“Ότι αγαπάς δεν τελειώνει” – Μιλτιάδης Πασχαλίδης.

0

Ο διπλός δίσκος του Μιλτιάδη Πασχαλίδη με τίτλο “Ότι αγαπάς δεν τελειώνει”, στολίζει την ελληνική έντεχνη μουσική σκηνή. Είναι η ηχογράφηση δύο σπουδαίων βραδιών στο θέατρο βράχων που πραγματοποιήθηκαν στις 5 και 7 Ιουνίου 2015 με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι ολόκληρων χρόνων μουσικής παρουσίας του ιδίου.Ο διπλός δίσκος περιέχει τραγούδια που αγάπησε ο ίδιος μέσα σε αυτή τη πορεία του. Επιτυχίες με κύριο συστατικό τη μπαλάντα και όχι μόνο που είχαμε τη χαρά να αγαπήσουμε και εμείς. Επίσης ο δίσκος του Μιλτιάδη Πασχαλίδη περιέχει και ένα καινούργιο τραγούδι γραμμένο ειδικά για τη περίσταση με τίτλο “Τα τραγούδια μια σταλιά” σε σύνθεση δική του και σε στοίχους του Οδυσσέα Ιωάννου.

Ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης για μαθηματικός ξεκίνησε, όμως η ζωή είχε άλλα σχέδια γιαυτον προς όφελος όλων μας αφού τον κέρδισε η μουσική. Είκοσι Χρόνια στο χώρο της μουσικής και όλοι οι φίλοι του ήταν παρόντες. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Ο Φίλιππος Πλιάτσικας, Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Ο Θάνος Μικρούτσικος, Ο Μπάμης Στόκας, Η Γιώτα Νέγκα, Ο Χρήστος Θηβαίος και τόσοι άλλοι.  Δύο βραδιές γεμάτες μουσική, 2 βραδιές που αποτυπώθηκαν (όσο είναι εφικτό, αφού οι ζωντανές εμφανίσεις είναι πολύ δύσκολο να περάσουν όλα όσα γίνονται εκεί), στο δίσκο “Ότι αγαπάς δεν τελειώνει”.

Ο ίδιος ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης λέει για εκείνες τις 2 βραδιές: «Ήταν όλοι τους εκεί». «Άδολοι και γενναιόδωροι. Και τραγουδήσαμε και για το Μήτσο και τον Άλκη και το Μάνο και το Μάριο και τον Σάκη. Γιατί, είπαμε, ό,τι αγαπάς δεν τελειώνει. Απόντες είναι µόνο εκείνοι που ξεχάσαμε. Και εμείς δεν ξεχνάμε, το δικό µας το τραγούδι είναι εξ αρχής χτισμένο πάνω στη μνήμη. Τη μνήμη του καθενός και τη μνήμη τη συλλογική. Έτσι κι αλλιώς, τα χρόνια από μόνα τους ίσως και να µην έχουν σημασία. Σημασία έχει µε ποιόν τα µμοιράζεσαι».

Τα τραγούδια του Δίσκου “Ότι αγαπάς δεν τελειώνει”

Δίσκος ένα (1).

 1. Τα τραγούδια μια σταλιά.
 2. Ο τρελός.
 3. Σκυλίσια μέρα.
 4. Βαριές κουβέντες.
 5. Τα μπλουζ της άγριας νιότης.
 6. Μοναξιά μου όλα.
 7. Ξημερώματα.
 8. Απουσία.
 9. Νότος.
 10. Μιρέλα.
 11. Βυθισμένες άγκυρες.
 12. Ακόμα σε αγαπώ.
 13. Πρωινό τσιγάρο.
 14. Φώναξέ με.
 15. Διόδια.

Δεύτερος Δίσκος (2).

 1. Κακές συνήθειες.
 2. Αγύριστο κεφάλι.
 3. Όσο κρατάει ένας καφές.
 4. Ο τυμβωρύχος.
 5. Για το Άλκη.
 6. Μικρές νοθείες.
 7. Παραμύθια της οκάς.
 8. Πεθαμένες καλησπέρες.
 9. Τα σμυρναίικα τραγούδια.
 10. Τι να θυμηθώ.
 11. Φωτιά μου.
 12. Της λήθης το πηγάδι.
 13. Το καπηλειό.
 14. Στα είπα όλα.
 15. Παραμύθι με λυπημένο τέλος
[vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=nOSM4TKWmzg”]

Κλείνοντας να υπογραμμίσουμε πως ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης ανήκει σε μια γενιά καλλιτεχνών που έχουν δώσει ήδη πάρα πολλά στη μουσική σκηνή. Το καλό είναι πως θα συνεχίσει σίγουρα και στο μέλλον αναμένοντας πάντα την επόμενη δισκογραφική του παρουσίαση. Προς το παρόν ο δίσκος “Ότι αγαπάς δεν τελειώνει” θα πρέπει να κοσμεί τη δισκοθήκη μας.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ