ΑρχικήΣυνεντεύξειςΑθλητέςΑντωνία Κωνσταντοπούλου, πυγμάχος τόσο στο ring όσο και στη ζωή!

Αντωνία Κωνσταντοπούλου, πυγμάχος τόσο στο ring όσο και στη ζωή!

"Η Αντωνία Κωνσταντοπούλου είναι πρωταθλήτρια Αυστραλίας στην κατηγορία των 54 κιλών το 2018 & 2019 και πρωταθλήτρια Ελλάδος το 2017"

Μία δυναμική προσωπικότητα με αρκετές διακρίσεις στην αθλητική της καριέρα αλλά και στη ζωή της, αφού τιμήθηκε στο WOMEN RISING (γιορτή που αναδεικνύει δυναμικές προσωπικότητες γυναικών που προβάλλουν ως πρότυπα). Η Αντωνία Κωνσταντοπούλου είναι 26 ετών και τα τελευταία χρόνια ζει και προπονείται στην Αυστραλία. Είναι πρωταθλήτρια Αυστραλίας στην κατηγορία των 54 κιλών για τις χρονιές 2018 και 2019 και πρωταθλήτρια Ελλάδος το 2017. Στόχος της είναι οι ολυμπιακοί αγώνες στο Τόκιο το 2020. Μία ακόμη μεγάλη της αγάπη είναι και η μουσική. Και όπως μας λέει και η ίδια στη συνέντευξη της δίνει φωνή να εκφράσει όσα νιώθει και όσα πιστεύει. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, μετακόμισε στην Αυστραλία όταν έγινε 18 ετών το 2011 και από τότε κατοικεί εκεί.

Διαβάστε την συνέντευξη της Αντωνίας Κωνσταντοπούλου

Είναι πρωταθλήτρια Αυστραλίας στην κατηγορία των 54 κιλών 2019 και πρωταθλήτρια Ελλάδος το 2017

Σε ποια ηλικία ξεκίνησες τη πυγμαχία; Ποιοι είναι οι λόγοι πιστεύεις που σε οδήγησαν να ασχοληθείς με το άθλημα αυτό;

Την πυγμαχία την ξεκίνησα στην ηλικία των 22 ετών. Κάποιες δύσκολες καταστάσεις στάθηκαν η αφορμή για την επιδίωξη νέων παραστάσεων. Πηγή έμπνευσης και μύησης αποτέλεσε μια ταινία που παρακολούθησα με ξεκάθαρες αναφορές στην πυγμαχία, την αυτόβελτίωση και γενικότερα ήταν σαν να μου αποκαλύφθηκαν με μιας νέοι ορίζοντες και ένας νέος τρόπος σκέψης. Πιστεύω ότι η επιθυμία προϋπήρχε με έναν τρόπο, απλά όταν όλο αυτό βρήκε το κατάλληλο αντικείμενο προβολής ταυτίστηκα. Μόλις έκανα το πρώτο μάθημα ήξερα από την πρώτη κιόλας στιγμή πως θα ήθελα να αγωνιστώ και να ξεχωρίσω σε αυτό το άθλημα. Οι δύσκολες καταστάσεις της ζωής πολλές φορές γίνονται καλός οιωνός νέων δεδομένων κάπου παρακάτω.

Πως είναι η καθημερινότητα μιας αθλήτριας που κάνει πρωταθλητισμό; Περιέγραψε μας μια μέρα σου.

7 το πρωί είναι συνήθως η ώρα που ξυπνώ. Το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να διαβάζω αποσπάσματα από την Βίβλο. ‘Έπειτα ετοιμάζω έναν καφέ και ένα σνακ. 8.30 είναι η πρώτη προπόνηση της ημέρας. 2 φορές την εβδομάδα ενδυνάμωση και 3 φορές με 4 τρέξιμο. 10.30 επιστροφή στο σπίτι. Ετοιμάζω το αγαπημένο μου πρωινό. Στην συνέχεια αφιερώνω το μεσημέρι μου στην μουσική και σε υπόλοιπες υποχρεώσεις. 5 το απόγευμα είναι η δεύτερη προπόνηση της ημέρας η οποία αποτελείται από πυγμαχικές τεχνικές και sparring. 8 το απόγευμα επιστροφή στο σπίτι. Ακολουθεί το τελευταίο γεύμα της ημέρας με την οικογένεια μου, στην συνέχεια οργάνωση της ακόλουθης μέρας και διάβασμα πριν πέσω για ύπνο.

Ελεύθερος χρόνος υπάρχει; πως σου αρέσει να τον περνάς;

Όταν έχω ελεύθερο χρόνο μου αρέσει να τον αξιοποιώ δημιουργικά. Συνήθως συναντιέμαι με την μουσική παρέα μου και τραγουδάμε, επίσης περνάω ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια μου και φίλους… Μου αρέσουν πολύ τα lounge bars, οι open Mic nights, οι συναυλίες και το cinema.

Όταν στη προπόνηση σου ή στον αγώνα φτάνεις τα όρια σου ποιο είναι το κίνητρο να συνεχίσεις;

Η αγάπη που έχω για το άθλημα και το συναίσθημα της νίκης.

“Είστε οι πρωταγωνιστές της ζωής σας και αν νιώθετε όμορφα μέσα σας έτσι θα είναι και η ζωή σας” 

– Αντωνία Κωνσταντοπούλου

Ποια είναι τα συναισθήματα σου πριν κάθε αγώνα;

Συγκέντρωση, επίγνωση και ηρεμία.

Υπάρχει άγχος και πως το διαχειρίζεσαι;

Υπάρχει δημιουργικό άγχος, είναι αυτό που μου υπενθυμίζει να συγκεντρώνομαι μόνο σε όσα μπορώ να ελέγξω και στο τι θέλω να κάνω μέσα στο ρινγκ. Σε κάθε προετοιμασία κάνω ότι καλύτερο μπορώ και μένω πειθαρχημένη και αυτό με βοηθάει στο να έχω εμπιστοσύνη πάνω σε όλα όσα έχω δουλέψει και στον εαυτό μου. Στη συνέχεια απλά αφοσιώνομαι στο παιχνίδι μου και έτσι μένω ήρεμη και συγκεντρωμένη.

Κάθε απόγευμα είναι η δεύτερη προπόνηση της ημέρας η οποία αποτελείται από πυγμαχικές τεχνικές και sparring

Κάνεις ένα πολύ δυναμικό άθλημα. Θεωρείς ότι σε έχει επηρεάσει αυτό ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες στη ζωή σου; έχει αλλάξει ο τρόπος σκέψης σου;

Η αλήθεια είναι ότι με έχει βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Μου έχει δώσει αρχές που δεν είχα βρει τον τρόπο να καλλιεργήσω πριν. Πάντα υπάρχει μια λύση για τις περισσότερες δυσκολίες της ζωής και όταν μένεις συνειδητοποιημένος και δεν αφήνεις τα συναισθήματα σου να σε ελέγχουν, τότε καταφέρνεις να έχεις εσύ τον έλεγχο. Πιστεύω πως αν δεν είχα την πυγμαχία ο τρόπος σκέψης μου θα ήταν τελείως διαφορετικός. Μετά από αυτό το άθλημα νιώθω ότι μπορώ να καταφέρω το οτιδήποτε.

Τι σημαίνει για σένα “Δυνατός άνθρωπος”;

Δυνατός για εμένα είναι ο άνθρωπος που δεν τα παρατάει. Εκείνος που πέφτει και σηκώνεται με χαμόγελο. Εκείνος που γνωρίζει τον εαυτό του. Εκείνος που καταφέρνει να ισορροπεί καριέρα και οικογένεια.

Έχει αλλοιωθεί ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα σου μέσα από τη πορεία σου;

Θεωρώ πως έχω εξελιχθεί ακολουθώντας τα όνειρά μου. Έχω μια εικόνα για το μελλοντικό μου εαυτό και προσπαθώ κάθε μέρα να κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να έρχομαι όλο και πιο κοντά σε αυτόν.

Ο αθλητισμός εκτός από νίκες έχει και ήττες. Εσύ πως διαχειρίζεσαι τις ήττες;

Δεν πιστεύω στις ήττες. Πιστεύω πως ο κάθε αγώνας είναι μια νίκη γιατί πάντα έχει να σου χαρίσει κάτι. Η μόνη ήττα για εμένα είναι όταν δεν δίνεις τον καλύτερο σου εαυτό, όταν ξέρω πως τα έχω δώσει όλα μέσα στο ρινγκ δεν αισθάνομαι ηττημένη.

Παράλληλα με τον αθλητισμό ασχολείσαι και με τη μουσική. Πως μπήκε η μουσική στη ζωή σου; και τι σημαίνει για εσένα η μουσική;

Η μουσική είναι η πρώτη μου αγάπη. Ξεκίνησα όταν ήμουν 13 και από τότε είναι συνέχεια στην καρδιά και στο μυαλό μου. Δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς την μουσική. Μου δίνει χαρά, δημιουργικότητα και φωνή να εκφράσω όσα νιώθω και πιστεύω. Είναι κάτι το μαγικό για εμένα γιατί με μεταφέρει σε ότι κόσμο μπορώ να ονειρευτώ…

Η Αντωνία Κωνσταντοπούλου ξεκίνησε την πυγμαχία στην ηλικία των 22 ετών

Ποια είναι τα όνειρα σου για το μέλλον πως φαντάζεσαι το επόμενο βήμα στη καριέρα σου;

Το όνειρό μου είναι να εμπνεύσω και να δώσω δύναμη σε όσο περισσότερο κόσμο μπορώ μέσα από τα τραγούδια και τους αγώνες μου. Το επόμενο βήμα στην πυγμαχική μου καριέρα είναι να κερδίσω την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες και στην μουσική μου καριέρα να ολοκληρώσω το πρώτο μου άλμπουμ.

Ποιος είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος σου σε αγωνιστικό επίπεδο;

Ο επόμενος μου στόχος είναι να κερδίσω ξανά το εθνικό πρωτάθλημα της Αυστραλίας στα 51 κιλά αυτή τη φορά και αυτό θα είναι το πρώτο βήμα προς τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο το 2020.

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στη σημερινή νεολαία μέσα από το Young People;

Να κυνηγάτε τα όνειρα σας και αν δεν έχετε καθαρή εικόνα να την δημιουργείτε ακολουθώντας την καρδιά και το ένστικτό σας. Να μην βιάζεστε… Απολαύστε την κάθε στιγμή ανακαλύπτοντας τον εαυτό σας. Να εμπιστεύεστε τον εαυτό σας και να δουλεύετε σκληρά για όσα αγαπάτε. Ότι αξίζει είναι δύσκολο, μην παραπονιέστε… Καθώς εξελίσσεσαι θα βρίσκεις όλο και περισσότερα κουμπιά για να αντιμετωπίζεις τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία. Να εκτιμάτε την κάθε μέρα και να μην περιμένετε ποτέ κάτι και από κανέναν για να σας κάνει χαρούμενους, μια εκδρομή, ένα Σάββατο, μια νίκη, έναν καλό λόγο…

Η ευτυχία και η δυστυχία βρίσκονται μέσα μας και εμείς επιλέγουμε πως θέλουμε να αντιδράμε και να σκεφτόμαστε. Να συγκρίνεστε μόνο με αυτό που ήσασταν εχθές και με κανέναν άλλο. Εύχομαι να βρίσκετε την δύναμη να δημιουργείτε τον εαυτό σας κάθε μέρα με συναισθήματα και αξίες που μόνο εσείς θέλετε. Να πηγαίνετε όπου αισθάνεστε άβολα γιατί εκεί μόνο θα καταφέρετε να εξελιχτείτε. Είστε οι πρωταγωνιστές της ζωής σας και αν νιώθετε όμορφα μέσα σας έτσι θα είναι και η ζωή σας. 

Βίντεο από αγώνες της Αντωνίας Κωνσταντοπούλου

Σημείωση: Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης της αθλήτριας Πυγμαχίας Αντωνίας Κωνσταντοπούλου συνεργάστηκαν: στην επιμέλεια η ομάδα Έκφρασης και Υλοποίησης ενώ στην σύνταξη των ερωτήσεων η Κασσιανή Ζήκα. Ευχαριστούμε την Αντωνία Κωνσταντοπούλου για την πραγματοποίηση της συνέντευξης.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Η Μεγάλη Εβδομάδα Της Ορθοδοξίας.

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε χωρίς να είμαστε γνώστες και όσο μπορούμε να σας μεταφέρουμε όσα συμβαίνουν την Μεγάλη Εβδομάδα. Ποιο είναι το βαθύτερο νόημα των...

Οι ανθρώπινες σχέσεις σήμερα.

Ανθρώπινες σχέσεις... Μια έννοια, δύο λέξεις, πολλές ερμηνείες και...

Καμία απόσταση δεν εμποδίζει την αληθινή επιθυμία.

Οι σχέσεις ανέκαθεν περνούσαν από δοκιμασίες. Μία από αυτές...

- New Post & Article Archive