ΑρχικήΣυνεντεύξειςΑθλητέςΗ Ανδριάνα Φέρρα, αθλήτρια στίβου, πρωταθλήτρια στα 200 μέτρα.

Η Ανδριάνα Φέρρα, αθλήτρια στίβου, πρωταθλήτρια στα 200 μέτρα.

"Από τα πέντε της κιόλας χρόνια, έδειξε ενδιαφέρον για τα αθλήματα, ξεκινώντας με την κολύμβηση και ύστερα με άλλα αθλήματα του σχολείου, αλλά αυτό που την κέρδισε ήταν ο στίβος"

Η Ανδριάνα Φέρρα γεννήθηκε στον Πειραιά στις 11 Φεβρουαρίου το 1988, έχει σπουδάσει στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Αθήνας και είναι πρωταθλήτρια των 200 μέτρων. Από τα πέντε της κιόλας χρόνια, έδειξε ενδιαφέρον για τα αθλήματα, ξεκινώντας με την κολύμβηση και ύστερα με άλλα αθλήματα του σχολείου, αλλά αυτό που την κέρδισε ήταν ο στίβος.

Από 11 χρόνων ανήκει στο σύλλογο του Ολυμπιακού και έχει τρέξει ως σπρίντερ του συλλόγου και της Εθνικής Ομάδας στα 60, 100, 200 και 400 μέτρα κλειστού στίβου. Άμεσος στόχος, το όριο ώστε να συμμετάσχει εκπροσωπώντας τη χώρα μας στην ολυμπιάδα του Ριο στη Βραζιλία το καλοκαίρι του 2016. Ακόμα περισσότερα για τις επιδόσεις και Χρόνους στα αγωνίσματα της Ανδριάνας Φέρρα στο επίσημο site της IAAF.

Η Συνέντευξη της Ανδριάνας Φέρρα

Σε ποια ηλικία ξεκίνησες να ασχολείσαι με τον αθλητισμό και σε ποια ακριβώς αγωνίσματα συμμετέχεις; 

Ξεκίνησα τον αθλητισμό όταν ήμουν 5 χρονών. Εκ τότε άλλαξα αρκετά αθλήματα. Στην ηλικία των 11 χρονών θέλοντας να πάω αθλητικό γυμνάσιο, επέλεξα το άθλημα του Στίβου και συγκεκριμένα τις ταχύτητες.

Ποιος ήταν ο λόγος που διάλεξες τις ταχύτητες 100, 200, 400; 

Η αλήθεια είναι πως η πρώτη μου προπονήτρια είχε ειδίκευση στις ταχύτητες, και έτσι κατά κάποιο τρόπο επέλεξα αυτό το αγώνισμα.

Μπορείς να αναφέρεις κάποια από τα όνειρά σου ξεκινώντας από μικρή ηλικία; Επηρέασαν τις επιλογές σου και πώς; 

Συνήθως έβαζα στόχους και προσπαθούσα να τους πέτυχω. Είτε αυτό ήταν η σχολή που ήθελα να περάσω, η δουλειά μου  ή ο αθλητισμός μου.  Όνειρο μου και σαφώς στόχος μου, είναι η συμμετοχή μου στην Ολυμπιάδα.

Έχεις συμμετάσχει σε μεγάλους αγώνες, πώς αισθάνεσαι  και πώς αντιμετωπίζεις το άγχος που μπορεί να δημιουργείται πριν από αυτούς;

Μικρή είχα πάρα πολύ άγχος και δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Θυμάμαι πως έμενα άυπνη πολλές φορές πριν τους αγώνες.  Με τα χρόνια το συνήθισα και μπορώ να το διαχειριστώ. Είναι ένα κομμάτι και αυτό του Πρωταθλητισμού. Εξάλλου γι΄ αυτό προπονείσαι, για τους αγώνες.

Τη στιγμή της απονομής των μεταλλίων ή μετά από καλές επιδόσεις, ποιες σκέψεις έρχονται στο μυαλό σου;

Κάθε αγώνας και κάθε στιγμή είναι μοναδική και ξεχωριστή. Σίγουρα η χαρά είναι μέγαλη, Καθώς ανταμείβονται οι κόποι μίας χρονιάς.  Η σκέψη που ίσως έρχεται είναι ο επόμενος στόχος ποιος θα είναι.

Ποια είναι για σένα τα σπουδαιότερα μετάλλια που σου έχουν απονεμηθεί;

Από μετάλλια τα σπουδαιότερα είναι Μεσογειακά και Βαλκανικά… Όμως υπάρχουν αρκετά σπουδαίες διακρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ατομικό, αλλά και ομαδικό (σκυταλοδρομία 4χ100 Εθνικής Ομάδας), καθώς και στους παγκόσμιους στρατιωτικούς Αγώνες (4η Θέση).

Ποια ήταν η χειρότερη στιγμή  στη πορεία σου μέχρι σήμερα στο στίβο; 

Η χειρότερη μου στιγμή ήταν το 2012 όταν τραυματίστηκα και έκανα το χειρουργείο στο πόδι μου. Έμεινα σχεδόν 2 Χρόνια εκτός χωρίς να ξέρω αν θα μπορούσα να επανέλθω. Για σχεδόν 2 χρόνια δεν είχα επαφή με το άθλημα καθώς πονούσα αρκετά.

Στην ανοδική αυτή πορεία που είχες στο χώρο του αθλητισμού, είχες κοντά σου φίλους, οικογένεια…  Σε βοήθησαν; Παρατήρησες αλλαγές στη συμπεριφορά τους; 

Η οικογένεια μου πάντα ήταν κοντά μου και µε στήριζε και µε στηρίζει σε όλη την μέχρι τώρα πορεία μου. Φίλους με την πραγματική έννοια του φίλου έχω λίγους εκτός χώρου. Οι συναθλητές μου είναι και αυτοί μέρος της οικογένειας μου. Πραγματικά τους βλέπω Και τους ζω περισσότερες ώρες από τους γονείς μου.

Η δική σου συμπεριφορά και ο χαρακτήρας σου πιστεύεις πως αλλοιώθηκαν μέσα από αυτή σου την πορεία; 

Δεν θεωρώ ότι έχω αλλάξει. Σίγουρα ο αθλητισμός διαμορφώνει χαρακτήρα και ποσό μάλλον κάποια επιτυχία αλλά δε νομίζω ότι με έχει αλλάξει η πορεία μου σε ότι αφορά την συμπεριφορά μου απέναντι στους άλλους.

Στις επιλογές της ζωής σου κυριαρχεί το συναίσθημα ή η λογική;

Νομίζω περισσότερο το συναίσθημα και γι’  αυτό πολλές φορές νευριάζω μαζί μου.

Τι θα έλεγες σε έναν νέο άνθρωπο, ο οποίος έχει ξεκινήσει τώρα να ασχολείται με τον αθλητισμό; 

Ότι είναι σημαντικό να κάνει αθλητισμό, όποιο άθλημα και αν είναι αυτό, διότι βελτιώνει την υγεία και είναι ένας τρόπος εκτόνωσης από την καθημερινότητα.

Στη σημερινή κοινωνία, πολλοί, κυρίως νέοι, ασχολούνται με τη γυμναστική επειδή έχει γίνει τρόπος επίδειξης του ατόμου, “ποστάροντας” μάλιστα αμέτρητες φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα, σαν να είναι μια νέα μόδα και δεν γίνεται με πρότυπο το ρητό “νούς υγιής, εν σώματι υγιεί”. Ποια η γνώμη σου για αυτή τη μόδα; 

Ο Αθλητισμός, κυρίως αν μιλάμε για τον μαζικό αθλητισμό, εκτός από ψυχόπνευματικό και σωματικό χαρακτήρα, στις ημέρες μας θεωρείται ένα φαινόμενο το οποίο διακρίνεται και για τον κοινωνικό του χαρακτήρα. Τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν μέρος της επικοινωνίας του ανθρώπου. Μέσα από τον αθλητισμό ο άνθρωπος πέρα από την ψυχοσωματική του υγεία αποκτά αυτοπεποίθηση…

Οπότε δεν θεωρώ ότι το να “Ποστάρεις” ένα γυμνασμένο σώμα είναι λάθος, αρκεί να υπάρχουν όρια. Με το να ποστάρεις το σώμα σου, το οποίο φροντίζεις δίνεις το μήνυμα και στο υπόλοιπο κοινό ότι μπορούν όλοι να αποκτήσουν ένα υγιές σώμα και δυνατό οργανισμό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως πως  να ωραίο σώμα από μόνο του αρκεί χωρίς την πνευματική καλλιέργεια. Ο συνδυασμός και των δύο Θα ήταν καλό να προβάλλεται γιατί αυτός ο συνδυασμούς οδηγεί σε έναν ολοκληρωμένο και ακέραιο άνθρωπο ως σύνολο.

Ντόπινγκ, μια από τις μεγαλύτερες μάστιγες του αθλητισμού, ποια είναι η γνώμη σου γι’ αυτό. 

Το ντόπινγκ δυστυχώς είναι ένα θέμα το οποίο πολλές φορές πλήττει τον αθλητισμό µε αποτέλεσμα το κοινό πολλές φορές να νιώθει αναξιοπιστία απέναντι στους αθλητές. Όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι, γιατί πίσω από ένα μετάλλιο, μία επιτυχία, ένα ρεκόρ, υπάρχουν πολλές ώρες προπόνησης, οι οποίες πολλές φορές είναι εξαντλητικές. Το ντόπινγκ, όπως και τα πάντα στη Ζωή, είναι και αυτό θέμα επιλογών.

Ποια είναι τα όνειρα, σχέδιά σου για το μέλλον; 

Ο άμεσος στόχος μου είναι το Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα (cism)  που θα διεξαχθεί στην Κορέα τον Οκτώβριο. Θα τρέξω 100 και 200 και ευελπιστώ σε ένα μετάλλιο αυτή τη φορά. Στη συνέχεια στόχος μου είναι να πιάσω το όριο για την Ολυμπιάδα στο Ρίο το 2016.

Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στου νέους μέσα από το YoungPeople.gr  

Αυτό που θα ήθελα να πω είναι πως ο καθένας μας έχει ένα ταλέντο. Είτε αυτό λέγεται αθλητισμός, είτε μουσική, είτε χορός, είτε μάθηση. Ας προσπαθήσει λοιπόν ο καθένας να βρει το δικό του ταλέντο και να θέσει τους δικούς του στόχους και όνειρα. Το να εξελίσσεται ο άνθρωπος και να μην μένει στάσιμος είναι ότι πιο σημαντικό.

Σημείωση: Όλο το υλικό, φωτογραφίες, βίντεο που χρησιμοποιήθηκε στη συνέντευξη στο Young People, είναι από το προσωπικό αρχείο της Ανδριάνας Φέρρα. Για την ολοκλήρωση της συνέντευξης, συνεργάστηκαν, στην σύνταξη των ερωτήσεων η Ελένη ενώ στην επιμέλεια η ομάδα υλοποίησης και έκφρασης.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Η Μεγάλη Εβδομάδα Της Ορθοδοξίας.

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε χωρίς να είμαστε γνώστες και όσο μπορούμε να σας μεταφέρουμε όσα συμβαίνουν την Μεγάλη Εβδομάδα. Ποιο είναι το βαθύτερο νόημα των...

Δύο τόσο διαφορετικά γράμματα, και όμως γραμμένα από το ίδιο πρόσωπο.

Όταν ενημερώθηκα ότι υπάρχει αυτή η στήλη σκέφτηκα πως ήταν...

- New Post & Article Archive