ΑρχικήΣυνεντεύξειςPeopleΠηνελόπη Αναστασιάδου: "Πρέπει να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να σε αποδέχεται και να αγαπάς και τα στραβά...

Πηνελόπη Αναστασιάδου: “Πρέπει να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να σε αποδέχεται και να αγαπάς και τα στραβά σου”

"Μέσα από την συνέντευξη της θα μας μιλήσει για το πως άλλαξε τρόπο ζωής"

Η Πηνελόπη Αναστασιάδου είναι μια αισιόδοξη νότα που βρίσκεται στον κόσμο του Youtube εδώ και 3,5 χρόνια. Ξεκίνησε από μια μικρή παρέα και τώρα έχει φτάσει τους 36 χιλιάδες followers. Μας μιλάει για το πώς άλλαξε τρόπο ζωής, το Youtube και μας εμπνέει.

Διαβάστε την συνέντευξη της Πηνελόπης Αναστασιάδου

Στο κανάλι σου μιλάς αρκετά για την διατροφή, πότε όμως έφτασες εσύ στο στάδιο που είπες πως κάτι δε πάει καλά με την εμφάνιση μου, δε νιώθω καλά πρέπει να αρχίσω να προσέχω;

Ένιωσα βασικά πως δε μου ταιριάζει αυτό το σώμα που έχω, γιατί μπορεί να έχεις παραπάνω κιλά και να μη σε πειράζει, εγώ δεν ένιωθα ο εαυτός μου μέσα σε αυτό το σώμα. Ήθελα εκτός αυτού να με φροντίσω λίγο παραπάνω, γιατί ήξερα ότι όταν φροντίζεις τον εαυτό σου αυτό βγαίνει προς τα έξω. Είχα συνειδητοποιήσει ότι τα κιλά μου ήταν σε μια κατάσταση «γιογιό», ανεβοκατέβαιναν γιατί έκανα δίαιτα και η δίαιτα παχαίνει, στερούσα από τον εαυτό μου πράγματα με αποτέλεσμα να τρελαίνομαι και να τα θέλω ακόμα περισσότερο και δε μπορούσα να βρω ισορροπία. Έτσι κατάλαβα ότι αυτό δε λειτουργεί και έπρεπε να γίνει κάτι διαφορετικό αυτή την φορά, άρχισα να διαβάζω, να μαθαίνω πως επηρεάζει κάθε διατροφή το σώμα μας, άρχισα να κοιτάω την ποιότητα και άνοιξε ένας καινούργιος κόσμος, δεν είχε γυρισμό.

Η Πηνελόπη Αναστασιάδου είναι στο Youtube εδώ και 3,5 χρόνια

Την περίοδο που έκανες τις δίαιτες, επισκέφτηκες κάποιον διατροφολόγο ή τις έκανες με ότι γνώσεις είχες και με αυτά που διάβαζες;

Όχι, αν είχα επισκεφθεί διατροφολόγο θα είχα αποκτήσει μια διατροφική παιδεία πολύ νωρίτερα, θα είχα γλιτώσει πολύ ταλαιπωρία σωματική και ψυχική και δε θα είχα ταλαιπωρήσει και τον μεταβολισμό μου. Επίσης θα είχα μάθει πώς να συντηρώ τα κιλά που χάνω γιατί δεν έχει νόημα να τα χάνεις και να τα παίρνεις πίσω γιατί ο τρόπος ζωής σου είναι λάθος.

Πότε ήρθε λοιπόν η στιγμή που είπες τέλος, αλλάζω τρόπο ζωής;

Βασικά μετά τις πανελλήνιες πήρα κάποια κιλά και απλά είπα πρέπει να χάσω κιλά. Μετά άρχισε να μου μπαίνει στο μυαλό ότι θέλω μια καλή ποιότητα ζωής, δε θέλω να κουράζομαι, να νιώθω ωραία. Αυτό ήρθε αφού άρχισα να χάνω κιλά και να νιώθω ωραία μέσα στο σώμα μου και είπα δε θέλω να με ξανά ταλαιπωρήσω έτσι, δε θέλω να ξανακάνω δίαιτα. Αρχίζοντας δηλαδή να ψάχνω πώς να τρέφομαι σωστά για να μη ξανά παχύνω, το αγάπησα, γιατί πριν είχα στο μυαλό μου πως διατροφή είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και ανυπομονούσα πότε θα τελειώσει, για να ξαναφάω κανονικά, δηλαδή ανθυγιεινά. Μετά λοιπόν αυτό το κανονικά ήταν να τρώω θρεπτικά. Με στεναχωρεί τώρα να ακούω κόσμο να λέει άντε να τελειώσω την δίαιτα να φάω κανονικά. Για τον καθένα πιστεύω είναι ένα ταξίδι μέχρι να νιώσει έτοιμος, σιγά σιγά, δεν είναι ότι μια μέρα ξυπνάς και λες θα αλλάξω ζωή.

Το YouTube το άρχισες όταν συνέβαινε αυτή η αλλαγή στη ζωή σου σωστά;

Ναι είχα ξεκινήσει με θέματα που ήθελα να τα συζητήσω με κάποιον, γιατί τότε ήταν πολύ μικρό το κοινό, ουσιαστικά μια παρέα ήμασταν, με συγκεκριμένα άτομα που έβλεπαν. Επειδή λοιπόν ήταν μια παρέα και μένα ότι μου ερχόταν το έλεγα. Μετά επειδή είχα αυτή την ιστορία με τα κιλά είπα να την μοιραστώ και ότι καινούργιο ανακαλύπτω είτε είναι μαγαζάκι με τρόφιμα είτε ένα καινούργιο είδος γυμναστικής θα το μοιράζομαι εγώ, θα μου λένε αυτοί και θα εμπνεόμαστε.

Οπότε σου ήταν πιο εύκολο να μιλήσεις για τα κιλά σου;

Ναι δε περίμενα ότι θα πάρει 200.000 προβολές, για κανένα λόγο. Άμα το ήξερα θα το είχα κάνει λίγο πιο προσεγμένο.

“Πιστεύω πως ο καθένας πρέπει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί, και αν αισθάνεσαι πως κάποιος κάνει κάτι λάθος να του δείξεις με τις δικές σου πράξεις τι θεωρείς εσύ καλύτερο”

Μετά από όλα αυτά, ποια η σχέση σου σήμερα με την αυτοβελτίωση;

Εννοείται πιστεύω πως ο καθένας πρέπει να κάνει δουλειά με τον εαυτό του. Είναι στενάχωρο να βλέπω τριαντάχρονους να μην έχουν δουλέψει καθόλου με τον εαυτό τους και να πηγαίνουν όλες τους οι σχέσεις στραβά, γιατί από εκεί ξεκινάνε και τελειώνουν όλα. Πρέπει να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να σε αποδέχεται και να αγαπάς και τα στραβά σου, είναι μια επίπονη διαδικασία, αλλά θέλει προσπάθεια αλλά δε γίνεται αλλιώς. Σίγουρα λοιπόν με ενδιαφέρει, προέχει για μένα αυτό από το να έχω το τέλειο σώμα.

Η σχέση σου με την γυμναστική, επειδή ξέρω πως δεν ήταν πάντα καλή, πως άλλαξε;

Την μισούσα. Παλιότερα είχα περισσότερα κιλά και μου είχε μείνει από το σχολείο, επειδή ήμουν αυτό το παιδάκι που δε τα πάει καλά με τα αθλήματα και είναι αυτό που λένε πως στην παιδική ηλικία χτίζονται όλα τα κόμπλεξ. Έτσι έλεγα πως δε θα κάνω ποτέ γυμναστική και ήμουν από τα άτομα που γελούσαν με τα γυμναστήρια στην παρέα. Όταν όμως έχασα τα κιλά, άρχισα να περπατάω και να βλέπω πως μπορώ ήθελα να κάνω κάτι παραπάνω. Πήγα λοιπόν στο γυμναστήριο και γνώρισα υπέροχους γυμναστές που με πίστεψαν από την πρώτη μέρα και με καθοδηγούσαν. Οπότε έχει σημασία και ποιους ανθρώπους θα συναντήσεις. Αλλά παίρνει καιρό, δε γίνεται σε μια μέρα, θέλει υπομονή.

Αυτό μόνο δε μου αρέσει που έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να κρίνουμε τόσο πολύ τις επιλογές του άλλου αντί να κοιτάμε εμάς

Πως νιώθεις που σε παρακολουθούν πολλές, τι συμβουλές θα έδινες για να μάθουν στα παιδιά τους να τρέφονται σωστά από μικρά;

Δεν είμαι διατροφολόγος, αλλά θεωρώ πως είναι ωραίο να τρέφονται μαζί για να έρχεται το παιδί σε επαφή με τα τρόφιμα και να μη του φαίνονται ξένα. Άμα μπουν σε μια διαδικασία να φτιάχνουν σαλατούλες, υγιεινά φαγητά εκπαιδεύονται και όταν το παιδί έχει φτιάξει κάτι μόνο του είναι διατεθειμένο να το δοκιμάσει. Επίσης θεωρώ σημαντικό να μην επιβραβεύουμε τα παιδιά με φαγητό, γιατί μετά το συνδέουν συναισθηματικά, ούτε να τα πιέζουμε να το φάνε όλο, για να αποκτήσουν μια ενστικτώδη σχέση με το φαΐ.

Ποια η γνώμη σου όμως για τον φόβο που υπάρχει με το να επισκεφτείς έναν διατροφολόγο ή ίσως έναν ψυχολόγο;

Ο διατροφολόγος είναι λίγο πιο απενοχοποιημένος, αλλά θεωρούμε πως μπορούμε μόνοι μας και το ζήτημα είναι το θερμιδικό ισοζύγιο και τα κιλά. Όσο για τον ψυχολόγο θεωρώ πως πρέπει όταν πηγαίνουμε να το λέμε, πολύ απενοχοποιημένα για να καταλάβει ο κόσμος πως δε χρειάζεται να έχεις κάποιο σοβαρό ψυχικό θέμα. Όλοι το χρειαζόμαστε είναι αυτό που λέγαμε πριν όσο περισσότερη δουλειά κάνεις με τον εαυτό σου τόσο υγιή σχέση θα έχεις με τους άλλους και θα ανακαλύψεις πράγματα για τον εαυτό σου που ίσως να τα ανακάλυπτες σε πέντε χρόνια.

Μιας που μιλάω συχνά για την οικολογία, θα ήθελα να σε ρωτήσω ποια είναι η δική σου σχέση με αυτή;

Σίγουρα με νοιάζει και αν ανάμεσα σε δύο επιλογές μπορείς να κάνεις την πιο οικολογική σαφώς και θα την κάνεις. Δε μου αρέσει όμως όταν κάποιος έχει ένα πλαστικό καλαμάκι να πέσουμε να τον φάμε, καλώς ή κακώς δε θα κριθεί από αυτό το μέλλον του πλανήτη, είναι πολύ πιο βαθύ το θέμα. Αυτό μόνο δε μου αρέσει που έχουμε φτάσει σε ένα σημείο να κρίνουμε τόσο πολύ τις επιλογές του άλλου αντί να κοιτάμε εμάς. Πιστεύω πως ο καθένας πρέπει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί, και αν αισθάνεσαι πως κάποιος κάνει κάτι λάθος να του δείξεις με τις δικές σου πράξεις τι θεωρείς εσύ καλύτερο.

Από τα πρώτα βίντεο της Αναστασιάδου

STORYTIME: Πως έχασα 20 κιλά 🌯❌

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης της Πηνελόπης Αναστασιάδου συνεργάστηκαν: Στην επιμέλεια η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης ενώ στην σύνταξη των ερωτήσεων η Αγάπη Επιτρόπου. Ευχαριστούμε την Κ. Πηνελόπη Αναστασιάδου για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

- Ετικέτες & Κοινοποίηση

- Σχετική Αρθρογραφία

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Ποιοι κάνουν Bullying στα σχολεία;

Όλο και συχνότερα ακούμε τον όρο "bullying" και όχι αδίκως καθώς τα τελευταία χρόνια παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην Ελλάδα. Όμως λίγοι...

Οι δικοί μας σούπερ ήρωες κρατούσαν κιμωλία.

Θυμίσου εσύ, ναι εσύ, που διαβάζεις αυτό το άρθρο...

Γράψε το άρθρο σου, έλα στην παρέα μας.

Η ομάδα του Young People.gr σας καλεί να ενταχθείτε...

About Us

- New Post & Article Archive