ΑρχικήΡεπορτάζΓεγονόταΤα παιδιά υποφέρουν, πεινούν, πεθαίνουν...

Τα παιδιά υποφέρουν, πεινούν, πεθαίνουν…

"Έξι εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών υπολογίζεται πως πεθαίνουν κάθε χρόνο από πείνα, ενώ η πρόοδος της διεθνούς κοινότητας στην καταπολέμηση του φαινομένου είναι σχεδόν μηδενική"

Μέρες αγάπης… Η αναζήτηση, η ανάγκη μιας αγκαλιάς, ενός χαδιού, ενός χαμόγελου, ενός στηρίγματος στη ζωή μας είναι πιο έντονη. Γύρω μας αθώες ψυχές υποφέρουν καθημερινά, μα αυτό τον καιρό ο πόνος είναι ανυπόφορος. Εμείς μπορούμε να σταθούμε δίπλα τους… Ας απλώσουμε τα χέρια μας, ας ανοίξουμε την αγκαλιά μας, ας προσφέρουμε έστω λίγη από την αγάπη μας, ο καθένας με το δικό του μοναδικό τρόπο.

Τα “Επίσημα στόματα και στοιχεία” αναφέρουν

Στη δεινότερη θέση βρίσκονται οι χώρες της Κεντρικής Αφρικής, αλλά και σε άλλα μέρη της γης που μαστίζονται κυρίως από χρόνια εμφύλια διαμάχη

Τα παιδιά πεινούν, υποφέρουν, πεθαίνουν. Κάθε δευτερόλεπτο ξεψυχάει ένα παιδί εξ αιτίας της ασιτίας, των ασθενειών και των συνθηκών ζωής. Σε τριάντα μέρη του πλανήτη έχουμε μόνιμες αιματοχυσίες, όπου το αίμα που τρέχει μπορεί να “συναγωνιστεί” τον Αμαζόνιο.

Έτσι, αφού έχουν λύσει τα προβλήματα του πλανήτη, αφού ξόδεψαν μάταια δισεκατομμύρια των δισεκατομμυρίων για το διάστημα χωρίς να επιτύχουν στην ουσία τίποτα το επωφελές για την γη και για τον άνθρωπο, τώρα ήρθε η ώρα του σύμπαντος.

Άλλες προτεραιότητες ο κόσμος

Δεν μπόρεσαν μέχρι στιγμής να προβλέψουν τους καταστρεπτικούς σεισμούς, παρακολουθούν ανήμποροι τους τυφώνες και τους κυκλώνες. Η δημιουργία του Σύμπαντος τους μάρανε με επιταχυντές πολυδάπανους, αλλά εντυπωσιακούς. Δεν τους ενδιαφέρει η ουσία που είναι η φτώχεια, η ανέχεια, η πείνα, η δίψα, οι αρρώστιες και πάνω απ’ όλα η ειρήνη.

Έξι εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών υπολογίζεται πως πεθαίνουν κάθε χρόνο από πείνα, ενώ η πρόοδος της διεθνούς κοινότητας στην καταπολέμηση του φαινομένου είναι σχεδόν μηδενική. Το ανησυχητικό αυτό συμπέρασμα προκύπτει από την έκθεση του Οργανισμού Γεωργίας και Τροφίμων του ΟΗΕ (FAO) που έχει δοθεί στη δημοσιότητα εδώ και πολύ καιρό.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, περίπου 30 χώρες βρίσκονται σήμερα σε κατάσταση έκτακτης επισιτιστικής ανάγκης και 67 εκατομμύρια άνθρωποι χρήζουν επείγουσας βοήθειας. Στη δεινότερη θέση βρίσκονται οι χώρες της Κεντρικής Αφρικής, αλλά και σε άλλα μέρη της γης που μαστίζονται κυρίως από χρόνια εμφύλια διαμάχη.

Τι συμβαίνει στη χώρα μας

Ποιος θα το πίστευε ότι αυτά που βλέπαμε από μακριά να συμβαίνουν στον κόσμο και ειδικότερα στην Αφρική να χτυπούν και την δική μας πόρτα. Σήμερα στην Ελλάδα του πολιτισμού και της τέχνης, στη χώρα μέλους της ευρωπαϊκής ένωσης, όπου οι συνθήκες διαβίωσης θεωρητικά είναι μακρά πολλοί καλύτερες από άλλες χώρες του κόσμου.

Εσείς τι λέτε; υπάρχουν παιδιά; Και όμως υπάρχουν. Παιδιά που αναγκάζονται να ζητιανεύουν στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν, παιδιά που πηγαίνουν πεινασμένα στα σχολεία, παιδιά που κάνουν την προσευχή τους να μην αρρωστήσουν γιατί δεν έχουν χρήματα οι γονείς τους να αγοράσουν φάρμακα.

Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση

Οι καρδιές των απλών ανθρώπων εύχονται, έστω αυτές τις μέρες αγάπης, να βιώσουν οι αθώες ψυχές το αίσθημα μιας αγκαλιάς, ενός χαδιού, ενός χαμόγελου…

Σίγουρα τα πράγματα είναι δύσκολα όχι όμως και άλυτα και μιλάμε για την Χώρα μας, γιατί στις χώρες όπως στην Αφρική η κατάσταση είναι ακόμα πιο περίπλοκη. Έτσι πέρα από αυτά που πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι της εξουσίας που δεν θα ασχοληθούμε σε αυτό το άρθρο θα πρέπει να βοηθήσουμε και εμείς όσο μπορούμε με μικρές ή μεγάλες πράξεις αγάπης. Ο καθένας στο μέτρο που του αναλογεί.

Ήδη χρόνια τώρα πολλές οργανώσεις ανά τον κόσμο προσπαθούν με πολλούς τρόπους να βοηθήσουν οργανώνοντας όλη τη διαδικασία. Από τους εράνους, τη διαφημιστική καμπάνια για την ευαισθητοποίηση του κόσμο μέχρι και την παράδοση των προϊόντων στα παιδιά στα μέρη εκείνα όπου υποφέρουν, πεινούν, πεθαίνουν…

Η Δική μας προσπάθεια

Σκοπός; Να σώζονται όσο περισσότερα παιδιά γίνεται. Γιατί όλα δυστυχώς δεν γίνεται αφού τα χρήματα αλλά και τα προϊόντα είναι λιγοστά απέναντι στο πρόβλημα. Ένα για εμάς είναι σίγουρο, ότι όλοι μας θα πρέπει αυτές τις ημέρες να προσφέρουμε ότι μπορούμε, για να χαρίσουμε περισσότερα χαμόγελα…

Ότι μπορούμε, για να δείξουμε ότι υπάρχει ελπίδα ότι μπορεί να αλλάξει αυτός ο κόσμος προς το θετικό… Οι καρδιές των απλών ανθρώπων εύχονται, έστω αυτές τις μέρες αγάπης, να βιώσουν οι αθώες ψυχές το αίσθημα μιας αγκαλιάς, ενός χαδιού, ενός χαμόγελου…

Υ.γ Η επιλογή των φωτογραφιών που πλαισιώνουν το άρθρο έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες αφού στην προσπάθεια ανεύρεσης όλη η ομάδα βρέθηκε μπροστά σε εικόνες που δεν μπορούν να αφήσουν ασυγκίνητο κανέναν. Έτσι αποφασίστηκε οι 3 φωτογραφίες να είναι σε ήπια μορφή ενώ η πραγματικότητα είναι διαφορετική, πιο σκληρή. 

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

“Από τη Μεσόγειο στον Ατλαντικό και από την Αναγέννηση στον Διαφωτισμό”

Αναντίρρητα, η Μεσόγειος θάλασσα, κατά την εκάστοτε ιστορική περίοδο,...

Η Μεγάλη Εβδομάδα Της Ορθοδοξίας.

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε χωρίς να είμαστε...

Η παγκόσμια ημέρα μουσικής, 21 Ιουνίου.

Η 21 Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα μουσικής από...

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Νίκος Παπάζογλου, ο τραγουδοποιός, ο “εργάτης”, Ο “Ινδιάνος” της Ελληνικής μουσικής.

Ο Μουσικός, ο ερμηνευτής, αλλά και δισκογραφικός παραγωγός. Με ένα κόκκινο φουλάρι πάντα στις εμφανίσεις του επί σκηνής έδωσε την ευκαιρία να τον χαρακτηρίσουν ως τον "Ινδιάνο" Της...

Οι ανθρώπινες σχέσεις σήμερα.

Ανθρώπινες σχέσεις... Μια έννοια, δύο λέξεις, πολλές ερμηνείες και...

Η ζωή μέσα από τα μάτια ενός αδέσποτου.

Πόσες φορές έχουμε έρθει αντιμέτωποι με γατάκια και σκυλάκια...

- New Post & Article Archive