ΑρχικήΣυνεντεύξειςΚαλλιτέχνεςΣίλια Κατραλή: "Αυτή η έλλειψη προσανατολισμού δε χρειάζεται να μας τρομάζει, ίσως είναι απλά η απαρχή της...

Σίλια Κατραλή: “Αυτή η έλλειψη προσανατολισμού δε χρειάζεται να μας τρομάζει, ίσως είναι απλά η απαρχή της αγάπης”

"Λίγα λόγια της τραγουδίστριας για τη νέα της δισκογραφική δουλειά με τίτλο "ελεύθερο κάμπινγκ""

Η Σίλια Κατραλή Μινωτάκη σε αυτή τη συνέντευξη, που δέχθηκε να μας δώσει, μιλάει για τη δισκογραφική της δουλειά που ονομάζεται «Ελεύθερο Κάμπινγκ» και για την διασκευή του τραγουδιού «Χαμογέλα», το οποίο συμπεριλήφθηκε στον δίσκο και έγινε αγαπητό από τον κόσμο σε αυτή τη νέα του εκτέλεση.

Δύο λόγια για την Σίλια Κατραλή για όσους δεν τη γνωρίζουν: Η Σίλια Κατραλή Μινωτάκη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 8 Σεπτεμβρίου του 1994 και είναι συγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτρια, απόφοιτη της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής “Ίασμος” του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Έχει γράψει το μυθιστόρημα “Διάσπαση Προσευχής” (εκδ. Ηρόδοτος) και διάφορα ποιήματά τα οποία έχουν επίσης δημοσιευθεί. Μόλις στα 26 της, η Σίλια έχει κάνει αισθητή τη παρουσία της στον καλλιτεχνικό χώρο και όσοι παρακολουθήσουν έστω και λίγο τη δουλειά της τότε σίγουρα θα υποστηρίξουν πως η καλλιτεχνική της φύση θα μας απασχολήσει έντονα και ευχάριστα τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Σίλιας Κατραλή Μινωτάκη

Όπως συνηθίζω συχνά να λέω, οι επιτυχίες μας είναι οι άλλοι

Ο τίτλος της νέας δισκογραφικής σας δουλειάς είναι «Ελεύθερο Κάμπινγκ». Πως θα χαρακτηρίζατε το ύφος του άλμπουμ; Υπάρχει κάποια ιστορία, κάποια συνοχή στα τραγούδια ή είναι όπως το λέει ο τίτλος, ελεύθερα σαν ελεύθερο κάμπινγκ;

Νομίζω όλα έχουν λίγο πολύ ένα θεατρικό – σαρκαστικό στοιχείο διότι αυτός είναι ο τρόπος που γράφω πάνω κάτω. Ύπάρχει μια κεντρική ιδέα γύρω από το άλμπουμ η οποία πλαισιώθηκε με τις ενορχηστρώσεις του Βαγγέλη Καραπέτρου και την καλλιτεχνική επιμέλεια του Νικόλα Αδέσποτου. Έτσι, σε ολόκληρο το άλμπουμ υπάρχει θαρρώ μια συνοχή, μια συνέχεια.

Ακούσαμε το «Χαμογέλα» με έντονη τζαζ και θεατρική διάθεση. Θα μας πείτε πως και γιατί επιλέξατε να διασκευάσετε αυτό το κομμάτι;

Νομίζω πως πρόκειται για ένα τραγούδι που έχει ακόμη πολλά να πει. Βρίσκεται θέλω να πω περισσότερο από ποτέ στην εποχή μας.Αντιμετωπίζοντας το από μία άλλη οπτική, πιο απαλή βρήκα πάνω του σημάδια της δίκης μου της γενιάς, ενώ το ίδιο το τραγούδι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1993. Αντιλήφθηκα την ιστορία του σαν μια εσωτερική ιλαροτραγωδία που εξελίσσεται κατά τη διάρκεια μιας ενηλικίωσης του εαυτού ή και μιας επομενης. Στο τέλος κατέληξα πως όλη αυτή η έλλειψη προσανατολισμού όμως δεν χρειάζεται να μας τρομάζει, ίσως να είναι απλά η απαρχή της αγάπης.

Στο «Χαμογέλα» συμμετέχετε και στο βίντεο κλιπ. Συνδυάζετε δηλαδή την ιδιότητά σας ως ηθοποιός με αυτή της τραγουδίστριας, πόσο βοήθησε αυτό στο συνολικό αποτέλεσμα;

Είδα το βίντεο κλιπ σα διαδικασία όχι σαν αποτέλεσμα. Αυτό όμως είναι κάτι που θα το εντοπίσουν οι θεατές. Λοιπόν βοήθησε;

Το βίντεο κλιπ μας άρεσε πολύ. Θα θέλατε να μας πείτε δύο λόγια σχετικά με τη συνεργασίας με την Έφη Γούση; Μιας και ήταν η σκηνοθέτις του βίντεο κλιπ.

Το βίντεο το οργανώναμε καιρό πριν το γύρισμα. Υπήρχε πολύ ξεκάθαρη γραμμή στη μορφή που θέλαμε να έχει. Η Έφη πήρε όλο αυτό και το έκανε εικόνα. Μια ιστορία υπαινικτική και σαρκαστική, με την ευαισθησία και την υπερρεαλιστική  υπόσταση που της αξίζει. Ήταν μια πολύ όμορφη συνεργασία σε ένα δρόμο κοινό που άξιζε να τον περπατήσουμε.

Αισθάνομαι την ανάγκη να βουτάω στα βαθιά με θάλασσα ή και χωρίς

107.000 προβολές μέσα σε ένα μήνα για το «Χαμογέλα» και πολλά θετικά σχόλια. Τι λέει για εσάς αυτό; Πως το εκλαμβάνετε;

Χαίρομαι που άρεσε αυτή η νέα οπτική πάνω στο κομμάτι. Νομίζω πως η ανταπόκριση αυτή είναι ένα συλλογικό δημιούργημα. Όπως συνηθίζω συχνά να λέω, οι επιτυχίες μας είναι οι άλλοι.

Η δισκογραφική δουλειά του Ελεύθερου κάμπινγκ ήταν ένα στοίχημα για εσάς; Μιας και υπογράφετε με στίχους τα περισσότερα τραγούδια.

Στοίχημα, απερισκεψία, μια καινούργια τρέλα, δεν έχω καταλήξει ακόμη. Γενικά νομίζω πως είναι μια δουλειά ολοκληρωμένη με συνέχεια, με παλμό, με ειλικρίνεια και αγάπη.

Συγγραφέας, σεναριογράφος, ηθοποιός, τραγουδίστρια, και μόλις 26 ετών. Πως νιώθετε που στα 26 σας έχετε ήδη συμμετάσχει σε πολλούς τομείς του καλλιτεχνικού χώρου;

Μπερδεμένη, ημιτελής, κάποιες φορές αισιόδοξη. Πιθανόν να ήταν πιο έξυπνη επιλογή να ανοίξω ένα μεζεδοπωλείο σε κάποιο νησί. Αλλά μιας που ήρθαν έτσι τα πράγματα αισθάνομαι την ανάγκη να βουτάω στα βαθιά με θάλασσα ή και χωρίς.

Σας πήγε καθόλου προς τα πίσω η όλη κατάσταση με τον κορονοιό; Καθυστέρησε κάποια από τα σχέδια σας;

Αν και μπήκα στη διαδικασία να αναρωτηθώ κι εγώ, νομίζω πως τελικά ήταν μια γόνιμη κατάσταση, μία ωφέλιμη περίοδος αγρανάπαυσης.

Ποια τα σχέδια για την επόμενη μέρα; Πού  μπορούμε να σας δούμε;

Ετοιμάζω μια παρουσίαση δίσκου Και κάποια τηλεοπτικά και θεατρικά πράγματα, κορονοϊού επιτρέποντος. Πάντως την επόμενη μέρα συνήθως νικάει το καλό.

Βίντεο Σίλιας Κατραλή “Χαμογέλα”

Σίλια Κατραλή - Χαμογέλα

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης της Σίλιας Κατραλή Μινωτάκη συνεργάστηκαν: Στην επιμέλεια η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης ενώ στην σύνταξη των ερωτήσεων Ο Θανάσης Τσιωλης. Ευχαριστούμε την Κ. Σίλια Κατραλή Μινωτάκη για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Μητέρα, μια λέξη χίλιες έννοιες.

Είναι ευρέως γνωστό πως μια μητέρα έχει πολλές ιδιότητες, γι’αυτό και χαρακτηρίζεται ως “η πιο δύσκολη δουλειά”. Η μέριμνα ενός παιδιού αποτελεί πρωταρχικό ρόλο στην ζωή μιας...

Δύο τόσο διαφορετικά γράμματα, και όμως γραμμένα από το ίδιο πρόσωπο.

Όταν ενημερώθηκα ότι υπάρχει αυτή η στήλη σκέφτηκα πως ήταν...

Καμία απόσταση δεν εμποδίζει την αληθινή επιθυμία.

Οι σχέσεις ανέκαθεν περνούσαν από δοκιμασίες. Μία από αυτές...

- New Post & Article Archive