ΑρχικήΣυνεντεύξειςΣυγκροτήματαΟι WarCode, της Thrash/Death metal μουσικής σκηνής στη συνέντευξη τους στο Young People.gr

Οι WarCode, της Thrash/Death metal μουσικής σκηνής στη συνέντευξη τους στο Young People.gr

"Το πενταμελές συγκρότημα από τα Τρίκαλα, μιλούν στο YoungPeople.gr και παρουσιάζουν το νέο του album "Post - Modern Dilusions""

Οι WarCode, συγκρότημα της Thrash/Death metal μουσικής σκηνής από τα Τρίκαλα, συστήνονται στο YoungPeople.gr. Μιλούν για τη μουσική που παίζουν αλλά και αυτή που επιλέγουν οι ίδιοι και που τους έχει επηρεάσει. Παρουσιάζουν το καινούργιο τους album “Post – Modern Delusions”, τις ευκαιρίες που έχουν σαν συγκρότημα της επαρχίας και τους στόχους τους… Θυμούνται τα συναισθήματα της πρώτης τους εμφάνισης και εξηγούν πόσο έχουν αλλάξει αυτά με τα χρόνια. Τέλος δίνουν ένα ηχηρό μήνυμα στους νέους του YoungPeople.gr 

Μέλη WarCode:

  • Vaios – Vocals
  • Bill – Guitars
  • Milt – Guitars 
  • Sotiris – Bass
  • Vasilis – Drums

Διαβάστε την Συνέντευξη του συγκροτήματος WarCode

Ποιοι είστε και πως βρεθήκατε;

Καλησπέρα. Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2007 στα Τρίκαλα . Η αρχική σύνθεση της Μπάντας ήταν μια παρέα που ήθελε να παίξει τη μουσική που γουστάρει και να κάνει συναυλίες. Από την αρχική σύνθεση έχουν μείνει ο Μίλτος (κιθάρα) και ο Βασίλης (κιθάρα) και πλέον η μπάντα συμπληρώνεται από τον Βάϊο (φωνή) Δημήτρη (μπάσο) και Βασίλη (τύμπανα).

WarCode: Τι σημαίνει το όνομά σας για σας;

Το όνομα της μπάντας το σκέφτηκε ο Βασίλης. Το WarCode είναι λογοπαίγνιο των λέξεων πόλεμος και κώδικας. Αναφέρεται στη διαρκή σύγκρουση (War) σε όλους τους τομείς της ζωής, ατομικά σε συνειδησιακό επίπεδο αλλά και συλλογικά εναντία στο υπάρχον κατεστημένο με τους νόμους, κανόνες νόρμες κτλ που καθορίζουν εν τέλει την ζωή ενός ανθρώπου (Code).

Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2007 στα Τρίκαλα . Η αρχική σύνθεση της Μπάντας ήταν μια παρέα που ήθελε να παίξει τη μουσική που γουστάρει και να κάνει συναυλίες

Είστε από τη Θεσσαλία, τι ευκαιρίες έχει ένα συγκρότημα από την επαρχία;

Τα πράγματα εδώ είναι δύσκολα. Μαθημένοι είμαστε όμως. (χα χα χα) Κοίτα, λίγο η κρίση που έχει επηρεάσει την κατάσταση, λίγο το είδος το οποίο παίζουμε δεν υπάρχουν και πολλές ευκαιρίες, αλλά με πολλή δουλειά υπομονή και επιμονή και λίγη τύχη κάτι μπορείς να καταφέρεις. Μικρές νίκες ας το πούμε. Λεφτά δε πρόκειται να βγάλουμε σίγουρα αλλά αυτό που μας αρέσει και μας γεμίζει το κάνουμε ούτως ή άλλως και το κυνηγάμε συνεχώς.

Εκπροσωπείτε τη Thrash/Death metal μουσική σκηνή, πείτε λίγα λόγια για το είδος αυτό και το κοινό της Ελλάδας.

Βασικά δεν νιώθουμε ότι εκπροσωπούμε κάποια συγκεκριμένη σκηνή η μουσικό είδος. Tο είδος που παίζουμε, δηλαδή Thrash/Death metal είναι γιατί έτσι μας βγαίνει, δεν είναι δηλαδή προκαθορισμένο, είναι κάτι που μας βγαίνει εντελώς ασυναίσθητα. Όσον αφορά το κοινό, το κοινό της Ελλάδας είναι ζεστό και αρκετά φιλικό. Βέβαια το θέμα είναι να πέσεις πάνω στα σωστά άτομα τη σωστή στιγμή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ελληνικό κοινό έχει γίνει πολύ απαιτητικό, από πολλές απόψεις. Ο πήχης έχει ανέβει πάρα πολύ όσον αφορά την ελληνική σκηνή, άρα πρέπει η κάθε μπάντα να προσέχει τι κάνει και πως το κάνει.

Ποιοι καλλιτέχνες σας έχουν επηρεάσει;

Σαν μπάντα μεταξύ μας ακούμε διαφορετική μουσική όλοι μας. Oι επιρροές όσον αφορά τους Warcode εκτείνονται από όλο το φάσμα του Rock/Metal. AC/DC, Motorhead, σίγουρα Iron Maiden, Metallica, Slayer και σε πιο ακραίο ήχο Morbid Angel, Death, Behemoth, Emperor. Βέβαια όσο μεγαλώνουμε ανοίγουμε τους ορίζοντες μας και σε άλλα μουσικά είδη όπως, New Wave, Indie Rock, Trip Hop κλπ.

Θα προτείνατε κάποιο album για τη συλλογή μας;

Πολλά! Slayer – Reign in Blood. Morbid Angel – Blessed Are The Sick. Terrorizer – World Downfall. The Haunted – The Haunted. Emperor – Anthems To The Welking At Dusk. Suffocation – Pierced From Within. Nile – Annihilation Of The Wicked. Gojira – Magma. Converge – The Dusk In Us. Μπορούμε να συνεχίσουμε να λέμε αλλά θέλουμε κάνα δύο – τρεις συνεντεύξεις ακόμα για να τα απαριθμήσουμε όλα!!!

Το Σεπτέμβρη κυκλοφόρησε το νέο σας album “Post – Modern Delusions”. Πείτε μας λεπτομέρειες. Ποια ήταν η έμπνευση του album και που μπορούμε να το βρούμε;

Όπως αναφέρθηκε το Σεπτέμβριο που μας πέρασε κυκλοφορήσαμε το δεύτερο δίσκο μας! Ο δίσκος αποτελείται από 9 νέα τραγούδια τα οποία ξεκινήσαμε να δουλεύουμε σχεδόν αμέσως μετά την κυκλοφορία του πρώτου μας album με τίτλο “Vortex of Chaos” πίσω το 2014. Δυστυχώς κάπου στην πορεία υπήρξαν αρκετές αλλαγές στην σύνθεση της μπάντας οι οποίες είχαν αντίκτυπο και στην ολοκλήρωση του δίσκου. Το 2018 και με την προσθήκη των 3 νέων μελών και την σταθεροποίηση του Line Up μας ξεκινήσαμε την ηχογράφηση του εδώ στα Τρίκαλα στο Animal Farm Studio, το studio του κιθαρίστα μας Μίλτου, ο οποίος ανέλαβε και την τεχνική επιμέλεια της παραγωγής του. Το mastering του δίσκου ανέλαβε ο Γιώργος Μπόκος στο Grindhouse Studio στην Αθήνα και το artwork επιμελήθηκε ο Γιάννης Νάκος (Remedy Art Design).

Η έμπνευση μας στιχουργικά, πράγμα που βγαίνει και στην μουσική μας, είναι η καθημερινότητα που μας περιβάλλει, με τις κοινωνικές αλλαγές και ανισότητες που επικρατούν, με τη βία που αντιμετωπίζει καθημερινά ο σύγχρονος άνθρωπος στη ζωή του. Το άλμπουμ μπορείτε να το προμηθευτείτε απευθείας από εμάς μέσω της σελίδας μας στο BandCamp (http://warcode.bandcamp.com/), με μήνυμα στο mail μας (warcodeband@gmail.com) είτε με μήνυμα στη σελίδας μας στο FaceBook (https://www.facebook.com/Warcodeband) ή σε συναυλίες μας.

Το συγκρότημα WarCode στο στούντιο

Περιγράψτε μας μια μέρα στο studio. Γράφετε εκεί όλοι μαζί τα κομμάτια σας ή ο καθένας το δικό του μέρος;

Μακάρι να μπορούσαμε να περάσουμε μια ολόκληρη μέρα στο στούντιο!!! (χα χα χα) Κοιτά δεν υπάρχει κάποια συνταγή γενικά. Μπορεί να έρθει κάποιος στο στούντιο με ένα riff ή και με ολόκληρο τραγούδι και να το δούμε όλοι μαζί και ανάλογα να πράξουμε, να το κρατήσουμε ως έχει ή να το αλλάξουμε αν θέλουμε. Γενικά θέλουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί.

Έχετε παίξει σε πολλά Festival. Υπάρχει κάποια στιγμή που θα ξεχωρίζατε;

Για τα χρόνια που έχουμε σαν μπάντα έχουμε κάνει λίγες συναυλίες. Η μπάντα αυτή την στιγμή έχει 12 χρόνια ζωής. Γενικά για εμάς η κάθε φορά που έχουμε ζωντανή εμφάνιση είναι ένα είδος ιεροτελεστίας, ένα είδος κάθαρσης και επανεκκίνησης. Αν θέλαμε να πούμε κάποια σημαντική στιγμή θα λέγαμε το mini tour το 2015 στην κεντρική Ευρώπη όπου περάσαμε φανταστικά. Ανυπομονούμε για το επόμενο με περισσότερα tour dates.

Είστε ένα συγκρότημα που σχηματίστηκε το 2007. Πόσο έχουν αλλάξει από τότε τα συναισθήματα σας όταν ανεβαίνετε στη σκηνή;

Αν σκεφτείς ότι την πρώτη φορά μας είχαν κοπεί τα γόνατα… τουλάχιστον του Βασίλη (χαχαχα). Τώρα είναι αλλιώς τα πράγματα, είμαστε πιο έμπειροι. Όπως είπαμε και παραπάνω είναι μια ιεροτελεστία. όπου θα δώσουμε το 1000% ψυχή τε και σώματι όχι μόνο για τους ανθρώπους όπου μας τίμησαν για να έρθουν σε μια ζωντανή μας εμφάνιση αλλά και για εμάς τους ίδιους.

Με ποιους καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε;

Δεν έχουμε κάποιον συγκεκριμένο με τον οποίο θα θέλαμε να συνεργούμε, και εδώ που τα λέμε δεν το είχαμε σκεφτεί αυτό.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;

Θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε όσο καλύτερα μπορούμε. Με το τωρινό line up και με την σταθεροποίηση του πλέον νομίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε αυτό που λέμε ένα βήμα παραπάνω και δουλεύουμε συνεχώς για αυτό.

Έχετε κάποιο Moto ή κάποιο μήνυμα που θα θέλατε να μοιραστείτε με τους νέους του YoungPeople.gr;

Αυτιά κλειστά, μυαλά και μάτια πάντα ανοιχτά!!!

Βίντεο συγκροτήματος WarCode

Warcode - Instigate the Suffering |Rough Stage TV Exclusive Live Session|
Warcode - Molotov (Official Lyric Video)

Περισσότερες Πληροφορίες για το άλμπουμ του συγκροτήματος

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης του συγκροτήματος WarCode συνεργάστηκαν: Στην επιμέλεια η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης ενώ στην σύνταξη των ερωτήσεων η Βιβή Λαμπροπούλου. Ευχαριστούμε το συγκρότημα WarCode για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Μητέρα, μια λέξη χίλιες έννοιες.

Είναι ευρέως γνωστό πως μια μητέρα έχει πολλές ιδιότητες, γι’αυτό και χαρακτηρίζεται ως “η πιο δύσκολη δουλειά”. Η μέριμνα ενός παιδιού αποτελεί πρωταρχικό ρόλο στην ζωή μιας...

Η ζωή μέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου.

Πόσες φορές έχουμε έρθει αντιμέτωποι με γατάκια και σκυλάκια...

Καμία απόσταση δεν εμποδίζει την αληθινή επιθυμία.

Οι σχέσεις ανέκαθεν περνούσαν από δοκιμασίες. Μία από αυτές...

- New Post & Article Archive