Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021
15 C
Athens
Αρχική Συζητήσεις Απόψεις Πολιτισμός, Τεχνολογία, Κορωνοϊός.

Πολιτισμός, Τεχνολογία, Κορωνοϊός.

Γράφει η Γεωργία Παράσχου. Διευθύντρια Πολιτισμού και Νεολαίας Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Write

Write your own article

About Us

Meet Οur Τeam

Μέσα σε δύσκολες περιόδους, όπως η τελευταία περίπτωση της πανδημίας του κορωνοϊού, η τεχνολογία βρήκε τον τρόπο να φέρει τον πολιτισμό γρήγορα και με ασφάλεια στο σπίτι μας. Υπάρχει άμεση συσχέτιση του πολιτισμού με την ψηφιοποίηση καθώς τα νέα ψηφιακά μέσα είναι σε θέση να προωθήσουν και να ενδυναμώνουν τον πολιτισμό προωθώντας την πολιτιστική μας κληρονομιά σε όλο τον κόσμο. Η σχέση  κάθε λαού με άλλους Πολιτισμούς, είναι ένα τόσο ωραίο ταξίδι, με πολλούς και ενδιαφέροντες σταθμούς, το οποίο η τεχνολογία το βοηθά να γίνεται πιο ομαλό, πιο ασφαλές και πιο γρήγορο.

Τα βήματα που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες θα πρέπει να γίνουν βάση για το μέλλον μας, ώστε σε αυτή να στηριχθούμε, να εξελιχθούμε και να εκλάβουμε τη τεχνολογία ως σύμμαχο ανάδειξης και προώθησης της Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Μην ξεχνάμε πως δεν είναι μόνο οι νέες γενιές που έχουν αγκαλιάσει τα νέα ψηφιακά εργαλεία αλλά όπως διαφαίνεται και οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ως παράδειγμα ψηφιακές θεατρικές παραστάσεις, προβολή μουσικών θεατρικών έργων, παραγωγές Οπερας, ψηφιακές περιηγήσεις στα Ελληνικά μουσεία καθώς και ψηφιοποίηση πληθώρα αρχείων που αφορούν σε Έλληνες συγγραφείς και ποιητές.

Γράφει η Γεωργία Παράσχου, Διευθύντρια Πολιτισμού και Νεολαίας Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Follow us on social media

Message

"Όταν θέλουμε μόνο ή κυρίως να είμαστε αρεστοί στους άλλους, χάνουμε την ακεραιότητά μας και τη δυνατότητα να συνδεθούμε πλήρως με το εν δυνάμει μας"

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Το ζήτημα είναι να μάθουμε να νιώθουμε καλά με αυτό που είμαστε, γεμάτοι ατέλειες αλλά και με μια απίστευτη δύναμη να υλοποιούμε, αν πραγματικά το θελήσουμε..."

Μυριέλλα

Ηθοποιός

Σχετική Αρθρογραφία

Αρθρογραφία | Συνεντεύξεις | Τέχνες | Ραδιόφωνο