ΑρχικήΡεπορτάζΓεγονόταΣυμπεράσματα μέσα από το ταξίδι της πίστης μου στον Άγιο Βασίλη!

Συμπεράσματα μέσα από το ταξίδι της πίστης μου στον Άγιο Βασίλη!

"Χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο προσμένουν με αγωνία τις μέρες των Χριστουγέννων, τη στιγμή που θα αντικρίσουν τα δώρα που θα αφήσει στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο ένας καλοσυνάτος παππούς με τη λευκή γενειάδα και ένα τεράστιο σάκο"

Ο Άγιος Βασίλης ένα πνεύμα για τους μεγάλους, ένας παππούς με μια μακριά, λευκή γενειάδα για τους μικρούς… Χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο προσμένουν με αγωνία τις μέρες των Χριστουγέννων, τη στιγμή που θα αντικρίσουν τα δώρα που θα αφήσει στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο ένας καλοσυνάτος παππούς με τη λευκή γενειάδα και ένα τεράστιο σάκο…

Δώρα ως επιβράβευση για την προσπάθεια που έκαναν να είναι όσο το δυνατό καλύτερα παιδιά το χρόνο που πέρασε. Παιδιά που τα διέκρινε ο σεβασμός και η υπακοή προς τους μεγαλύτερους, η συνεργασία με τα αδέρφια τους, με τους φίκους τους, η καλή διαγωγή στο σχολείο τους… Δώρα που θα τα ενθαρρύνουν να συνεχίσουν να προσπαθούν!!!

Προσοχή από τους γονείς για την επιλογή των δώρων

Οι γονείς είναι καλό να περιοριστούν στα συμβολικά δώρα, τα οποία θα προστατέψουν το παιδί από τη συσχέτιση της καλής συμπεριφοράς με τη μεγάλη υλική αμοιβή, καθώς και των ιδίων από τις ενοχές που μπορεί να νιώσουν στην περίπτωση που δε μπορούν να ανταπεξέλθουν στα ακριβά δώρα.

Η πίστη στον Άγιο Βασίλη εμπλουτίζει, καλλιεργεί πολλά αισθήματα και αρετές σε ένα παιδί. Η αγάπη, η κατανόηση, το μοίρασμα και η ανιδιοτέλεια είναι έννοιες που μπορούμε να διδάξουμε μέσα από τις ιστορίες του Άγιου Βασίλη. Γνωρίζουν τα παιδιά το αίσθημα της προσμονής, της αγωνίας, της αγάπης για τους ηλικιωμένους, την αξία ενός απλού και ταπεινού δώρου. Το αίσθημα της εκπλήρωσης μιας επιθυμίας!

Το ταξίδι, η διαδρομή, η φαντασία και η πραγματικότητα

Σημαντικό κομμάτι είναι η διέγερση της φαντασίας τους. Το ταξίδι της δικής τους αναζήτησης στο ψέμα και την αλήθεια είναι για κάθε παιδί ξεχωριστό και έχει το δικό του χρόνο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ταράξει αυτό το χρόνο του τελικού σταθμού στην πραγματικότητα. Ας είμαστε μαζί τους στην αφετηρίας της φαντασίας και ας τα αφήσουμε να απολαύσουν τη διαδρομή. Μεγαλώνοντας θα ξεχωρίσουν μόνα τους τη φαντασία από την πραγματικότητα. Θα μάθουν να δίνουν σημασία στην ουσία των πραγμάτων και όχι στην επιφάνεια.

“Μην ξεχάσετε όμως ποτέ πως ακόμα και το καλύτερο δώρο δεν ικανοποιεί κανέναν, όσο η αίσθηση της στοργής, της εμπιστοσύνης και της ασφάλειας”

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

“Από τη Μεσόγειο στον Ατλαντικό και από την Αναγέννηση στον Διαφωτισμό”

Αναντίρρητα, η Μεσόγειος θάλασσα, κατά την εκάστοτε ιστορική περίοδο,...

Η Μεγάλη Εβδομάδα Της Ορθοδοξίας.

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε χωρίς να είμαστε...

Τα παιδιά υποφέρουν, πεινούν, πεθαίνουν…

Μέρες αγάπης... Η αναζήτηση, η ανάγκη μιας αγκαλιάς, ενός...

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Amy Winehouse, η φωνή που συνδυάζει Soul, Jazz αλλά και r&b.

Μια από τις νεαρότερες φωνές που κατάφεραν να αφήσουν εποχή είναι αυτή της Amy Winehouse. Το ταλέντο της ήταν εμφανές από τα πρώτα χρόνια της ζωής της, όπως...

Οι ανθρώπινες σχέσεις σήμερα.

Ανθρώπινες σχέσεις... Μια έννοια, δύο λέξεις, πολλές ερμηνείες και...

Δύο τόσο διαφορετικά γράμματα, και όμως γραμμένα από το ίδιο πρόσωπο.

Όταν ενημερώθηκα ότι υπάρχει αυτή η στήλη σκέφτηκα πως ήταν...

- New Post & Article Archive