξη του συγκροτήματος Easty Boys

Γεια σας Easty Boys, ποιοι είστε και πως βρεθήκατε;

Είμαστε οι: Irwan Easty, Κώστας Αποστόλου, Χρήστος Χλιούρας και Γιάννης Ρόμπας. Βρεθήκαμε μέσω κοινών μουσικών κύκλων, καθότι ο καθένας μας είναι ενεργός μουσικά σε διάφορα μουσικά σχήματα, και μας ένωσε η αγάπη της ρόκ σκηνής και η εκφραστική μας ανάγκη να παίξουμε live.

Η μουσική αποτελεί για σας κύριο επάγγελμα ή χομπι; Πόσο εύκολο είναι να συνδυαστούν αυτά; 

Για κάποιους από εμάς η μουσική είναι και το κύριο επάγγελμα, με διάφορες εκφάνσεις, όπως η διδασκαλία, αλλά για όλους μας είναι ανάγκη έκφρασης και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Για όσους δεν είναι, μπορεί να αποτελέσει κι ένα μικρό “εμπόδιο” στην δημιουργικότητα, αλλά ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό!

Το είδος που εκπροσωπείτε είναι alternative rock, που περιέχει ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα. Ποια στοιχεία του είδους ταιριάζουν περισσότερο με σας;

Τα στοιχεία του alternative rock που μας ελκύουν, μας τροφοδοτούν και είναι το καύσιμό μας για να δημιουργήσουμε αυτήν την μπάντα και να παίζουμε σε κάθε εμφάνισή μας με ενέργεια είναι η αμεσότητα, ζωντάνια, και αυθεντικότητα αυτού του είδους, χωρίς να περιοριζόμαστε σ ’αυτό – αντίθετα στις εμφανίσεις μας περιλαμβάνονται κομμάτια από μεγάλο εύρος της ευρύτερης ροκ σκηνής, που έχουν αυτά τα στοιχεία για εμάς. Καθώς γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σε μία εποχή που μεσουρανούσε θα λέγαμε το alternative, κάθε μας ανάμνηση από τότε είχε σα μουσική επένδυση μελωδίες από αυτές τις μπάντες που αγαπήσαμε και συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να μας εμπνέουν.

Easty Boys, συγκρότημα της alternative μουσικής σκηνής
Irwan Easty, Κώστας Αποστόλου, Χρήστος Χλιούρας και Γιάννης Ρόμπας 

Ποιοι καλλιτέχνες σας έχουν επηρεάσει; Θα θέλατε να προτείνετε κάποιο album για τη συλλογή μας;

Οι καλλιτέχνες που μας έχουν επηρεάσει εκτείνονται σε ένα φάσμα από τους Smiths, τους Radiohead, τους Muse, έως τους Coldplay και Arctic Monkeys με μια αγάπη παραπάνω προς την βρετανική σκηνή γενικότερα. Όμως είναι λίγο δύσκολο να ξεχωρίσουμε ένα άλμπουμ γιατί θεωρούμε ότι κάθε ένα αποτελεί κομμάτι ενός πάζλ που δημιουργεί στο τέλος μία εικόνα. Το soundtrack της ζωής του καθένα μας.

Είστε ένα συγκρότημα γνωστό για τις διασκευές του. Τι σημαίνει για σας “διασκευή”;

Δεν θα λέγαμε τόσο ότι διασκευάζουμε, όσο ότι κάνουμε μία μικρή ανθολογία από κομμάτια που αγαπάμε και θέλουμε να μοιραστούμε με το κοινό μας μέσα από μία αμφίδρομη σχέση ανταλλαγής ενέργειας και ενθουσιασμού για τις μουσικές αυτές και τα συναισθήματα που εκπέμπουν.

Ποια είναι τα συναισθήματα σας πάνω στη σκηνή;

Παιχνίδι για το παιχνίδι όπως τότε που ήμαστε μικροί… Κανένας απώτερος σκοπός, όσο να το χαρούμε στην ολότητά του τη στιγμή που συμβαίνει.- Αυτό που μας τροφοδοτεί και μας έχει εθίσει στο να αποζητάμε να εμφανιζόμαστε σε μουσικές σκηνές είναι ο συντονισμός μας με την μουσική των κομματιών που αγαπάμε και διασκευάζουμε, και ο συντονισμός με το κοινό που μοιράζεται την ίδια αγάπη και ενθουσιασμό για αυτήν την μουσική. 

Με ποιους καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Με πολλούς -είναι και εύκολο στις μέρες μας..με ένα αεροπλάνο είσαι εκεί σε δύο – τρείς ώρες..!- θα θέλαμε να συμμετέχουμε σαν support σε κάποιο φεστιβάλ που εμφανίζονται ή σε δική τους συναυλία, αλλά ταυτόχρονα είμαστε της λογικής να βρούμε το δικό μας προσωπικό στίγμα και “φωνή”.

Irwan Easty: φωνητικά, ακουστική κιθάρα
Τους ένωσε η αγάπη της ρόκ σκηνής

Από που εμπνέεστε; 

Από αυτά που ήδη έχουμε ζήσει, από αυτά που ζούμε και από αυτά που θέλουμε να ζήσουμε.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;

Πρωτίστως στόχος μας, τον οποίο δουλεύουμε παράλληλα με τις διασκευές που παρουσιάζουμε στις εμφανίσεις μας, είναι η παρουσίαση δικών μας τραγουδιών που θα βγάλουν ακόμα περισσότερο τον προσωπικό μας χαρακτήρα, ενσωματώνοντας τις επιρροές από τις διασκευές που παίζουμε σαν μπάντα.  Άλλωστε και τα covers που κάνουμε πέρα από τη διασκέδαση φυσικά, απώτερο σκοπό έχουν πρώτα απ’ όλα να μας δέσουν και να μας προσφέρουν τα απαραίτητα εφόδια για να φέρουμε εις πέρας τις απαιτήσεις που έχει μία παραγωγή.

Θέλετε να μοιραστείτε ένα moto με τους νέους του Young People.gr;

Κάποτε ο Ιπποκράτης είχε πει ‘Είσαι ότι τρως’,  εμείς θα λέγαμε στους φίλους: ‘Είσαι ότι ακούς’ !

Βίντεο Συγκροτήματος

Easty Boys - Reel 1 Medley

Βρείτε τους στα ακόλουθα link:

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης του συγκροτήματος Easty Boys συνεργάστηκαν: Στην επιμέλεια η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης ενώ στην σύνταξη των ερωτήσεων η Βιβή Λαμπροπούλου. Ευχαριστούμε το συγκρότημα Easty Boys για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Νίκος Παπάζογλου, ο τραγουδοποιός, ο “εργάτης”, Ο “Ινδιάνος” της Ελληνικής μουσικής.

Ο Μουσικός, ο ερμηνευτής, αλλά και δισκογραφικός παραγωγός. Με ένα κόκκινο φουλάρι πάντα στις εμφανίσεις του επί σκηνής έδωσε την ευκαιρία να τον χαρακτηρίσουν ως τον "Ινδιάνο" Της...

Καμία απόσταση δεν εμποδίζει την αληθινή επιθυμία.

Οι σχέσεις ανέκαθεν περνούσαν από δοκιμασίες. Μία από αυτές...

Δύο τόσο διαφορετικά γράμματα, και όμως γραμμένα από το ίδιο πρόσωπο.

Όταν ενημερώθηκα ότι υπάρχει αυτή η στήλη σκέφτηκα πως ήταν...

- New Post & Article Archive