Παρασκευή, Μάρτιος 22, 2019

Archive

About us

Cookie

Contact

Radio

  • Αρχική
  • Μουσική
  • Radio

Χάρις Αλεξίου, η μεγάλη φωνή.

Το κάθε τραγούδι της ένα νόημα, ένα ταξίδι και η φωνή ο οδηγός. Τράβηξε το ενδιαφέρον μέσα από τα τραγούδια που μόνο αυτή μπορεί να ερμηνεύσει έτσι. Και όλα όσα κατάφερε τα πέτυχε με την αγάπη της για το τραγούδι και την σκληρή δουλεία της.

Radio Young People.gr

Ακούστε Καθημερινά 24 ώρες το 24ωρο, την καλύτερη ξένη μουσική μέσα από το Young People Radio. Μερικά...

Χάρις Αλεξίου, η μεγάλη φωνή.

Η Χάρις Αλεξίου με πραγματικό όνομα Χαρίκλεια Ρουπάκα. Γεννήθηκε στη Θήβα, στις 27 Δεκεμβρίου του 1950. Είναι μία από τις δημοφιλέστερες Ελληνίδες τραγουδίστριες και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ελληνικού τραγουδιού από τη δεκαετία του 70΄. Ένας άνθρωπος που ζει την κάθε στιγμή της ζωής της αλλά κυρίως τις μεγάλες συναυλίες της. Έχει ερμηνεύσει πολλές μεγάλες επιτυχίες διαφορετικών μουσικών στυλ (δημοτικά, ρεμπέτικα, παλιά, σύγχρονα και έντεχνα λαϊκά, μπαλάντες). Έχει συνεργαστεί με  τους μεγαλύτερους τραγουδιστές, μουσικοσυνθέτες και στιχουργούς παλαιότερους και νεότερους, είτε δισκογραφικά, είτε σε μουσικές σκηνές, συναυλίες.

Αξίζει να σημειωθεί το σχόλιο του Στέλιου Καζαντζίδη σε μια από τις συνεντεύξεις του, χαρακτηρίζοντας την φωνή της τραγουδίστριας, ως «μεγάλη φωνή, ότι καλύτερο έχει βγάλει αυτός ο τόπος». Έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις. Η Χάρις Αλεξίου είναι στις πρώτες θέσεις μεταξύ μεγάλων Ελλήνων τραγουδιστών όπως, Γιάννης Πάριος και Γιώργος Νταλάρας κυρίως σε πωλήσεις προσωπικών δίσκων από το 1970 έως και σήμερα σύμφωνα μέσα από έρευνες των ανθρώπων της μουσικής.

Η μουσική πορεία της Αλεξίου. Το 1970 είναι η χρονιά που η 19χρονη Χάρις Αλεξίου πρωτομπαίνει στη δισκογραφία με το τραγούδι «Όταν πίνει μια γυναίκα». Τότε αρχίζει η μεγάλη καριέρα μιας από τις καλύτερες Ελληνίδες τραγουδίστριες. Κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 70΄ερμήνευσε πολλές ελληνικές επιτυχίες και συμμετείχε σε πολλούς δίσκους διαφορετικών σύνθετων και στιχουργών. Για την ακρίβεια το 1979 ηχογραφεί προσωπικό δίσκο με την εξαίρετη  μπαλάντα «Όλα σε θυμίζουν». Οι πωλήσεις του δίσκου εκτοξεύτηκαν στα ύψη, έχοντας θεαματική άνοδο στην καριέρα της.

Στη συνέχεια κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 80΄διατήρησε το λαϊκό προφίλ της όμως δεν έλειψαν και οι ευαίσθητες ερμηνείες στους δίσκους της. Επίσης την ίδια περίοδο επιστρέφει στις «ρίζες» της, στο δημοτικό τραγούδι. Κάνει πολλές ζωντανές συναυλίες και συνεργασίες που την βοηθούν έντονα ακολουθώντας ανοδική πορεία στην καριέρα της. Ένα από τα πιο αγαπημένα και μαγικά τραγούδια της δεκαετίας αυτής είναι η μπαλάντα «Πίστα από φώσφορο».

Με το πέρασμα των χρόνων παρατηρούμε όλο και περισσότερο την μεγάλη άνοδο της Χάρις Αλεξίου στον χώρο του τραγουδιού. Συνεχίζει από την δεκαετία του 90΄μέχρι και το 2009 να ηχογραφεί καινούργιους δίσκους όπως ο «Δι ευχών» κ.α. εγκαινιάζοντας την ενασχόληση της με ένα διαφορετικό ύφος μουσικής με ροκ, και έντεχνες επιρροές. Για την ακρίβεια ο συγκεκριμένος δίσκος συζητήθηκε, επικρίθηκε στο τέλος όμως αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους δίσκους της καριέρας της. Καταφέρνει την ίδια δεκαετία (του 90΄) να παρουσιαστεί ως ολοκληρωμένη δημιουργός με τον δίσκο «Οδός Νεφέλης 88» γράφοντας η ίδια την μουσική και τους στίχους σε 10 από τα 12 τραγούδια της.

Και όμως δεν έχει τελειώσει εκεί η καριέρα της, πραγματοποιεί μεγάλες και αξιοθαύμαστες συναυλίες με μεγάλο κοινό (2008 – 2010). Είναι από τις λίγες Ελληνίδες τραγουδίστριες που πραγματοποιεί Ευρωπαϊκή περιοδεία και το Μάιο του 2011 βραβεύεται με «Una vita per la musica – Giglio d’Oro» («Μια ζωή για τη μουσική»), από το Ίδρυμα «Premio Galileo 2000». Ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια που περιλαμβάνεται σε αυτήν την περίοδο (2009) είναι και η μπαλάντα «Ο άνθρωπος μου».

Υπάρχουν πολλοί, καλοί και λατρεμένοι δίσκοι με αγαπημένα τραγούδια όμως θα σας προτείνω κάποιους σύμφωνα με τα τραγούδια που αρέσουν σε εμένα.

Επιλεγμένη δισκογραφία της Χάρις Αλεξίου. 

  • «Η αγάπη θα σε βρει όπου και να’σαι» – (2009)
  • «Χάρις Αλεξίου»: Αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο – (2007).
  • «Γυρίζοντας τον κόσμο και ένα φιλί του κόσμου» – (2006).
  • «Ανθολόγιο» – (2004).
  • «Ως την άκρη του ουρανού σου» – (2003).
  • «Χάρις Αλεξίου 2» – (1976).

Η Προσωπική Ζωή της Χάρις Αλεξίου. Η προσωπική της ζωή μπορεί να χαρακτιρίστει με 2 λέξεις, απλή και ήρεμη. Έχει κάνει δυο γάμους με τον Αχιλλέα Θεοφίλου και τον Σωτήρη Μπασιάκο. Έχει υιοθετήσει ένα γιο τον Μάνο, ο οποίος πήρε το όνομα του από τον αγαπημένο της φίλο Μάνο Λοΐζο (μουσικοσυνθέτης). Δεν θέλησε να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας μέσα από την προσωπική της ζωή αλλά μέσα από την δουλεία της, το οποίο και κατάφερε.

Ο Επίλογος: H Χάρις Αλεξίου μια από τις καλύτερες Ελληνίδες τραγουδίστριες, έχει καταφέρει τόσα στην καριέρα της αλλά πάνω από όλα στις καρδιές μας. Οι περισσότεροι που ακούν τα τραγούδια της νιώθουν την μεγάλη αγάπη που έχει αυτός ο άνθρωπος γι’αυτό που κάνει. Κατάφερε από μικρή ηλικία να αναγνωριστεί και να αγαπηθεί χωρίς αθέμιτα μέσα παρά μόνο με την «μεγάλη φωνή» της.

Το κάθε τραγούδι της ένα νόημα, ένα ταξίδι και η φωνή ο οδηγός. Τράβηξε το ενδιαφέρον μέσα από τα τραγούδια που μόνο αυτή μπορεί να ερμηνεύσει έτσι. Και όλα όσα κατάφερε τα πέτυχε με την αγάπη της για το τραγούδι και την σκληρή δουλεία της. Η καριέρα της θεαματική, οι δίσκοι αμέτρητοι, οι πωλήσεις τεράστιες παρόλα αυτά παρέμεινε απλή, ταπεινή και μοναδική.

Βίντεο Χάρις Αλεξίου

Σημείωση: Το άρθρο, αφιέρωμα για την Χάρις Αλεξίου, θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα με την εισροή πληροφοριών και ειδήσεων από όσο το δυνατόν αξιόπιστων πηγών που θα αφορούν το συγκεκριμένο καλλιτέχνη!!! Από την ομάδα διαχείρισης του Young People.

Μαρία Διονυσοπούλουhttps://youngpeople.gr/
Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψουμε την Μαρία καθώς όπως μας λέει και η ίδια είναι μια πολύπλευρη προσωπικότητα. Αυτό όμως που μπορείς να πεις με σιγουριά είναι ότι έχει χαρακτηριστικά ενός κοριτσιού που γνωρίζει καλά τι συμβαίνει γύρω της καθώς έχει την ικανότητα να διαβάζει πολύ καλά το περιβάλλον στο οποίο ζει. Είναι απόφοιτη του τμήματος φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και αυτή την περίοδο την συναντάμε στην Αθήνα.

Σπουδαιότερα

Ντένια Ψυλλιά: “Στον έρωτα κυριαρχεί το “εγώ”, ενώ στην αγάπη, ο άλλος!”.

Η Ντένια Ψυλλιά μιλά στο Young People.gr για την απόφασή της να ασχοληθεί με την υποκριτική...

Η συνέντευξη της Νόρας Δράκου, αθλήτριας κολύμβησης 50, 100 μέτρων στο ελεύθερο, ύπτιο και πρόσθιο.

Η Νόρα Δράκου είναι αθλήτρια κολύμβησης με συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά και σε 2 Ολυμπιακούς (Λονδίνο και Ρίο),...

Whitney Houston 1963 – 2012, η χρυσή φωνή της δεκαετίας του ’80.

Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1963 στην Αμερική και συγκεκριμένα στο New Jersey. Η Elizabeth Whitney Houston όπως είναι ολόκληρο το όνομά...

Βαγγέλης Γερμανός: “Το τραγούδι παρηγορεί, ψυχαγωγεί, εκφράζει και ενώνει τους ανθρώπους σε κάθε εποχή και τόπο…”

Ο Βαγγέλης Γερμανός, μιλάει στο Young People.gr για το πως βλέπει την ελληνική μουσική σκηνή σήμερα. Τους ανθρώπους της μουσικής που...

Charts Singles, Μάρτιος 2019.

Μάρτιος 2019 και ήδη η άνοιξη κάνει τα πρώτα δειλά της βήματα, μουσικά τώρα ο Sam Smith η Ariana Grande ο...

Folow Us

3,177ΥποστηρικτέςΚάντε Like
192ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
406ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

“Ελέφαντας” από την Θεατρική Ομάδα Παπαλάνγκι στο Θέατρο 104.

«Ο ελέφαντας θυμάται. Ο ελέφαντας ξέρει πότε ήρθε η ώρα να πεθάνει και γι’ αυτό πηγαίνει αυτός να συναντήσει το θάνατο, πριν...

“Βλέπε και φεύγα” της Ιωάννας Μαστοράκη σε σκηνοθεσία Θανάση Σάλτα στο θέατρο της Ημέρας.

Βλέπε και Φεύγα, το επιτυχημένο έργο της Ιωάννας Μαστοράκη παρουσιάζεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά επί σκηνής, ανανεωμένο υπό την σκηνοθετική ματιά...

Charts Singles, Μάρτιος 2019.

Μάρτιος 2019 και ήδη η άνοιξη κάνει τα πρώτα δειλά της βήματα, μουσικά τώρα ο Sam Smith η Ariana Grande ο...

“Η καημένη, η άδεια μου Εδέμ” (Είκοσι Αστικά Μονόπρακτα) της Δώρας Τσόγια στο Επί Κολωνώ.

Δεν υπάρχει αμφιβολία, όλα πήγαν στραβά. Τα ώριμα φρούτα πέφτουν αφάγωτα στο έδαφος κι οι άνθρωποι περιπλανώνται στην έρημο ψάχνοντας απεγνωσμένα...

Στέλνουν το δικό τους Μήνυμα

Διαβάστε το μήνυμα που στέλνουν σε όλους μας όλοι όσοι έδωσαν συνέντευξη στο Young People.gr

Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους. Όταν θέλουμε μόνο ή κυρίως να είμαστε αρεστοί στους άλλους, χάνουμε την ακεραιότητά μας και τη δυνατότητα να συνδεθούμε πλήρως με το εν δυνάμει μας.

Καραμίχος

Ηθοποιός

Θα ήθελα να πω σε όλους να μην παρατάνε ποτέ τα όνειρά τους & ότι έρχεται να το αντιμετωπίζουν με χαμόγελο και θετική ενέργεια.

Κιάφα

Αθλήτρια

Να μην σταματήσουν ποτέ να ονειρεύονται, να ελπίζουν και να επιμένουν!

Ναούμ

Καλλιτέχνης