Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022
22.2 C
Athens

Αδέσποτα, ζώα συντροφιάς και ανθρωπιά.

Γράφει η Ναταλία Μ. Μαϊστρέλλη τελειόφοιτος Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ.

Τον τελευταίο καιρό συζητιέται το νέο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς και τα αδέσποτα. Είναι όμως αρκετό για να μπει ένα τέλος στην κακοποίηση των ζώων και στην μη ύπαρξη αδέσποτων; Αρχικά να διευκρινίσω πως συγκριτικά με τα νομοσχέδια άλλων ευρωπαϊκών κρατών είναι καλύτερο.

Παρόλο που εξασφαλίζει πέντε ελευθερίες των ζώων, όπως την ελευθερία από την πείνα και την δίψα, από την άσκοπη ταλαιπωρία, από τον πόνο και τον τραυματισμό, από τον φόβο αλλά και την ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, δεν δίνει λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων, καθώς το κενό δεν βρίσκεται τόσο στο νομικό σύστημα όσο στην εφαρμογή του.

Η λύση για τα αδέσποτα είναι η στείρωση. Για την λίγο καλύτερη διαβίωση τους, τα νομοσχέδια. Η εξάλειψη του προβλήματος απαιτεί πρόληψη. Η πρόληψη όμως δεν βρίσκεται στην δημιουργία καταφυγίων. Αυτή είναι μια προσωρινή λύση, απαραίτητη μεν στην υπάρχουσα κατάσταση, διαιωνίζεται δε το πρόβλημα.

Η απόκτηση ενός ζώου συντροφιάς πρέπει να είναι συνειδητή και να θυμάσαι πάντα πως θα σε συντροφεύει σε μεγάλο μέρος της ζωής σου!

-Ναταλία Μ. Μαϊστρέλλη

Σήμερα διατίθενται στους δήμους 43εκ ευρώ για την δημιουργία καταφυγίων. 43 εκ ευρώ για την δημιουργία “καταστημάτων κράτησης” ζώων όπου θα αναπαράγονται και επι της ουσίας τα χρήματα θα σπαταληθούν ασκόπως. Η σωστή αξιοποίηση των χρημάτων αυτών είναι να διατεθούν σε στειρώσεις. Είναι χρέος όλων μας να στειρώνουμε τα ζώα μας γιατί ας είμαστε ρεαλιστές, ποιος μπορεί να συντηρήσει κατά μέσο όρο 6 κουτάβια σε κάθε γέννα;

Έως ότου φτάσουμε όμως στην σωστή αξιοποίηση των κονδυλίων, έως ότου περιμένουμε τον δήμο, την πολιτεία, τον φιλόζωο γείτονα να σώσει την κατάσταση και με αφορμή τις ημέρες που πλησιάζουν ας εστιάσουμε στα βασικά.Το κουταβάκι, δεν θα είναι πάντα κουταβάκι.

Το κουταβάκι, δεν θα είναι πάντα κουταβάκι.

  • Υιοθέτησε συνειδητά ένα αδέσποτο. Μην ξεχνάς πως έχει έξοδα.
  • στείρωσε το σκυλάκι σου και το γατάκι σου!
  • μην συμμετέχεις στην εμπορευματοποίηση των ζωντανών ψυχών.

Αλήθεια, ποσό κοστολογείται η αγάπη;

Υιοθέτησε μια Ναλα, γύρισε την πλάτη σου στα ζώα των βιτρινών

Τέλος να τονίσω πως τα ζώα δεν είναι καλή ιδέα για δώρο. Η απόκτηση ενός ζώου συντροφιάς πρέπει να είναι συνειδητή και να θυμάσαι πάντα πως θα σε συντροφεύει σε μεγάλο μέρος της ζωής σου!

Και από δω να σας γνωρίσω την Ναλα! Η Ναλα βρέθηκε στα σκουπίδια.  Δεν ξέρουμε τι ράτσα είναι. Δεν ενδιαφερθήκαμε να μάθουμε. Η Ναλα έγινε μέλος της οικογένειας, έγινε παρανυφάκι στον γάμο της οικογένειας που την έσωσε από τον βέβαιο θάνατο. Δεν γνωρίζουμε ποσό κοστίζει μια Ναλα σε ένα petshop, γνωρίζουμε όμως πως μέσα από την Ναλα μάθαμε τι σημαίνει ανιδιοτελής αγάπη.

Υιοθέτησε μια Ναλα, γύρισε την πλάτη σου στα ζώα των βιτρινών. Είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσει η άσκοπη αναπαραγωγή τους.

Γράφει η Ναταλία Μ. Μαϊστρέλλη τελειόφοιτος Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ.

Θέμα Εμβομάδας

Σχετική Αρθρογραφία

Οι ανησυχίες ενός 18χρονου.

Διαβάζω το τελευταίο καιρό σε...

Ο καταλυτικός ρόλος της γυναίκας στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η σημερινή εποχή διαθέτει ικανότατες, προσοντούχες, καταρτισμένες γυναίκες σε όλα τα θέματα των αρμοδιοτήτων των αιρετών στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τα νούμερα όμως της συμμετοχής αυτών δεν είναι αντάξια των...

Πολιτισμός, Τεχνολογία, Κορωνοϊός.

Μέσα σε δύσκολες περιόδους, όπως η τελευταία περίπτωση της πανδημίας του κορωνοϊού, η τεχνολογία βρήκε τον τρόπο να φέρει τον πολιτισμό γρήγορα και με ασφάλεια στο σπίτι μας. Υπάρχει...

Το μήνυμα από όσους μας έδωσαν συνέντευξη προς τους αναγνώστες μας.

Διαβάστε το μήνυμα που μας στέλνουν όσοι έδωσαν συνέντευξη στο Young People.gr Καλλιτέχνες, ηθοποιοί, αθλητές, απλοί άνθρωποι μας δίνουν την ευκαιρία μέσα από το μήνυμά τους να δούμε τη...

Ροή Δημοσιεύσεων

Do not Forget

Queen, το συγκρότημα με τα οπερετικά φωνητικά του Mercury.

Τετραμελές συγκρότημα από την Βρετανία, εμφανίστηκε στη μουσική σκηνή στις αρχές της...

Ποιοι κάνουν Bullying στα σχολεία;

Όλο και συχνότερα ακούμε τον όρο "bullying" και όχι αδίκως καθώς...

Μια ακόμα χρονιά στις στείρες γνώσεις;

Τι θα λέγατε να ασχοληθούμε στις επόμενες γραμμές με τη νεολαία, κάτι...