“30” – Adele.

"H Adele μέσα από το τέταρτο άλμπουμ με τίτλο «30» μας μεταφέρει σε έναν δικό της μουσικό συγκινητικό κόσμο. Η πολυπλοκότητα των συναισθημάτων είναι αυτό που κυριαρχεί και σε αυτό το άλμπουμ"

Το τέταρτο άλμπουμ της Αγγλίδας Adele είναι γεγονός και περιέχει 12 τραγούδια. Μετά από έξι χρόνια απουσίας από την μουσική δισκογραφία η Adele επέστρεψε με το άλμπουμ «30». Πάντα μέσα από τα άλμπουμ η Adele προσπαθεί να μας περάσεις κάποια μηνύματα. Έτσι και στο «30» αυτό που μας μεταφέρει είναι η μητρότητα, το διαζύγιο, ο πόνος, η αποδοχή αλλά και η ελπίδα. Άλλωστε είναι κάποια συναισθήματα τα οποία τα έζησε και αυτή τα τελευταία χρόνια έντονα.

Το ύφος του νέου άλμπουμ είναι κυρίως ποπ με στοιχεία από σόουλ αλλά και τζαζ. Πολλοί έχουν ήδη μιλήσει πως είναι η πιο δημιουργική δουλειά της Adele αφού έχει προσθέσει και στοιχεία από το Γκόσπελ είδος μουσικής. Ένας από τους κορυφαίους Αμερικάνους πιανίστες της Τζαζ, ο Έρολ Γκάρνερ παίζει στο ‘”All Night Parking”. Όλα αυτά μαζί με τις ξεχωριστές φωνητικές ερμηνείες της, έκανε το «30» να γίνει αμέσως αγαπητό αλλά και να δεχθεί τις θετικές κριτικές.

Η επιτυχία

Η Adele είναι Αγγλίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, γεννήθηκε στις 5 Μάϊου 1988

Το «30» σχεδόν άμεσα βρέθηκε ψηλά σε όλα τα chart του κόσμου και δεν άργησε να σκαρφαλώσει στα περισσότερα ως νούμερο ένα. Ήδη ο προπομπός του άλμπουμ, το single με τίτλο “Fasy On Me” σάρωσε στα chart singles κατακτώντας και αυτό το νούμερο ένα. Το ίδιο σχεδόν έγινε και με το δεύτερο single με τίτλο “Oh My God”. Όλα δείχνουν πως και αυτό το άλμπουμ της Adele θα γίνει πολύπλατινένιο όπως και τα τρία προηγούμενα, κυρίως στην Αμερική.

Η ιδέα η πηγή έμπνευσης

Για το τέταρτο άλμπουμ της Adele η ιδέα της δημιουργίας άρχισε αμέσως μετά την κυκλοφορία του «25» το 2015. Έτσι και αλλιώς όπως είχαν αναφέρει τότε υπήρχαν κάποια τραγούδια ήδη έτοιμα από τότε τα οποία κόπηκαν για το άλμπουμ «25». Η βασική εργασία όμως της δημιουργίας άρχισε το 2018 όταν σχεδόν η ίδια ομάδα από το «25» με κάποιες νέες προσθήκες μπήκαν στο στούντιο. Στόχος η δημιουργία ενός άλμπουμ «30» με ποιο εκλεκτικό ήχο αλλά και με περισσότερα μηνύματα που θα αγγίζαν τις «ψυχές» των ακροατών.

Ένα άλμπουμ γεμάτο «ψυχή», και αυτό γιατί η Adele πέρασε ειδικά μετά το διαζύγιο πολύ άσχημες ψυχολογικά στιγμές. Η ισορροπία με την βοήθεια της ψυχοθεραπεύτριας που θα έπρεπε να κρατήσει για το γιο της ήταν και είναι ένα μεγάλο μάθημα γι’ αυτήν. Η όλη διαδικασία με το γιό της, η προσπάθεια το να εξηγήσει γιατί δεν είναι μαζί με τον πατέρα του, της έδωσε ένα είδος έμπνευσης.

Ο Επίλογος

H Adele μέσα από το τέταρτο άλμπουμ με τίτλο «30» μας μεταφέρει σε έναν δικό της μουσικό συγκινητικό κόσμο. Η πολυπλοκότητα των συναισθημάτων είναι αυτό που κυριαρχεί και σε αυτό το άλμπουμ. Αλλά το «30» έχει κάτι το περισσότερο από τα προηγούμενα και ο λόγος είναι ότι τα συναισθήματα (ως παθών) απορρέουν μέσα από την ίδια ψυχή της Adele. Αδιαμφησβήτητα το άλμπουμ θα πρέπει να βρίσκεται στην δισκοθήκη μας.

Information Album “30”

Track Listing

 1. Strangers by Nature
 2. Easy on Me
 3. My Little Love
 4. Cry Your Heart Out
 5. Oh My God
 6. Can I Get it
 7. I Drink Wine
 8. All Night Parking
 9. Woman like Me
 10. Hold On
 11. To Be Loved
 12. Love Is a Game

Cover Album

Video Album “30”

Adele - Easy On Me (Official Video)
Adele - Easy On Me (Live at the NRJ Awards 2021)

Λίγα λόγια για την Adele

Η Adele είναι Αγγλίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, γεννήθηκε στις 5 Μάϊου 1988. Μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ όπου έχουν το τίτλο της ηλικίας της όταν κυκλοφορούσε. Με πωλήσεις εκατομμύρια άλμπουμ ανά τον κόσμο η Adele θεωρείται μια από τις κορυφαίες γυναικείες φωνές των τελευταίων 10 χρόνων. Στο μουσικό προσκήνιο εμφανίστηκε το 2011 με το άλμπουμ “19”. Περισσότερα βιογραφικά στοιχεία από τη Wikipedia.

Μας Είπαν...

Διαβάστε το μήνυμα τους...

"Να μη φοβούνται να εξερευνούν και να εκφράζουν τη σκιά τους"...

Καραμίχος

Ηθοποιός

"Να ακολουθούν την καρδιά τους και να μην κάνουν εκπτώσεις στα θέλω και στην αξιοπρέπεια τους"...

Κρονάκη

Δημοσιογράφος

Σχετική Αρθρογραφία

“Tension” – Kylie Minogue.

Το πολυαναμενόμενο νέο άλμπουμ της Kylie, "Tension", ένας δίσκος γεμάτος ευφορία,...

“Chemtrails Over The Country Club” Lana Del Rey.

Το έβδομο κατάσειρά άλμπουμ της Lana Del Rey με...

“The Bitter Truth” – Evanescence.

Το συγκρότημα Evanescense κυκλοφόρησε το πέμπτο του στούντιο άλμπουμ...

“Alicia” – Alicia Keys.

Το 2001 εμφανίστηκε στην μουσική σκηνή και έτσι όπως...

- Read Interesting Site Topics The Most Popular Interview

Amy Winehouse, η φωνή που συνδυάζει Soul, Jazz αλλά και r&b.

Μια από τις νεαρότερες φωνές που κατάφεραν να αφήσουν εποχή είναι αυτή της Amy Winehouse. Το ταλέντο της ήταν εμφανές από τα πρώτα χρόνια της ζωής της, όπως...

Καμία απόσταση δεν εμποδίζει την αληθινή επιθυμία.

Οι σχέσεις ανέκαθεν περνούσαν από δοκιμασίες. Μία από αυτές...

- New Post & Article Archive