ΑρχικήΣυνεντεύξειςΠρόσωπαΠάττυ Σπηλιωτοπούλου: "Εύχομαι όλες αυτές οι δυσκολίες που βιώνουμε να μας γίνουν ένα πολύτιμο μάθημα"

Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: “Εύχομαι όλες αυτές οι δυσκολίες που βιώνουμε να μας γίνουν ένα πολύτιμο μάθημα”

"Η μετεωρολόγος της ΕΡΤ μιλά στο Young People"

Είναι αναμφίβολα η πιο εντυπωσιακή παρουσιάστρια δελτίου καιρού στην ελληνική τηλεόραση. Όμως ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι η εξωτερική της εμφάνιση συναγωνίζεται πλήρως το πολυσέλιδο βιογραφικό της. Ο λόγος για την ξανθιά καλλονή φυσικό – μετεωρολόγο Πάττυ (Παναγιώτα) Σπηλιωτοπούλου.

Η Πάττυ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα με καταγωγή από την Ακράτα και γερμανικές ρίζες-από την πλευρά της μητέρας της. Έδειξε από τα προπτυχιακά ήδη χρόνια μεγάλο ενδιαφέρον σε ό,τι έχει να κάνει με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, ξεκινώντας τις σπουδές της από το τμήμα Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Στη συνέχεια, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Φυσική Περιβάλλοντος, με κατεύθυνση τη Μετεωρολογία, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πέρα από την επιστήμη της όμως, πάντα της άρεσε ο χώρος της τηλεόρασης κι έτσι αποφάσισε να «παντρέψει» τις δύο μεγάλες της αγάπες, τη μετεωρολογία και τη δημοσιογραφία, ξεκινώντας πριν 3 χρόνια τα πρώτα της βήματα στον χώρο αυτό, ενώ ολοκλήρωσε παράλληλα το δεύτερο μεταπτυχιακό της στην Επικοινωνία και ΜΜΕ με κατεύθυνση τη δημοσιογραφία, στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Η αγάπη της για το αντικείμενό της δε σταμάτησε όμως εκεί καθώς συνεχίζει να διευρύνει τις γνώσεις της, παρακολουθώντας αυτήν την περίοδο το 3ο Master κατά σειρά στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος ΕΚΠΑ στις Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων, με εξειδίκευση στα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την παρουσίαση του δελτίου καιρού κάνοντας αισθητή την παρουσία της στα Μέσα ενημέρωσης. Έχει ήδη συνεργαστεί με ραδιοφωνικούς σταθμούς, όπως το «Thema radio 104.6», ενημερωτικές ιστοσελίδες, όπως το «Πρώτο Θέμα», αλλά και εφημερίδες. Ξεκίνησε την τηλεοπτική της διαδρομή από το Blue Sky ΤV και στη συνέχεια στο Action TV, ενώ είχε μια πετυχημένη πορεία στο OPEN και στον Alpha. Σήμερα ομορφαίνει τους τηλεοπτικούς δέκτες μας μέσα από την ΕΡΤ, όπου εμφανίζεται καθημερινά στις 07:00 στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Από τις Έξι», καθώς και σε άλλες εκπομπές, στις ειδήσεις και τα δελτία καιρού του σταθμού.

Φωτογραφία: Nickos IV Photography. Τα μαλλιά της Πάττυ Σπηλιωτοπούλου επιμελήθηκε το κομμωτήριο “Παναγιωτοπούλου” στη Γλυφάδα.

Διαβάστε τη Συνέντευξη της Πάττυ (Παναγιώτα) Σπηλιωτοπούλου

Έχεις ένα αξιοθαύμαστο βιογραφικό με εξαιρετικές σπουδές στον τομέα της μετεωρολογίας και όχι μόνο. Τι σε ώθησε να ακολουθήσεις αυτήν την κατεύθυνση;

Από μικρή είχα περιέργεια για το ανεξήγητο. Είχα και μια έφεση στις θετικές επιστήμες και η φυσική δεν άργησε να γίνει η αγαπημένη μου. Πέρα από αυτό, είχα μεγάλη αγάπη για το περιβάλλον και τον καιρό, που αποδεικνύεται ολοένα και περισσότερο το πόσο σημαντικός παράγοντας είναι για τη ζωή μας και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής τα τελευταία χρόνια, λόγω των έντονων μεταβολών που παρουσιάζει. Οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής πληθαίνουν συνεχώς και επηρεάζουν όλο και πιο έντονα την καθημερινότητα των ανθρώπων και κατά συνέπεια, την επέκταση του κύκλου εργασιών και της οικονομίας που σχετίζονται με αυτήν και το περιβάλλον γενικότερα.

Πέραν όμως από την επιστήμη την οποία υπηρετώ, πάντα μου άρεσε και ο χώρος των ΜΜΕ κι έτσι αποφάσισα να «παντρέψω» τις δύο μεγάλες μου αγάπες, τη μετεωρολογία και τη δημοσιογραφία και το δελτίο καιρού είναι ο καλύτερος συνδυασμός.

Θεωρώ εξίσου σημαντικό το λειτούργημα του δημοσιογράφου, διότι είναι ο φορέας διάδοσης της πληροφορίας και η συμβολή του στην κοινωνία επηρεάζει άμεσα την εξέλιξη της σε όλα τα επίπεδα. Επιπλέον, ο κλάδος της δημοσιογραφίας παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς έχει άπειρες εφαρμογές και δίνει τη δυνατότητα ενασχόλησης με πολλά και διαφορετικά αντικείμενα. Για το κομμάτι με το οποίο συγκεκριμένα ασχολούμαι εγώ, θεωρώ σημαντικό να γνωρίζω από δημοσιογραφία, προκειμένου να επικοινωνώ τις πληροφορίες σωστά, άμεσα και κατανοητά στο κοινό, γι’ αυτό και μπήκα στη διαδικασία να τη σπουδάσω.

Πόσο ανήσυχη είσαι με την κλιματική αλλαγή; Ποιες οι σκέψεις σου σχετικά με τη δεδομένη κατάσταση όσον αφορά το περιβάλλον;

Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι για να αποδίδουμε τα ακραία φαινόμενα στην κλιματική αλλαγή αυτή καθεαυτή, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη την ένταση, τη συχνότητα αλλά και τη έκτασή τους, μελετώντας κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Εάν πχ. αυτά επηρεάζουν μια πιο τοπική κλίμακα χωρίς μεγάλη έκταση ή συχνότητα, πιθανώς κινούμαστε στα πλαίσια του φυσιολογικού επιτρεπτού. Δεν είναι επιστημονικά ορθό να χρησιμοποιούμε καταχρηστικά τον όρο «κλιματική αλλαγή» σαν καραμέλα, αποδίδοντας σε αυτήν κάθε μεμονωμένο έντονο καιρικό φαινόμενο, παρά μόνο συμβουλευόμενοι τις μελέτες των ειδικών. Η κλιματική αλλαγή, είναι στην πραγματικότητα μια φυσική διεργασία του πλανήτη. Το κλίμα, όπως όλα, δεν είναι κάτι σταθερό. Αλλάζει ούτως ή άλλως, γιατί αλλάζουν οι συνθήκες του πλανήτη μας και του ηλιακού μας συστήματος. Η διαφορά είναι ότι, από μόνη της αυτή η αλλαγή εξελίσσεται με υπερβολικά αργούς ρυθμούς, κατά τη διάρκεια εκατοντάδων χρόνων. Η ανθρωπογενής παρέμβαση όμως, είναι αυτή που έχει παίξει δραματικό ρόλο στη ραγδαία επιτάχυνση αυτής της εξέλιξης.

Ιδιαίτερα κατά τα τελευταία 30-40 χρόνια που παρακολουθούμε διεξοδικά το κλίμα, λόγω της έντονης ανθρώπινης δραστηριότητας και της κακής περιβαλλοντικής διαχείρισης, παρατηρούμε πιο έντονα το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και ολοένα και περισσότερα ακραία φαινόμενα. Και μια από τις κυριότερες αιτίες, σύμφωνα και με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό, είναι η αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη, γεγονός που όπως προκύπτει από έρευνες, οφείλεται κυρίως στην αυξημένη συγκέντρωση αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, τα οποία κατά συνέπεια προκαλούν αύξηση αυτής της θερμοκρασίας. Και τα καιρικά φαινόμενα, κατά κύριο λόγο δημιουργούνται από την αύξηση και τη διαφορά θερμοκρασίας στην ατμόσφαιρα. Άρα, είναι λογικό αυτά να είναι περισσότερα και εντονότερα. Η ανθρώπινη δραστηριότητα, με τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου όπως διοξείδιο του άνθρακα κλπ., αλλά και η ίδια η φύση με τις διεργασίες της, έχουν διαταράξει την ισορροπία σε ό,τι αφορά τον καιρό του πλανήτη γενικότερα. Και η Γη, προσπαθώντας στην ουσία να επαναφέρει την ισορροπία, αντιδρά, ενδεχομένως πιο γρήγορα και πιο βίαια.

Οι αλλεπάλληλες πλημμύρες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η κλιματική αλλαγή, οι σεισμοί, οι ηφαιστειακές εκρήξεις και άλλα φαινόμενα σε διάφορα σημεία του πλανήτη, δίνουν την εντύπωση μιας ολοένα επιταχυνόμενης διαδικασίας αλλαγών στη γήινη επιφάνεια και στο περιβάλλον. Παράλληλα όμως, με αλματώδη συχνότητα τα τελευταία χρόνια, λαμβάνουν χώρα και περιβαλλοντικές καταστροφές οι οποίες προέρχονται από τις δραστηριότητες του ανθρώπου και από την άτυχη διαχείριση της τεχνολογίας, όπως ατυχήματα, ρύπανση από απόβλητα και τοξικές ουσίες, εκρήξεις, βιολογικές μολύνσεις, αστικές και δασικές πυρκαγιές και άλλα. Επομένως, πέρα από τις μεταβολές που η ίδια η φύση επιφέρει σε βάθος χρόνου, αναμφίβολα ο άνθρωπος έχει επέμβει σε δραματικό βαθμό σε αυτήν την εξέλιξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η τελευταία δεκαετία ήταν η πιο θερμή περίοδος κατά τη διάρκεια των τελευταίων 170 ετών και έχουμε τρία κύρια αέρια του θερμοκηπίου που συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό σε αυτήν την εξέλιξη: το διοξείδιο του άνθρακα, το μεθάνιο και το οξείδιο του αζώτου, οι τιμές των οποίων έχουν σπάσει όλα τα ρεκόρ πλέον. Επομένως, η υπερθέρμανση του πλανήτη σηματοδοτείται από την αύξηση των ακραίων μετεωρολογικών φαινομένων.

Και το θλιβερό της υπόθεσης, είναι ότι παρά τις προσπάθειες και τη θέσπιση συνθηκών και νόμων για το περιβάλλον που εφαρμόζει η πλειοψηφία των κρατών ήδη εδώ και χρόνια, δεν είναι μια εύκολα αναστρέψιμη διαδικασία, καθώς η φύση θέλει υπερβολικά πολύ χρόνο για να επανέλθει. Συνεπώς, αυτό που δυστυχώς εκτιμάται είναι ότι, στο άμεσο μέλλον θα έρθουμε αντιμέτωποι με πολλά ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα που θα τροφοδοτούνται από επίπεδα-ρεκόρ αυτών των αερίων και άλλων προαναφερθέντων παραγόντων, που έχουν συσσωρευτεί.

Υπάρχει όμως ακόμα ελπίδα. Η πρωταρχική λύση σε όλο αυτό, είναι οι νέες διεπιστημονικές προσεγγίσεις εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού, ικανού να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των σύγχρονων προβλημάτων σε κάθε επίπεδο έρευνας, διοίκησης και τομέα δραστηριότητας και στη συνέχεια, μέσα από πολλές και διάφορες δράσεις της πολιτείας, να μπορέσει να αναπτύξει ο καθένας μας ξεχωριστά περιβαλλοντική συνείδηση κι ευθύνη, ώστε να επιβραδύνουμε αυτήν την εξέλιξη και να περιορίσουμε σημαντικά τις συνέπειές της και να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι να τις αντιμετωπίσουμε.

Σε παρακολουθούμε μέσω της συχνότητας της ΕΡΤ στο μετεωρολογικό δελτίο. Ασχολείσαι με κάτι άλλο αυτό το διάστημα που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;

Δεδομένης της κατάστασης που βιώνουμε, δεν υπάρχει δυστυχώς η δυνατότητα να ασχοληθούμε με όσα θα θέλαμε ή όσα συνηθίζαμε. Σίγουρα, όταν με το καλό περάσει όλο αυτό, θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξουν ξανά περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης, τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική – κοινωνική μας ζωή, θα ανακτήσουμε τους ρυθμούς μας και θα έχουμε όλοι μια πιο παραγωγική καθημερινότητα. Παρόλα αυτά, ακόμα υπό αυτές τις συνθήκες, έχω τη δυνατότητα να γεμίζω δημιουργικά τον χρόνο μου, αφενός γιατί είμαι από τους τυχερούς που συνεχίζουν να εργάζονται αυτό το διάστημα και αφετέρου, έχω περισσότερο χρόνο να ασχοληθώ με το μεταπτυχιακό μου πάνω στη διαχείριση καταστροφών και κρίσεων που αφορούν τον άνθρωπο και το περιβάλλον και νομίζω δεν υπάρχει πιο επίκαιρο από αυτό.

Πόσο σε επηρέασαν τα 2 lockdown σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο;

Όπως ανέφερα, νιώθω τυχερή όσον αφορά τα επαγγελματικά μου, καθώς αφού συνεχίζω να εργάζομαι δε με επηρέασε ουσιαστικά, αν εξαιρέσεις βέβαια κάποιες «τεχνικές δυσκολίες» που έχω να αντιμετωπίσω στο 2ο όπως την αδιάλειπτη χρήση μάσκας στον χώρο εργασίας η οποία αν και απαραίτητη δεν είναι νομίζω ευχάριστη για κανέναν και πέρα από αυτό καθιστά λίγο δύσκολη την επικοινωνία των καιρικών πληροφοριών στους τηλεθεατές. Επιπλέον, μου έχει στερήσει για αρκετό διάστημα την αμεσότητά μου με το κοινό, καθώς αναγκάζομαι να δουλεύω εξ’ αποστάσεως για λόγους πρόληψης και προστασίας των πολύ κοντινών μου ανθρώπων, μέχρις ότου να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων και η διασπορά και να είναι κάπως ασφαλέστερο.

Από την άλλη, σε προσωπικό επίπεδο το βιώνω εξαιρετικά δύσκολα, όπως όλοι μας. Δεν είναι καθόλου εύκολο να παρακολουθείς συνεχώς δυσάρεστα στις ειδήσεις, να βλέπεις ανθρώπους να υποφέρουν, να χάνουν τη δουλειά τους και πολύ χειρότερα, τη ζωή τους… Να βλέπεις στα μάτια των γύρω σου θλίψη, φόβο, απόγνωση. Να φοβάσαι κι εσύ ο ίδιος, όχι μόνο για τον εαυτό σου, αλλά και για τους δικούς σου και να μη μπορείς να τους αγκαλιάσεις. Να μην έχεις τη δυνατότητα να κάνεις απλά καθημερινά πράγματα που σε ευχαριστούν. Όλα αυτά, με έχουν επηρεάσει ψυχολογικά σε μεγάλο βαθμό. Είναι όμως πολύ σημαντικό, να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας την κρισιμότητα της κατάστασης, να οπλιστούμε με υπομονή και να ακολουθούμε πιστά όλα τα μέτρα προστασίας, ώστε να καταφέρουμε να βγούμε όσο το δυνατό συντομότερα και ανώδυνα από όλο αυτό και να κερδίσουμε πίσω τις ζωές μας.

Τι περιλαμβάνει η καθημερινή σου ρουτίνα;

Ξυπνάω λόγω δουλειάς πολύ πρωί, γύρω στις 04:30 και όταν τελειώσω από τη δουλειά, διαβάζω για το μεταπτυχιακό και περνάω χρόνο με την οικογένειά μου και το σκυλάκι μου, τη Μπιάνκα. Επίσης, πάω πολύ συχνά για ιππασία. Είναι κάτι που κάνω από 6 χρονών και το λατρεύω! Έκανα πολλά άλλα, όπως χορό, κιθάρα, τραγούδι, τα οποία όμως δυστυχώς άφησα στην πορεία, λόγω περιορισμένου χρόνου εξαιτίας των σπουδών και της δουλειάς αργότερα, αν και αυτήν την περίοδο άρχισα να ασχολούμαι και πάλι πιο ενεργά με το τραγούδι που αποτελεί επίσης μεγάλη μου αγάπη. Φυσικά, υπό φυσιολογικές συνθήκες θα περνούσα αρκετό χρόνο και με τους φίλους μου, αλλά δυστυχώς αυτό δε μπορεί να γίνει στην παρούσα φάση και είναι κάτι που πραγματικά μου λείπει…

Έχεις κάποια πρότυπα στη ζωή σου;

Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ποτέ άλλο πρότυπο, πέρα από τους αγαπημένους μου γονείς, στους οποίους έχω τεράστια αδυναμία! Αν και τα επαγγέλματα των γονιών μου δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενό μου και ούτε με επηρέασαν σχετικά με το τι να ακολουθήσω, είναι για εμένα οι πιο σημαντικοί άνθρωποι καθώς με δίδαξαν τα πιο σημαντικά. Μου μετέδωσαν τις αξίες, τη φιλοσοφία και την ανάγκη να καλλιεργήσω τον εαυτό μου, να εξελιχθώ σαν άνθρωπος, να έχω όνειρα και στόχους τους οποίους να προσπαθώ να τους πραγματοποιώ πάντα με ταπεινότητα και σύνεση. Να πατάω στη Γη, να είμαι όσο το δυνατόν ανεξάρτητη και να μπορώ να σταθώ κοινωνικά, προσωπικά, επαγγελματικά με την αξία μου, βασιζόμενη στον εαυτό μου, στις δικές μου δυνάμεις. Να έχω όρια, να σέβομαι, να μην εκμεταλλεύομαι και να πατάω επί πτωμάτων για να προχωρήσω. Να είμαι ακέραιη και να μη διαπραγματεύομαι την αλήθεια μου για κανέναν και τίποτα. Και το πιο σημαντικό, μου έμαθαν να συμπονώ, να συγχωρώ και κυρίως, να δίνω αγάπη. Υπάρχει κάτι πιο ουσιαστικό από τα παραπάνω ή κάποιος άνθρωπος που θα μπορούσα να θαυμάσω περισσότερο…;

Τι είναι αυτό που βάζεις πάνω απ’ όλα και δεν το διαπραγματεύεσαι;

Την αξιοπρέπεια και την ειλικρίνειά μου, η οποία δε σου κρύβω ότι φαινομενικά μου έχει στοιχήσει πολλές φορές. Τονίζω όμως το «φαινομενικά», γιατί αν επικεντρωθούμε στην ουσία, όσοι δεν αντέχουν την αλήθεια σου και αυτό που πραγματικά είσαι και σκέφτεσαι, εν τέλει αποτελεί δώρο να σε απαλλάσσουν από την παρουσία τους.  

Τι πιστεύεις είναι αυτό που σε κερδίζει στους ανθρώπους;

Η ειλικρίνεια.

Νιώθεις ευτυχισμένη;

Ναι, νιώθω ευτυχισμένη κι αυτό έχει να κάνει με τον τρόπο που σκέφτομαι. Κάθε μέρα και περίοδος της ζωής μας έχει τις δύσκολες αλλά και τις όμορφες στιγμές της. Είναι σημαντικό να μην τις αψηφάς, αλλά να χαίρεσαι ο,τιδήποτε θετικό συμβαίνει μέσα στη μέρα σου και στο τέλος της, να εστιάζεις εκεί κι όχι μόνο στα προβλήματα που είχες να αντιμετωπίσεις. Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις συχνά απολογισμό, αναγνωρίζοντας και εκτιμώντας τα καλά της ζωής σου.

Η ευτυχία, είναι επιλογή, είναι στάση ζωής. Δεν είναι τα προβλήματα που περιμένεις να εξαφανιστούν, τα όνειρα που περιμένεις να πραγματοποιηθούν, ούτε το θαύμα που περιμένεις να συμβεί. Αν καταφέρουμε να σκεφτόμαστε έτσι, θα έχουμε μεγαλύτερη αισιοδοξία και δύναμη, θα νιώθουμε πιο γεμάτοι και ικανοποιημένοι. Το σύμπαν «ακούει»… γιατί κι εμείς είμαστε μέρος του και αλληλεπιδρούμε ενεργειακά με ό,τι περιλαμβάνεται σε αυτό. Αν λοιπόν εκπέμπουμε θετική ενέργεια, ακόμα και τα θαύματα είναι πιθανότερο να συμβούν…!

Αν είχες να κάνεις μόνο μια ευχή για το 2021, ποια θα ήταν αυτή;

Καταρχάς, εύχομαι το αυτονόητο. Να έχουμε πάνω απ’ όλα υγεία και να μη κινδυνεύσουν άλλες ζωές από την πανδημία. Πέρα από αυτό όμως, εύχομαι όλες αυτές οι δυσκολίες που βιώνουμε να μας γίνουν ένα πολύτιμο μάθημα. Να μας αφυπνίσει, ώστε να αναγνωρίσουμε και να εκτιμήσουμε τα σημαντικά. Να δείχνουμε περισσότερο σεβασμό στη ζωή, τον συνάνθρωπο, τα ζώα, το περιβάλλον. Να γίνουμε όλοι πιο ανθρώπινοι. Να μη χαρίζουμε πόνο, αλλά αγάπη… Να πάψουμε να φοβόμαστε να έρθουμε πιο κοντά στον διπλανό μας. Γιατί, χειρότερο απ’ το να νοσεί το σώμα, είναι να νοσεί η ψυχή και να μην το μοιράζεται με κανέναν…

Όσο για μένα προσωπικά, εύχομαι υγεία και να παραμείνουν όλα τα καλά που έχω στη ζωή μου. Αν έχω αυτά τα δυο, τα υπόλοιπα είναι στο χέρι μου να τα προσπαθήσω.

Το Facebook & Instagram της Πάττυ Σπηλιωτοπούλου

Καλές γιορτές σε όλους! Την Πάττυ, μπορείτε να την παρακολουθείτε στην ΕΡΤ1, καθημερινά στις 07:00 το πρωί στην εκπομπή «Από τις Έξι», και στην εκπομπή «Συνδέσεις» και το δελτίο ειδήσεων των 12:00, όταν υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα.

Instagram

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης της Πάττυ (Παναγιώτας) Σπηλιωτοπούλου συνεργάστηκαν: Στην επιμέλεια η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης ενώ στην σύνταξη των ερωτήσεων ο Γιάννης Μπιτζούνης. Φωτογραφία: Nickos IV Photography. Τα μαλλιά της Πάττυ Σπηλιωτοπούλου επιμελήθηκε το κομμωτήριο “Παναγιωτοπούλου” στη Γλυφάδα.. Ευχαριστούμε την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου για την συνέντευξη.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Νίκος Παπάζογλου, ο τραγουδοποιός, ο “εργάτης”, Ο “Ινδιάνος” της Ελληνικής μουσικής.

Ο Μουσικός, ο ερμηνευτής, αλλά και δισκογραφικός παραγωγός. Με ένα κόκκινο φουλάρι πάντα στις εμφανίσεις του επί σκηνής έδωσε την ευκαιρία να τον χαρακτηρίσουν ως τον "Ινδιάνο" Της...

Υπόθεση: Γυναικεία έξοδος στην κοινωνία του σήμερα.

Η έξοδος από ουσιαστικό γένους θηλυκού στην καθημερινή της...

Οι ανθρώπινες σχέσεις σήμερα.

Ανθρώπινες σχέσεις... Μια έννοια, δύο λέξεις, πολλές ερμηνείες και...

- New Post & Article Archive