Τη γνωρίσαμε μέσα από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες όπου μάγεψε το ελληνικό και τουρκικό κοινό, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που την έχουμε απολαύσει στο θεατρικό σανίδι. Ο λόγος για την Ρόμυ Βασιλειάδη, η οποία στην συνέντευξή της στο young People μιλάει για την υποκριτική, τη συγγραφή αλλά και για το μέλλον το οποίο όπως είπε μας επιφυλάσσει εκπλήξεις.
Διαβάστε την συνέντευξη της Ρόμυ Βασιλειάδη στο Young People.gr
Κ. Βασιλειάδη σας έχουμε δει στο θεατρικό σανίδι αλλά και σε μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές σε Ελλάδα και Τουρκία. Θα ήθελα λοιπόν να μας πείτε τι είναι αυτό που σας κερδίζει θέατρο ή τηλεόραση;
Το θέατρο έχει μια αμεσότητα με τον θεατή (τον κερδίζεις ή τον χάνεις). Αγκαλιάζει και αποδίδει την ζωντανή πραγματικότητα μόνο με όσα μέσα διαθέτει η ανθρώπινη ύπαρξη, με τις χειρονομίες , τον λόγο καθώς και με τον διάλογο. H τηλεόραση από την άλλη είναι ένα μέσω που κοινωνεί, ένα μέσο για όλους. Όλοι κάνουν τηλεόραση πια, ακόμα και οι κρέμες.
Στην Ελλάδα του σήμερα, της κρίσης και της ανασφάλειας θεωρείτε πως το θέατρο έχει μέλλον;
Το θέατρο πάντα θα έχει μέλλον, είναι κομμάτι του πολιτισμού μας.
Πώς μπορεί ένας νέος ηθοποιός να ανταπεξέλθει στο σύγχρονο δύσκολο περιβάλλον;
Κάνεις δεν είπε πως το θέατρο είναι εύκολο. Ένας νέος ηθοποιός πρέπει να έχει πειθαρχία, στόχους και υπομονή. Θα δεχτείς και άσχημες κριτικές στη πορεία σου μέσα σε αυτό το χώρο, θα πρέπει να έχεις γερό στομάχι. Κλείνεις τα αυτιά και συνεχίζεις.
Η ενασχόληση με την υποκριτική πώς προέκυψε;
Αγαπούσα την υποκριτική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Πάντα έλεγα πως όταν μεγαλώσω θα γίνω ηθοποιός. Έτσι και έγινε!
Τώρα πρωταγωνιστείτε στο έργο “Ύποπτη για τον φόνο μου”. Μιλήστε μας λίγο για την παράσταση, τι είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει κατά τη γνώμη σας;
Το έργο μας διαθέτει όλη την αισθητική και την γοητεία των κλασσικών φιλμ νουάρ. Αν σας αρέσουν το μυστήριο, οι femme fatale γυναίκες, οι σκληροί – κυνικοί τύποι που νομίζουν ότι έχουν τον έλεγχο και στο τέλος γίνονται έρμαια των παθών τους τότε σας διαβεβαιώνω ότι θα σας μαγέψει η παράσταση αυτή. Εμμονές, επιθυμίες και ανεκπλήρωτοι έρωτες υπάρχουν στον υπερθετικό βαθμό στο έργο μας και φέρνουν τα πάνω κάτω. Η μια ανατροπή διαδέχεται την άλλη.
Είναι μια σκοτεινή παράσταση noir αισθητικής που ξεχωρίζει κατά τη γνώμη μου για το καλό σενάριο, την άρτια δεμένη και δομημένη σκηνοθεσία της, τη μουσική της και τους χαρακτήρες της. Ο Βαλεντίνος έριξε πολύ δουλειά και έκανε μεγάλη έρευνα ώστε να αποδώσει όσον το δυνατόν πιο καλά μια εποχή που δεν έχει ζήσει.
Η Άννα Γουόρεν, ο ρόλος που ενσαρκώνετε, τι μπορείτε να μας πείτε για αυτή.
Η Άννα είναι μια μυστήρια γυναίκα, μια δυναμική ύπαρξη που κάθε άντρας θα ήθελε για φίλη, μητέρα, σύντροφο ή ερωμένη του. Μια γυναίκα μυστήριο που μ’ ένα βλέμμα της μπορεί να τα πει όλα. Είναι ο ρόλος που αγάπησα πιο πολύ από όλους όσους έχω παίξει στο θέατρο. Δυναμική αλλά ταυτόχρονα αδύναμη, θύτης αλλά και θύμα. Μια κατηγορία femme fatale που την συναντάς σε ταινίες νουάρ και μπορεί να σε μαγέψει.
Bλέποντας το καστ της παράστασης είναι εντυπωσιακό το πόσοι άνθρωποι συνεργάζεστε για το τελικό αποτέλεσμα. Είναι αρμονική αυτή η συνεργασία, αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι μία θεατρική παράσταση είναι από μόνη της μία δύσκολη και επίπονη διαδικασία;
Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που συνεργάζομαι με αυτή την ομάδα ηθοποιών και φυσικά με τον σκηνοθέτη μας. Θεωρώ πως ο Βαλεντίνος Τσίλογλου έχει πολλά να δώσει και είναι σχολείο για τους νέους ηθοποιούς και όχι μόνο. Σκέφτεται για σένα πριν από εσένα. Είναι όλοι τους εξαιρετικοί και βοηθάει ο ένας τον άλλον μπροστά και πίσω από τη σκηνή.
Είστε παράλληλα και συγγραφέας. Μιλήστε μας για αυτή την πλευρά του εαυτού σας.
Πάντα υπήρχε και αυτή η πλευρά του εαυτού μου ,το να εκφράζομαι πάνω από ένα κομμάτι χαρτί, για μένα είναι ένα είδος ελευθερίας. Κυκλοφόρησα το δεύτερο βιβλίο μου “Πόρτα Νο 12” από τις εκδόσεις ΑΠΑΡΣΙΣ. Το γράψιμο για μένα είναι εκτόνωση. Μεταφέρω εικόνες στα χαρτιά.
Ετοιμάζετε κάτι για το εγγύς μέλλον;
Ναι , σας έχω μία πολύ ωραία τηλεοπτική “έκπληξη”.
Στείλτε ένα μήνυμα στους αναγνώστες του young people.gr
“Με υπομονή και επιμονή όλα γίνονται”.
Λίγα λόγια για την Παράσταση “Ύποπτη για τον φόνο μου”
Η νύχτα ξημέρωσε στην Νέα Υόρκη, αυτό που άφησε πίσω της ήταν ο θάνατος της νεαρής Άννα Γουόρεν (Ρόμυ Βασιλειάδη). Η Άννα, μια γυναίκα όμορφη, επιτυχημένη, ποθητή, με δυναμική προσωπικότητα και έτοιμη να πετύχει με κάθε κόστος, γίνεται η πέτρα του σκανδάλου μιας σκευωρίας, που ο θύτης έχει φροντίσει με αριστοτεχνικό τρόπο να αποκρύψει κάθε στοιχείο του φόνου…
Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης της ηθοποιού Ρόμυ Βασιλειάδη. Στην Επιμέλεια η ομάδα έκφρασης και υλοποίησης ενώ στην σύνταξη των ερωτήσεων ο Ανδρέας Αρβανιτάκης. Ευχαριστούμε την Ηθοποιό Ρόμυ Βασιλειάδη αλλά και τον σκηνοθέτη της παράστασης “Ύποπτη για τον φόνο μου” Βαλεντίνο Τσίλογλου για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.